- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
iciks rakstīja: Ja es turētu auto garāžā, tad būtu savādāk, bet garāžas man nav. ĻOTI daudziem nav. Jā, man ir jaunā oktāvija. Bija variants - vai nu ņem pieejamo, vai gaidi 6-7 mēnešus. Man piedāvātais variants derēja un principā šī bija vienīgā ekstra, ko es būtu vēlējies. Var jau mēģināt ielikt, bet tad, lai nesajātu garantiju, tas notiekti jādara pie dīlera. Stikls, kodēšana, relejs, vēl kas. Aizdomas, ka tas viss varētu izmaksāt mazliet vairāk, nekā vēlētos.
Šis ir viens no iemesliem kāpēc es pat nesapņoju par jaunu mašīnu - jauna mašīna, tie ir roku dzelži ar kuriem ir saslēgtas tavas rokas - savam īpašumam neko darīt nedrīkst, jo papisīsi garantiju... Te varbūt kāds nomiks vai GB12 zinās tās nianses, ja nē, vajadzētu atrast kādu kurš zina - es negribu ticēt ka pēc stikla maiņas kreisajā servisā tev dīleris drīkstētu atteikt garantiju motoram vai piekarei - jā, es saprastu atteikumu par stiklu vai lietus sensoru, bet tam arī vajadzētu būt visam ko viņiem vajadzētu varēt atteikt. Releju ielikt vajadzetu spēt jebkuram autoelektriķim kam rokas neaug no dirsas un galva nav tikai lai putni nepiedirš rumpi - es arī spētu, ja vien varētu atrast priekš tās mašīnas shēmu, attiecībā par piekodēšanu, varētu būt mazliet problemātiski atrast kādu kurš to var izdarīt tik jaunai mašīnai - ja arī ar VCDS to var izdarīt, tad tam vajag oriģinālo kabeli, kurš reti kam ir - ja man būtu tāda vajadzība, es droši vien censtos sarunāt to pasācienu kā haltūriņu vietējā dīlera čaļiem.
Bradypus rakstīja: Šobrīd, piemēram, man nav ne mazākās vēlēšanās vienmēr kaut kur stiept slēpes - tās stāv savā auto un ar visu auto ir pieejamas, kad vien sagribās aizbraukt uz kalnu. Un jā - "ir jāskrien obligāti katru wīkendu kaut kur izstaigāties" un ne tikai - mana dzīves jēga nav aizliet acis Ezīša miglā vai kā citādi brīvo laiku pavadīt "Pilsētā cilvēkiem". Salīdzinājums "labākiem auto un nepārāk lieliem nobraukumiem tur ātri aziet 30-40 centi par 1km un tad jau īres auto tik tiešām būs labāka opcija finansiāli." vispār ir absurds. Pamēģini tādu labāku īres auto paņemt un nekas tur finansiāli labāks nebūs. Tas ir spēkā tikai salīdzinot laba auto izmaksas ar lētu īres drazu.
Neviens jau tev neņem autiņu nost
msh rakstīja: Kā tu izskaidrosi to ka to izrakstīto kamanu paliek arvien vairāk?
Mašīnu paliek vairāk ,jo cilvēki kopumā paliek turīgāki. Katram savs darbs dažādas vietās. Agrāk man bija viens auto. Šogad uzradās vēl divi. Viens kundzei ,viens hobijam,trešais man
1974 rakstīja: T-ROC STYLE 2.0TDI 150H DSG 2 gadi pagājuši, un nobraukts 50 000 km. Atpakaļgaitā čīksēja bremžu kluči. Nomainīja bez maksas pie apokopes, esot kārtējo reizi kaut kādi eksperimenti ar materiāliem. Vairāk nekādi aizrādījumu nav. Joslu noturēšanas asistents strādā labi, īpaši uz bāņiem. Vidējais degvielas patēriņš par gadu ir 6 litri. Adblue 20 litri tika pielieti. Izbraucienā pa PL Krakova-Varšava posmos, kur bija bānis ātrumā 140-170 vidējais patēŗiņš bija 5,8 litri. Pa kalniem gāja vegli, bez piepūles. Kopējais iespaids joprojām ir ļoti pozitīvs. Labi sabalansēta dzinēja-kārbas darbība. Kopējais komforts ļauj veikt garus attālumus nepiekūstot. Ja sēž tikai LV vai Baltijā, tad varbūt 2.0 dzinējs nemaz nav vajadzīgs, pietiks arī 1.6.
Manuprāt, būtu sakarīgs braucamais, ja ne tā cietā plastmasa...
anoagask rakstīja: aizvienvairāk cilvēku dzīvo ārpilsētā + rīgā un pierīgā sabiedriskais transports ir katastrofa. Dzīvojot centrā ar labu carsharing pārklājumu apsverama alternatīva - par fiksētajām izmaksām stāvvietai, TA, apdrošināšanai, riepu maiņām utt diezgan daudz var nobraukt koplietošanas auto. nav variants, ja jāstiepj divu bērnu krēsliņus uz 6. stāvu
Eh jūs visuma centra iemītnieki - es to domāju VISPĀR, nevis tikai dižajā pilsētā. Es vienkārsi salīdzinu to, ko es redzu sev apkārt, kā tas izmainījies pēdejo 15 gadu laikā. Labi, Rucava mūsu valsts politikas dēļ jau tagad ir labi izmirusi, tāpēc te mašīnu piepildījums vienkārši nespēj izpildīties, jo dzīvokļu mājās laba daļa ir pensionāri vai dzērāji. Nīca - nu tur ir tevis piesaktais variants - tā kalpo par Liepājas guļamrajonu un atšķirībā no Rucavas, neizmirst [rādītāji laikam bija labāki nekā pašai Liepājai] un tāpēc tur pēdējo desmit gadu laikā mašīnu skaits vismaz dubultojies - bet kāpēc Liepājā pie piecstāvenēm un deviņstāvenēm pēdējo 10 gadu laikā mašīnu skaits vismaz divkāršojies? Reku piemēram Ventas iela - pirms 10 gadiem uz tās platās ielas parasti stāvēja uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas mašīnas, tā tuvāk krustam ar Klaipēdas ielu. Tagad pa to ielu braucot ja pretī kāds brauc, var priecāties ka braucu ar otro golfu kurš ir šaurs, jo es braucu gar spoguļu rindu, pretī braucošais dara to pašu un mēs abi tā viduvēji izmaināmies - tāds posms ir kādu 200m garumā. Tisē iela, pie paša ezera - pirms desmit gadiem bija tukša - tagad problēmas izmainīties ar pretī braucošajiem. Lauku iela, no Cenkones ielas puses, pašaura iela un necilas privātāmājas - pirms 10 gadiem pāris mašīnas stāvēja, tagad vienmēr tur slaloms jātaisa. Tās ir tikai dažas vietas kas man ir pavairāk iekritušas acīs - pašā Liepājā - nu kāpēc?
eidis rakstīja: Tieši tā. Uz šī fona pārsteidz tās bada dzeguzes, kas ķērc, ka cilvēkus grūž nabadzībā. Prognozēju, ka LV kādu brīdi tās kamanas paliks vairāk. Jo kārtīgs SUV ir statusa simbols un persiku magnēts (kur persiku skaidrojums ir - viņām patiesībā vienalga kādas tās kamanas ir. Ka tik jaunas, t.i. viņuprāt - spīdīgas). Attiecīgi kamēr visi LV statusisti Purčikā, Zoļikā un Karaostā nebūs aplauzušies / saķēruši apnikumu no šīs ņemšanās, miera nebūs. Rietumu pusē mierīgāk - tur palēnām nonāks līdz stāvoklim: veļiks + takša karte + carsharing konts + loyalitātes karte ilgtermiņa īres kantorī (ceļojumiem). Protams mazapdzīvotās teritorijās šis neuzradīsies nekad. Tur jebkas no aizstājējiem nav nekāda opcija, to izvēle ir radīt sev problēmas.
Es lēnām sāku izskatīt iespēju par jaunas mašīnas iegādi. Par cik tagad darba vieta atrodas patālu no mājām. Nevaru atļauties palikt uz ceļa ar 20 gadus vecām kamanām
Latvijas teritorijā nokrituši 2 droni; gaisa telpas apdraudējums Balvu, Ludzas un Rēzeknes novadā (+ VIDEO)
20
Visiem, kas ir saņēmusi Jūrmalas domes sodus no LMT luksofora kameras Majoros šis būtu jāzina (+ DOKUMENTS)
4
Atkal Rīgas dome un tās būvnieki maldina satiksmes dalībniekus ar nepatiesu ceļa zīmi K.Valdemāra ielā (+ VIDEO)
13