eidis rakstīja: 1. A kam tev tas?
2. Viņš man paziņa, ne draugs. Kautkāds datordievs. Es īsti nesaprotu to lauku. Ražo kautko datoros priekš organizācijām - šaura specializācija. Dzīvo Rīgā.
3 un 4 Nu redz tie 6km uz veikalu tā pati sporta zāle iesildīšanās vien sanāk. Veselīgi, kombinācija, laiks un piesauktie km saruks uzreiz, kā arī bērniem vairāk laika paliks.
Ar uzbraucienu jau tu sāki. Paziņojums, ka zem 20kkm gadā ir senīliem večiem un nepelnošiem grūtgalvjiem.
Es paskaidroju,ka tā nav - cilvēki prot kombinēt un bez milzu pārvietošanās var iztikt. Vajag tikai padomāt.
Es šo personīgi neuztveru - es pelnu labi, dzīvoju Rīgā (un ļoti izbaudu to) un uzskatu, ka palīdzu sev un citiem ar to, ka izvairos transportēties ar auto, lai arī kustos daudz un intereses daudz (tajā skaitā ir hobiji ar transportēšanās nepieciešamību). Attiecīgi paziņojums, ka zem 20k ir ausaiņi ļoti neatbilst manai ticībai. Auto nobraukums droši vien ir zem 20k, bet nav ne jausmas cik tieši.
Tā jau domāju, ka neko prātīgu nespēsi atbildēt.
Kāda iesildīšanas iešanu uz veikalu, tu vel nesaprati, ka ne es to veselības dēļ daru, bet tādēl, ka man patīk un nejau iet no veikala ar iepirkuma maisiem, vel jovairāk ņemot vērā to, ka parasti cenšos iepirkties uz nedēlu, vai 1/2 nedēļas.
Nekādus uzbraucienus es pirmais neizteicu un par "senīliem" vecīšiem Tu pats tagad sāki runāt. Nesaprotu, kas tur slikts, kad pasaku "cilvēki gados", nu mēs visi novecojam, Tev kauns no tā? Un ja pavisam godīgi, tad tā taču arī ir, vaitad ne? Cik bieži Tu brauc uz kādu citu pilsētu un/vai pasākumiem? Es braucu katru nedēļas nogali.Piemēram uz laukiem un atpakaļ ~300km + vel kādi ~80km, jo tad vecmamma jaaizved uz veikalu, kāds paziņa jaapciemo utt. Tātad braucot TIKAI uz laukiem gadā es nobraucu NE mazāk kā 8k km. Bieži braucam pie draugiem, kas dzīvo citās pilsētās un rīko kādu sanākšanu, principā vairs neatceros nedēļas nogali, kad mēs nebūtu kaut, kur braukuši, kā ziemā tā vasarā. (Nu labi ir protams, arī reizes kad nebraucam, nekur kopā, bet tik un tā mājas nesēžam). Tavai zināšanai arī bērniem skola ir gandrīz pa ceļam uz manām ikdienas gaitām. No rītiem bērnus vedu es, vakarā pakaļ bērniem pa ceļam no saviem treniņiem brauc sieva. Es tikmēr dodos uz zāli.
Vidēji darba dienā es nobraucu ap 40km, tas tā ĻOTI aptuveni, jo ir dienas kad nobraucu vairāk un kad nobraucu mazāk. Ir reizes, kad braucu uz citu Latvijas galu, bet tas ir ļoti reti un ne obligāti. Turklāt to laiku, kuru pavadu automašinā uztveru pozitīvi. Automašina ir liela un ērta, vienmēr klausos mūziku, domāju par savām lietām utt. Skaidrs, ka parvietošanās kādā mazā nekomfortablā auto varētu būt nogurdinoša, jo esmu to visu izbaudijis, esmu strādājis par sagādnieku studiju gados utt., bet tas ir cits stāsts.
Katrā ziņā darba vajadzībām gadā nobraucu ~ 10k, braucot uz laukiem ~8k, Dažādos izbraucienos pa Latviju ~8-10k protams nekad neesmu precīzi veicis uzskaitis, kur un cik daudz nobraucu, vienkārši pēc CSDD datiem ir vidēji tie 30k+ km. Sievai ~ 12k-18k nu tā pavisam aptuveni.
Tā, kā nomierinies un iztiksim bez personīgiem apvainojumiem, kuri iespējams balstīti uz novecojušiem stereotipiem. Vel jo vairāk tādēļ, ka nespēj apgalvot pretējo. Turklāt NEKAD neesmu apgalvojis, ka nav tādu cilvēku, kuri nobrauc mazāk par 30, 20, vai 10k, vienkārši manā paziņu lokā un tas ir vecuma kategorijā ~ 27- 37 gadi nobrauc virs 20, 30k.
Tas viss pārējais vairāk bija domāts lietotājam "msh", kurš uzskata, ka visu var vienkārši nokārtot mazpilsētā.
Mazpilsētā pa lielam nevar divas lietas - 1) nav augstskolas, lasīt - 3 vai 4 gadi jāpavada kādā citā vietā 2) ja esi izvēlējies profesiju, kuras darbavietas pamatā atrodas dižajā pilsētā. Nu labi, ir vēl 3) - atsevišķu iestāžu apmeklējumi, kuras mistiskā kārtā atrodas tieši dižajā pilsētā.
Jābraukā ir daudz arī uz/no vilciena vai autobusa, kuri paliek aizvien retāki. Bibliotēka, ārsti un med. pārbaudes, pakomāti. Pēdējais jaunums aizvēra pasta nodaļu, pārcēla uz 10km tuvāko, bet to arī šogad aizvēra. Aliexpress paciņas 20 km vienā virzienā, jo pat nepieved ja nav pastkastītes izmērā. Futbola stadions vai mākslas skola nav sasniedzama ar autobusu konkrētajos laikos, paliek taxis vai atkal jābrauc. Nu man rezultātā ir 30k gadā ar visām 25min līdz darbam ar auto.
"Tā jau domāju, ka neko prātīgu nespēsi atbildēt."
Kā lūdzu? Es tak tev prātīgi atbildēju.
Es tak tev teicu par paziņu, kas principā pārvietojas ar velo. Viņam ir kādi 27 varbūt.
Es nebraucu uz laukiem un uzskatu, ka tas ir idiotisms - 300 km ir ilgs laiks lai to bezmērķīgi nosēdētu auto.
Uz koncertiem aizbrauce, bet ļoti selektīvi.
Pamatā brīvdienas ir: hobijs (tad gan jābrauc) / kautkur aizlidot (paldies lētajām aviosabiedrībām un connection robotiem) / pastrādāt pie mājas (nu bez tā nekā) / kkur ar velo / kādreiz arī darbs.
Kopumā mana pārliecība, ka sēdēt pie stūres nav labākais veids kā pavadīt dzīvi. Ir daudz interesantākas lietas + katrs nenobrauktais kilometrs = kāds lieka kilometra iespēja maniem bērniem.
Nu un msh mazpilsētas šarmam nepiekrītu.
Par laukiem un to idiotismu. Tev tā liekas, jo, iespējams, nav tādas vietas, uz kuru būtu liela vēlme braukt. Man, Tavā skatījumā, sanāk pat idiotiskāka situācija - ir nevis 300, bet tuvu 500 km. Jā, bišķiņ virs 3h ceļā uz vienu pusi, bet ko padarīsi, ja tie lauki tur iegadījušies, nevis stipri tuvāk?
Taču es tur pavadu laiku ļoti labi, stipri labāk kā pilsētā un tāpēc tas ir tā vērts. Ja nebūtu - vai tad es brauktu? Ar varu mani neviens tur nerauj. Jā, ir reizes, kad vecāki palūdz, bet tas nav tik bieži. Lielākoties ierodos sava entuziasma dēļ.
Pie tam es zinu tādus cilvēkus ne vienu vien.
Vai ar lidmašīnu lidot uz kaut kurieni ir labāk? Laiks lidošanai, gaidīšana lidostā, visas kontroles, jebatorijs ar bagāžām, viesnīcām un visu pārējo - cik laika vien neizķēzās? Man to nevajag, bet zinu, ka daudziem patīk, bet tāpēc par idiotismu to es neuzskatu.
Tā ka katram savs.
Man jau liekas, ka ja sirds velk, kāpēc nemēģināt to apvienot? IMO 6h no weekenda 48h, kur 16h ir miegam, tomēr ir ļoti daudz.
Protams lidošanai ir izķēzīts laiks lidostā, bet tas ir vienīgais ātrais paņēmiens kā nokļūt Pirinejos. Brazīlijā vispār vienīgais. Attiecīgi tas nav risināms. Es fokusējos uz galamērķi, kas vienmēr ir cits