Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 1

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 30.septembris 2024 4:45

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums.

Kamēr vieglo automobiļu pāreja uz elektrisko piedziņu norit kā pa celmiem ražotājiem pārceļot terminus vai apšaubot sākotnējos lēmumus, lieljaudas kravas transporta ražotāji savu nākotni redz nešaubīgi – tai jābūt bezizmešu, tas ir – elektriskai.

Apņēmību iet šajā virzienā, varēja redzēt Hanoveres IAA Transportation komerctransporta izstādē, kur virkne ražotāju demonstrēja savus jaunākos elektriskos un ūdeņraža modeļus.

MAN ekspozīcijā bija aplūkojams eTGX,  Mercedes-Benz demonstrēja eActros 600, arī Scania un Volvo Trucks bija atveduši savus jaunākos elektriskos un ūdeņraža modeļus. Tālāku ceļu bija mērojuši BYD un Tesla – Ķīnas ražotājs parādīja elektrisko divstāvu autobusu, bet Tesla izstādes apmeklētājus iepazīstināja ar savu elektrisko kravinieku Semi.

Lieljaudas transporta nākotne ir elektriska – tas ir arī auditorfirmas PwC pētījuma galvenais vēstījums, raksta vācu izdevums Autobild. Pētījums paredz straujas pārmaiņas smagā transporta autobūvē, prognozējot, ka elektriskie kravas automobiļi nomainīs klasiskos ar dīzeļdzinēju darbināmus kravas automobiļus visā pasaulē jau 2030. gadā.

Pētījuma autori sagaida, ka vairāk nekā katrs piektais kravas auto un autobuss 2030. gadā brauks ar elektrību un lēš, ka 2030. gadā visā pasaulē tiks pārdoti 600 000 akumulatoru elektrisko kravas automašīnu, bet 2040. gadā tiks pārdoti 2,7 miljoni šādu kravas automašīnu.

 
Visi komentāri
 
Onsis 30.septembris 2024 7:37
0 1 Atbildēt

Būs tāpat kā ar vieglajiem, kad krauj tos čupās?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 1

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti