Parunāsimies par JAUNIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Ierosinu te parunāties par visiem aktuālo tēmu

Pie malas stereotipus un pagātnes auras, autobūve kardināli mainījusies, vairs galīgi nav prātīgi salīdzināt 2016.gada un 1986.gada identiskas markas auto.

Kā Jūs domājat?

 
GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pagājušajā nedēļas nogale patīkamu pārsteigumu spēja sagādāt tāds braucamais kā... VW Crafter L2H2 versijā. Vajadzēja nogādāt vienu mēbeli ar pāris loriņiem uz Talsiem, un, pateicoties čomam, kura uzņēmuma autoparks sastāv no šādiem braucamajiem, bija iespēja apvienot, tā teikt, patīkamo ar lietderīgo. Dzīvē ir nācies braukt ar dažādiem busiem, pārsvarā ar Renault Master (un to Opel vai Nissan ekvivalentiem), bet šis modelis komforta un manevrētspējas ziņā ir galvas tiesu pārāks un kļūst saprotams, kāpēc daži uzņēmēji ir gatavi tos 2-3 tūkstošus par šādu braucamo pārmaksāt.

Busa kabīne (īpaši vadītāja vieta) ir tā iekārtota, lai ar to būtu ērti braukt garus gabalus - stūre ir izvietota maksimāli vertikāli, gandrīz kā vieglajam auto, ātrumpārslēgs ir izvietots tā, lai pārnesumus var ērti pārslēgt, atbalstot roku pret elkoņbalstu. Ātrumi slēdzas precīzi, patīkami, kārbas gājiens ir diezgan īss. Stūres rats, atšķirībā no konkurentiem, ir pietiekami kompakts (varbūt ne gluži no Passat vai Golf ņemts, bet nu, no Multivana varētu būt), turklāt ar šķelto apakšu. Manevrētspēja... nu, nevienā busā tādas nav. Nekādu problēmu nesagādāja iebraukšana pie pašām namdurvīm un lavierēšana savā šaurajā centra sētā. Kabīnē ir tik daudz kabatiņu un nodalījumu dažādiem sīkumiem.

2.0 litru dzinējs (ar laikam 150 ZS) pilsētas režīmos "ceļ" labi, arī ar piekrautu kravas telpu. Virs 100 km/h pilnam busam cēliens gan paliek gausāks, bet līdz 130 km/h apdzīšana problēmas nesagādā. Patēriņu kompis pilsētā uzrāda aptuveni 9.5-10 litrus uz 100 km, ārpus - kamēr turies 100 km/h robežās, var ierakstīties 9-9.5 litros, pie lielākiem ātrumiem patēriņš visai būtiski pieaug - mazo dzinēju specifika. Un 2.0 šāda izmēra verķim laikam skaitās mazs dzinējs.

Pie mīnusiem varētu pieskaitīt salīdzinoši slikto skaņas izolāciju. Master ir klusāks.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 2 Atbildēt

Cerams,ka jaunie Crafter nesāk rūsēt uzreiz pēc izbraukšanas no dīlera.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Viss jau ir labi ar tiem jaunajiem auto, BET! Pie nekonkrētiem piegādes termiņiem jau esam pieraduši, tagad parādās nākamā problēma - dīleris nevar nosaukt konkrētu auto cenu! Vakardienas un šodienas cena ir vēsture, cik maksās rīt, to nevar zināt.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Vai ne.

Pētu EV. Cenas pa nedēļām ceļās. Daļēji gan jau dēļ mūsu bagāto pabalsta.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Tas ir sviests. Īpaši, ja jāpasūta un jāgaida ilgāku laiku.

Velku paralēles ar būvniekiem. Piemēram, koka karkasa standarta projektu mājas. Gribot pasūtīt, jāiemaksā 10% no šībrīža tāmes vērtības. Izpildes termiņš ir 18 mēneši - rinda jeb liels pieprasījums. Cilvēks saskaņo ar banku konkrēto tāmi. Pienākot būvēšanas brīdim, ražotājs paziņo, ka mājas būvniecība izmaksās, piemēram, 30k eur dārgāk. Tad nu atrodi tos 30k kaut kur pats, jo banka visu iespējamo jau iedeva. Skarbi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tāda lieta kā līgumi vairs nepastāv vai kā?

Manā ciemā viens turīgāks sievišķis pagājušogad uzbūvējās sev dārzā divas viesu mājiņas. Kā dzirdēju, bija noslēgts līgums par 17k gabalā, kad šie uzbūvēja, šie gribēja 23k, bet nekā, jo līgums par 17k. Šogad cena x2...

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
3 0 Atbildēt

Kad materiālu cenas nenormāli aug pa nedēļām, tad būvnieki, lai nenonāktu situācijā, ka pašiem vēl jāpiemaksā par iespēju strādāt sāk lauzt līgumus vai sāk likt līgumos materiālu cenu indeksāciju. Tik strauju izmaksu laikā ierastās lietas nestrādā kā bija pierasts. Līdzīgi ar briketēm vienā ražotnē ir rinda līdz janvārim, cenu pateiks piegādes brīdī.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Tikko sazinājos ar savu dīleri. Dzirdēju divas labas ziņas - 1) izskatās, ka pie auto tikšu 3 nedēļas ātrāk kā solīts, 2) cena ir nofiksēta un nemainīsies. Runa ir par jaunu EV

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Dacia Spring reklamē no 19.

Reāli sākas no 22.

Leaf atceros pa 25. Tagad jau 30.

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Leaf vispār janvārī maksāja 18900 ar atbalstu, kaut gan tas vēl nebija palaists. Man kaut, kur datorā reklāmas buklets saglabājies ar tādu cenu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Galīga bāzīte, ko neviens tāpat nepirks... Normāls līfs maksā sākot no 30 tk bez atbalsta. Parēķini pats, cik būtu ar atbalstu.

VienTiesis Reģ.: 20.06.2022
5 5 Atbildēt

Tēma ļoti plaša.

Viss atkarīgs no vēlmēm, līdzīgi kā ar apģērbu. Visiem jau nav atrasta viena ideālā drēbe un neizskatāmies kā Ziemeļkorejā.

Katram mums ir kādi nosacījumi, kurus ievērojam auto iegādē. Man personīgi daudz nozīmē praktiskums, drošība, visuālais un auto tēls.

-Auto tēls: Nekad mūžā nebraukšu ar BMW, lai gan cik esmu viņos pārvietojies, ne vainas. Mani neuzrunā 'message', ko šis auto vēsta: pārkāpj noteikumus, nerāda pagriezienus utt. Pēc pētījuma BMW vadītāji un motociklisti ir zemāku IQ un lielākie partneru krāpēji. Tas man ir liels NO-NO.

-Kopš senseniem laikiem drošības aspektā Volvo bijis drošākais auto. Līdz ar to man patīk visi, sevišķi vecie kantainie modeļi. Sevišķi mūsdienās viņi izskatās 'fancy'. Un ja Tev ir ģimene un rūpējies par viņu drošību, šķiet XC70 būtu lielisks auto. Jaunajiem modeļiem drošības līmenis vairāk vai mazāk ir izlīdzinājies.

-Vizuāli varu teikt, ka neuzrunā aziātu mašīnas. Pārāk kosmiskas detaļas un nevajadžīgi izvirzījumi, spoileri utt. Manuprāt, viena no skaistākajām mašīnām, kas ir jeb kad uzražota ir Volvo S40. Modelim ir gandrīz 20.gadu, bet arī šodien auto izskatās pietiekami moderns dizains. Salons ir minimālistiskā stilā.

-Praktiskums. Šeit jau viss kopā, kravas ietilpība, degvielas patēriņš utt. Tas jau ar laiku mainās muma visiem. Kādreiz vienā laikā bija Volvo S40 un VW Golf. Pēc ilgāka brauciena ar Golf, man mugura sāpēja. Iekāpjot Volvo jutos kā mākonī. Papildus, patēriņš smieklīgs, auto ar savu 2.d dzinēju vairāk kā pietiekošs Latvijas ceļiem. Tiko pārdevu Audi A4 2014.gada. Ļoti patika auto, taču parādījās jauni hobiji un sapratu, ka autiņš man par mazu. Iepriekš tā kā bieži braucu komandējumos, iegādājos veco 2000.gada 2.5b audi A6. Tas bija foršs auto. Atskatoties, viņam bija daudz ekstru un tādu patīkamu lietu, kas mūsdienu auto nav. Tanī pat laikā zināju, ja noplīst, nedomājot katru mēnesi tādus 2 varu iegādāties. Šobrīd esmu busa meklējumos.

Varu braukt ar karieti, taču autiņam braukšanas ziņa jāsagādā baudu. Man šodien ir svarīgas šādas lietas:

-automatiskā kārba,

-kruīza kontrole,

-kondicionieris.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
6 2 Atbildēt

Tev nepieciešams troļmobīlis...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
9 4 Atbildēt

Pats tu esi ar zemu IQ un partneru krāpējs, ak, aizspriedumainais cilvēciņ!

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Nav slikti uzrakstīts, bet par tiem partneru krāpējiem... Nopietni?!

Vispār par tiem BMW bija labs teiciens: ne visi ir idioti, kas brauc ar BMW, tomēr vairums idiotu kā reizi brauc tieši ar BMW. Bet nu tas bija sen un galīgi vairs nav taisnība. Vispār mana personīgā pieredze rāda, ka visnemākulīgākie braucēji pašlaik pārvietojas ar Volvo. Tā ir tāda pēdējo gadu tendence. Vilkšanās pa šoseju zem atļautā ātruma, izgriešanās neskatoties no sānielām, ceļazīmju neievērošana - tieši Volvo ar to izceļās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
5 0 Atbildēt

Tu kā akā skaties! Vakar tieši braucu ceļa gabalu J-mārupe-Mārupe, visur atļauts uz 90 un pie krustojumiem 70. Brauc pa priekšu Volvo uz 55, likās ka salonā divas sievietes kko aktīvi apsprieda un nav pamanījušas, ka atrodas ārpus apdzīvotas vietas.

VienTiesis Reģ.: 20.06.2022
3 5 Atbildēt

Paldies par komentāriem. Atvainojos, ja izsakot savu viedokli un pieminot zinātnisku pētījumu rezultātus, kādu aizskāru.

Ir tāds teiciens:"Vārdi nevar nevienu aizskart. Bet gan tas kā mēs tos uztveram"!

Es uzskatu, ka automašīna, kā citas sadzīves lietas, ir jāpērk tādas, ko vari atļauties. Respektīvi, iegādāties uzreiz. Mantai nav jābūt statusa lietai. Protams, cita lieta ir saimnieciskā darbība un ja auto "strādā".

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

"Atvainojos, ja izsakot savu viedokli un pieminot zinātnisku pētījumu rezultātus, kādu aizskāru."

Ar "zinātnisko pētījumu" tu taču nedomā tavu 20.06 komentāru, kurā izklāstīti tavi uzskati un pieredze ar dažādiem auto (?)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Viņš pats ir zinātnieks, kas veic tādus megazinātniskus pētījumus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

1. Ergonomika. Sevišķi svarīga cilvēkiem ar augumu virs 185 cm, un vai tādi nesēdēs arī 2. rindā. Kāda jēga no jebkāda auto, ja tajā nejūties ērti ?

2. Pilsēta, šoseja vai lauki ? Diez vai vērts pirkt krutu šosejas jahtu, ja pārsvarā iznāks braukt pa pilsētu.

3. Nobraucamais attālums: Nav praktiski pirkt kaut ko premium, ja kopumā nebrauc daudz. ( protams, atskaitot auto tirgošanas entuziastus, kurus galvenokārt interesē tāds auto parametrs, kā "atlikusī vērtība" )

4. pārvadājamie priekšmeti, vai būs jāvelk piekabe utt.

Un tikai pēc tam auto marka, "tēls" un viss pārējais.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

tie piesauktie 180 vai 190 cm ir mīts. Svarīgis ir arī cilvēka kāju garums un vai rensums.

Ir iespējams ērti iesēsties arī mazajā, klasiskajā minu 200 cm garam šķeistam.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, ergonomika laika gaitā ir uzlabojusies. Tagad ir daudz labāk, nekā 6. Žiguļa un 412. Moskviča laikos. Bet mazauto tā attiecas tikai uz vadītāja vietu/pirmo rindu. Un ir visādas nianses. Piem. vai pietiekami tālu var atvilkt stūri, ja arī sēdekli var atbīdīt.

AD666 Reģ.: 20.12.2019
7 1 Atbildēt

VienTiesis rakstīja: Paldies par komentāriem. Atvainojos, ja izsakot savu viedokli un pieminot zinātnisku pētījumu rezultātus, kādu aizskāru.

Ir tāds teiciens:"Vārdi nevar nevienu aizskart. Bet gan tas kā mēs tos uztveram"!

Es uzskatu, ka automašīna, kā citas sadzīves lietas, ir jāpērk tādas, ko vari atļauties. Respektīvi, iegādāties uzreiz. Mantai nav jābūt statusa lietai. Protams, cita lieta ir saimnieciskā darbība un ja auto "strādā".

Bet par ko Tu atvainojies? Par sava viedokļa izteikšanu nav jāatvainojas, mēs pārējie arī izteicām savu viedokli...

Tiesa iespējams saprotu cilvekus, kā Tevi. Tu jūties vainīgs, un tadi ir volvo braucēji, to pierāda zinātniski pētijumi, tieši volvo cilvēki ir visnomāktākie, trauslākie, ar zemāko testosterona līmeni, dažādām psiholoģiskām un fiziskām kaitēm utt. Šis arī ir iemesls kādēļ esmu atmetis volvo automobīļus, kā sugu. Apnika citu autovadītāju žēlie skatieni, nakšana klāt un nepārtrauktā palīdzības piedāvāšana. Punktu visam pielika brīdis kad savā skapī atradu vairākus desmitus zandeļu pārus ar tām pieskaņotam garajām zeķēm.

Tu jau šo visu zini, esi gājis tam cauri un iespējams pat veicis zinātnisku pētijumu....

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Kāds iedrukās to slaveno Klarksona teicienu par Volvo braucējiem?

VienTiesis Reģ.: 20.06.2022
0 2 Atbildēt

Vari iemest info par tipiska Volvo vadītāju? Ja tāds ir interesētu palasīt. Es izmeklējos, atradu vienīgi to, ka vidējais Volvo vadītāja vecums ir 55 gadi, kas ir viens no lielākajiem. Līdz ar to saprotams, ka vecāka gada gājuma cilvēki mēdz sastrādāt jokus.

Tieši brīvdienās braucu kopā ar senci. Teikšu atklāti, ja būtu svešs cilvēks, es gan jau būtu pusceļā izkāpis laukā. BTW: viņš ar VW Passat brauc.

Papildus atradu info, ka UK XC90 pasažieriem, kopš 2002.gada (gads, kad sāka ražot XC90), nav neviena reģistrēta nāves gadījuma satiksmes negadījumos. Respektīvi, ja Tev rūp Tava ģimene un nepārvadā "kartupeļus", tad tas ir auto, kura iegāde ir apsverama.

wons Reģ.: 26.07.2017
8 0 Atbildēt

"Nekas labāk neliecina par jūsu seksuālās dzīves beigām, kā "Volvo" jūsu mājas piebraucamajā ceļā !"

Modano Reģ.: 25.11.2019
0 0 Atbildēt

Pēdējā Volvo paaudze, starpcitu, izskatās un brauc pat ļoti labi. Stereotipi un jociņi par dzimumdzīves beigām, ja piebraucamajā ceļā stāv Volvo vairs nav adekvāti (vismaz attiecinot uz 2018+ gada modeļiem).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Vispār jau pat dīleris neiesaka tieši jaunākās paaudzes Volvo, bet gan kopt un lietot iepriekšējo. Un pie vienas vietas stereotipiskie jociņi - tieši var uzjautrināties, kā stereotipu mākti losīši aplaužas pret Volvo ar sievieti pie stūres.

VienTiesis Reģ.: 20.06.2022
1 2 Atbildēt

GB12 rakstīja: Pagājušajā nedēļas nogale patīkamu pārsteigumu spēja sagādāt tāds braucamais kā... VW Crafter L2H2 versijā. Vajadzēja nogādāt vienu mēbeli ar pāris loriņiem uz Talsiem, un, pateicoties čomam, kura uzņēmuma autoparks sastāv no šādiem braucamajiem, bija iespēja apvienot, tā teikt, patīkamo ar lietderīgo. Dzīvē ir nācies braukt ar dažādiem busiem, pārsvarā ar Renault Master (un to Opel vai Nissan ekvivalentiem), bet šis modelis komforta un manevrētspējas ziņā ir galvas tiesu pārāks un kļūst saprotams, kāpēc daži uzņēmēji ir gatavi tos 2-3 tūkstošus par šādu braucamo pārmaksāt.

Busa kabīne (īpaši vadītāja vieta) ir tā iekārtota, lai ar to būtu ērti braukt garus gabalus - stūre ir izvietota maksimāli vertikāli, gandrīz kā vieglajam auto, ātrumpārslēgs ir izvietots tā, lai pārnesumus var ērti pārslēgt, atbalstot roku pret elkoņbalstu. Ātrumi slēdzas precīzi, patīkami, kārbas gājiens ir diezgan īss. Stūres rats, atšķirībā no konkurentiem, ir pietiekami kompakts (varbūt ne gluži no Passat vai Golf ņemts, bet nu, no Multivana varētu būt), turklāt ar šķelto apakšu. Manevrētspēja... nu, nevienā busā tādas nav. Nekādu problēmu nesagādāja iebraukšana pie pašām namdurvīm un lavierēšana savā šaurajā centra sētā. Kabīnē ir tik daudz kabatiņu un nodalījumu dažādiem sīkumiem.

2.0 litru dzinējs (ar laikam 150 ZS) pilsētas režīmos "ceļ" labi, arī ar piekrautu kravas telpu. Virs 100 km/h pilnam busam cēliens gan paliek gausāks, bet līdz 130 km/h apdzīšana problēmas nesagādā. Patēriņu kompis pilsētā uzrāda aptuveni 9.5-10 litrus uz 100 km, ārpus - kamēr turies 100 km/h robežās, var ierakstīties 9-9.5 litros, pie lielākiem ātrumiem patēriņš visai būtiski pieaug - mazo dzinēju specifika. Un 2.0 šāda izmēra verķim laikam skaitās mazs dzinējs.

