Jūras milzeņi cīnās ar vēju un zaudē (+ VIDEO) 6

 
iAuto | 22.septembris 2020 16:50

Pagājušās nedēļas nogalē Baltijas jūrā plosījās tik stipra vētra, ka pat milzīgie Viking Line prāmji nespēja pretoties spēcīgajam vējam.

Saskaņā ar LETA informāciju svētdienas vakarā tika pabeigta cilvēku evakuācija no Baltijas jūrā pie Olandes jeb Ālandu salām sēklī uzskrējušā Somijas prāmja. 

Kompānijas "Viking Line" prāmis "Amorella" ar 200 pasažieriem un 80 apkalpes locekļiem bija ceļā no Turku Somijā uz Stokholmu, un tam bija paredzēts piestāt Olandē, kad kuģis svētdienas pēcpusdienā uzskrēja sēklī pie šī Somijai piederošā arhipelāga.

No prāmja tika evakuēti visi pasažieri un tie apkalpes locekļi, kuru atrašanās uz kuģa nav nepieciešama. Evakuētie izvietoti skolā Olandes galvaspilsētā Mariehamnā.

Negadījumā un evakuācijas laikā neviens nav cietis.

Prāmim izveidojušās vairākas sūces, un tajā ieplūdis ūdens. Degviela no kuģa nav noplūdusi.

Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kādēļ prāmis uzskrējis sēklī.

Agrāk Turku-Stokholmas maršrutā šis prāmis pārvadāja apmēram desmit reižu vairāk cilvēku, taču tagad koronavīrusa pandēmijas dēļ pasažieru skaits ir neliels.

"Amorella" šajā pašā apvidū uzskrēja uz sēkļa arī 2013.gadā.

Prāmis "Amorella" būvēts 1987. gadā Horvātijā.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janka 22.septembris 2020 19:09
5 1 Atbildēt

Kur tad tie zaudē? Normāli pieparkojās piestātnē.

ha-ha 22.septembris 2020 19:25
1 1 Atbildēt

nezin ko tie mājiņas iedzīvotāji padomāja, kad pa logu paskatījās

Kaapeec 22.septembris 2020 20:56
1 1 Atbildēt

Viegli nav. Ja kas, latviski tās ir Ālandu salas (Åland). Vēl ir Ēlandes sala, pie Zviedrijas pilsētas Kalmāras, arī raksta līdzīgi (Öland)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti