145 km/ uz ūdens – Floridā top Typhoon AUV (Aquatic Utility Vehicle) (+ VIDEO) 3

 
iAuto | 25.jūlijs 2022 11:19

Floridā (ASV) tiek izstrādāts ūdens transportlīdzeklis, kas spēj sasniegt 145 km/h.

Idejas autors ir Raiens Goldbergs, kurš paša konstruēto transportlīdzekli nodēvējis par AUV (Aquatic Utility Vehicle). AUV pamatu veido divi ūdens motociklam līdzīgi korpusi, kas savienoti ar kvadricikla Polaris virsbūvi. Konstrukcijai izveidota piekare ar Fox-3.0-Dual-Rate amortizatoriem, bet stabilitāti palīdz saglabāt Cornering Control sistēma. Lai transportlīdzeklis varētu izturēt sāļo jūras ūdeni un pārslodzes, ko rada traukšanās pa viļņiem ar ātrumu, kas pārsniedz 100 km/h, daudzas detaļas izgatavotas no oglekļa šķiedras un titāna.

Dzinējspēkam izmanto divus Yamaha-GP-1800R-SVHO motorus, kas par abiem attīsta 659 Zs, nodrošinot ātrumu līdz pat 145 km/h – neparasti daudz ūdens transportlīdzeklim.

Goldbergs uzskata, ka Typhoon var noderēt glābējiem, ūdens motorsporta cienītājiem un kārtības uzturētājiem. Šis ir pirmais prototips, bet sērijveida produkcijai tuvu modeli autors cer parādīt 2024.gadā SEMA motoršovā, kas pulcē uzlabotas motoru tehnikas entuziastus.   

Ir domāts arī par ražošanu – līdz SEMA 2024 būtu jāuzbūvē astoņi eksemplāri, pēc motoršova – 30 gadā, bet vēlāk to skaits pieaugtu līdz 100 vienībām 12 mēnešos. Cena varētu būt aptuveni 250 000 dolāru robežās.

 
Visi komentāri
 
Opis 25.jūlijs 2022 11:43
1 0 Atbildēt

iekš ss.lv var nopirkt lietotu sporta ātrumlaivu pa 2k un ietaupīt 248 taukšķus.

Pa gludu ūdeni braukt nav liela māksla, lai parāda video, kas notiek viļņos!

WALA 25.jūlijs 2022 15:41
1 0 Atbildēt

Tāpēc jau arī tiek taisīts tāds "marazms" ar stabilitātes sistēmu un kārtīgiem "offroad" amīšiem.

Jo sporta ātrumlaivas ir sarežģīti vadīt, un viļņos ar problēmu netrūkst, ja šitas "nejauši" strādās, tad arī būs to Ntos K vērts !

Mehs 26.jūlijs 2022 16:07
0 0 Atbildēt

Vizualizēju kā tas Bombardier RZR bagija krustojums ar 2 ūdensmočiem tiek uzmests gaisā dēļ cita ūdenstransporta radīta viļņa un kūleņodams ieplunkšķinās ūdenī. Tikai ponti nekāda sakara ar ātrumu un stabilitāti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti