viktors1961
24.05.2008 20:36
Piemēri iz dzīves ne visai 1,4 žigulis (tiesa, manos laikos tāda nebija) aprīkots ar parasto karbūzi. Jaunie motori ir ar elektroniski vadāmu iešprici, un caur to izdodas optimizēt degmaisījumu, līdz ar to dabūt gan ekonomiju, gan jaudu
==============
Un griezes momentu, vien jaanodroshina pietiekams izpluudes gaazu apjoms, iipashi zemos un videejos apgriezienos, kas ar karburatoru ir galvenaa probleema - es ceru, ka saproti, kaapeec
Es ceru, ka ir saprotams, ka nekas no nekā nerodas, arī turbīnas griešanai ir jādedzina enerģija un jo sparīgāk to griež, jo lielāka enerģijas daļa tam jāpatērē, t.i. dzinēja lietderības koeficients krītas. No kurienes te var rasties ekonomija??? No viena litra var izspiest noteiktu siltuma daudzumu.
===============
Ja neskaita peedeejo teikumu, paareejais par turbokompresoru (un vinja braaleenu - COMPREX sisteemu) ir auzas. Turbomotora lietderiibas koeficients ir augstaaks, jo tam tiek lietderiigi izmantota siltumenergjijas dalja, kura savaadaak izpluustu atmosfeeraa kopaa ar izpluudes gaazeem, tur jau taa vija jeega ir - nevis teereet papildus energjiju, bet izmantot citaadi bezjeegaa pazaudeeto
Nu ja pieņemam, ka pirms tjūninga ražotājrūpnīcas iestādījumi degvielas sadedzināšanai ir sliktāki, nekā notjūnējot, tad es padodos. Bet ja godīgi, nu negribas man ticēt, ka manam 2,5 TDi vācu inženieri tādu nepilnību atstājuši.
================
Razhotaajruupniicas iestaadiijumi jebkuram seerijveida dzineejam ir kompromisa variants , kuraa njemti veeraa vairaaki dzineeja parametri. Uzciitiigi tjuuneejot, resp. spiezhot uz viena uzlaboshanu, notiek izmainjas arii paareejos, gan uz labo, gan, vibiezhaak, uz slikto pusi.
Shito joku var labi izjust taa sauktajos "Lean Mix" dzineejos.