DB Schenker maršrutā laiž konteinerkuģi bez apkalpes uz klāja 3

 

Foto: Publicitātes attēls

DB Schenker | 12.maijs 2022 10:26

Pasaules vadošais loģistikas uzņēmums “DB Schenker” pie Norvēģijas krastiem plāno sākt ekspluatēt bezpilota elektrisko konteinerkuģi, iezīmējot pagrieziena punktu tirdzniecības flotes vēsturē.

"Šis unikālais projekts iezīmē vēl vienu lielu soli ceļā uz videi nekaitīgākām piegādes ķēdēm un pilnībā atbilst mūsu ambiciozajai vēlmei padarīt jūras transportu vēl ilgtspējīgāku," uzsver “DB Schenker” valdes loceklis Igaunijā Kristo Vragers.

Par pamatu nulles izmešu konteinerkuģa būvēšanai tiks ņemts norvēģu izcelsmes uzņēmuma “Naval Dynamics” projekts AutoBarge 250, un tas pārvadās kravas starp mēbeļu uzņēmuma “Ekornes” rūpnīcu Ikornnēsē (Ikornnes) un Olesunnas ostu. Šo attālumu - 43 kilometrus - kuģis veiks aptuveni trīs stundās, un tas spēs uzņemt līdz 300 tonnām kravas.

Lai gan uz kuģa nebūs apkalpes, tas nenozīmē, ka kuģis pārvietosies pilnīgi patstāvīgi. Patiesībā tas būs nepārtrauktā krasta vadības centra uzraudzībā. Projektā iesaistīsies arī autonomo transportlīdzekļu izstrādātājs “Massterly” un “Kongsberg Group”, kas specializējas uz augsto tehnoloģiju risinājumu izstrādi.

“DB Schenker” jau pieder vairāki inovatīvi risinājumi, kuru mērķis ir padarīt loģistikas nozari ekoloģiskāku. “Pagājušajā gadā uzņēmums pasūtīja 1500 pilnībā elektriskas kravas automašīnas, kuras, cerams, turpmāk tiks izmantotas arī Latvijā un citās Baltijas valstīs. Šādi soļi nepārprotami liecina, ka mēs konsekventi un stabili virzāmies uz klimata neitralitātes mērķu sasniegšanu,” vēl vienu piemēru min K.Vragers.

Loģistikas uzņēmums “DB Schenker” ir pasaules līderis sauszemes, gaisa un ūdens transporta pakalpojumu jomā, nodarbinot 74 000 cilvēku 130 pasaules valstīs.

 

 
Visi komentāri
 
WALA 12.maijs 2022 11:03
0 0 Atbildēt

Par to klimata neitralitāti un ekoloģiju, gan visticamāk ir smagi piemelots, taču biznesa attīstībai "traucējošo" attiecīgu darbinieku trūkumu noteikti ka izdosies aizlāpīt ...

Krotow 13.maijs 2022 12:49
1 0 Atbildēt

Vairāk interesē kā bezapkalpes kravas kuģu konstruktori izvairīsies no pirātisma. Variet iedomaties cik daudz "brīvu roku" paliks šādu jauninājumu rezultātā. Un daļa no viņiem neatteiksies no laupīšanas kā iztikas iegūšanas veida.

Nelabojams 13.maijs 2022 16:29
0 0 Atbildēt

Vismaz piemāvies kapteinis un apkalpe bez filmas vairs nebūs problēma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti