Šodien tā kaut kā sanāca, ka varu mazliet Seenem piekrist ( tikai šovakar).
Braucu uz Liepāju ar džipu,tam pakaļā 2asu piekabe. Skatos,kādu laiku man 'astē' sēž melns subars ar vestītēm. Neko, braucu tā uz 85-90. Pēkšņi diskotēka, sirēnas, apstājos pieturā. Pienāk klāt, saka' Labdien, Latvijas ceļu policija, lūdzu jūsu tiesības' ( jau dīvains teksts
)
Atbildu ar labudienu un pajautāju, vai esmu ko pārkāpis? ( domāju, ka ātrumu piečekojusi, jo piekabe taču)
Nē, neko neesot pārkāpis, gribot zināt, vai man esot kategorija,kas ļauj ar piekabi braukt. Es šim saku, ka ir,protams, jo esmu likumpaklausīgs pilsonis un nesaprotu viņu gājienus. Prasīju, vai izskatās no malas, ka nejēdzu braukt? Šis bolās vārda tiešā nozīmē. Tomēr gribot redzēt tiesības. Saku,ka nevaru palīdzēt,jo tiesības redzēt nevar,tā ir netaustāma lieta, ja nu vienīgi apliecību, ko parādīju no attāluma, ka 'u meņja vse dokumenti v porjadke' . Tad gribot mašīnas dokumentus redzēt.... atteicos, jo tas jau vairs nebija tas, ko no sākuma prasīja. Nosaucu vārdu un uzvārdu,personas kodu, parādīju, kur ir viņa mašīna un ka tur ir dators, kur var manu foto aplūkot un visu pārējo viņu interesējošo info arī.
Aizgāja. Atpakaļ nenāca. Piebrauca blakus, pateica 'Nu jūs vadītāj dodat...' un aizbrauca.... nesapratu,ko es dodu
Kāpēc tā uzvedos? Lūk šoreiz toč bija pilnīgs amplis formā, jaunākais inspektors Smirnovs, runāt vispār nemāk, nesaprotu,kāpēc tādus laiž uz ceļa,lai mācās uzvesties,kauns par tādiem policistiem.
Bet...viņš taču ir sabiedrības spogulis, nekas pārsteidzošs, mūsu policists,savējais. Tā kā, nav stresa.