Uz brīdi pārtraukšu aizsākto spamu.
Esmu ticis pie jauna auto un jau 2 dienas pavizinājies, un ir radušies pirmie iespaidi.
Bet sākumā atkāpe.
2016. gada iegādātais Kadjar kalpoja godam, bet pirkuma brīdī nebija doma par vēl vienu mazuli. Pirms gada ģimene kļuva kuplāka un standarta auto ar piecām vietām kļuva par šauru. Gan vietu skaits, gan bagāža bieži bija lielāka kā varēja pārvadāt. Līdz ar to sākām skatīties uz 7-vietīgu krosoveri ar benzīna dzinēju un automātisko kārbu - Kodiaq un 5008tais, jo citu vienkārši nav.
Ar abiem izbraucām un saliekot +/- nosliecāmies par labu 5008jam. Man vienkārši labāk patika tā ātrumkārbas darbība, vai nu kāja smaga vai kas, bet DSG ar pirmo reizi galīgi neiepatīkās. Atlika tikai pārdod Kadjar. Ar to negāja viegli, respektīvi par manu noteikto cenu neviena jēdzīga pircēja. Pirms 3 nedēļam prikola pēc izbraucu ar LR Discovery Sport, nu nekas dižs, par 37 kāpostiem sagaidīju kaut ko labāku. Un vienu dienu čoms saka, ko neskatos uz MPV segmentu, atzīšos, ka pelēcīgie zafīrveidīgie transporta līdzekļi mani galīgi neuzrunā, bet aiz gara laika SSā uzgāju kaut ko atšķirīgu par lielisku cenu ar lielisku aprīkojumu, kas manas domas mainīja - Renault Grand Scenic. Es, protams, zināju, ka Renim ir šāds modelis, bet nebiju pievēsis absolūtu nekādu uzmanību tam, jo Renault mani īpaši neinteresēja, nevis tāpēc, ka slikts, bet gribējās kaut ko citu.
Un tagad varam ķerties pie iztirzājuma.
Norde piedāvāja uz vietas esošo Renault Grand Scenic 1,3 litru (140ZS) benzīna dzinējs, 8-pakāpju divsajūgu automātiskā ātrumkārba INTENS komplektācijā ar 2 ekstra pakām par 25'900EUR + dāvānā 20'' ziemas riepas, reģistrāciju CSDD, TA, signalizāciju ar imo, 5 gadu garantiju un apkopes garantijas laikā par brīvu. kopsummā +/- 2000EUR dāvana.
Pēc cenu lapas bez dāvanām šadā komplektācijā cena aizvelkas līdz pilniem 29'000EUR.
Aprīkojuma saraksts ir garš, bet pieskaršos galvenajiem:
1) Full LED;
2) automātiskās tuvās-tālās gaismas;
3) lukturu mazgātāji;
4) 20 collu lietie diski;
5) pārkings priekšā/ aizmugurē;
6) joslu kontroles sistēma;
7) pusādas salons;
8) vadītājam krēsls ar masāžas funkciju;
9) apsildāmi pr. krēsli;
10) automātiski nolokāmi sēdekļi
utt.
Koplektācija tuvu maksimumam, ko piedāvā par cenu, kur citi tikai sākas...
Izskats arī ļoti atšķirīgs no garlaicīgajiem vāciešiem, pie tam daudzos apskatos GS pat nepozicionē kā mirstošā MPV segmenta auto, bet ieskaita krosoveros. 20 collu riteņi izskatās efektīgi riepu izmērs arī īpašs tikai un vienīgi 195/55 R20, esot uber ekonomiskas, nezinu, par to lai strīdas zinātnieki, bet vizuāli prasītos kaut kas platāks.
Klīrens ir 170mm, kas tikai nedaudz atpaliek no Kadjar, un tas ir labi, varēs pa sniegu drošāk braukt.
Salonā viss ir ierasti, nav jāpierot ne pie kā.
Bagāžnieks liels, 2 papildus vietas bērniem (tāds arī bija mērķis) ērtas, viegli iekāpt, ar pudeļu turētājiem un 12V, lai mobilos ir kur pieslēgt. Iebildums ir pret 2., sēdekļu rindu tā nolokās 2+1 vai 1+2, kas nav forši, labāk būtu 3 individuālas vietas, bet kardāna tuneļā nav un grīda ir pilnīgi gluda, tas ir liels plus aizmugurē sēdētājiem. 2. rindā vietas daudz, brīvi var sēdēt 3 cilvēki arī, ja kādā no vietām stāv bērnu sēdeklītis, atlikušajiem 2 var brīvi sēdēt.
Sanācis ir braukt tikai pa pilsētu un var teikt, ka kustas atzīstami veikli, kārba strādā vienmērīgi un uzņem gaitu bez īpšas aiztures, starp citu var izvēlēties 1 no 5 braukšanas režīmiem. Par lielceļu un ekonomiju neko nevaru pateikt, jo pagaidām ir nobraukts par maz, lai izteiktu kādu secinājumu. Pēc jaunā gada būs papildināta informācija, jo būsim bijuši Tartu un tad jau arī būs ko vairāk teikt par pašu braukšanu. Jāpiemin, ka automātiskās tuvās-tālās gaismas strādā perfekti, ar brīdinājumu par joslu maiņu (vibrē stūre, automātiski neatgriežas savā joslā) ir tā, ka joslām jābūt tīrām ar labi saredzamiem apzīmējumiem, tad vis ir čotka, līdz ko sniegs/ dubļi virsū vai sliktāks krāsojums tā neatpazīst.
Pēc 2 dienu braucieniem uz darbu varu teikt, ka auto man ļoti patīk, kluss, ērts un ļoti labi izskatāsun skan labi DAB radio skan bez trokšņiem un tīri, skaņa ir ļoti augstvērtīga.
Ir vēl jūra citu mazāku fīču, kas padara auto krietni dārgāku kā patiesībā ir - no pagāžnieka vai no displeja var nolaist 2. un 3. sēdekļa rindu, pusādas salons ar mašāžu vadītājam, ārējos spoguļos iebūvēti apgaismojums, lai redz kur liec kāju kāpjot ārā no auto, salonā led apgaismojums ar 5 dažādiem toņiem, 2. rindā iebūvēti saules sargi, bīdāma viduskonsole.
Pa liela, man pietrūkst 3 lietas, kuras konkrēti GS nevar pat pasūtīt - elektriski apsildāms vējsikls, apsildām stūre un elektriski vadāms bagāžas nodalījums, ideāli ar žestu vadību.
Tā kā gaidiet pirmos aprēķinus, skaitļus un atziņas pēc jaunā gada.
P.S. Kadjar nobrauca 37k km un vidēji izmaksāja 0,1EUR/km (bez līzinga un apdrošināšanas). Vidējais patēriņš bija 7,34l pēc bākas metodes. Jau izlikts pārdošanā par 14'900EUR, kas ir par 2'200EUR vairāk par atpirkumu. Man SSā stāvēja vēl dārgāk.