Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Savāda aktivitāte Baltkrievijā: "Baltkrievija trešdien sākusi militārās mācības, lai pārbaudītu armijas reaktīvās spējas, paziņoja Baltkrievijas Aizsardzības ministrija."

censor.net/en/video_news/3338894/in_belarus_military_equipment_is_moving_towards_borders_of_lithuania_and_ukraine_videophotos

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Arestovičs to skaidro kā normālu Baltkrievijas aktivitāti, jo arī Polijā notiekot mācības.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Pāris d nav bijis īsti laika dziļāk pasekot, bet nu tā "garāmejot" (vismaz man) kaut kā tie gali galīg vairs neiet kopā.Pat ja izslēgt pašu porpagoandonu ziņojumus.

Čekists vakarnakt tāds samērā nervozs,stostījās un jau pirmajā teikumā maija vietā aprīli piesauca, arestētājs arī kkādu ujņu nes, pie kam it kā taču abi ir idejiski"par" vienu un to pašu.Pirms mēneša viš drirsa, aka kaŗš būšot līdz 35jam, šon reku jau ka vispār dos vaļā līdz 42jam.Jā.Zb jau.Taču gan tas čekists,gan arī pats galvenais ukraiņu gordonžunālists beidzamajā laikā vēsta, ka arestētājs esot pārāk liels drirsējs un "savā vietā" iekļuvis (tā samērā maigi runājot) ne visai pamatoti. Hmm.

Ja ukraiņiem tiešām piemīt tā beidzamās nedēļas laikā vairākkārt uzsvērtā "iniciatīva"- kā tad ar rūpnīcas aizstāvju acīmredzamo nolemtību drošam galam? Tas ir kā- viņi paši šo likteni izvēlējās", vai ko? Kas tie par mēģinājumiem "izcelt desantu" no ūdens, ja visiem tiem izcēlājiem sen bij jābūt nogremdētiem vai vismaz aizbēgušiem na/uj?

Un kas tā pa tendenci jau ar valsts rietumdaļas regulāru apšaudi beidzamajās dienās? Tas ir kā- varbūt viss ir štokos un ja mēģinātu reāli iep/ist pa kādu Pili vai biezi apdzīvotu raionu, tad garantēti nostrādātu tā saucamā pretgaisa aizsardzība? Jeb (varbūt) tādas vispār īsti nav??

Tur tas jau nezcikreiz "novācamais" un "no varas attālināmais" korumpēti nozeidzīgi nekaunīgais bārdainaiss Kakalnietis šodien reku izpirdis tādu (eurolohiem konkrēti adresētu!) hyiņu, ka vispār jājautā kā vispār no viņa neviens nav uzdrošinājies "uzprasīt" vismaz par bazāru atbīldēt.

Nav brīnums, ka viņa tautieši pa visu plašo europopu iedod pa purnu vai pārgriež rīkli pilnīgi dajebkuram un jebkkurā publiski atklātā vietā un jebkādā gadadiennakts laikā. Vienkārši negribass citēt- lai izvairītos, ka pienāk kāds dalbaēbs un pašam citētājam piekarina kādu kārtējo lohatbalstu vai pat aicinājumu/uz...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Mariopoles aizstāvji principā ir nolemti drošam galam, krievi viņus ārā no turienes dzīvus neizlaidīs, varbūt vienīgi pahazukai pirms nošaušanas, ukraiņi principā neko īsti izdarīt nevar, ja vien nav gatavi procesā zaudēt daudzreiz lielāku skaitu kareivju un tehnikas. Tīri cilvēcīgi visi saprot, ka kaut kas būtu jādara, bet kara realitāte tomēr atšķirās no propogandas par drīzu ukraiņu uzvaru. Ukraiņi noteikti uzvarēs, bet Mariopolei noteikti jau būs par vēlu.

Ukrainas rietumi tiek bombardēti ar mērķi piebremzēt tehnikas kustību no rietumiem, kā arī tā ir tīra terorisma taktika - atstājot to pašu Ļvovu bez elektrības un ūdens, mazliet tiek novērsta uzmanība no notikumiem frontē un iedzīvotājos sētas bailes.

Kas notiek Krievijas rietumos - hvz. Kaut ko dara paši krievi FSB vadībā, kaut ko ukraiņi, kaut ko jaunie krievu partizāni. Ņemot vērā, kā no krievu puses izvairās apspriest šos notikumus, ir skaidrs, ka visu īsti nevar novelt uz ukraiņiem.

Attiecībā uz Krieviju tur viss vienkārši - uz 9. maiju uzvaras nebūs, līdz ar to tuvākajā laikā sāksies elites grupējumu kari, attiecīgi katrs pietuvinātais cenšas izspiest vadonim patīkamāku retoriku, lai nebūtu pirmais ko pamet zem tanka. Par bazaru pārējās pasaules priekšā varēs sākt atbildēt, tikai tad ja sanāks izdzīvot līdz jaunajam gadam. Girkinu laikam jau esot savākuši uz pārrunām pēc viņa preses konferences, bet tam čalim ir pieteikams jumts lai tā izrunātos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Mariupole iespējams kā kompromiss, lai krieviem arī tiek kāda uzvara un ir "runājamāki" sarunās. Mēģināt līdz turienei izlauzties tiešām ir zaudēt dzīvo spēku diezgan bezjēdzīgā operācijā. Kamēr vien krievi uzbrūk tikmēr ukraiņiem izdevīgāk ir aizstāvēties un netērēt spēkus bezjēdzīgi. Tas ka Hersonu nenoturēja un līdz ar to Mariupoli ir viena no ukraiņu armijas kļūdām, par kurām arī Arestovičs jau norāda, kā tādu nav mazums. Karā, kā jau karā, ne vis ir ideāli.

Girkins tagad ir Žirika vietā, sagatavo publiku, tik Žiriku uz pārrunām atklāti neizsauca.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 1 Atbildēt

Arestovičs ir muldoņa, kurš ar sevi mēģina aizbāzt visus caurumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Ak tu nabadziņš... Kaut kā mēģini izlocīties lai tik neatzītu, ka esi panikā par sev tik mīļā Putina atbalstītāju režīma sagrāvi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Tas ka Hersonu nenoturēja un līdz ar to Mariupoli ir viena no ukraiņu armijas kļūdām

Tā "kļūda" radās no tā, ka pilnībā noņēma aizsardzību no Krimas virziena ( un pat ceļi tikuši atmīnēti ), kaut gan visiem bija skaidrs, ka krievi nāks no turienes. Un krievu armijas vienības arī ieradās no Krimas tikpat mierīgi, kā skolēnu ekskursija Tērvetes parkā. Tas izskatās pēc kaut kā sliktāka , nekā kļūdas.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Aizsardzības un mīnu noņemšanu no Krimas puses pieejas pēc kara noteikti izvētīs. Arī finansējuma noņemšanu raķešu bruņojuma veidosanai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Sumy racing team reports no Harkovas

youtu.be/HgQImYppAdw

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tas brīdis, kad pats vadonis zvana izraēļiem lai atvainotos par pacanu izteikumiem: www.tvnet.lv/7516381/putins-atvainojies-izraelai-par-lavrova-antisemitiskajiem-apgalvojumiem

Lūk tas ir respekts vainīgais pacans gan vēl sēž tajā pašā vietā, līdz ar to man ir maz ticības, ka izraēļi uzskatīs, ka ar šo situācija ir atrisināta

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Palasīju, secinājums - Lavrovs mazliet neveikli izteicies; bik pareizāk savirknējot vārdus viņa domu būtu varēts izteikt skaidrāk.

Citā sakarā mani fascinē delfu teksts - "Krievijas prezidents un kara noziedznieks"... Skaisti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, ebrejiem var uzripināt nopietnu mucu, bet tad jāatzīst, ka Staļina režīms bija noziedzīgs režīms, kas ir pilnīgā pretrunā ar Putina naratīvu. Pietiktu tikai izpurināt arhīvus, un apskatīties, kuri no Gulaga nometņu priekšniekiem bija ebreji. Un tas būtu tikai viens piemērs. "Not only were they ( Jews ), in 1935, 38.5 percent of the “leading cadres” of the Soviet secret police.." No Slezkina grāmatas Ebreju gadsimts. ( Slezkins nav vis kaut kāds antisemīts, bet ir saņēmis ebreju organizācijas balvu par šo grāmatu ). Es domāju, katrs saprot, ka gandrīz 40% no Staļina laika slepenpolicijas vadošajiem kadriem kolektivizācijas intensīvākajā laikā ir atbildīgi par daudz ko.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu es pieļauju, ka Lavrova izteikumiem kājas aug tieši no šiem vēsturiskajiem faktiem, tikai izmainot darbojošās puses. Tā teikt aizrāvās un sajauca PSRS darbības ar nacistiskās Vācijas darbībām, kam negadās. Nav jau krievu elite tādi atsaldeņi, lai nesaprastu, ka arī Staļins bija kara noziedznieks, bet viņš ir arī paraugs tai pašai elitei, ka ar pietiekami rupjām darbībām var risināt visas savas problēmas un palikt nesodīts.

Izraēlas kontekstā jau stāsts ir arī par to, ka daudzi krievu elites pārstāvji ir ebreji, līdz ar to Lavrova izteikumi šūpo kuģi gan ārpolitiski, gan iekšpolitiski. Pieļauju, ka daudzi elites pārstāvji galīgāko sūdu gadījumā bija plānojuši notīties tieši uz Izraēlu un tagad šis variants jau kļūst tāds nesatabils.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievu TV gan Putina atvainošanās esot pasniegta savādāk, katrā ziņā ne kā atvainošanās; Galveno Don-donu kādas 10 dienas jau nelaižot galvenajā Krievijas TV ēterā, tas ir, ne TASS , ne arī galveno propagandonu kanālos; Girkinu propagandons Solovjovs TV nosauca par nodevēju; Lukašenko manevrē prom no Putina un demonstrē Rietumiem savu miermīlīgo pozīciju intervijā Associated Press.

youtu.be/lXtL1zBn_jQ?t=21

youtu.be/dzJMKwD-3rY?t=627

www.politico.eu/article/lukashenko-survive-putin-sputtering-war-ukraine/

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā, šis ir interesanti.Eksčekists arīdzan šon bija samērā interesants.Sava raidījuma vidū pieminēja, aka viņš tak esot "solījis" un kaut kāds tur tas par sadali adbildīgais ierēdnis ukraiņu galā jau esot drusciņ pieturēts.Pottainajam sapņos parādījušās kādas tur srakanās līnijass un taa.Iespējams, varbūt šodien publicētā Eiropadomes nepatika pret vingrošanas sportu būs šamo kaut kādīgi sanervozinājusi.Kā arī, spriežot pēc pārējo ukraiņu runātāju izteikumiem, iespējamas arī kādas "vassarsvētku dāvanas" no viņu puses.Hmm.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Un vēl kas svarīgs:

Vācijas ārlietu ministre Annalīna Bērboka drīzumā dosies uz Ukrainu, ceturtdien paziņoja kanclers Olafs Šolcs.

Paziņojums izskanēja dienā, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izteica ielūgumu Šolcam, prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram un visai Vācijas valdībai apmeklēt Kijevu pēc nedēļu ilgās diplomātiskās spriedzes ar Berlīni.

Pirms un pēc telefona sarunas, kurā Šteinmeiers un Zelenskis mēģināja atrisināt savas problēmas, kuru centrā bija Kijevas šaubas par Šteinmeiera maigo nostāju pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Šteinmeieram un Šolcam bija "izsmeļošas sarunas", pēdējais iepriekš sacīja žurnālistiem Berlīnē.

"Sarunas rezultātā mēs vienojāmies, ka ārlietu ministrs tuvākajā laikā būs Ukrainā," sacīja Šolcs, piebilstot, ka ir "labi", ka Šteinmeiers un Zelenskis "ļoti cītīgi" sarunājās.

www.politico.eu/article/germany-foreign-minister-annalena-baerbock-to-visit-ukraine/

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu tas laikam saucās "Putin kaput". Ja Vācija sāk bīdīt jautājumus ar Ukrainu jau šādā valdību līmenī, ar vairāk vai mazāk labo gribu no abām pusēm, tad tas var nozīmēt tikai to, ka vācu ģeopolitiskajā plānošanā Krievija vairs netiek uzskatīta par labu sadarbības partneri un tiek meklēti citi draugi (tirgi, kur notirgot savas tehnoloģijas apmaiņā pret resursiem).

Militāri ukraiņiem gan šāda labvēlība īpaši daudz nedos, jo pati Vācija nav pārāk bruņota, bet atjaunot ekonomiku ar vācu kompāniju un valdības atbalstu noteikti būs ievērojami vieglāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

No Vācijas jau sen neviens negaida neko vairāk, kā vien tik daudz, lai pārstāj finansēt Putinu.

Domāju, ka aiz laipnā uzaicinājuma gaida skarbs ultimāts, jo bedre Šrēderam un Merkelei jau ir izrakta. Jautājums ir tikai par to, cik lielu daļu Vācijas tajā bedrē iegāzt kopā ar viņiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu Šrēders ir stabīli norakts kadrs, Merkele, ja sarausies pietiekami melna un maziņa var arī kādu brīdi izpeldēt, ir citi kadri Vācijā, kas stāvējuši vēl tuvāk krievu naudai, līdz ar to sāks vispirms tos purināt. Tā pati Nordstream 2 truba, kuras kvēlākie atbalstītāji bija tieši viena vācu reģiona pārstāvji un Krievijas sponsorēti zaļie.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Te ir visa vācu "dirty dozen" smuks uzskaitījums ar bildēm: 12 Germans who got played by Putin;

www.politico.eu/article/blame-germany-russia-policy/

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šīs jau tikai redzamākās sejas, tur jau tieši visādus malās stāvošos finasējuma saņēmējus vajag purināt, lai citiem nerodas vēlme atkal muhļīt. Mums jau tas pats Kalvītis ir tikai redzamā seja, bet tur viņam apkārt jābūt bariņam neredzamo kadru, kas viņa darbības ir organizējuši.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Spēlē kuģu šaušana cietis jauns kugītis: Фрегат «Адмирал Макаров» подбит «Нептуном» у Змеиного. Tas ir jauns kuģis, ūdenī nolaists 2015.gadā, un pēc 5.st. jaunām ziņām, fregate degot. Neesot saprotams, ko fregate viena pati pie Čūsku salas darījusi.

Un visi ieradušies paskatīties, kas tur notiek:

Reconnaissance of allies over Black Sea: US Navy P8 Poseidon AE681B; Turkish Navy ATR C-72-600TMPA MARTI07; RAF RC-135W Rivet Joint RRR7236; USAF RQ4 Global Hawk FORTE11

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Pats labākais ka atkal pie Čūsku salas

Tā sala pamazām kļūst par jūras ekvivalentu Černobajevkai, kur jau 18!!! reizi ukraiņi uzspridzina kaut ko vērtīgu (tehniku, munīciju vai lielu skaitu dzīvā spēka)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

..plil korabļ Zvezda, kappitan p/iZda, vse matrosi hye-sosi, tram param pam pammm ..

–savukārt porn0gandoni šovakakar pusdesmitos tumsass aizsegā izZiņoja sekojošo slepeno ziņu: «Это очень интересно, появилась информация, что 9 мая Украина планирует нанести удар по мосту. Такую возможность надо иметь в виду, поскольку после поставок от западных стран у Украины есть такая возможность....», – заявил представитель ВС Л..... (Jā.)...

-bet nu Vecais šovakar nu ritīgu žaru nodeva, humora izjūta izrādās arī viņam piemīt ;P

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Man kartējo reizi jautājums cits - kurš deva kuģīša koordinātes tam neptūnam? Precīzāk - vai atkal amerikāņi?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jebkurš no viņiem, ticamāk, angļi vai amerikāņi. Un jautājums atkal, vai tas vispār bija neptūns. Neviens to raķešu atlūzas tak nav savācis un identificējis. Tā Čūsku sala ( agl.kartē Bile ) vispār ir interesantā vietā. Ļoti tuvu Rumānijai. No tuvākās rumāņu Donavas ostas pilsētas 43 km. Iesaku iepazīties ar interesantu reģionu Budžaku, vēsturiski Dienvidbesarābija, starp Donavas un Dņestras grīvām, pieder Ukrainai. Un jautājums, kādas Krievijai stratēģiskas intereses tur. Ja tur izsēdina kārtīgu desantu, var drīzāk doties uz Moldovu, nekā uz Odesu.

en.wikipedia.org/wiki/Budjak

Arī amerikāņi pamanījuši krievu interesi šajā reģionā, un palielinājuši iznīcinātāju F16 skaitu Fetesti bāzē Rumānijā līdz 10 (apm )

www.airforcemag.com/f-16s-aviano-spangdahlem-swap-places-romania-nato/

www.world-airport-codes.com/romania/fetesti-air-base-71130.html

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

100punkt ,ka jautājums vietā.Vai.Jeb, varbūt.Atlūzu nav un nebūs.Jo visigali/ūdenī.Kam tas "izdevīgi" (šobrīd) - gandrīz visiem.

Poseidons (ASV boeings, nevis tas kkāds tur krievu suuds, ar ko nupat draudēja britiem) tika izcelti pieminēts jau pašā pirmpirmajā krievu ziņojumā.Kurā krievi (!?) cita starpā nezkapc atsaucās uz 5tagona avotiem.Te tas ir atreferēts, pirms kādām dažām lappusēm.

Makarōn kgs te vjau pirms pāris mēn sūtīja aviobāzes kuģi "tuvāk" rumāņiem..tipa,nu ja nu kass...

Vācija aizliegusi ukraiņu simboliku ww2 piemiņas passākumos.Latviešu ģenerāl admirālis ieteicis iepsist pa tiltu.Čekists dižojas, aka amerikāņi un angļi uzlikuši nikolaju puttainā draudiem un prasa atbildēt/par bazaaru.Tobiš, ja jau tāda dūša, ta lai šis reāli iep/is.Uz ko šamā pārstāvis sācis liet diplohmātisku hyiņu, ka neba jau tā bij domāts.A kaa?? Plus tas, ka vakar cirkulēja vismaz 3 dažādi (savstarpēji cits/citu izslēdzoši) formulējumi par to, vai AV deva vai nedeva navodku."Mums" protms ir skaidrs, taču vīņi paši jauc galvu visiem un jebkuram.Varbūt tas ir labi.Bet varbut nav labi.A varbūt (visdrīzāk) xyijviņusazin ko un taisņīga ir hVZ kam..;P ps,- a kur ta diez tā vingrotāja, vai eurotiesa (pati taisnākā no visām) viņai to viņas naudu jau atņēma? Vai daļēji? A varrrbūt samā kādam iedeva "poļeznij info" un mister$ Biddēns viņai atmeta tos vecČekista solītos likumīgos 25% ? ;p

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Tas ka Hersonu nenoturēja un līdz ar to Mariupoli ir viena no ukraiņu armijas kļūdām

Tā "kļūda" radās no tā, ka pilnībā noņēma aizsardzību no Krimas virziena ( un pat ceļi tikuši atmīnēti ), kaut gan visiem bija skaidrs, ka krievi nāks no turienes. Un krievu armijas vienības arī ieradās no Krimas tikpat mierīgi, kā skolēnu ekskursija Tērvetes parkā. Tas izskatās pēc kaut kā sliktāka , nekā kļūdas.

Nevis kļūda, bet nodevība. Tur vainīgi bija pilsētu mēri, kas kā krimā un daunbasā, paši priecājās par atbrīvotāju ierašanos.

Cik zinu, vismaz viens arestēts tup ukrainas cietumā. Apsūdzība - valsts nodevība.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ne jau pilsētu mēri pasūtīja mīnu lauku un aizsprostu novākšanu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

pilsētu mēri nodrošināja ātru "atbrīvotāju" virzību un pilsētu atdošanu bez cīņas

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Nezinu kā jums, bet man interesanti būtu aplūkot "kodolkaru".

Krievijā, kā arī citās seperātistu valstīs, piemēram, Latvijas psr, daudziem vatņikiem domā ir palicis tikai "superierocis" - kodolierocis. Un vienalga kā beigsies šīs bandītu razborkas, vate teiks - "ja mēs pielietotu taktičesko jadernuju udaru, mēs noslaucītu eiropu no kartes". Un viss šis atkārtotos pēc gadiem 20-30, kad krievi salaizīs savas rētas un uztaisīs reorganizāciju savā armijā.

Kodolieroču pielietošana pilnībā piesmietu krieviju. Popkorna krājumi sagatavoti, ceru, ka punduris dos tādu pavēli.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Lai tagad propogandas upuri nesāktu raudāt par kodolieročiem, kuri nonesīs visu dzīvo uz planētas divas reizes, iesaku aplūkot atsevišķus faktus. Lai neteiktu, ka es, viencexperc, neko nesajēdzu, meloju vai kaut ko noklusēju, aplūkojiet paši sekojošu informāciju:

1) statistiku - raķešu precizitāti, avāriju skaitu, kļūdas procentu krievijas raķetēm un padomju laika raķetēm.

2) kodolieroču reālos bojajumus ( iznīcināšanas rādiusus)

3) Cik megatonnas var pārvest lidmašīna, cik zemūdene, cik topoļ M.

4) Kāds ir krievijas kodolieroču kopējais skaits.

5) Cik viegli ir iznīcināt kravas auto, uz kura stāv kodolraķete ( Topoļ un topoļ M)

6) Kas taisīja renovāciju krievijas kodolobjektos deviņdesmitajos gados

7) Kāda ir procedūra lai palaistu kodolieroci ( tā nav viena sarkana podziņa uz pundura galda)

8) Kāpēc topoļi ir mobīli? Kāpēc krievija attsakās no starpkontinentālām raķetēm - tās nomainot uz mobilām platformām?

9) kāpēc zinātnieki atteicās no varianta - uz marsa izveidot atmosfēru, ar kodolieročiem uzspridzinot Marsa polus ( ledājus).

10) Cik cilvēki izdzīvoja hirosimā, Nagasaki?

11) Kāpēc ASV izvēlējās bombardēt tieši šīs pilsētas, nevis citas.

12) Matemātika. Sarēķiniet, cik lielu platību var iznīcināt visi pasaules kodolieroči?

13)

...varbūt kaut ko piemirsu. Atcerēšos, pierakstīšu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izrādās, ka mazās "aviobumbas" , ko Aerorozvidka met no lētajiem droniem uz krievu transporta līdzekļiem, tajā skaitā bruņotiem, ir taisītas no vecajām padomju ar roku metamajām prettanku granātām RKG -3, kurām kāta vietā ir ar 3D printeri izgatavoti stabilizatori.

www.rferl.org/a/ukraine-cheap-grenades-expensive-tanks/31835434.html

www.youtube.com/watch?v=ssf2PRnvTlk

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

2000šais kommentārs.Jā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kassnejauns turpina priecēt savus uzticīgos lassītājus.Nu vismaz intelektuĀlāko viņu daļu.Visu iepr mēn kapīpistoja 3g vecus jūtupa materiālus.Tagad reku priekakavēsts no kārtējā ukraiņu paranormālās medicīnas pētnieka ņekojeva šefteļmaņa.Polit hyjevo tehno loga.Izrādās,vecajam vairs nestāv un vingrotāja esot fddsb slepens projekts.Drošvien e-jakulāts viņā tika iešauts no pieklājīga attāluma pāri galdam ar ballistisko raketi,kura vispār bij domāta citai perZonai.Jā.Tiem reku 15tā g ražojuma dvīņiem vai cikviņturir noteikti ir cūku sirdis un Mātes dienā viņi passveiks sergēja onkuli.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Spekulācijas par to it kā sašauto, it kā ne Admirāli Makarovu. Tautas mierinātājs un informators A. pat izsaka viedokli, ka tā ir piespēlēta krievu dezinformācija.

Bet pie Čūsku salas notiek nopietnas lietas, krievi pat apgalvo, ka esot tur notriekuši 2 ukraiņu lidmašīnas, 1 helikopteru plus dronu. Savukārt ukraiņu blogeri apgalvo, ka ukraiņu aviācija sabombardējusi Čūsku salas ēku kompleksu, plus vēl kārtējā ziņa par Bairaktara sašautiem pāris kuteriem. Ja publicēs jaunākās bildes no salas virsskata, tad jau redzēs, kā tur izskatās.

Vēl ziemeļos/austrumos no Harkovas krievi tiešām atkāpjas, jo uzspridzināja 3 tiltus. Neviens tiltu nespridzina, ja pats to domā drīz izmantot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vēl noklausījos informāciju, kas izklausās ticama, ka Piedņestrai galīgi nav vēlēšanās iesaistīties karā, jo sevišķi ar Ukrainu - ukraiņu artilērijas sniedzamībā ir jebkurš Piedņestras stūris. Ievēlētais priekšnieks pat bijis pie Maijas Sandu Kišiņevā apliecināt Piedņestras neitralitāti. Viņiem ir labi, kā ir, jo galvenajam reģiona oligarham ekonomiskas saites ar Ukrainu. Tātad, dažas provokācijas neko nemainīs.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Porngandonu infokanaāli šon visp neko būtisku neziņo un rāda visādus seriālus.Tas nozīmē to, ka šamie kaut kam klusībā gatavojas.Vai nu no kaut kā pārmiizuši.Bet nu lohportālu (apzināti) izplatītais savstarpēji izslēdzoši pretrunīgās informācijas procents pieaug ar katru dienu.Man vnk ziņķārīgi interesē, kas īsti būs rīt un ko tas bandīts tagad paziņos.Vai notiks kāda savstarpēja apmaiņa ar svētku "dāvanām".

Interesanti, ka visādi tie beidzamlaika izcili daudzskaitlīgie daiļrunīgie diplohmētie "kaŗa" anaalizātori neizskata jautājumu par to, ka krievam oficiāli piesakot karu,ukraiņi taču gluži mierīgi varētu iep/ist ne tikai pa to suuda tiltu.Jebkurš mērķis naidnieka teritorijā tad kļūtu itin loģisks un likumīgs.Jebkurā tobrīd tehniski sasniedzamajā attālumā,augstumā un/vai dziļumā.

Līdzīgi kā lohiem izziņot iespējamo evakuāciju ar rīgas satiksmes eko nano transportu, taču nepaskaidrot to, kur viņi krīzes gadījumā lādēs mobilos tel un/vai darbosies banku kartes, ja gadījumā tiks sagrauta kāda attiecīgās bankas virszemes ēka. Vai viņi personīgo auto varēs droši astāt (savā)pagalmā un mierīgi bez bažām evakuēties ar sabiedrisko.Ja atstātais tiks bojāts vai totāli pārstās eksistēt- vai apdrošinātājs kko kompensēs un/vai par iznīcināto mantību būs jāturpina (ikmēneša) Līzinga maksājumi.Vai klients varēs attaisnoties, ka viņa darbadevējs vai biznespartneris apturējis darbību un tāpēc tagd nav iespējams neko nekam samaksāt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

ka krievam oficiāli piesakot karu,ukraiņi taču gluži mierīgi varētu iep/ist ne tikai pa to suuda tiltu. --

Tas taču neko nemaina, ukraiņi arī tagad mēģina apšaudīt mērķus Krievijas teritorijā. Nav īsti, ar ko. Piemēram, šorīt Belgorodas apgabalā krievi izšāvuši pretgaisa raķeti/es. Belgoroda ir viens no galvenajiem krievu Donbasa sturmēšanas "habiem". Ukraiņiem varētu būt dažas točkas u un iesp. daži mistiskie neptūni. Vai viņi dabūs/ir dabūjuši Army Tactical Missile System (ATACMS), ar distanci līdz 310 km, vēl ir jautājums. Lendlīzi jau Baidens svinīgi parakstīs tikai 9.maijā, datums noteikti speciāli pieskaņots krievu "pabedobesijai".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bija runa par To, ka ukraiņi drīzvien (cita starpā) varētu "dabūt" kādu tādu bad-mintona raketi ar 2500km darbības rādiusu.Neoficiāli vai pusoficiāli apšaudīt šķūni vai mucu kkādā pierobežas belgarodā ir viens, bet iesipt pa kaut ko 2kkm dziļā teritorijā būtu jau krietni interesantāks passākums.Līdz šim taču Hāgas porkurors lauzīja rokas- šamam neesot nekāda pamata.Nu tagad reku izdevība- lai puttainais pašrocīgi brīvprātīgi viņam to piešķir.

Vairaskundze reku šon visu dienu te knosās un mudināt mudina nojaukt na/uj nost to suudu.Jautājums- ko viņa darīja "savā" laikā.Jūtupā kādreiz cirkulēja gana interesants materiāls- kuri latvju Varioņi ir savulaik tikušies ar puttaino bandītu.Un kas organizēja strelku unt pa ko tur bij bazars.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Ar ko viņi varētu iepist pa tiltu? Vienīgais - aviācija, bet tur lidot tā būtu pašnāvība. Tiltu labi apsargā.

Bet ar raķeti trāpīt - tā ir no vates multfilmu sērijas "analogov ņet".

Pat ar amerikāņu lenlīza raķetēm var nomocīties.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Var iemaukt pa pretgaisa aizsardzības radariem, kas tur tuvumā mētājas. Regulāri. Lai tur posteņos esosie katru nakti čurā gultā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā, ja loham iedo materiālus pa 30 miljardiem, tas visdrīzāk to pārdos un nopirks 69 milj gab devītos golfus.Bezizejass situācija- lendlīzs gavno, raķetes gavno no abiēm galiem.Vienīgā cerība, ja nu atkal kāds,tāteikt, proktoraktārs un/vai puosseidons ,don,atlidotu,don.Jā.

Vispār jau viņi varētu pa to tiltu 1reiz saņemties un iep1st zalpom ar visu šobrīd viņu rīcībā esošo.Nav ko, passaule gaida ekšenu, reku vakakar ari LV ģenerālis esot teicis, kā ir jāp1š virsū pa to suudu.Savulaik bija izrēķināts, bet nesanāca pārbaudīt- ja miljards "austrumu kaimiņu" nāktu iekšā kolonnā pa 6,tad krievam pāris dienās vienkārši pietrūktos munīcijas.Nu varbūt tagad.

Bet gan jau ka aizkadra aprēkini notiek abās pusēs.Ja tuvākajā pusotrā diennaktī nenotiktu galīgi nekāds Svētku koncerts, tas būtu tiešām jocīgi.Šobrīd visas pazīmes atgādina savulaik populāro ōperu par gulbjiem iekš ezers.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Iepišana pa tiltu" labākajā gadījumā izveidotu kādu caurumu tilta klājumā. Un vispār, tie ir 2 tilti paralēli, šosejas ar 2 joslām katrā virzienā un dzelzceļa. Lai tiltus iznīcinātu, vajadzētu trāpīt tiem balstiem, kuri atbalsta tiltu garākās fermas, kuras ir virs dziļākās vietas pāri jūras šaurumam. Vajadzētu trāpīt apm. 4m mērķim no 200 km attāluma. Un, visticamāk, ne vienu reizi vien.

en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Bridge

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Nepareiza pieeja aizbrauc kravas puspiekabe ar C4, un vietā ar "arku" uz viena no balstiem uzsprāgst - tur ilgi neviens nekur nebrauks, un ja dikti vajag pretējā virzienā izdara to pašu ... terorisms, jeb citiem vārdiem partizānu karš bieži nodara daudz lielākus postíjumus, kā pāris ļoti dārgas raķetes ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Krimas tilts stāv, Putins mobilizāciju vai vismaz trešo pasaules karu arī neizsludināja, mūsu vietējie krievijas patrioti arī uz Berlīni šogad nebrauca, laikam Rukam kaut kādas labas argumentācijas spējas. Esmu nedaudz vīlies, visi solīja kaut kādu ekšenu, bet nekā. Putins arī kaut kāds sagruzījies izskatījās, laikam neļāva babahnutķ pa NATO un gaisa spēku parādi arī atcēla (laikam nesalasīja 77 lidmašīnas vai pilotus)

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Uz Berlīni braucēju sagaidītājiem Vācijas policija būs saprotami paskaidrojusi, kas notiks ar atbraucējiem un tiem, kuri viņus sagaidīs.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Es vairāk domāju vietējos "na Berļin" braucējus. Kaut kur šogad visi pazuduši, laikam ar aktīvākajiem kūdītājiem jau drošības dienesti bija parunājuši, bet gopņiks parastais tādas lietas neies uz savas behas līmēt, ja nebūs drošs, ka būs barā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Arī iespējams. Drošības dienestā šobrīd vairāk izprot lietas būtību, kā Iekšlietu ministrijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nemuldi. Vācija aizliedza publiski izmantot Ukrainas karogus, lai "neradītu provokācijas", bet nekādi nereaģēja uz izbraukumiem ar Krievijas karogiem. Tavi pielūgtie Putina finansētāji jau ir parādījuši pasaulei savu īsto seju.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Vadošie muzikakokologi sasskatījuši,ka esot balsi noraustījis urrā kliedziena laikā.Nu varbūt vienlaicīgi pirdiens passpruka vai sazin vēl ko. Mākoņu izgaiņāšanai drošvien pietrūka rubeļu un/vai reaģentu.A varbūt tas Sūdnās Dienas perdaļots vnk nepieleca.Apm kā zāles pļāvējs pavassarī.Bet pag, maijs ir gaŗš.Olpimpiādes laikā arī viss bij okej, pis for ōll ze pippel unt šaibu šaibu.

ps,- bet varbūt ir tā, kā Čekists šovakar teica.Ka šis datums neesot domāts, lai bļaustītos un maršētu pa bruģi.Vajagot paklusēt.Varbūt vienkārši aiz pieklājības tas pimperātōrs tika šodn pažēlots.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu krievu kuģi jau atkal esot izbraukuši no Sevostopoles un devušies piedzīvojumos, līdz ar to vai rītdiena sāksies ar ziņām par kārtējo nogrimušo kuģi vai arī kārtējo Ukrainas bombardēšanu un desantu Odesā. Ja atkal viss klusu un mierīgi, tad laikam jau pasākums tiešām velk uz finišu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Hmm...tur reku ASV avoti raksta, ka Bidēns esot izteicis viedokli par izlūkdatu apmaiņu ar ukraiņiem.Tas ir samērā zīmīgi.Pirmkārt vajagot iegrožot to,ko lohiem klāsta pļāpīgie žurnāļisti (tiem kaunanav un izplerkstēs dajebko- tapc nevaig viņiem neko lieku teikt,kā arī atsevišķas amatpersonas pārāk plaši muld).

BET, pirms1kārt, esot jāsāk filtrēt TO, ar ko amerikāņi "dalās" ar ukraiņiem.Šis izskatās pēc piesardzības.Nepārkāpt srakano iesaistes līniju un lieki neradīt krievam tā saucamo pamatojumu.Vismaz formāli. Iepriekš jau tika teikts, ka šamie nedos iespājamos datus par augstāko amatpersonu atrašanās koordinātēm un utt.Signāls jau bija par masskavu (kam taču "paši" ukraiņi lēma iepsist) un to otro kuģi. Kurš hvz tagd vai vispār "bija" un kas un pēc kādas navodkas un ar ko tam vispār trāpīja.Vai varbūt tas vienk pats no sevis aizdegās.Zin kā, mellajā jūrā vienmēr karsts un taa.

Ā ,bet "dāvana" it kā tomēr būšot,- Bidēnam akurāt šovakar kādā brīvākā brīdī esot ieplānots parakstīt Likumu par Lendlīzi.Savukārt izmanīgais Makaronkg-s arī neesot uz mures kritis,tas šodn klāstījis, ka nevaig krievu pazemot. Būšot taču visiem korī drīzvien jāatjaunojas,jāsēžas pie galda un tātālāk.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu tā "filtrēšana" visticamāk būs palīdzība uzbrukuma stratēģiju izveidē. Pieļauju, ka ukraiņiem īpaši vairāk par koordinātām un aizdomām, ka tur kaut kas ir, nevajag, lai noklātu pozīciju, līdz ar to amerikāņiem visticamāk būs jāpaskaidro, kurā brīdī pozīciju vajag noklāt un kurā labāk to nedarīt. Video publicēšana no frontes tajā pašā dienā arī īpaši nepalīdz informācijas avotu slēpšanai.

Makrona un nu ja arī Šolca paziņojumi bija gaidāmi, bet pa lielam tā ir tāda braukšana ar muti diplomātijas vārdā, jo visiem ir skaidrs, ka Ukrainu spiest uz mieru vairs nav jēgas, tur ja amerikāņi grūž bruņojumu, bet krievi principā ir tik tālu aizantifašistojušies, ka vismaz ar Putina tiešo eliti nav jēgas runāt. Attiecīgi tas vairāk tāds signāls citiem spēkiem Krievijā, ka Eiropa ir nosacīti atvērta sarunām. No pilnīgas ekonomisko saišu saraušanas starp Eiropu un Krieviju iegūst tikai amerikāņi, kas nav īsti labi, bet ar Krieviju strādāt pašreizējā veidolā arī īsti nav iespējams.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Mākoņu izgaiņāšanai drošvien pietrūka rubeļu"

Tur ir cits apsvērums. Ja kāds lideklis izdomā nopikēt tieši uz P., tad nekāda apsardze nelīdzēs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā,tas gan būtu bijis interesanti- ja pats tas sūdnās/dienas komandplāns būtu pašam saimniekam uz galvass uzpikējis ;P Pie kam, parādē taču piedalījās viss/jaunākais,nu tas varētu izvērsties līdzīgi kā savulaik Kurskas torpēdas un nesenā kreiZera munīcija.Es gan neredzēju, bet kaut kādi vadošie patalog anatomi esot saskatījuši, ka apsardzes darbinieki vienubrīd saimniekam uz kājām esot deķīti uzklājuši.Laikam šamējam bij auksti palicis.

Savukārt vadošie izlūkdienesti ziņo, ka no vispassaules kaŗagājiena tas pusadekvāts joprojām nebūt neesot atteicies.Porngandonkanāli arīdzan ir mainījuši taktiku- pati galvenā gandonessa esot nākusi ar atklāsmi, ka par pārmērīgu pogass spaidīšanu jau pēc 15min taču atnākšot tā saucamā ad/bilde.Hvz, vai ta vaigot šitā te spieZt.Kam tas izdevīgi.Jā.Un līdzšinējo nonstop 24/8 ziņu vietā tagad rādot seriālus un jauna ražojuma filmas par ww2.Nu gan jau tur kaut kas brieZt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ukraiņi lai nemaz daudz nesaceras attiecībā uz dalību ES:

“Pat ja rīt mēs viņiem ( Ukrainai ) piešķirtu mūsu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu… mēs visi lieliski zinām, ka process, kas ļaus viņiem iestāties, prasīs vairākus gadus – patiesībā, iespējams, vairākus gadu desmitus. Un tā ir patiesība, ja vien mēs nenolemjam pazemināt šīs dalības standartus un tāpēc pilnībā pārdomāt mūsu Eiropas vienotību.

www.politico.eu/article/emmanuel-macron-proposes-european-political-community-as-alternative-to-eu-membership/

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šajā gadījumā Makrons neko nepareizu nepateica - Ukrainā posmā starp 2014. gada revolūciju un šodienu ir pietiekami daudz raibu politiķu, korupcijas un visādu oligarhu, kas diezgan pamatoti liek domāt par to, ka vispirms jāsagaida kara beigas, tad kādi pāris gadi jāļauj sistēmai nostabilizēties, un tikai tad var reāli domāt par dalību ES. Noteikti būs kaut kādi atviegloti kustības un muitas noteikumi, bet līdz pilnvērtīgai dalībai tur vēl būs jāpastrādā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Makrons pateica pat ļoti nepareizi. Pēc kara beigām Ukraina un Polija būvēs jaunu Eiropu, kurā, kā šobrīd izskatās, Vācijai vieta nebūs, bet Francijai būs ļoti jāpalūdzas, lai nepaliktu ārpus.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Makrons pateica ļoti pareizi pašreizējā situācijā. Ukrainai paies vismaz 10 gadi lai paceltu ekonomiku, atrisinātu savas iekšpolitikas problēmas un tikai tad kopā ar Poliju viņi varēs kandidēt uz kaut kādu Eiropas centrālo spēku. Līdz tam Baltkrievija būs tikusi vaļa no Lukašenko un kas vēl ar Krieviju notiks. Ukraiņiem ir lielāki uzdevumi priekšā par kaut kādu vadību Eiropā.

Un es necerētu, ka Vācijas un Francija tā vienkārši izkritīs no ES, mēs šeit tomēr runājam par pasaules 4. un 7. ekonomiku, un lai arī šī kara kontekstā viņu pozīcija ir bijusi maigi izsakoties nenoteikta, tuvākajos gados šīs valstis nekur nepazudīs. Pie tam poļi tāpat nevar tā vienkārši atraut savu ekonomiku no Vācijas, kā arī Vācija sākusi draudzēties ar Poliju enerģētikas jautājumos, līdz ar to vienīgie, kas šobrīd palikuši nostāk ir franči.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Turpini vien mēģināt sevi mierināt, ka līdz tava eirokomunisma sabrukumam vēl daudz laika.

"poļi tāpat nevar tā vienkārši atraut savu ekonomiku no Vācijas" - nevar gan, nešaubīgi. Poļi ir ilgi pildījuši mājasdarbu, lai šobrīd būtu gatavi nospiest Vāciju uz ceļiem. Jā Polija pat netaisās neko atraut - tikai Polija būs tā, kas izlems vai Vācijai būs apkure un elektrība vai tomēr nē.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ahh, kas par galvas sāpi šo lasot. Vēl dažus mēnešus atpakaļ arī Krievija domāja, ka viņi visu varot paši, nospiedīšot Eiropu uz ceļiem, utt., bet šobrīd jau var dzirdēt komentārus no tās puses, ka laikam tomēr viss slikti.

Vācija sastāda 28% no Polijas eksporta un 25% no importa, tās valstis ir diezgan dziļi saistītas savā starpā, rekur links: oec.world/en/profile/country/pol

Polija tikmēr sastāda 5% no Vācijas eksporta un 6,6% importa: oec.world/en/profile/country/deu

Līdz ar to varat nomierināties par kāda spiešanu uz ceļiem, starptautiskā ekonomika gluži tā nestrādā un paši poļi būs ieinteresēti nodrošināt to lai vācieši nesalst un viņiem ir elektrība. Pie tam potenciālajiem poļu sadarbības partneriem Ungārijai, Slovākijai un Čehijai vispirms vēl jātiek galā ar atteikšanos vismaz no Krievijas naftas, kam Vācieši jau esot gatavi, līdz ar to poļiem draugos paliek tikai Baltijas valstis.

Tas ka ES iekšienē mainīsies kurss un ka veco dalībvalstu nozīme mazināsies ir skaidrs, bet uzskatīt, ka Vācija un Francija tuvākajos 10-20 gados kaut kur pazudīs ir naivi. Šīs ekonomikas ir gadu desmitiem nostiprinājušās topu augšgalos nevis ar naftas un kaut kādu resursu tirgošanu, bet gan ar tīrām ražošanas jaudām un inovācijām, un tās ir lietas, ko tā vienkārši nevar nospiest vai aizgriezt krānu.

Es arī neesmu sajūsmā par šo valstu politiku attiecībā uz Krieviju un pārējo ES, bet es arī tuvākajos gados neredzu, ka austrumeiropas valstis nostiprināsies līdz līmenim, ka varēs nopietni konkurēt pasaulē ar Franciju, Itāliju vai Vāciju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Vēl dažus mēnešus atpakaļ arī Krievija domāja, ka viņi visu varot paši, nospiedīšot Eiropu uz ceļiem, utt., bet šobrīd jau var dzirdēt komentārus no tās puses, ka laikam tomēr viss slikti."

Žēl, ka neesi sapratis, ka tieši Polija bija tā, kas sagrāva Eiropas vēlmi turpināt draudzēties ar Krieviju. Tāpat, kā laikam neesi pamanījis Polijas ciešās saites ar Brexitiešiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, tieši Polija, ārpus kaut kāda konteksta sagrāva Eiropas vēlmi draudzēties ar Krieviju. Tas nekādā veidā nav saistīts ar Krievijas iebrukumu Ukrainā kā tādu, kara noziegumu izdarīšanu Ukrainā un pašu eiropiešu iespējām uz to visu noskatīties klatienē. Piekrītu, ka poļi ir ļoti daudz darījuši lai ES mašinērija sāktu kustēties un vairāk kā citas valstis arī materiāli atbalstījuši ukraiņus, bet pateikt, ka tas ir tikai poļu nopelns nozīmē pilnīgi ignorēt to ukraiņu aktīvistu, politiķu un viņu atbalstītāju darbu, kas visu šo laiku ir spieduši uz vidējo Eiropas vēlētāju un politiķi. Ukraiņi ar savu darbu gan kaujas laukā, gan Briseles kabinetos, gan Eiropas valstu laukumos paši ir izdarījuši lauvas tiesu no nepieciešamā darba lai viņiem būtu tas atbalsts, ko viņiem tagad sniedz.

Līdz ar to nepārspīlēsim ar Polijas ietekmi šajā procesā, ja tā skatamies ASV tāpat ir izdarījuši vairāk lai pabakstītu to pašu Vāciju. Poļi ar savu aktivitāti un ASV atbalstu šobrīd cērt sev labāku vietu ES sistēmā, bet kamēr ES dod lielu naudu subsīdijās, poļus ar varu nedabūsi ārā no ES, it sevišķi pie manis jau minētā tirdzniecības apjoma ar Vāciju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nemuldi, ASV pastāvošā vara līdz pēdējam cerēja, ka Krievijai izdosies sarunātais zibenskarš. Protams, kad tas izgāzās, ātri kažoku apmeta uz otru pusi, bet tāpat - izrādot skaidru vilcināšanos. Vācija mēģina līdz šai dienai mēģināt kaut kā izlocīties. Un jā - jo ļoti labi saprot, ka Nordstream slēgšana ir vēl viens un milzīgs solis Polijas ietekmes palielināšanā.

"ES sistēma" šajā kontekstā ir mirstoša. Un Polijas-Vācijas eksporta bilance nozīmē tikai to, ka Polija izlems vai vācu veikalos un pakalpojumus iestāsies vai neiestāsies deficīts, nevis otrādi.

Un tas, ko saku par Poliju, nekādi nemazina Ukrainas sasniegumus - tikai norādu, ka Polija būs Ukrainas sabiedrotais jaunas Eiropas veidošanā - kā vecās Briseles sistēmas, kas neizbēgami rezultātā sabruks, pašreizējā dalībvalsts.

Bet nu turpini savu komunisma atbalstītāja ego mierināt ar Briseles EPSRS ilgmūžības sapņiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tas uz ko visi cerēja vai drīzāk tobrīd sagaidīja ir viens, tas kā pielāgojās jaunajai realitātei ir kaut kas pavisam cits. Visu pirmo kara mēnesi viss NATO, tai skaitā poļi, principā gatavojās tam, ka vienā brīdī būs jākaro no Polijas teritorijas. Kaut kā neatceros, ka kara pirmajās dienās kāds būtu intensīvi smago tehniku uz Ukrainu bīdijis, tie paši poļi atteicās dot savas lidmašīnas kamēr amerikāņi nedos vietā savējās. Poļu tanki arī Ukrainā nonāca tikai otrajā mēnesī, kad bija jau parakstīts līgums par ASV tanku piegādi. Un man nav pārmetumu nevienai no valstīm šajā situācijā, jo balstoties uz tā brīža operatīvo informāciju tika pieņemti samērā atbilstoši lēmumi izejot no katras valsts interesēm.

Attiecībā uz sarunātu zibenskaru - parasti šādus jautājumus sarunā arī ar iekarojamās puses vadību, lai nesanāk kā ar Zeļenski, kuram neviens nepateica, ka jātinās. Otra lieta - tehnikas ziņā Krievija uzbrukuma brīdī izskatījās galvas tiesu pārāka, līdz ar to es kaut kā nedzirdēju viedokļus ka oficiāli Ukraina izvilks īpaši ilgāk par to plānoto zibenskaru. Tas, ka visi gatavojās partizānu karam, ir cits jautājums.

Tālāk - šeit ir kaut kāds mikslis ar procentiem. Polijas ietekme uz Vācijas ekonomiku ir principā 6% un Vācijas ietekme uz Polijas ekonomiku ir 25%. Es neredzu variantus, kā poļi var uztaisīt deficītu vācu veikalos.

Jā, Polija bez šaubām būs Ukrainas sabiedrotais, bet tas vai šīs abas valstis divatā klajā laukā spēs piesaistīt citas valstis jaunai savienībai izklausās samērā apšaubāmi. Esošās ES ietvaros gan problēmām nevajadzētu rasties lai pārbīdītu centru uz austrumiem un tas arī būtu gudrāk nekā mudrīt augšā kaut kādu jaunu savienību.

Es saprotu, ka Jums ir naids pret pastāvošo Eiropas Savienības sistēmu, bet es kaut kā neredzu ka kaut kur Eiropā kāds nāktu klajā ar labākām idejām ar ko aizstāt to ES. Pat Orbāns diršās ar ES, pretojas šai sistēmai, bet Hunexit tā arī netaisa, vēl vairāk, paziņo ka Ungārija paliks kopā ar ES un NATO. Tad ko, visi lohi, ka sēž kaut kādā brūkošā sistēmā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"parasti šādus jautājumus sarunā arī ar iekarojamās puses vadību, lai nesanāk kā ar Zeļenski, kuram neviens nepateica, ka jātinās."

Sarunāja ar Baidenu. Un Baidens publiskajā telpā skaidri tieši to arī pateica - Krievija uzbruks, mēs palīgā nenāksim, bet Zeļenskim piedāvājam evakuāciju un patvērumu.

Aplauzās, jo vienkāršoti uzskatīja Zeļenski par "ASV marioneti", piemirstot ASV pašas iekšējo šķelšanos. Realitātē Baidena personīgi klātienē ieliktā ASV demokrātu marionete Porošenko jau sen zaudēja varu Trampa biznesa partnera finansētajam Zelenskim. Te jāpiezīmē vēl, ka viena no izcilākajām prezidenta reklāmas kampaņām ar nosaukumu "Tautas kalps" noteikti nebija klasiskā pieeja prastajām politiķu priekšvēlēšanu kampaņām.

Un jā man ir naids pret komunistiskām savienībām. Jo man ir skaidrs, ar ko atšķiras 8. no 9. maija. Un tieši šī atšķirība ir tā, kuru mūsdienu Staļina pēcnācēji grib noslēpt, nojaucot komunisma uzvaras pieminekli! Jā, Putins tiks uzvarēts - mūsdienu Hitlera idejisko mantinieku atkal sakaus sabiedrotie - bet vai atkal nacisma sagrāves (8. maijs) vārdā pieļausim komunisma uzvaru (9.maijs)? Pašlaik komunisti ir uzmetuši savu līdzšinējo draugu nacistu un pievienojušies sabiedrotajiem. Tik tālu vēsture atkārtojas. Un diemžēl izskatās, ka daudziem jauns 9. maijs ir sirdij tuvs.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu ja ar Baidenu kaut ko sarunāja, tad katrā ziņā hujova sarunāja, jo pirmajās kara nedēļās ASV un UK, gaisa telpā virs Polijas un Rumānijas, turēja veselu kaudzi ar lidmašīnām un 24.02 visu dienu arī B-52 vazājās. Ja bija sarunāts gandrīz nonākt līdz 3. pasaules, karam, tad nevarēšu nepiekrist ka viss bija sarunāts.

Norādīšu gan uz dažām nepilnībām šajā idejā februāra kontekstā - ASV tikko bija samērā nesmuki izlīduši no Afganistānas, vairāki lidmašīnu bāzes kuģi bija sadzīti Ķīnas tuvumā un visi gatavojās konfliktam Taivānā, ASV ekonomikā arī jau bija radušās plaisas, paši amerikāņi vēl kopš Trampa laikiem atcerās, ka Eiropa par maz maksā NATO un pats galvenais - kāpēc pasaules 1. ekonomikas vadītājam kaut ko skaņot ar 11. ekonomikas līderi. Mēs te to Putinu turam kā kaut kādu ģeopolitiķi, bet ASV medijos viņš rangā atradās krietni zem Ķīnas un daudzu citu valstu vadoņiem. Praksē Baidens pieņēma amerikāņiem izdevīgu lēmumu - ieročus dodam, paši nelienam, lai Eiropa pati pi*ās ar savu diktatoru. Ja ukraiņi tiešām padosies pirmajās dienās, tad nekas nebūs zaudēts, ja tomēr izskatīsies, ka ukraiņi var uzvarēt nu tad domāsim tālāk. Ekonomiski amerikāņiem šis pasākums ir vieni plusi - var atbrīvot noliktavas jauniem ieročiem, kā arī nopelnīt uz naftu un gāzi.

Lūk tas vai kaut kas nebija sarunāts ar kaut kādiem politiķiem Eiropā jau ir cits jautājums. No otras puses nevar pārmest arī Eiropai minstināšanos kara sākumā, jo kopš revolūcijas politiskā vide Ukrainā nebija īpaši stabīla (oligarhi, korupcijas skandāli, Krievijas maigās rokas, utt), līdz ar to vecajai Eiropai nebija 100% pārliecības, ka puse Ukrainas armijas nepāries krievu pusē un nenāks uz Eiropu.

Es šajā situācijā nemeklēju kaut kādus baigos zemtekstus un atbildīgās personas, jo dzīves pieredze liecina, ka tik sarežģītu plānu valstiskā mērogā būtu problemātiski realizēt, jo cilvēkiem ir tendence pārcensties, sapisties meistarībā vai neizdarīt kaut ko līdz galam, un jo vairāk iesaistīto jo lielāks haoss.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sarunāts bija zibenskarš - pilnībā pārņemt varu 3-4 dienās. Loģiski, ka atbilstoši NATO 5. panta naratīvam idināties gar robežu tikmēr vajadzēja. Patin atpakaļ to dienu notikumus un paskaties, kad ASV sāka no solījuma neiejaukties, ja būs "minor incursion", lēni manīt nostāju uz atbalstu Ukrainai. Tas notikai tikai pēc tam, kad Ukraiņi, daudziem par pārsteigumu, spēja apturēt plānoto zibenskaru. Gan Vācija, gan ASV to pat ir nekautrējoties atzinusi, ka šādu pavērsienu nebija gaidījušas.

Un pareizi mini Taivānas situāciju - ASV gatavojās Ķīnas iebrukumam Taivānā, jo tas būtu loģisks nākamais solis, Rieutmu pasaulei pieļaujot Krievijas varas pārņemšanu Ukrainā. Arī to Ukraina ar nedaudzajiem atbalstītājiem izbojāja un Ķīna ļoti ātri saprata, ka vairs nevar cerēt uz Taivānu, bet ir laicīgi jāgatavojas Sibīrijai - kā ir teikuši gudri cilvēki - Ķīnai nav draugu, bet tikai politekonomiskās intereses. Ja Krievija ir zaudētējos, tad Ķīna palīdzēs atspārdīt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Labi, uz brīdi nodalīsim nost daļu par sarunāšanu un atstāsim domu par zibenskaru un 3-4-5 dienām. Uz kādiem aprēķiniem balstījās tas, ka krievi Ukrainu ieņems tik ātri? Militāri tas fiziski nav iespējams tīri attālumu dēļ (par to sprieda arī pašā kara sākumā), tātad paliek divi varianti - vai nu visam bija jābūt sarunātam arī Ukrainas pusē, kas attiecīgi nozīmētu to, ka visam bija jābūt sarunātam ar pietiekami augstu stāvošiem ukraiņiem, vai arī ir variants, ko es jau iepriekš minēju, ka neviens tā īsti neticēja tam, ka ja karš tiešām sāktos ukraiņu armija tiešām nesadalītos (pēc nesenās pieredzes ar afgāņiem). Pievelkot klāt sarunāšanas ideju tātad vai nu kaut kādiem augstu stāvošiem ukraiņu pārstāvjiem bija jāpiedalās šajās sarunās un jāgarantē plāna izdošanās, vai arī sarunas kā tādas ir bezjēdzīgas, jo izlūkdienesti tāpat paredz ukraiņu padošanos Afganistānas scenārijā, kas arī atbilst tam ko rakstat savā komentārā par ASV un Vācijas viedokļiem.

Tas, ka krievi noteikti mēģināja ar kādu kaut ko sarunāt, it sevišķi jau pēc pirmajām neveiksmēm, ir pilnīgi skaidrs, problēma tikai tajā, ka pēc loģiskās ķēdes vai nu visam bija jābūt tā cieti sarunātam ar pašiem ukraiņiem, tai skaitā armijas komandieriem, vai arī vienkārši nebija pamata sarunai kā tādai, jo rietumu izlūkdienestu ieskatos ukraiņiem bija jau pirmajās dienās jāpadodas, bet procesa vidū sākt dalīt valsti, kas turpina veiksmīgi pretoties ir stratēģiski stulbi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas nebija iespējams? Tai kolonnai kas brauca uz Kijevu, nebij aiespējams aizbraukt līdz galam? Tas, ka tai bija pārtika 3-4 dienām un Rosgvardija (kas ir trenēta pārvaldīt okupētas pilsētas, nevis karot) avangardā nekādi neliecina par to, ka ne jau Kijevas ilgstoša aplenkšana un Bučas izklaides bija sākotnējais plāns?

Pārliecība bija par to, ka Ukraiņi nepretosies - tāpat kā Krimā un valdība paklausīs Baidenonkulim doties emigrācijā. Visi lielie onkuļi jau visu sarunāja, tikai savā pārprastajā varenībā piemirsa paprasīt ukraiņiem, vai viņi tam piekrīt. Tas, ka kāds atsevišķs nodevējs ukraiņu pusē šajās sarunās piedalījās arī ir diezgan skaidrs, jo nav nekāds noslēpums, ka īpaši pirmajās dienās ukraiņiem nācās izķert visāda līmeņa iekšējos atbalstītājus. Un pat pēc kara uzsākšanas pirmajā sarunu kārtā piedalījās iekšējais nodevējs - www.la.lv/nosauts-ukrainas-sarunu-delegacijas-loceklis-kurs-ticis-turets-aizdomas-par-valsts-nodevibu

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Protams, ka tā kolonna varēja aizbraukt līdz galam, pie noteikuma ja viss būtu sarunāts ar ukraiņiem, bet tā ir tikai Kijeva. Jau 2014. gads pierādīja, ka lai arī armija pašķīda, ukraiņi tāpat spēja organizēties karam Donbasā. Līdz ar to jebkurā gadījumā lai ieņemtu visu Ukrainu būtu nepieciešams krietni virs 3-4 dienām. Tas ka krievi atbrauca ar orķestri un rosgvardi ir viņu pašu iedomu rezultāts, jo bija cerējuši ka Ukrainas armija nobīsies no pirmā raķešu trieciena un desantniekiem Kijevas pievārtē + ukraiņu tauta viņus ar ziediem sagaidīs. Hvz, ar ko viņi tur visu sarunāja, bet jau pirms kara bija skaidrs, ka ukraiņi tā vienkārši nepadosies.

Mēs šeit runājam par 40miljonu iedzīvotāju lielu valsti, kā Jūs stādaties priekšā šādas valsts ieņemšanu zibenskarā bez augsta līmeņa nodevības vai pilnas pārliecības, ka atkārtosies Afganistānas scenārijs? Un par nodevību mēs šeit nerunājam tikai Prezidenta biroja līmenī, šeit būtu jābūt iesaistītiem arī ģenerāļiem un reģionu galvām. Tas ka nodevēji bija par to jautājumu nav, bet Jūsu minētajai krievu iedomātajai operācijai faktiski vajadzēja trīspusējo tikšanos starp ASV, Krieviju un Ukrainu. Vienu pašu Zeļenski izvelkot situācija būtu sarežģītāka, bet karš vienalga būtu.

Raujot ārā no konteksta atsevišķas sev izdevīgas idejas visādas sazvērestības teorijas var pierādīt, bet nonākt līdz domai ka amerikāņi vispār tērētu laiku vienoties ar krieviem, balstoties uz krievu praktiski neesošo izlūkinformāciju un kaut kādiem pāris zemu sēdošiem ukraiņiem, jau ir līmenis. Un mēs šeit runājam par to pašu Ameriku, kas caur puķēm ir atzinusi, ka iespējams šur tur Āfrikā un DAmerikā ir gāzuši režīmus sev par labu, līdz ar to viņiem jau nu noteikti būtu jābūt pieredzei šādu operāciju plānošanā. Un pats lielākais jautājums - kur tobrīd bija amerikāņu ieguvums? Par to, kas notiks resursu tirgū ar sankcijām isa kara gadījumā viņi nevarēja uzminēt, ieročus no viņiem pirktu jebkura kara gadījumā. Tā skatoties viņi tieši būtu ieinteresēti piegrūst Ukrainu ar ieročiem, lai šie karo ar krieviem jo ilgāk jo labāk, bet plāna risks ietilpa tieši tajā apstāklī, ka kāda jēga sūtīt smago bruņojumu, ja var atkārtoties Krimas scenārijs un viss bruņojums nonākt krievu rokās.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tām lielvalstīm vajadzētu savā retorikā vismaz ieminēties, ka iepriekš ir bijušas kļūdas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kaut ko jau visi ir nopukstējuši tajā virzienā, bet dienas beigās visa politiķu runāšana ir plika ūdens liešana. Skatīsimies, kā veiksies ar kara pabeigšanu, Ukrainas atjaunošanu un sankciju režīma ievērošanu, un tad arī izdarīsim secinājumus kā tur ir ar tām kļūdām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievi 4-to reizi apšaudījuši ar raķetēm Dņestras grīvas tiltu.

Operatīvie iemesli varētu būt: krievi grib izsēdināt jūras desantu Besarābijā ( Budžakā ) vai krievi grib radīt iespaidu, ka grib to darīt. Saistība ar Čūsku salas aktivitātēm, jo tā atrodas pretī Dienvidu Besarābijas Dienvidu galam. Nav skaidrs, kādi ukraiņu spēki ir Besarābijā, bet pretkuģu baterijas ar "Neptūniem" vai kaut ko līdzīgu, var atrasties tieši tur. 26.apr. apšaude:

twitter.com/RALee85/status/1518943772834422786

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Nee.Fig.Šodn viss pa vecam.Progandoni ir atkal klāt.Un itin nekādas nožēlas vai cerības/uz.Opperācija noritot pēc plaāna.Hersonas okupētāji gatavojot iesniegumu, lai puttainais to apgabalu uzņemtu krievu sasstāvā.Nekādas vairs dnr vai hnr, direkt pa tiešo.Nākmnedēļ Hersonā atklāšot Banku, kura tirgošot rubeļus.Drošvien pa 200/gab.Vai 300.Tāteikt,pa trista,atsasi u traktarista.. Savukārt Latvijā (ne konkrēti Rīgā, bet 1kārt Latvijā..) "cilvēku tūkstoši" esot sirsnīgi nesuši puķes un tagd jūtoties pazemoti.Godīgsakot, par šo jau nu gan jautājumi ir.Vai obligāti to traktoru tik akūti vajadzēja jau akurāt nākamajā rītā.Kam īsti tas izdevīgi.Un par ko īsti izaudzināsim tos tur "jauniešus", kuri vakakarvakar pārdaugavā taisīja muzikakāli motorizēto bardaku.Kur viņi "paliks",kurā vietā.Jā.Hmm.

Lukošenka turpina taisīt reveransus.Šodn sasaucis savus admirāļus pie galda un lielījis ukraiņu armiju un taktiku.Krievu kā partneri beidzamajā laikā izvairās pieminēt.Drošvien sajēdzis- ja nu kas, viņš "nākošais".

Savukārt misters Piontkovskis šodien UKR24 ēterā nosaucis Makarōnk-gu par "merzavec".Nu godīgsakot viņš jau sen zb.Un visinteresantākais, ka tā arī sanāk, ka īstenībā ne LePenes kdze, bet drīzāk tieši viņš ir tas "īstais".Kuŗš tur 16x dienā puttoja pa tālruni un vel passpēja pie garā krievu galda pasēdēt klātienē.Pazemot nevajag,tur varētu piekrist. Bet nu par bazaru vajadzētu gan drusku atbildīgāk.Jā.

Čekists arī lavierē.Vienu dienu viņš it kā sludina globālo uzvāru, tači jau nākamajā fikssi atgriežas uz zemes.Tagad (pēc vakardienas ASV izlūkdienesta ziņojuma) viss būšot ilgi un vispirms tomēr esot ukraiņus jāpārbruņo.Vienu dienu puttainais jau ir pa 3/4 attentēts un ar otru kāju jau 1majos/meža.Taču šodien atkal (izrādās) ka viss būšot ilgi un nebūšot tik vienkārši.

Kas īsti notika beidzamajās dienās Čūsku salā un ap to- arī tas nav īsti skaidrs.Abas puses ziņo nu pilnīgi savstarpēji pretrunīgi.Un kur palika tas aizvakakar "aizdegušajājājais" kuģis nr.2.Vai to nodzēsa, vai apmiiza un kur aizvilka, hvZ..

Kā arī, šon pabeidzis dzīvi ir kārtējais naftas kompānijas valdes loceklis.Tam bijušas problēmas ar alko.Un viņš, multimiljardieris būdams, (apsardzes pavadībā) ieradies uz atkakačāšanu nekur citur, kā pie kādas tur mitišču vasarnīcu rajonā praktizējošās Šamaņu ģimenes.Kurai esot branga pieredze.Četru ārstniecības dienu laikā pacientam esot plānveidīgi samazināts uzņemamā alkohola daudzums un veikti atbilstoši (bezanĀlogu) attīrošie rituāli.Apsardze nonstopā braukājusi uz veikalu pēc papildspēkiem, taču viņš esot tomēr pamanījies (ekoloģiskajā 3stāvu mājā atrast..) un saimniekiem nozagt un izdzert pudeli 3kārtīgā odekolona.Un 4tajā ārstnieczības dienā beidzot aizgājis na/uj.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu vakardienas kāzusu ar pieminekli bez lamuvārdiem nevar komentēt. Duraku olimpiāde. 9. maijā mūsu krievvalodīgie noliek ziedus, piemineklis arī nav līdz galam slēgts, bet ok, viss notiek samērā mierīgi. Tad rīta agrumā atbrauc traktors un visus ziedus nostumj, bļ* jūs tur domē lohi vai vienkārši kaitnieki? Ja jau tos ziedus tur ļāvāt likt, tad izdarat vismaz to lietu civilizēti līdz galam. Nē, bļ*d kādam radās spīdošā ideja nostumt ar traktoru. Es jau to bildi tvnetā ieraugot zināju, ka tak atkal nesīs visu dienu tur tās puķes un uztaisīs vēl lielāku balagānu, bet ne IeM ne Rīgas domē laikam līdz tam neaizdomājās, un tad visi taisa pārsteigtās sejas un Boradača stilā "a a a, kto eto sģelal"? Te točna krimināllietas vajag padalīt gan krievu pusē par balagāna organizēšanu un puķēm ar Zvastikām, gan atbildīgo institūciju pusē par klaju kaitniecību un nacionālā naida kurināšanu, iespējams pat valsts nodevību (ja pierādās, ka kājas šādām izdarībām aug no austrumzemes). Ir jāmāk principā mierīgi atrisinātu situāciju eskalēt tādā līmenī, ražot materiālu krievu propogandai vienlaicīgi vēl šaubīgajiem krieviem pierādot, ka viņus šeit tiešām apspiež.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Tur laikakam jau kāds nav sapratis,ka būt politiķim šodien nav gluži tas pats, kas 90tajos blatot un spirtu tirgot vai iz p/st 3bābas pa 1vakaru. Tak zae Bal jau vienkārši.Uz to arī ejam- izdarīt ko tādu, kas gadiem ilgi pēc tam smirdēs un tiks kacināts un kurināts.

Bet re,paskat kas šeit notiek, cik skaisti: www.facebook.com/watch/?v=1896823057195523

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, video fantastisks, kremļa propogandisti būtu lepni. Bet kas ir pats labākais šajā situācijā - atšķirībā no Krievijas krieviem, kas vispirms dabūs pa kaklu ar sankcijām, pēc tam ar noziedzības uzplaukumu, ko radīs tie, kas no tā kara atgriezīsies vienā gabalā, un visbeidzot ar to, ka ir bijuši līdzvainīgi pie kara ar ukraiņiem, mūsu krievi tā arī dzīvos savā burbulī kur Krievija visus uzvar, pat gadījumā, ja Krievijā vara atzīs kara noziegumus Ukrainā. Mēs tā teikt sev paturam un vēl uzkurinam pašu "antifašistu" ziedu, kuru neskars tie sūdi, kas sāksies Krievijā. Un vienīgais kam šis kontingents jebkad būs lojāls ir viņu sapnis par lielu Krieviju. Pati Krievija viņiem nafig nav vajadzīga, tāpat kā jebkura valsts kurā viņi uz to brīdi dzīvo.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Mani visvairāk fascinēja tas, ka tiem urlātiem tur tusēties ļāva, bet, kad ieradās cilvēki ar LV un UA karogiem, tos klāt nelaida, jo, redzies, provokācija. Bļeģ, vatesgalvas ar padomju karogiem jāsargā, bet latvieši savā zemē ar saviem karogiem skaitās provokatori. WTF?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā.Shitas suuds tagad smirdēs gadiem ilgi.Reku jau šovakar iet vaļā- kāreiz tieši latvieši jau otro dienu šobrīd ir progandonu topā.Tikai končennijiem LOHIEM šeit tas var būt vienaldzīgi vai likties maznozīmīgi.Pat jau līdz ww2 atkal aizrakušies- kaut kāds jaņisciruļis esot tur kkādu zonderkomandu komandējis un kaut kādā tur žesķanaja gorka sādžā pie novgorodas 42jā krievus šāvis.To viņi tagad ne aizmirsīšot ne kad nee.Un (!) krievus izveduši lopu vagonos (aukstos!) uz pribalķiku un germaņiju.Nevis ka latviešus uz sibīriju,to nee.Daļa izvesto esot izdalīta po pribalķijskim hutoram kā vergi.Tiem likuši dzīvot kūtī kopā ar Cūkām.Jā.Pie kam, tam visam vispār esot jo cieša saistība ar aizjūras cru un raduraksti tagad reku iestiepjoties līdz pat mūsdienu sovremennajas LV (patreizējajiem) līderiem.Abiem.Jā.Ekrānā 18tā g marts 16tais, pa ielu pirmskovida rīgā (neviena netraucēti!) reku (atkal) ejot ēbreju un krievu galinātāji, waffen eses bijušie un esošie štata darbinieki.Jā.Jā..

Un šeit nekādas savstarpējas cieņas vai kur nu vēl vienotības kā valstij.Ja nāktu pievienotāji, skaidrs ka visdrīzāk tieši šeit tos ar tiem pašiem ziediem reāli sagaidītu.Drošvien pat vēl sirsnīgāk, nekā kādā tur Baltkrievijā.

Vēl viņi šodn ir "atklājuši" un izveidojuši pat krāsainu pawerpointa prezentāciju par to, kas ticis gatavots tur tajos ķīmijas pulciņos ukraiņu teritorijā.Pletj, kur diez tas Bils5G palicis, ka nevar viņiem to windawsu 1reiz aizgriezt na/uj ciet.Tur ticis viskakautkass audzēts un xperimentēts un reku esot pat nupat atrasts 1gab bespilota vraks, kuram pie dsas kannas karājušās.Tas esot to smidzinājis virsū uz lohanskas republiku.Cyka tāds, e bio mat.Pie kam,šī te suuda maisīšanā esot iesaistīti kāreiz kovidkara medicīniskie līderi Maizers un Poderma.Uhhh..

ps.,- bet reku re, kā te skaisti izrīkojas ar csn pārkāpējiem: twitter.com/stabilnosti/status/1524417423004377088

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu es jau mūsu apspiestos tautiešus sāku redzēt arī ukraiņu Youtube kanālos, kā paraugus debilizācijai. Krievijas krievi vairs pat nedavelk līdz mūsu Krievijas patriotu līmenim. Ar to arī visus apsveicu.

Tikmēr pašu mājās - ir sākusies naudas vākšanas kampaņa pieminekļa demontāžai. Ideja nav slikta, gadus 30 vai vismaz 8 par vēlu, bet labi, labāk vēlu nekā nekad. Nacionāļi prasa Golubevas demisiju, kā vienmēr doma nav slikta un kā viemēr netiek izprasta galvenā problēma IeM - policistu tad bļ*d maz, tie kas ir arī nav spīdošākie kadri vai ir vienkārši pārgruzīti, bet algas nekādas. Visi jau gadiem redz, ka kaut kas ar to policiju nav kārtībā, trūkst finansējuma, trūkst apmācības, nevar piesaistīt kompetentus kadrus jo visi aiziet uz armiju, kaut kas nav kārtībā arī Policijas vadībā, bet mainām tik ministrus, cerībā, ka nākamais ministrs no tās neesošās kadru rezerves uzcels komunismu. Visa šī situācija ideāli raksturo Latvijas politiku - ļaujam problēmai pat gadiem uzbriest, pie pirmajiem sūdiem veicam varonīgu sišanu pie krūtīm, nomainam kādu amatpersonu, problēmu druksu piešpaktelējam un atstājam tālākai nobriešanai. Risināt kaut ko pēc būtības jau ir darbs, skaidrot vēlētājiem savus lēmumus arī ir bīstami, kāds vēl sapratīs, ka tu neko nešarī, attiecīgi atliek sēdēt klusu un ik pa laikam veikt vētrainu darbības imitāciju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jautājums.Kas īsti bija TIE, kuri te visus šos 30g visādos veidos krievus kacināja un kaitināja, taču vienlaikus kultivēja un pulēja gan šo te betona peni, gan pumpēja tehniskos škidrumus, gan veica vēl visādas citas "kopējas" dabības ar tā sacamo potenciālo naidnieku? Ar ko diez te nodarbojās (ilgtermiņā!) daudzas mūsu tā saucamā finanšu iestādes? Ko diez tās "apkalpoja"? Cik ilgi būtu tas tā turpinājies, ja ne ASV institūciju iejaukšanās?? Kur "mēs" tagad liksim šo te (mūsu!) valsts "daļu",kura sastāda vairākus simtus tūkstošu naidīgi (vai vismaz galēji kritiski) noskaņotu personu? Reku progandoni šodien visu dienu visus savos plašsaziņas suudos zākā mūs no panckām ārā.Galvenā dienass ziņa.Un runa galvenokārt par "gājienu ar buldozeru".Jo tas tiešām ir reāli pazemojums, ko lai kurš dalbaēbs tagad neteiktu.Reāla kaitinoša provokakācija.Kam tas ir "izdevīgi"?

Ir sen atzīts, ka krievs ar saviem (savu) vēsturi slavinošajiem pieminekļiem un monumentiem iezīmē "savu" iedomāto teritoriju.Kā noplucis kaķis, kurš dusmīgs apmiiž visus stūrus un mašīnām riteņus.Kāpēc tas suuds netika likvidēts jau pirms 30g, mierīgi kopā ar visu pārējo?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par to jau ir stāsts - Nacionālā apvienība no jaunajiem patriotiem diezgan ātri pārorientējās uz kārtīgiem "politiķiem", visu savu vēlēšanu kampaņu balstot tikai uz pretestību Saskaņai un citām krievu partijām. Tas pofig, ka Rīgas domē muhļīja kopā, galvenais pareizos tekstus bīdīt uz vēlēšanām. Viņu partijas programmā vispār ir tikai dežūrfrāzes, jo neviens tur nopietni neko neplāno domāt. Un šogad arī visādi "patrioti" atkal viņus kopā ar Saskaņu un Krievu savienību no otras puses ievilks saeimā.

Kaut kur šeit forumā jau diskutējām par vēlētāja atbildību un tā, un šeit arī parādās tas moments, ka ja NA un krievu partijas tāpat tiek iekšā ar fiksētu vēlētāju skaitu, tad tikai no pašas vēlētaju aktivitātes ir atkarīgs vai šie visi darboņi paliks opozīcijā vai arī iepeldēs atkal koalīcijā. Tā teikt neaizejot balsot, ar garantiju vismaz 2 partijas bez jebkādas reālas programmas un konkurences vienkārši tiek saeimā un sastāda vismaz 36% no balsīm. No atlikušajiem 64% jau sanāk tikai tas kas sanāk un tā arī mēs te peldam

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

NA ir daudz krieviskāka, ka domā.

Viņi sadarbojas ar krievu nacistiem. To viņi neslēpj, pat tieši otrādi - ar to lepojas, jo ir PAR to, lai Krievijā kļūtu "brīva" no pašreizējās kliķes. Tā viņi to sauc.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kuri? Tie paši, kas vēsturē. Komunisti ar fašistiem sākumā bija sabiedrotie. Tagad notiek vēstures atkārtošanās, tikai ģeogrāfija ir inversa - fašisms Maskavā un komunisms Berlīnē (Briselē). Un atkal komunisti ir metušies uz vienu roku ar visu pasauli lai sakautu fašismu un kļūtu par uzvarētājiem. Tapēc arī pieminekli vajadzēja līdz šim, bet tagad jānojauc, jo tas var kādam atgādināt, ko nes komunisma uzvara, kas maskēta kā fašisma sagrāve.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ir viens labs YT kanāls youtube.com/channel/UC1S0qd9l-gITE6sh1sPmWpQ

Tur 70% video veltīti Ukrainas karogam LV un ukraiņu bēgļu "noziegumiem"

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

" пропаганда не делает из людей идиотов, она на них рассчитана ".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

KYIV, May 12 (Reuters), Ukraina neatsāks gāzes tranzīta ceļu no Krievijas uz Eiropu caur Sokhranovku , kamēr Kijeva neiegūs pilnīgu kontroli pār savu cauruļvadu sistēmu, ceturtdien aģentūrai Reuters sacīja operatora GTSOU vadītājs.

Uzņēmums otrdien paziņoja par force majeure, atsaucoties uz Krievijas atbalstīto separātistu veiktajām gāzes zādzībām, un apturēja plūsmas caur Sokhranovku, kas veido gandrīz trešo daļu no gāzes, ko Krievija sūta cauri Ukrainai uz Eiropu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Aptauja.

Kā jūs domājat, Ukraina atgūs Krimu gada laikā? ( līdz 12.05.2023?

Vēl marta sākumā bija skaidrs, ka nē. Bet jo ilgāk tā kara parodija iet, jo aktuālāks paliek jautājums.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Grūti pateikt, jo nav zināmi reālie zaudējumi Ukraiņu pusē. Ja ukraiņu profesionālākās vienības nav cietušas smagus zaudējumus, tad visticamāk ka jā. Līdz tam laikam atbrīvojot visu Ukrainas teritoriju no krieviem, Krima visticamāk pati padosies. Militāri to klintsbluķi ņemt diezin vai ir baigā jēga.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Laikam pa rādio dzirdēju.Vakar vai aizvakakar.Ukrainas oficiāls ministrs par to runājis esot, laikam aizsardzības vai ārlietu.Viņš sacīja, ka par dodon bassu viņi kaušoties ritīgi.Taču par to pussalu vēl būšot nopietni jāskatās.Če pa čem, tāteikt.Jo iespējamas esot ilgstošas kaujas un lieli postījumi un cilvēku upuri.Iespējams, tomēr nākšoties kādu kompromisu meklēt.Nu un konkrēti tas Eifeļa tautietis, kuru Piontkovska kgs vakar tiešajā ēterā nosauca/par "merzavec".Kā vārdā tas (eifelists) tagad šitā te runā.Kur te būtu kāda "kopēja" eirolīnija.Nu loģiski, viņš taču nav lohs, nee.Ja tev piem kkāds Lohs 16x zvanītu, tu tak to klausuli ne na/uj neceltu, vane? Nerunājot ka pie tā gaŗā galda piesēst.Kuri bij tie, kas to tur nenotveramo vājinieku šajos pāris mēnešos klātienē apmeklēja?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu Krima ir tāds dīvains pasākums - ukraiņi itkā morāli grib to teritoriju, bet mazliet pasēžot rodas jautājums vai viņiem to vajag. Itkā jau ūdeni atgriežot tur visu var atjaunot, bet krievi Krimu ir diezgan lielā mērā nolaiduši, līdz ar to vai ir jēga čakarēties ar to vietējo vati un sadirsto pussalas ekonomiku, ja vēl patu Ukraina jāatjauno un Donbasā kārtība jāievieš. Atkaros ūdensapgādes kanālu, piegriezīs ūdeni un pēc kāda laika vietējie paši atrāpos viņus dekomunizēt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es te domāju visreālāko scenāriju -

Krievija zaudē un atdot Krimu kā kompensāciju. Par atkarošanu neiet runa.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tas ir negodīgi pret Ukrainu. Lai atdod vismaz Kubaņu (kuru savulaik Hruščovs no Ukrainas nogrieza).

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti