Schaeffler izgudro velosipēdu bez ķēdes 30

 

Foto: Schaeffler

iAuto | 22.februāris 2023 10:10

Vācu uzņēmums Schaeffler piedāvā jaunas konstrukcijas videi draudzīgu velo-kravas transportu, kas paredzēts izmantošanai pilsētvidē.

Schaeffler Free Drive ir pedāļi, taču tie darbojas kā ģenerators, kas saražo elektroenerģiju aizmugurējā riteņa elektromotoram. Mehāniskās sastāvdaļas, piemēram, ķēdes zobsiksnas vai zobrati, šajā gadījumā nav vajadzīgas. Pārnesumu maiņa vai darbības režīmu maiņa tiek veikta, izmantojot programmatūru.

Ģenerators ir veidots tā, ka, minot pedāļus, ir nepieciešams ievērojami mazāks muskuļu spēks nekā ar klasiskajām ķēdes piedziņām, kas ir īpaši izdevīgi piegādes braucienos ar smagāku kravu. Liekā enerģija tiek uzkrāta akumulatorā un vajadzības gadījumā tiek izmantota piedziņai. Kopumā Free Drive nodrošina 250 vatu piedziņas jaudu.

„Ar piedziņu bez ķēdes ir iespējamas pilnīgi jaunas velosipēdu arhitektūras un pedāļu konfigurācijas, arī lietojumiem ar trīs vai četriem riteņiem, ar jumtu vai bez tā," informē Johens Šrēders, Schaeffler Elektromobilitātes nodaļas vadītājs. Šāds risinājums samazina apkopes izmaksas, kas ir liels pluss kravas velosipēdu parku operatoriem, jo viņu transportlīdzekļi vairāk laika pavadīs uz ceļa un mazāk laika remontdarbnīcā. Arī braucēji novērtēs, ka viņiem vairs nav jāuztraucas par ķēde eļļošanu un smērvielas nokļūšanu uz rokām vai apģērba.

 
30 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 22.februāris 2023 16:30
5 1 Atbildēt

Es jau domāju, ka būs kardānu vai siksnu izgudrojuši, bet nē, ņeretaors un baterija, kas piedod svaru visai konstrukcijai!

WALA 22.februāris 2023 10:24
3 0 Atbildēt

Ja ģeneratoram var mainīt slodzes režīmu, varētu būt labs velotrenažieris ...

Andis 23.februāris 2023 17:41
2 1 Atbildēt

ģeneratora un motora efektivitāte ir krietni zemāka (šķiet pat kādi 60% tikai) nekā ar zobratu un ķēdiz kur tas bija virs 90%. Līdz ar to raksts ir maldinošs

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti