Grūti pateikt. Ir jau daudz kompaktklases piekritēju. Šobrīd salons neliekas šaurs. Salīdzināt var ar ļoti plašo Prius salonu. Arī Scala vietas aizmugurē sēdošo kājām ir stipri vairāk nekā (lielākajā) Volvo S60, piemēram. Man gan ir draugu ģimene, kuri Latvijā iegādājās savulaik jaunu Fabia. Un brauca ar to ilgāku laiku. Scala ir lielāks auto par Fabia tomēr.
scala tā pat kā fabija mazās klases auto , ar stipri ierobežotu salona ietilpību, varbūt par kadu milimetru lielaka par fabiju combi variantaa, tapec jau tieši octavija ir tik populara, ka ir daudz kompaktlašu piekritēji. lai gan es izvēlējos vidējās klases super b , tajā vismaz ir vietas aizmugurē sēdošajiem
Oktāvijā var sabāzt visu ģimeni. Fabija - tas atkal tāds mazāks auto. Katrs izvēlas pēc saviem ieskatiem un ja gribi to mazo klasi, ņem baudāmo Fabiju.
Scala? Ne stipri lielāka par Fabiju, toties cena nemaz tik draudzīga nav. Tā ka kaut kāds jocīgs produkts, manuprāt.
Manuprāt, scala ir tāda golfa alternatīva. Ja agrāk cilvēki pirka golfu (piemēram, kāds piektais golfs), tad tagad viņi varētu pirkt scala. Ne jau visiem ir nepieciešamība pēc octavia izmēra auto vai lielāka. Protams, ja Tev liela ģimene, jāvedā bērnu rati, dafiga mantas, brauc uz laukiem daudz utt, tad jau cita lieta. 2-3 cilvēkiem gan pilnīgi pietiek ar mazāku auto.
Man liekas, ka tā figņa ar to ieteicamo pārnesumu ir apmēram tāds režīms, kā viņi brauc testos. Kaut ko minimāli ieekonomē, lai testā būtu par 1% labāks, bet realitātē tā cilvēki tāpat nebrauc un nav arī ieteicams. Citiem auto tas ieteicamais pērnesums uz augšu nozīmē, ka mašīna pēc tam knapi vispār rūc un ātrumu uzņemt arī nav iespējams.
golfs ir lielāks par scala, golfs(jetta) ir octavijas izmērā, scala biki pastiepta fobija jeb polo. octavijai tapat kaa golfaa diezgan saspiesti aizmuguree, ja tev ģimene javadā tad tomēr prasās vidējās klases auto passat (super b no škodas)
Definē "saspiesti aizmugurē". Manas mātes otrās paaudzes fābijā nevaru ieraudzīt vai sajust nekādu saspiestību priekš iekšā sēdošajiem.
varbūtās esi kaut ko tai fabijai pārtaisījis un aizmugurējo rindu aizvirzijis vairāk uz aizmuguri. noregulee prieksejos sedeklus lidz galam uz aizmuguri un megini tai fabijas aizmuguree iekapt un vai tiiesam tev celgali neskaras pret priekšējā sedekļa atzvetni?
Kas tas par argumentu "līdz galam"? No tā vecuma kad man pie saviem 1,95 vajadzēja aizstumt līdz galam es esmu izaudzis jau pasen, un kopš tā laika es ķebli aizstumju tik, cik vajag, nevis līdz galam.
Tajā fābijā aizmugurē viennozīmīgi ir vairāk vietas nekā tādās mašīnās kā A4, trīssimtās sērijas BMW un tādiem. Man ir arī nelabas aizdomas ka tur varētu būt vairāk vietas nekā manā golfā, bet tad tas būtu labi jāpārbauda - jo mans golfs tomēr nomināli ir bik lielāks. Man liekas ka tur škodas inženieri ir pamanījušies kaut ko sadarīt ar atzveltnes leņķiem un tādām lietām, un tādējādi dabūjuši vietu - šajā sakarā man padsmit gadus atpakaļ bija pārsteigums iekāpjot otrās paaudzes Nissan Micra aizmugurē un atklājot ka tajā sērkociņu kastītē priekš manis ir pietiekami daudz vietas... 
Vai tiešām? Uz ātro skatoties Scala ir par kādiem 8cm garāka par jaunāko golfu. Ja ņem vecākas golfa versijas, tad tur ir jau ir kādi 15cm klāt scalai. Bagāžnieks arī lielāks. Es, protams, runāju par parasto hečbeku, nevis universāli.
Man tieši vienmēr likās, ka neveiksmīgais skoda rapid un tagadējais scala bija mērķēts ap golfa hečbeka pircēju brīdī, kad vw sāka palikt dārgāks brends.
Tā jau arī būs, Octavia arī hečbeka versijā ir stipri liels auto un atrodas dikti tuvu pasātam vismaz izmēru sadaļā, tad nu Scala ir kā atbilde golf hetčbekam gan cenas gan izmēru sadaļā tikai ar starpību ka nevis samazināta oktāvija bet drusku uzpūsta fabija un visdrīzāk tirgū ieviests par godu korporatīvajiem klientiem.