Pie mīnusiem varētu pieskaitīt salīdzinoši slikto skaņas izolāciju. Master ir klusāks.

Vai esi braucis ar Fiat Ducato?

Mums uzņēmumā bija daudz un dažādi busi (Peugeot, Fiat, VW, Ford, Renault, Mercedes- visi garās versijas), bet Ducato tiešām patīkami pārsteidza. Sarakstā pat liktu priekšā VW. Vienīgi, kas kaitināja, rokas bremze. Nu tai briesmīgāku vietu izdomāt laikam nebija iespējams izvēlēties.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Esmu braucis ar jaunākā modeļa Fiat Ducato divus intensīva darba mēnešus. Ļoti patīkams darba Un es teiktu, ka tehniski visai izturīgs arī. Konkrētais buss tika mūžīgi smagi pārkrauts utt. Turējās un kalpoja godam. Rocenei tiešām komisks novietojums.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 1 Atbildēt

sitas labs, khe khe

Tas ir kā grezns briesmonis tieši no Mad Max filmas.

Modificētas Rolls-Royce automašīnas ir dažas, un tas ir pamatoti. Viens no iemesliem ir tas, ka Rolls-Royce jau piedāvā saviem klientiem īpaši pielāgotas iespējas, lai padarītu savus transportlīdzekļus patiesi unikālus. Vēl viens un noteikti pārliecinošāks ir tas, ka britu luksusa automašīnu ražotājs faktiski var aizliegt jums iegādāties citu Rolls-Royce, ja modificējat viņu transportlīdzekļus.

Taču tas netraucēja vienam 2004. gada Rolls-Royce Phantom īpašniekam to pārveidot par transportlīdzekļa zvēru – 6x6 pārbūvi, kas pārveidota, lai izskatītos tā, it kā tas būtu gatavs Mad Max turpinājumam. Lai gan mēs jau iepriekš esam redzējuši vairākus trakus 6x6 pārveidojumus, piemēram, Apocalypse Dark Horse Ford Bronco 6x6, šis Phantom 6x6 viegli ir visneprātīgākais, ko līdz šim esam redzējuši.

Pārveidošanu veica Dantons Arts Kustoms. Lai pagarinātu Phantom garumu, franču kompānijai nācās nocirst automašīnu no aizmugurējām durvīm, kā pagarinājumu izmantot 2005. gada BMW 7. sērijas virsbūvi, kā arī izmantot 7er aizmugurējo asi kā papildu riteņu pāri.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Laikam kruts čuvaks tas Dantons Arts Kustoms...

core Reģ.: 03.01.2017
0 1 Atbildēt

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 1 Atbildēt

GB12 rakstīja:

Kāds iedrukās to slaveno Klarksona teicienu par Volvo braucējiem?

tas teiciens nav aktuāls ,kopš Volvo pārgāja pie Ķīniešiem. Kopš tā laika Volvo cits stils, diemžēl arī prestižs un kvalitāte

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ja nu kāds nesaprata, mana replika par Klarksona komentu bija sarkasms par dažu labu aizspriedumainu cilvēciņu spriedelējumiem par citiem pēc auto markas, nevis mans uzskats par Volvo braucējiem. Turklāt, kā zināms, man pašam ir bijis Volvo.

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt

Īsa un konkrēta patiesība par BMW!

kas to nesaprot, tam BMW nekad nav bijis pa kabatai, un nebūs...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Esmu braucis ar jaunākā modeļa Fiat Ducato divus intensīva darba mēnešus. Ļoti patīkams darba Un es teiktu, ka tehniski visai izturīgs arī. Konkrētais buss tika mūžīgi smagi pārkrauts utt. Turējās un kalpoja godam. Rocenei tiešām komisks novietojums.

Fiat pluss ir tas,ka tas ir priekšpiedziņas ar mazu apgriešanās rādiusu,un ar labu pārredzamību.

Crafter ir pilnīgs pretstats.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Šim topikam pastāvēt vēl 13 gadus, ja mēs par degvielas auto. Jauniem…

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 4 Atbildēt

Nu tak mazāk vajag Grētistiem ticēt. Muldēt var daudz, bet nekādā 13 gadu periodā degvielas auto aizstāšana nav iespējama.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Topika nosaukumā nekas nav minēts par iekšdedzes dzinējiem, tā kā ir potenciāls topikam arī ilgāk par 13 gadiem

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Izgāju KIA-Sportage pirmo tehnisko apskati. Divi gadi tūlīt būs mašīnai. Nobraukums 29 tūkst.km. Otrajā auto lietošanas gadā viss bijis izcili.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
4 0 Atbildēt

Mēneša beigās iešu pirmo TA, nobraukums 102 000. Viens garantijas remonts, pārējais izcili. Ne KIA.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Grūti iedomāties tādu mašīnu, kurai pie 15km gadā kaut kas varētu nebūt "izcili".Ja nu vienīgi kāds loha lietots un/vai iepriekš jau rūpnīcā sabojāts hlams.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Man, protams, liels kauns par BMW ražotāju, jo pat jaunie 3.sērijas dampji rindām dodas uz dīlerservisu garantijas remontiem Konkrēts vērienīgs iepirkums Baltijai, BMW korporatīvais klients Eiropas mērogā.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Bet, kā, mums taču vienmēr stāsta, ka vācu kvalitāte taču ir tik augstā līmenī!!

Kas tad šiem vainas? Elektronika? Vai kas cits?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Elektronika. Devēju gūzma - atteikumi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Vācu kvalitāte ir augstā līmenī - tur kur tai nav jākonkurē ar profesionāli štancētajiem japāņu lētučiem. Bet BMW ir īpašs stāsts - ražotājs kas tiecoties pēc īpašas izsmalcinātības šajā gadsimtā pasācis izgudrot velosipēdu no jauna, gala rezultātā galvenokārt tikai smagi sarežģījot to visu pasācienu. Piemēram motoru vadības - fofāgena grupa izmanto gatavus lielražotāju risinājums - tikmēr BMW kaut kāds motroniks ir par prastu, jāizgudro pašiem savas motora vadības un lielražotājs lai tās tikai uzražo...

Patisons Reģ.: 24.04.2017
2 0 Atbildēt

Nabaga Lidl, līdzjūtības.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Un tiem BMW vēl nav pat 20tkm nobraukuma…

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 2 Atbildēt

650 rakstīja: Grūti iedomāties tādu mašīnu, kurai pie 15km gadā kaut kas varētu nebūt "izcili".Ja nu vienīgi kāds loha lietots un/vai iepriekš jau rūpnīcā sabojāts hlams.

BMW. Un daudz tādu auto

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Esmu braucis ar jaunākā modeļa Fiat Ducato divus intensīva darba mēnešus. Ļoti patīkams darba Un es teiktu, ka tehniski visai izturīgs arī. Konkrētais buss tika mūžīgi smagi pārkrauts utt. Turējās un kalpoja godam. Rocenei tiešām komisks novietojums.

pirms kādiem 10 gadiem bija busi ar 3.0 dīzeli, laikam peugeot, tas bija ļoti patīkams dzinēja ziņā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bet apetīte arī esot bijusi laba.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nebija tik traki, tie mazie 2L motori, ja sāk braukt virs 100km/h arī kļūst ļoti ēdelīgi. Zinu kurjerfirmu, kam ir Sprinteri ar ieliktiem 3L, kursē uz Liepāju, saka, daudz labāk, kā 2L, kad iet slodzē, rij mazāk un raitāk ripo. Ja grozās tikai pilsētā, pietiek tie 2L. Mums ir Crafter lielais, prasītos lielāks dzinējs, jo kā velk piekabi, patēriņš ir ap 14L, domāju, ka 3L dzinējs labāk justos.

405 Reģ.: 10.02.2004
0 0 Atbildēt

Bija šāds agrāk darbā tehniķiem lietošanā - Fiat Ducato 2008.gada ar trīslitru motoru, ēda ap 10 litri.

Pats ņēmu dažas reizes, vedu malku no laukiem uz vasarnīcu.

Motors zvērs. Pilnu kasti smuki piekrāvu ar saskaldītu malku (sausu gan), motors vilka bez problēmām un no zemiem apgriezieniem. Ar motoru un kārbu lietošanas laikā problēmas nebija. Bet sāka rūsēt un hadene arī pastāvīgi kaut ko prasīja.

Tagad ņemu sev dažŗeiz Renault Master ar 2.5, tas tik viegli nevelk, bet arī ir pietiekami, lai aizvestu tonnu briketes vai malku.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 1 Atbildēt

Volx rakstīja: Breaking! Skutelis ar savu Ioniq uzstāda 3,4l

twitter.com/krizdabz/status/1541789773886627840?t=B4pnIhz0CEsBwuk6cboa6g&s=19

Tipisks pašpasludinātā tehnoloģiju speca murgs . Cilvēks testējis desmitiem auto , bet vēl joprojām tic degvielas patēriņam no ODO.

Man nevienam auto ( ne lētam ne lux ) devielas patēriņš uz ODO nav atbildis bākas metodei .

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Tehniskās zināšanas viņam klibo, bet jauniem auto vidējo patēriņu kompis rāda samērā precīzi. Esmu lasījis lietotāju pieredzi ar Toyota hibrīdiem (kompja vidējais patēriņš atbilst bākas metodei). Un man liekas arī šajā portālā daži biedri minēja, ka ir mērījuši ar bākas metodi un sakrīt.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Man liekas, tam rižajam latgalim reāli galvā ir sakāpis, vairākās tēmās pilnīgu tuftu dzen.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Aprēķinā iekļāvi benzīntanka sūkņa kļūdu?

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
1 1 Atbildēt

Vo vo, benzīntankā regulāri klientam ielej dažus litrus vairāk, nekā rāda skaitītājs.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Man gandrīz visiem auto atbilst, tiek grāmatvediski dokumentēts. Varbūt par kādiem 100 gramiem atšķiras. Labā ziņa, gandrīz vienmēr 1-2 litri zem normas Un kā likums, ar ziemas riepām par 0,5 litri augstāks nekā ar vasaras.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
4 0 Atbildēt

Rīgā var testēt nomas Teslas ar Ox Drive aplikāciju. Šovakar izbraucu 30 min ar Model 3 (SR+). Pirmajā brīdī iekāpjot, pilnīgs kosmoss, jāpierod. Sākumā ir arī premium auto sajūta - sēdpozīcija, ļoti ērti ādas sēdekļi, rokas balsts. Ļoti patīk vadāmība. Piekare samērā piemērota mūsu nelīdzenumiem. Nepatika, ka ātrumu rāda tikai vidusplanšetē. Besī, ka auto sāk bremzēt, kad atlaid gāzes pedāli (gan jau šito var atslēgt). Nevarēju pierast pie pagriezienu kloķa. Ļoti laba audio skaņa. Paātrinājums momentāns, bez aiztures un psc, bet kur tādu Latvijā likt???? Elektroniskie asistenti pārsteidz (monitorē gājējus, automašīnas apkārt un rāda planšetē). It kā foršs auto, bet man tomēr tie parastie, trokšņojošie labāk.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 0 Atbildēt

Tam ir garš izvēles M jauninājumu saraksts.

M3 Touring, iespējams, ir viss, kas jums kādreiz būs nepieciešams, taču tas noteikti nav lēts. Mājās Vācijā tas maksā nedaudz mazāk par 100 000 eiro, un jūs varat viegli nokļūt sešu ciparu teritorijā, opciju sarakstā atzīmējot dažas izvēles rūtiņas. Ikviens, kurš konfigurēja šo būvējumu, noteikti ir atzīmējis gandrīz visus, jo mēs redzam Alpine White automašīnu ar paplašinātu jauninājumu klāstu no M Performance kataloga.

Vispievilcīgākā iespēja ir riteņu dizains, ko BMW apzīmē ar nosaukumu Frozen Gold. Ietīti Yokohama riepās, sakausējumi šeit ir redzami ar īpašiem vārstu vāciņiem, kas lepni nes M logotipu. Mēs uzskatītu, ka šīs vagona priekšējās oglekļa šķiedras kārbas ir pārspīlētas, lai gan pārējā aerodinamiskā komplektācija piešķir M3 Touring muskuļotāku izskatu.

Tāpat kā nesen uzlabotajā 3. sērijas klāstā, arī darāmajam M3 ir iDrive 8 ar blakus esošajiem ekrāniem, kas tiek koplietoti ar M3 sedanu. Tomēr abām veiktspējas automašīnām trūkst asāka izskata priekšējo lukturu, kas ieviesti ar 3. sērijas LCI. Sastāvs ir nedaudz mulsinošs, ņemot vērā, ka mehāniski saistītajam M4 visos tā veidos vēl ir jāpārslēdzas uz jaunāko informācijas un izklaides sistēmu, jo pat jaunajam CSL tas nav pieejams. Paredzams, ka uz M4 balstītā 3.0 CSL versija, kas nāks klajā pirms gada beigām, paliks kopā ar iDrive 7.

Tikmēr M3 Touring pasūtījumu grāmatiņas tiks atvērtas septembrī, un ražošanu plānots sākt aptuveni mēnesi vēlāk. Kā minēts iepriekš, automašīna nenonāks ASV, kur BMW teica, ka homologācijas izmaksas būtu pārāk augstas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Touring, pfu.

Dāmas un kungi, jaunais Moskvič

masterok.livejournal.com/8136449.html

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Es liktu uz ķīniešu iekšām, no bildēm diviem modeļiem ir 1,5 turbo agregāti ar atšķirīgu jaudu, kam nav loģikas jo dzinēja izstrāde no 0 ir gana ilgs proces. Paņems kādu čun čan, samainīs logo un maskavietis gatavs!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

mefisto rakstīja: Rīgā var testēt nomas Teslas ar Ox Drive aplikāciju. Šovakar izbraucu 30 min ar Model 3 (SR+). Pirmajā brīdī iekāpjot, pilnīgs kosmoss, jāpierod. Sākumā ir arī premium auto sajūta - sēdpozīcija, ļoti ērti ādas sēdekļi, rokas balsts. Ļoti patīk vadāmība. Piekare samērā piemērota mūsu nelīdzenumiem. Nepatika, ka ātrumu rāda tikai vidusplanšetē. Besī, ka auto sāk bremzēt, kad atlaid gāzes pedāli (gan jau šito var atslēgt). Nevarēju pierast pie pagriezienu kloķa. Ļoti laba audio skaņa. Paātrinājums momentāns, bez aiztures un psc, bet kur tādu Latvijā likt???? Elektroniskie asistenti pārsteidz (monitorē gājējus, automašīnas apkārt un rāda planšetē). It kā foršs auto, bet man tomēr tie parastie, trokšņojošie labāk.

Arī noteikti izmēģināšu. Cik maksā tāds prieks?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 0 Atbildēt

Par 30 min braucienu cena bija ap 12 eur, bet beigās samaksāju ap 6.5 eur (kaut kāda atlaide pirmajam braucienam). Īsumā tarifs - 0.44 eur/min. Manuprāt, ļoti adekvāti ņemot vērā auto vērtību.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Cik skatījos cenas, tad sanāk, ka oxdrive būs tīri labs variants, ja brauc garākus gabalus, jo nav jāmaksā par kilometriem (izņemot lieliem attālumiem pārsniedzot limitu). Piemēram, ja pa Rīgas centru un korķiem, tad citybee būs krietni lētāks, bet ja vajag aizbraukt, piemēram, kkur uz Pierīgu, tad tur tās cenas jau diezgan līdzīgas sanāk.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Es nesaprotu, kā šis bizness var būt pelnošs pie šāda izcenojuma? Pietam auto ir jaudīgi, kas krietni palielina risku to avarēšanai (norakstīšanai).

Katrā ziņā ikdienā man pašam būtu drošāk izmantot CityBee vai CarGuru ekonomiskā gala auto.

Vēl kas interesanti, ka puse biznesa pieder "slavenajam" Kesenfeldam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Carsharing ir jaunākā naudas atmazgāšanas shēma. Valstīs, kur šiem servisiem piegriež bonusus, ko var iegūt "sabiedriskā labuma" vārdā, šie servisi pārstāj darboties. Es Briselē jau pirms Covid gribēju tikt pie šāda veida auto un nekā - bija jau aizklapēti ciet un varēja tikai dabūt klasiskās nomas auto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"ļoti adekvāti ņemot vērā auto vērtību"

Izklausās jau interesanti. Kāda tad ir tā vērtība, ko iegūsti izvēloties šo, nevis CityBee?

Vai tomēr biji domājis cenu, kura nekādu pievienoto vērtību šim braucienam nedod? Nu, ja neskaita "demo" braucienus tīri intereses pēc.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 1 Atbildēt

Izskatās, ka tev patīk strīdēties strīdēšanās pēc.

Mana doma bija, ka adekvāta samaksa no lietotāja viedokļa par iespēju izbraukt ar Teslu (auto finansiālā vērtība ir augstāka par CityBee un Carguru automašīnām). Līdzīgs izcenojums ir arī CityBee/Carguru, kur sanāk braukt ar ekonomiskā segmenta automašīnām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Precizēšana nav strīdēšanās - pats apstiprināji, ka mans precizējums ir vietā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ir noticis tā, ka rudenī jāņem dienesta auto pilna servisa līzingā. Padalieties ar prasmēm šo efektīvi izvest. T.i. kur sazvejot lieliskus piedāvājumus. Vispārēju apkārtrakstu slinkums gatavot

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Šo to zinu no šīs tēmas. Esmu aptaujājis teju visus pilna servisa līzinga devējus un pat piemērotākos atzinu europcar.lv un sixt-leasing.lv Abiem ir korporatīvās cenas no dīleriem - iespaidīgām atlaidēm. Abi piedāvās pilna servisa līzingu klienta izvēlētajam auto (konkrētam piedāvājumam no dīlera). Visvairāk rullē Škoda, VW un Toyota. Tas ir viennozīmīgi. Tev pašam jāsaprot, ko gribi, lai viņi sakalkulē. Izklausās ideāls variants, ja iespēja pašam izvēlēties savu ikdienas auto

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti