Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vecā JAWA

Ksneps Reģ.: 01.08.2004

fokz Reģ.: 22.05.2006
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja: 1. Tukšgaitas ir jāieskrūvē lidz atdurei un jāizskrūvē uz 1/2 apgriezienu pirms sākt regulēt!

2. Nu ar eļļu amīšos ir problēma! Ja nebūs slinkums apskatīšu kā bija. Remkomplektu nav!!

3. 75 W ģenerators sāk lādēt aķi tā virs 1800 apgr/min - tuksgaita ir zem 1000!

Piestrāde - pamēģini atrast 638 manuāli un aplūko tur ātruma (gan max, gan min) uz katra roba. Līdz 1000 km ir ļoti saudzīgi un akurāti jāveic piestrāde, bet 1500 km pakāpeniski palielinot max un min (!!!) ātrumu sākumā īslaicīgi, tad ilgāk - lai motoru pieradinātu pie slodzēm un ātruma. Ir tādi redzēti kas 2000 km noripo uz 60 km/st, tad vajag pamēģināt uz cik iet un ... ieķīlē!!!

Vienīgi eļļu skaties cik tavam mocim bij jālej.

Karbūzi pēc 1500 km pārregulē uz normālo darbību (līdz tam ar palielinātu degvielas padevi). Pēc 500 km kārbā jānomaina eļļa!!!

Atsitiens ir tikai 2 gadījumos.

1. aizdedze par agru,

2. par lēnu min uz kikstarteri!

Planētai viens cilindrs ir 350 cm3!! Jawai 175 vai 250! - sit mazāk. Esmu redzējis salauztu kāju kurbulējot Planētu!

Paldies par info..) Bet Tu gribi pateikt,ka līdz 1000km nedrīkst par 90 ātrāk braukt?

P.S. salauztu pēdu esmu redzējis draudzenes sencim, kurš mēģināja Planets 5 palaist... tā ka uzmanīgi..)

i_edgars Reģ.: 08.02.2005
0 0 Atbildēt

Ar 634 ne ātrāk par 75 km/h pirmos 1000 km!!! Pat lēnāk vai ar 3. robu jābrauc pāris sotaku, ja cilindri ir izslīpētu ar kaut cik mazāku termo pielaidi!

Ar vecenīti nemāku teikt, bet motors īpaši neatškiras un pārnesumu attiecība uz riteņa aploci arī - tā ka pirmo taukšķi neieteiktu virs 70 pat mēģināt, ja negribi ieķīlējušu motoru vai saskrāpētu cilindra virsmu. Piestrāde ir ļoti atbildīgs moments - tās laikā praktiski tiek parakstīts viss motora mūžš! Sasteigsi un motors sasteigtā tempā noģībs... Akurāti un ar galvu visu veiksi - ilgi jo ilgi kalpos. Jawai skaitījās 30 000 km motora mūžš - tālāk KR. Man nokalpoja 76 000 km, kur ap pusi nobraukts ar blaķeni. Piestrādi es veicu akurāti un stingri pieturoties manuāļa prasībām.

migano Reģ.: 03.06.2003
0 0 Atbildēt

i_edgars rakstīja:

Atsitiens ir tikai 2 gadījumos.

1. aizdedze par agru,

2. par lēnu min uz kikstarteri!

Planētai viens cilindrs ir 350 cm3!! Jawai 175 vai 250! - sit mazāk. Esmu redzējis salauztu kāju kurbulējot Planētu!

Nu planētai man sita kad sīks biju un tur pie vainas bij kurbulēšanas ātrums.

Ar atsitienu es te nesen sastapos motoblokam čehu, kuram karbūzi iztīrīju, iekšā brīnumi darījās, pludiņš salocīts, 3x lodēts ... Nu un pie reizes sataisīju "manuālā startera" mehānismu. Pirms tam tika tīts striķis uz tievāka ripuļa kloķenes galā -> jāpieliek lielāks spēks velkot, bet kurbulē ātrāk.

Uzliku starteri, tam griešanas plecs (ripuls uz kura striķis) apmēram 1,5 reizes lielāks. Rezultātā griež lēnāk un 3 x startera striķa roktura izraušana no rokām beidzās ar cimdu lupatās un vēlmi starteri noņem ))

Tā ka atliek vien pārbaudīt aizdedzi un izzīlēt cik mm pirms augšējā punkta jābūt

Starpcitu, kurbulējot blīkšķis varētu nozīmēt ka "pārsūcies" jeb pa daudz degviela jau degkamerā ?

0 0 Atbildēt

==Starpcitu, kurbulējot blīkšķis varētu nozīmēt ka "pārsūcies" jeb pa daudz degviela jau degkamerā ? ==

Skatoties kur! Ja sit uz karbūzi = aizdedze krietni par agru, ja izpūtējā - krietni par vēlu. Ja būs pārsūcies tad ļoti negribīgi - aizrijoties mēģinās sākt strādāt un tikai uz pilnu gāzi... lēnām, lēnām pieaudzējot apgriezienus!

droom Reģ.: 24.10.2002
0 0 Atbildēt

Tā ardese ir www.jawa.ee tas pa tiem izpūtējiem priekš droom pameklē tur ir un kad Tu īsti brauc? Varētu uzmest viņu kvalitātei aci!

Braukšu 18, 19, 20 augustā. Kaut kur tajos datumos. Samekleeshi kartee kur vinjus Tallinā atrast un apciemošu. Paskatīšos kas un kā viņiem tur ir. Man interesē vēl visādi sīkumi.

Vēl atradu www.easthighway.com/... , kur var iegādāties jaunus izpūtējus priekš IZ-49 un cius sīkumus. Aizrakstīju, bet pagaidām atbildi nav devuši.

Kaitina, ka visa informācija viniem ir igauniski.

Vēl var skatīties www.jawamarkt.cz. Tur raksta, ka super kvalitāte un cena 149 Eur par abiem, bet tas ir bez līkumiem. Sanāk padārgi.

0 0 Atbildēt

Labrīt visiem!

Droom es aizrakstīju tam estibojam meilu,lai atsūta adresi un karti..) Jā tajā jawaold.cz ir biku nereālas cenas un tā kvalitāte nēesot vis tik laba kā pirms 40 gadiem!

Ursis te vēl iegriežas?

ursis Reģ.: 11.07.2002
0 0 Atbildēt

fokz rakstīja: Labrīt visiem!

Droom es aizrakstīju tam estibojam meilu,lai atsūta adresi un karti..) Jā tajā jawaold.cz ir biku nereālas cenas un tā kvalitāte nēesot vis tik laba kā pirms 40 gadiem!

Ursis te vēl iegriežas?

ir un gaida

0 0 Atbildēt

kopsh i edgars ir saacis daiities ar infu ,man te naf ko dariit

jums ir savs specs

0 0 Atbildēt

JAWA ametlik esindaja Eestis:

OÜ Baros, Nõmme tee 103, Tallinn, 11317

Tel: (372) 6 718 127

GSM: (372) 51 82 327

Fax: (372) 6 718 121

E-mail: info@jawa.ee

Droom te ir adrese....

0 0 Atbildēt

ursis rakstīja: kopsh i edgars ir saacis daiities ar infu ,man te naf ko dariit

jums ir savs specs

Ursi Tu zini ka divas galvas ir gudrākas nekā viena..))

Tagad laiks sāk parādīties uzraksti,kad varētu es pēc indikatora aizskriet..)

0 0 Atbildēt

ursis rakstīja: kopsh i edgars ir saacis daiities ar infu ,man te naf ko dariit

jums ir savs specs

NU, nu... es jau neesmu nekāds ģēnijs! Ne visu zinu un kļūdīties ar varu! Jā zinu padaudz, jo kā ne kā 198 000 km ar vienu Jawu, visu ieskaitot cilindru pārvirpošanu un slīpēšanu esmu veicis pats un vēl esmu inž. mehānikis (ne automeh,). Tā ka nevajag nolīst ēnā!!!

0 0 Atbildēt

Šodien un rītdien plānoju nedaudz izkustināt kaulus manai ķēvītei... Pa dienu takā nedaudz sagatavoju tehniku, iepirku degvielu un tad jau šodien, rītdien būs arī bildes! yo...

tetis Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: Šodien un rītdien plānoju nedaudz izkustināt kaulus manai ķēvītei... Pa dienu takā nedaudz sagatavoju tehniku, iepirku degvielu un tad jau šodien, rītdien būs arī bildes! yo...

tikai ta pratigi,ka nenovelc uz mutes

0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: Šodien un rītdien plānoju nedaudz izkustināt kaulus manai ķēvītei... Pa dienu takā nedaudz sagatavoju tehniku, iepirku degvielu un tad jau šodien, rītdien būs arī bildes! yo...

Ksneps kad laidīsi vaļā? Gribētu aci uzmest?) Ja var..)

0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: ... rītdien būs arī bildes! yo...

A kas tās bildes bildēs? Skriesi līdzi mocim!

0 0 Atbildēt

Reāls kaifs - tikko pavizinājos ar mocīti - tagad ir pagājis vairāk kā gads, kopš es pilnībā izjaucu un saliku kopā moci... Tā ir superīga sajūta! Bildes ir, bet būs rītdien, kad ir plānots tā vairāk padarbināt un pavizināties...

fokz - ja Tev ir interese redzēt manu jawiņu, tad rītdien varētu mēģināt tikties. Tas būtu pie 11. trolejbusa galapunkta - netālu no biķerniekiem... Vakarpusē zināšu konkrētāk cikos un kā...

tetis Reģ.: 29.01.2004
0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: Reāls kaifs - tikko pavizinājos ar mocīti - tagad ir pagājis vairāk kā gads, kopš es pilnībā izjaucu un saliku kopā moci... Tā ir superīga sajūta! Bildes ir, bet būs rītdien, kad ir plānots tā vairāk padarbināt un pavizināties...

fokz - ja Tev ir interese redzēt manu jawiņu, tad rītdien varētu mēģināt tikties. Tas būtu pie 11. trolejbusa galapunkta - netālu no biķerniekiem... Vakarpusē zināšu konkrētāk cikos un kā...

nu galigi aptracis,bernu pratābet baigais labinieks,vis po un tik mauc

sovasar mana Jafele ta ar nostaves karstā, piesmakušā,pec benzina un oilla smirdošā garažā,žel,bet ir Bobis,gan jau bus vel baigi foršas Motocikletu vasaras

aeg Reģ.: 02.08.2004
0 0 Atbildēt

Jā , Tetim smuka gan tā Jawiņa !

Tieši tā , būs arī citas vasaras ! Gan es arī paspēšu noķert !

0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: Reāls kaifs - tikko pavizinājos ar mocīti - tagad ir pagājis vairāk kā gads, kopš es pilnībā izjaucu un saliku kopā moci... Tā ir superīga sajūta! Bildes ir, bet būs rītdien, kad ir plānots tā vairāk padarbināt un pavizināties...

cikos?

0 0 Atbildēt

Sorry veči...šovakar es lidoju prom...( varētu uz next week sarunāt kaut ko..)

0 0 Atbildēt

Nu tā, esmu atpakaļ ar bildēm! Ir arī video ar visu purpināšanu un skaņu, taču mazākais no failiem sver kādus 65 mb... Svētdien vakarā varētu ielikt DC++

Mocīts purpina un iet forši - priekšējo ratu ceļ augšā Visādi sīkumi lec laukā, bet tos novērsīšu vēlāk.

Bildes: foto.inbox.lv/...

Yaba daba doooo!!!

0 0 Atbildēt

Ksneps rakstīja: Nu tā, esmu atpakaļ ar bildēm! Ir arī video ar visu purpināšanu un skaņu, taču mazākais no failiem sver kādus 65 mb... Svētdien vakarā varētu ielikt DC++

Mocīts purpina un iet forši - priekšējo ratu ceļ augšā Visādi sīkumi lec laukā, bet tos novērsīšu vēlāk.

Bildes: foto.inbox.lv/...

Yaba daba doooo!!!

Labs..)) a priekšējo ratu tā bez piepūles divpodniece rauj gaisā?

droom Reģ.: 24.10.2002
0 0 Atbildēt

Apsveicu!!!

Ir labi pastrādāts. Saveejo arii vien nevaru sagaidiit.

0 0 Atbildēt

To Ksneps, smuka vecenīte! Kas ar priekšējā ripuka asīti - baigi gara?

Tehnisko apskati neiziesi - ir 2 vainas uz aci redzamas... sēdeklim nav pasažiera roktura un nav otra atpakaļskata spoguļa.

0 0 Atbildēt

Uz šo brīdi ir nepieciešams veikt vēl šādus uzlabojumus:

- nelādē akumulatoru. Itkā ģenerātors lādē un relejs pie augstākiem apgriezieniem arī pievelk to plāksnīti klāt, bet tikuntā, akumulators pēc laika izlādējas un vairs neiet.

- (itkā)nepieciešams regulēt motora darbību - aizdedzi un karburatoru.

- nepieciešami iespējami LABI izpūtēji...

- nepieciešama oriģinālā priekšējā ass un stūres regulēšana - attiecīgi tā ir jānofiksē stingri. Pazistams cilvēks stāstīja, ka pr.amortizatori tiek nofiksēti ar ZIL dzinēja skrūvēm, kuras ir izturīgākas un tad var pievilkt spēcīgāk.

- nespīd dažas lampiņas...

Fokz - no vietas konkrēti rauj akšā. Gandrīz uz mutes nolikos: foto.inbox.lv/...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti