Ziemas riepas

aluslacejs Reģ.: 01.08.2003

vai kāds var pateikt cik labas ir šis ziemas riepas? G-FORCE WINTER www.rvt-riepas.lv/... - cik vinas ir ekonomiskas, klusas un cik mikstas vai cietas?

 
1 2 3 4 5 6
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
5 0 Atbildēt

druknais1

Tajā laikā riepu gumijas sastāvs bija līdzīgaks ziemas riepas sastāvam nekā vasaras. Tapēc tie auto turējas uz ceļa arī ziemā. Un dila šīs gumijas diezgan ātri, līdzīgi kā tagad ziemenes pa tīru asfaltu.

msh Reģ.: 16.04.2007
6 0 Atbildēt

opelis rakstīja:

kasinsh79 rakstīja: Apāvu savu zvēru karali ('C) ar tādām riepām:

GOODYEAR ULTRA GRIP ICE 2

Pirmais iespaids - nereāli komfortabls brauciens, pat nejūtu, ka ziemenes. Bet gumijas sastāvs drīzāk mīksts nekā ciets, laikam līdz pavasarim būs man braukt prātīgāk (saudzīgāk riepām)

Es šogad arī pavilkos uz Good Year. Nopirku savam V70 Good Year ultra grip performance gen 1, uzlicis vēl neesmu. Pirms daudziem gadiem nopirku Audi-100 Quattro no Šveices un tam virsū bija labas Good Year skujiņas. Tik pie ceļa pielīmēts auto jebkuros laika apstākļos man līdz un pēc tam nav bijis.

Kamēr runa ir tikai par paātrinājumu, kvatra arī ar vasarenēm paātrināsies kā pa sausu asfaltu. Vot ar bremzēšanu būs sūdīgāk...

opelis Reģ.: 03.10.2005
7 0 Atbildēt

Uzliku Good Year ultra grip performance gen 1, izbraucu gan pa sausu asfaltu, gan pa sniega pļuru. Sapratu, par ko samaksāju naudiņu... Baigi labi - gan klusu, gan stabils auto sniegā. Vēl apledojums jāsagaida. Tagad domāju, ka ķiniešus, kas bija uz auto, kad nopirku, vasarā atpakaļ točna nelikšu, tikai firmas riepas.

Darba auto arī noāvu šodien ķīniešus, apāvu Matador Sibir Snow SUV, pirmais iespaids - braukt ir labāk nekā ar ķīniešiem, bet līdz GoodYearam dikti tālu.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
8 1 Atbildēt

ezis71 rakstīja:

VWfans rakstīja: Šorīt Fabijai uzliku jaunas Pirelli W190 Snowcontrol Series 3 riepas. Pirmais iespaids labs. Izbraucu uz šosejas ietestēt lielākā ātrumā, un secināju, ka skaļas šīs riepas nav.

Tikai uz slapja asfalta svilpo un izteikta sānslīde uz piebraukāta sniega veicot pagriezienu jo tā ir bāņa riepa.

Pagaidām neko tādu neesmu pamanījis...

aigi Reģ.: 01.08.2005
7 0 Atbildēt

Nu Westlake SW658 ir klāt, sestdien uzlikšu. Nakošajā nedēļā sola mīnusus varēšu tad padalīties ar iespaidiem.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
5 1 Atbildēt

Katrai piedziņai un braukšanas stilam ir piemērotas citas riepas, tāpēc padomus dot nav pareizi. Vienīgi dažas piebildes - pirmkārt, labo ražotāju dārgās riepas vienmēr būs labākas par ne pārāk zināmo "ķīniešu" lētajiem produktiem kaut vai gumijas sastāva un arī "know how" dēļ (starp citu - uzskatīt ka Matador būs tās, kas aizstās "ķīniešus", un kaut kādā ziņā tās pielīdzināt GY, nav pamata!).

Otrkārt - mūsu klimatiskajiem un ceļu kopšanas apstākļiem visvairāk piemērotas "ziemeļu", vai Skandināvu tipa riepas! Pārliecinieties, ka neizvēlaties vieglo ziemu, vai tā saucamos "autobāņa" variantus, kas nav pārāk noderīgas mūsu ceļiem, kaut ražotājs labs un riepa dārga!!!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Te gan piekrītu!

Man bija 4x4 auto ar reāli super dārgām PIRELLI SOTOZERO ziemas riepām. Svaigām un labu protektoru.

Ziemās, kā pēdējās - pilnībā brīva arī ļoti ātra braukšana pa bāni. Izcils komforts, klusums utt.

Bet tajās retajās sniegotajās dienās manas dārgās riepas... izslīdēja pat lēnā pagriezienā Pilnīgi nederīgas riepas mūsu klimatam.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
12 0 Atbildēt

Tas "mūsu klimats" ar katru gadu arvien vairāk sāk līdzināties poļu/vācu. Tādas īstas vajadzības pēc "skandināvu" ziemas riepas ir vienā no 3-4 ziemām. Pārējās atliek tik skatīties kā mīkstā gumija dilst. Varbūt Madonas iedzīvotājiem ir cits veidoklis, bet Rīgas apkārtnē/'vajadzību pēc "īstām" ziemas riepām jūtu reti.

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 0 Atbildēt

Nu nez, par to dilšanu...

Nopirku Michelin X-Ice XI3. It kā mīkstās. Jā, riepas nebija stipri lētas, bet man patīk un lietojas labi. Nobraucu 2 ziemās ap 15k kopā un nodilis ~1mm (jā, mērīju). Potenciāli vēl braukt un braukt.

Pārsvarā braukts pa asfaltu, kurš nav bijis stipri sniegots.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Arī neko sliktu no savas pieredzes ar mīkstām ziemas riepām teikt nevaru. Vien jābrauc saudzīgāk un viss

Apgalvotu, ka jaunu riepu komplekts ir vidēji 3 mūsu ziemām.

opelis Reģ.: 03.10.2005
6 0 Atbildēt

Kolēģis ar mīkstajām Hakapelitām brauc jau 7!!! ziemu. Vizuāli izskatās vēl pat ļoti labi. Auto - Subaru Forester, braukšanas stils - vwfanstyle. Pa un ap Rīgu.

Man itkā mīkstais ķinietis (reāli riepa kā zirga ratiem sajutās) pa vienu sezonu nodila līdz 3-4mm. Normāla firmas riepa ilgtermiņā pilnīgi noteikti atmaksājas.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Ģimenes Prius tika apauts ar jaunām PIRELLI WINTER ICE ZERO riepām. Biju gan domājis izvilkt vēl vienu ziemu ar tām, kas uz auto stāvēja, taču dzīve pati sakārtoja - viena riepa tika neviļus sabojāta (pārgriezta sāniski), jaunu iegādei neatlika laika

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
10 3 Atbildēt

Neatrodu vārdus, kā lamāt tos idiotus ar vasaras riepelēm uz ceļa!!! Kretīni naturāli.

Tas, ka patlaban pie riepu servisa Ziepniekkalna ielā saskaitāmi >30 auto garā rindā, laikam jau liecina, ka tāds lērums stulbeņu uz ceļa bojā dzīvi citiem, vai ne?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Bet par ko tu te īsti burkšķi? Lai nepiedalītos tajās rindās, cilvēkam ir jābūt praktiskam vai vismaz naudīgam - jāatrod vietu un naudu vēl vienam ripuļu komplektam, kurus, uzsniegot sniegam, uzliktu. Tev ir katrai savai mašīnai vismaz divi komplekti ar diskiem? Bet tas, ka tur ir 30 purni rindā uz servisu - tas ir tāpat kā piecos vakarā var saskatīt lielu skaitu mašīnu uz jebkuras lielās dižās pilsētas ielas - izsakoties taviem vārdiem, "lērums stulbeņu". Dižajā pilsētā ir neproporcionāli daudz cilvēku - attiecīgi veidojas neproporcionāli garas rindas pie servisiem. Pazīstams čalis, kurš piepelnās skrūvējot mašīnas un arī montē un balansē riepas, izteicās ka "nu visiem vajag montēt riepas" - pieņemu ka tas nozīmē ka viņš dienā trīs četrus komplektus dabū uzmontēt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Attieksmes jautājums.

Esi lohs un neesi uzlicis normālas riepas laicīgi - na*** līst ārā uz ceļa tādos laika apstākļos?...izmanto sabiedrisko, nevis paralizē jau tā lēno satiksmi!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

A kas ir "laicīgi"? Pie pēdējo gadu ziemām izklausās ka tu mudini likt virsū priekšlaicīgi, un nevajadzīgi deltēt. Nezinu kā bija dižajā pilsētā, šajā galā vēl nedēļas nogalē bija kaut kādi septiņi astoņi grādi, un vienīgais drauds riepu saķerei bija slapjās lapas uz ceļa - pats sestdien guvu mācību, ko var izdarīt slapjas lapas, gandrīz ieliekoties kokā, liepājā uz ūliha ielas. Kaut kā miglaini minos ka pagājušogad aukstums sākās decembra beigās, vismaz 29 decembrī, lai arī kaut kāds sals bija pasācies, stikla apmīzēji vēl spēja pumpēt cauri vasaras šķidrumu - pirmajā janvārī gan vairs ne, tad bija -15 gan cēsīs, gan šajā galā.

A par to "paralizēšanu" - ja tu citiem iesaki braukt ar sabiedrisko, kāpēc pats to nedari? Dižajā pilsētā satiksmi pirmām kārtām paralizē mašīnu daudzums, un stihiju tur nosaka pulksteņa rādījums - bet tā vietā lai nopirktu divus etalonus, tu nopirki sievai mašīnu, kas optimizēta paralizēšanai, lai viena ģimene varētu paralizēt dubultā. Dodot atbildi, kāpēc tu nebrauc ar sabiedrisko, tu būsi devis atbildi, kāpēc tevis pieminētie subjekti turpina braukt

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ar satiksmes paralizēšanu bija domāta muļļāšanās uz vietas, nespējot rast saķeri riepām ar ceļu!

Te gan par sevi nepiekrītu nekādi, abi auto perfekti gatavi ziemai un apauti ar ideālām ziemas riepām vēl pirms sniega.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

No rīta ierasto 15 min. brauciens aizņēma 1h20min

Kādas 4 avārijas (visas banālas - kāds ieslīdējis citam aizmugurē), ne viens vien PARALIZĒ visu joslu, nevarot ne uzsākt (kāds tomēr iestūma), ne pabraukt vispār. IBIO PESO, maigi sakot.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
5 0 Atbildēt

Par braukšanu ar vasaras riepām šādos laika apstākļos vajadzētu sodu. Un apdrošinātājiem atļaut pielietot regresu par avārijām uz sniegota/apledojuša ceļa, ja auto nav aprīkots ar ziemas riepām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Domāju, ka regresu viņi saņem noteikti, ja izraisa avāriju ar vasaras riepām TĀDOS ziemas apstākļos.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Velns viņu zina, it kā jau atļauts jau ir līdz 1. decembrim ar vasarenēm braukt. Vai likumi apdrošinātājiem ļauj izvērsties - to varētu kāds jurists pakomentēt.

cl7lv Reģ.: 04.11.2016
1 0 Atbildēt

Vācijā ir paredzēts sods, ja apsaluma laikā brauc ar vasaras riepām + avārijas gadījumā 80 eur sods. Cik atceros, viņiem nav tāds viens datums ar kuru jāsāk braukt ar ziemas riepām. Vnk. sala laikā nedrīkst braukt ar vasaras riepām.

nordic Reģ.: 12.04.2002
4 0 Atbildēt

nordic rakstīja: Uzliku jaunās Goodyear UltraGrip Ice suv, izteikti klusas, pagaidām pārbaudītas tikai uz sausa un slapja ceļa, abos gadījumos perfektas, līkumos neļodzās, gaidām ledu.

Šodien UG Ice tika testēts piepilsētā uz noblietēta sniega un šļurā, auto ar quattro piedziņu kā pa asfaltu, īpaši jāpacenšās savam priekam, lai autiņš saslīdētu. Izcilas riepas, bet varbūt vainīga arī piedziņa, jo pirmo reizi man tāda

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

2015.gadā Michelin izlaida Michelin CrossClimate riepas, kuras esot labākas kā parastas vissezonenes. 4 mēnešu gadā , maija, jūnija, jūlija un augusta dēļ ( to laikā temperatūra ir parasti vienmēr augstāka par +8 C , pie kuriem vasasaras riepas "strādājot") nav ekonomiski iegādāties papildus riepu komplektu. Tā, ka vērts padomāt par riepu komplektu, ar kuru var braukt visu gadu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 1 Atbildēt

Tad brauc ar ziemenēm. Es te radiniekam skatījos riepas visam gadam un tiku līdz šīm arī. Maksā labi, dilstot arī labi un sākotnējais protektors ap 7mm vai kā tā.

Tā ka ekonomiski izdevīgākais variants nebūs.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

aigi rakstīja: Nu Westlake SW658 ir klāt, sestdien uzlikšu. Nakošajā nedēļā sola mīnusus varēšu tad padalīties ar iespaidiem.

Es laikam tādas pašas muterei esmu nopircis. Rītdien uzlikšu un tad būs jāizkož viens līkums, jācer tik ka izdosies atrast pietiekami lielu gabalu slidena ceļa

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Guzis rakstīja: Tas "mūsu klimats" ar katru gadu arvien vairāk sāk līdzināties poļu/vācu. Tādas īstas vajadzības pēc "skandināvu" ziemas riepas ir vienā no 3-4 ziemām. Pārējās atliek tik skatīties kā mīkstā gumija dilst. Varbūt Madonas iedzīvotājiem ir cits veidoklis, bet Rīgas apkārtnē/'vajadzību pēc "īstām" ziemas riepām jūtu reti.

Vispār jau tas princips ir savādāks - vajag trīs ripuļu komplektus, vasarenes vasarai, vissezonenes ziemai un ziemenes, ja tā ziema tiešām atnāk.

Nezinu kas un kā notiek madonā, bet spriežot pēc pēdējo pāris dienu notikumiem, dižā pilsēta ir īsti ziemīga vieta - man šorīt, tb vakarrīt minoties uz darbu, zem trīsriteņa riepām šņirsktēja sērsna, bet pusdienlaikā minoties uz mājām, tā jau bija pārvērtusies dabiskajā agregātstāvoklī un šļakstēja zem riteņiem...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Mums dižajā pilsētā vakar no rīta bija 20 cm sniega - stihija !!!

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Kurai no šīm divām riepām jūs dotu priekšroku.

1.http://cdn2.evo.co.uk/sites/evo/files/styles/gallery_adv/public/images/dir_1163/car_photo_581629.jpg?itok=s2w3KnPr

2.http://ugavtosnab.ru/wa-data/public/shop/products/01/02/201/images/208/208.750.jpg

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 0 Atbildēt

Ja otrās ir Krievijā ražotas, tad tām dodu priekšroku.

seller Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ja par riepām, tad vakardienas rīts Rīgā pārliecināja, ka ar 7 sezonu brauktām vasaras Michelin Energy Saver labāk nevajag )

Atradu visai interesantu saitu DE, manuprāt cipari visai saprātīgi, par katras riepas piegādi + 8,90 EUR.

shop.baierlacher.com/article/tyres/car

Pasūtīju Fulda Cristal Control 205/60 R16. Vai ir kādam pieredze ar tādām? Parametri izskatās visai OK. Pārdevējs kopā ar vietējo partneri dpd.lv sola ka piegādā 3-4 darba dienu laikā, ja tas tā būs dabā tad izskatās visai sakarīgs variants riepu iegādei, ja to dara savlaicīgi

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Uzliku muteres golfmašīnai jaunās westake mizas un izkodu vienu līkumu - laukā bija ap nulli, sniegs, šļura, un brauciens izvērtās par parastu slidināšanos - biju vīlies - acīmredzot šādos apstākļos tas, cik gumija ir mīksta un cik milimetri ir protektoram, ir diezgan otršķirīgi...

aigi Reģ.: 01.08.2005
0 0 Atbildēt

Nu nezinu, man pirmais iespaids par Goodride SW658 (tas pats kas Westlake) ir ļoti labs. Samērā klusas (līdz 100km/h, ātrāk nav braukts), līkumos stabilas, dziļš protektors, mīkstas. Uz nobraukāta sniega/ledus turējās labi, labi bremzējās, stabilas uzsākot, pagaidām stabilitātes kontrolei nav bijis iemesla pieslēgties. Uz mitra asfalta vispār kā vasaras riepas. Bet nav sanācis būt šļurā. Pagaidām ne ar ko neatšķiras no Dunlop Graspic DS3 ar ko vizinājos iepriekš.

Mans braukšanas stils nav agresīvs.

Pabraukšu vairāk tad varēšu ko vairāk pateikt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Ģimenes Prius tika apauts ar jaunām PIRELLI WINTER ICE ZERO riepām. Biju gan domājis izvilkt vēl vienu ziemu ar tām, kas uz auto stāvēja, taču dzīve pati sakārtoja - viena riepa tika neviļus sabojāta (pārgriezta sāniski), jaunu iegādei neatlika laika

Perfekts tests jaunajām riepām!

Klusas, komfortablas ("lipīgas"), lieliski paātrinās un bremzējas

AnK Reģ.: 06.10.2014
2 0 Atbildēt

Es šogad nopirku riepas no lētā gala, Kormoran SnowPro B2. Drusku virs 200 EUR par komplektu.

Kāpēc? Nezinu, nav pat īsta iemesla. Paskatījos, kādas riepas ir, sašķiroju ar lētākajām augšgalā, pavisam nezināmās firmas svītroju nost, un gāju cauri atsauksmēm.

SnowPro ADAC testā uzrādīja sliktus rādītājus uz mitra ceļa, bet ļoti labus uz sniega un labas uz ledus, kā arī lietotāja atsauksmes bija visai pozitīvas. Turklāt skaitījās klusas.

Pa brīvdienām sanāca notestēt - abas dienas biju pie Gaujas jūrmalas, svētdien arī sanāca padaudz pabraukāt uz/no centra u.t.t.

Vārdu sakot, uz ceļa starp šoseju un meža ceļu (cauri Gaujai/Siguļiem) - bez jebkādām problēmām. Ceļš apsnidzis/apedojis, bet turējās uz ceļa ļoti labi. Cauri meža ceļam - viss lieliski. Pa ceļam apstājos arī slīpumā, jo puiši ar BMW bija iebraukuši grāvī un lūdza palīdzību - diemžēl striķis acīmredzot palika vecajā, pārdotajā, mašīnā, tādēļ nevarēju palīdzēt. Nebija problēmas uzsākt braukšanu.

Riepas arī ir ļoti klusas.

Protams, pāragri spriest, kā būs, bet pagaidāmi esmu apmierināts. Nešķiet sliktākas par iepriekšējām (Yokohama, nāca līdzi ar iepriekšējo mašīnu). Vēl senāk bija Sava un GoodYear UltraGrip, be tas jau tik sen, ka neatceros, kā bija. Gan jau, ka labi.

seller Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tīri statistikai par riepu piegādi no

baierlacher.com ar dpd.de/lv

Rēķina apmaksas datums 02.11.

Piegādes uzsākšana 04.11.vakarā

Sūtījums Rīgā 10.11.

Piegādāts 11.11. 11.30

Sūtījuma ceļojumu var izsekot pēc saites, kas ir paziņojumā par piegādes uzsākšanu, patīkami, ka par piegādes uzsākšanu paziņo arī vietējais piegādes partneris. Varēju saņemt jau 10.11., bet izmainīju piegādes adresi, tad pārcēlās uz nākošo dienu. Kopumā iespaids, kas strādā civilizēti.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

AnK rakstīja: Es šogad nopirku riepas no lētā gala, Kormoran SnowPro B2. Drusku virs 200 EUR par komplektu.

Kāpēc? Nezinu, nav pat īsta iemesla. Paskatījos, kādas riepas ir, sašķiroju ar lētākajām augšgalā, pavisam nezināmās firmas svītroju nost, un gāju cauri atsauksmēm.

SnowPro ADAC testā uzrādīja sliktus rādītājus uz mitra ceļa, bet ļoti labus uz sniega un labas uz ledus, kā arī lietotāja atsauksmes bija visai pozitīvas. Turklāt skaitījās klusas.

Pa brīvdienām sanāca notestēt - abas dienas biju pie Gaujas jūrmalas, svētdien arī sanāca padaudz pabraukāt uz/no centra u.t.t.

Vārdu sakot, uz ceļa starp šoseju un meža ceļu (cauri Gaujai/Siguļiem) - bez jebkādām problēmām. Ceļš apsnidzis/apedojis, bet turējās uz ceļa ļoti labi. Cauri meža ceļam - viss lieliski. Pa ceļam apstājos arī slīpumā, jo puiši ar BMW bija iebraukuši grāvī un lūdza palīdzību - diemžēl striķis acīmredzot palika vecajā, pārdotajā, mašīnā, tādēļ nevarēju palīdzēt. Nebija problēmas uzsākt braukšanu.

Riepas arī ir ļoti klusas.

Protams, pāragri spriest, kā būs, bet pagaidāmi esmu apmierināts. Nešķiet sliktākas par iepriekšējām (Yokohama, nāca līdzi ar iepriekšējo mašīnu). Vēl senāk bija Sava un GoodYear UltraGrip, be tas jau tik sen, ka neatceros, kā bija. Gan jau, ka labi.

Poļu ražotāju riepas ir nepelnīti noliktas malā pircēju uzskatos. To cena ir draudzīga, bet veiktspēja reāli labāka nekā ķīniešu ziemas riepām.

Te jāsaprot viena būtiska nianse. Ja ziema bez sniega un īpaša ledus, būs labas arī Ķīnas riepas.

Ja ziema kā pagājušajā nedēļā - silts ieteikums iespringt uz ko labāku. Starp citu, savulaik pirmajiem auto jaunas ziemas riepas pirku kredītā. Lūk, tāda pieeja man lietām, nevis meklēt vecas sakaltušas mizas lietotu riepu piedāvājumā (bet lētāk).

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Šobrīd braukāju ar legāliem 5mm, bet gribētos tomēr kaut ko labāku, tikai neliek mierā jautājums ar šipiem vai bez?

Pārsvarā braukāju pa Rīgu un lielajām LV šosejām, tāpēc šipus it kā nevajadzētu, bet piedāvājums labām lietotām plašāks ir ar šipiem. Budžetā iekļautos arī lētēkie ķīnieši, bet kaut kā nav uzticības tiem.

Gribās iekļauties 200EUR, 215/55R17 vai 225/55R17.

Pašam šipi nekad nav bijuši, kādi vēl ir mīnusi ikdienas lietošanā, neskaitot skaņu?

Jūsu domas?

1 2 3 4 5 6
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti