Parunāsimies par JAUNIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Ierosinu te parunāties par visiem aktuālo tēmu

Pie malas stereotipus un pagātnes auras, autobūve kardināli mainījusies, vairs galīgi nav prātīgi salīdzināt 2016.gada un 1986.gada identiskas markas auto.

Kā Jūs domājat?

 
atrabotka Reģ.: 24.05.2017
4 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Lielisks apraksts es teiktu, VW visu cieņu.

Par ko visu cieņu? Par ķēdēm, kas ir pilnīgi mēsli? Būtu nevis visu nooptimizējuši līdz pēdējām (par motoriem runājot), bet paskatījušies kā vienkārši ideāli ķēdes savos motoros lika W124, W202 un W210! Jā, pēdējie 2 īpaši rūsē, bet par ķēdes problēmām ne vārda, jo gluži vienkārši tādu nav! Pati ķēde ir dubultā - kā 2 parastās (no kārtīga metāla) ķēdes savienotas kopā.. Ja eļļa kaut cik savlaicīgi mainīta - 0 problēmu! Nobraukumi 450k līdz 750k un nekādas ķēdes maiņas pat sapņos nerādās! Bet mūsdienu modernajiem auto pie 150k jāsāk uztraukties par kaut kādām pārlekšanām, graboņām utt. Tā iet, ka cenšās kaut ko ietaupīt un izgudrot jaunu velosipēdu no jauna! VW var pirkt tie, kam ir nauda un tikai jaunus! No tādiem lietotiem pa gabalu.. Lai ved uz lūžņiem prom.

msh Reģ.: 16.04.2007
6 0 Atbildēt

Jāpiekrīt - tas ir vienkārši komiski ka nedrīkst atstāt robā, no tā var ķēde pastiepties - nu wtf, 30 gadus vecam motoram siksna nestiepjas, bet jaunam metāla ķēde stiepjas?

Bet nu neuztraucies - tas nav tikai fofāgens, kas šitā eksperimentē ar vārgiem ķēžu risinājumiem, audī tāpat dara, tikai tur cenas ir citās dimensijās. Teiksim, audī V8 motors, jaunais, tas ko ražo pēdējos 15 gados - vecajam motoram bija siksna, kuras komplekts maksā ~500 eiras - jaunajam ir trīs ķēdes, kaut kādi spriegotāji un citas figņas, iet labi ja pārsimt štukas, ķēžu komplekts jau aizmirsu cik maksā, bija virs divām štukām + nomainīt arī bik maksā; ražotājs paredzējis motoru izcelt no mašīnas [aizmugurē tās ķēdes ir], bet cik dzirdēts, varot iztikt arī tikai ar kārbas izcelšanu. Karoč forši.

Pirmais eksperimentālais puņķainais VAG risinājums laikam bija 2.5 V6 sadalenes...

sciroco Reģ.: 18.12.2002
7 0 Atbildēt

Es piekrītu, tas kas notiek ar jauniem auto ir absurds. Bet ko mums darīt Pirmkārt - jauns auto = drošība, komforts. Bet diemžēl, ne bezmaksas.

Man garāžā joprojām stāv vw Scirocco 1992 gada. Ne ABS, ne stabilizēšanas, ne Airbag...

Zini, par 5-ciem gadiem es tā pieradu pie jaunam tehnoloģijām, drošības sajūtas ka braukt ar Scirocco protams ir forši, bet, piemēram ja vajadzētu braukt tagad, pa sniegu, vest bērnus uz skolu, tad pa šoseju 20 km pa šo pļuru, kas ir uz ceļa

Es saprotu ka to var samest un iztaisnot to palīdzēs tikai mana pieredze, nekas cits, un nav garantijas ka sanāks .

Bet jauns auto tev dot iespēju nedomāt pat daudz ko, pat ja ļoti-ļoti gribi Tu nevari to dabūt šķersam.

Kad man bija 20 gadi, protams man tas ļoti nepatika (ka nevar iet sāniski pagriezieinā), bet tagad kad man mašinā divi berni, nu jau man negribās pārsteigumus.

Un par komfortu vai ir vērts sākt runāt? Kas ir 90 gadu mašīnām un kas ir tagad jauniem ?

msh Reģ.: 16.04.2007
5 5 Atbildēt

Tu tikko uzskatāmi pamatoji, kāpēc tādas mašīnas kā jaunos premiumus vajadzētu AIZLIEGT. Ar 1992. gada široku tu: 1) izjūti mašīnu 2) kontrolē un vadi mašīnu 3) saproti ka viss ir atkarīgs no tevis, tikai tevis, un brauc atbilstoši. Kamēr ar jauno ir "ļaļaļā, drošība, ļaļaļā, elektronika izručīs, ļaļaļā", līdz vienā brīdī elektronika fizikas likumiem pāri vairs tikt nespēj un tas beidzas ar avārīju, un sliktākajā gadījumā no "drošās" lūžņu čupas var izvilkt trīs līķus, vienu lielu, divus mazus...

Mana ikdienas [ikdienā nebraucu, bet nedēļā 200-300 km vismaz nobraucu] mašīna šobrīd jau ceturto gadu ir 1989. gada golfs, kam, kā iepriekšējajām mašīnā, mainu pēc kārtas gandrīz visu; trīs gadu laikā no 1.3 CL esmu nonācis līdz GTI 8v ar Carat cienīgu komplektāciju. Man kaut kā neizdodas ieraudzīt to jauno kastu "labākumu" - man te [un vēl pāris forumos] dažs labs mēdz smērēt sejā ka es neko nesaprotot, jo neesot braucis ar labām mašīnām - man jau gan atkal liekas ka man vienkārši nav uz acīm uzkritošas rozā brilles, kuras padara 30 gadus vecu mašīnu par neglītu sūdu, bet jaunu par skaistu, ērtu un drošu mašīnu... Vakar, teiksim, pirmo reizi man sanāca izbraukt vienu līkumu ar C6 A6 3.0 TDI quattro - teiksi, ahūni ērtāka mašīna par mk2? Nē nu protams, tur ir vairāk skaņas izolācijas un jūtīgāks bremžu pastiprinātājs un tas motors kaut cik spēj to smago kasti paātrināt; trīs lietas ko es tur sagaidīju un kas man nelikās īpašas - tas kas man tur likās ievērības cienīgs - 1) šausmīgi sūdīgas tālās gaismas [nebiju gan pārsteigts, biju lasījis] 2) tas trīslitrīgais ķīselis ir īsta degvielas kapsēta 3) nepārsteidzošā kārtā tā mašīna ir pilna ar gļukainu elektroniku; ja nemaldos, 28 bloki kopā - es zinu ka man ar tiem sanāks iepazīties tuvāk... ā, un vēl 4) - man bija problēmas tajā mašīnā iekāpt; iekāpjot kā man parasts iekāpt mašīnās, es sasprūdu durvju ailes augšējajā stūrī un tikai uz trešo piegājienu iekāpu [es esmu 1,95 garš]. Tātad, ērtāka mašīna? Nu kripatu ērtāka par manu golfu ir. Vai es tādu vēlos? Noteikti nē.

Un kad tu runā par ērtībām - kādas no nopietnajām ekstrām, kuras ir tagad, nebija pieejamas tolaik? Klāt ir nākuši kaut kādi knibuļi - teiksim, preimumam krutā aprīkojumā ekstra "labi lukturi" nu mēdz saturēt led matrix lukturus, nevis tikai papildu tālos, audiosistēmai var pierubīt plakano telefonu, ABSa blokam ir vēl čupiņa ar funkcijām kas tiek nosauktas par atsevišķām ekstrām utt - vipendroni, kas dod salīdzinoši maz, bet kuriem pārāk bieži ir nepatīkamas blakusparādības + vēl daļa no tiem ir izveikta, nevajadzīgi sarežģījot elektrosistēmu. Bet savādāk - visas nopietnās ekstras bija pieejamas arī pirms 30 gadiem. Man ir četri elektriski logi, apsildāmi ādas ķebļi, kruīza kontrole [kuru es procentuāli noteikti lietoju vairāk nekā te laba daļa] un citas patīkamas lietas, vēl tikai līdz vasarai jāsavāc klimats un kondišs [mk2 klimats oriģināli nenāca] un varbūt kādreiz nākotnē arī ABS jāieliek, ja motortelpā tam vieta atradīsies.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Izbeidz reiz Apgalvot, ka Golf II > Audi A6 C6, var tikai neizglītots cilvēks. Kur nu vēl par JAUNIEM auto. Neņirgājies par sevi, nudien.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Man kādu brītiņu nācās sen atpakaļ ar tādu Golpu pabraukt. Laikam sliktākā mašīna ar kuru ever nācies braukt. Kā var uztaisīt dīzeli bez stūres pastiprinātāja? Panelī kailas diodes samest? Tā miskaste nekad, pilnīgi nekad nepiezemējās taisni pēc neliela pampaka šķērsošanas.

Manuprāt izteikti slikti dizainēts auto. 30 gadu askēzi iemontēt 90 gadu auto, ir kautkas plānprātīgs

msh Reģ.: 16.04.2007
5 2 Atbildēt

Redzi, kasiņ, mums mazliet atšķiras vērtību skala. Tev galvenais lai tu varētu pašikot citiem ar jaunu tačku un lai tev pēc iespējas mazāk vajadzētu piedalīties braukšanas procesā, kas ir ļoti savādi, jo tu apgalvo ka "tev patīk braukt". Man tikmēr vajag lai mašīna ir ekonomiska, uzticama un ekspluatācijā vienkārša - man ir pieņemami un saprotami ja pieklājīga vecuma mašīnai kaut kas izbeidzas [un es ar to rēķinos un sekoju mašīnas stāvoklim līdzi], bet man nav pieņemams kā tev, samierināties ar jaunu brāķi - nu kā tavam passātam - jaunai mašīnai kārba gļuko, nu WTF, tā ir jauna mašīna, tas būtu pieļaujams 20 gadus vecam tomātam, vai desmit gadus vecam taksim, nevis jaunai mašīnai... Vai arī brīnumi ar elektrību - tas ka es esmu nesalīdzināmi labākā pozīcijā lai ar ko tādu cīnītos, nenozīmē ka es to vēlos.

Kad tev būs jāuztur tāds C6 no dažu simtu eiru aldziņas, tu sapratīsi kas tas C6 tāds ir - akmenis tavā kaklā, kas palīdz tev noslīkt. Mašīna ar rijīgu motoru un gļukainiem vipendroniem, dārga uzturēšanā, bet izdara to pašu ko mk3 golfs. Es tā C6 īpašnieku jau velku uz zoba, sakot ka "tā ir laba mašīna ar ko braukt uz zviedriju strādāt", atsaucoties uz to ka vienreiz viņš jau tur ir bijis, un lai tādu mašīnu uzturētu un pielietu, nekas cits viņam arī neatliks.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Kurā brīdī kāds te šiko? Drīzāk apraksta savu jauna auto pieredzi. Citādi man nav vērts pat skaidrot, tāpat nesapratīsi atšķirību. Tev ir ok ar Golf II, man - nē. Ar tādu esmu braucis pirms gadiem 20, un arī tad tas nešķita nekas īpašs. Tagad tā jau ir vēsture. Viss. Neredzu jēgu turpināt diskusiju. Turpini topikā “ Lēts auto manā skatījumā” v.tml.

msh Reģ.: 16.04.2007
5 2 Atbildēt

Bet vai tad es kaut kur rakstu ka tur ir kaut kas īpašs? Nē - tas esi tu kas stāsta ka jaunajās tačkās esot kaut kas īpašs - un es katru reizi izbraucot ar kādu šī gadsimta mašīnu, smagi viļos - jo man visi lielie īauto špeciālist tak borēja ka "tu neko nesaproti, neesi braucis ar labu mašīnu, tur viss ir pavisam savādāk", es izbraucu, nu wtf, kur ir tās kosmiskās ērtības un uzlabojumi? Izrādās ka tas kosmoss ir zināms daudzums skaņas izolācijas, tomāts mešalkas vietā un lielāks bāzes aprīkojums...

msh Reģ.: 16.04.2007
4 2 Atbildēt

Ā, un kasiņ - pats galvenais - es kaut kā nevarēju sajust tādu MILZĪGU, nenormālu, neapšaubāmi sajūtamu uzlabojumu kaut vai tajā pašā ērtumā, kā man to mēdz smērēt - tajā skaitā tu - kādu izglītību vajag, lai to sajustu? Varbūt vajag kā eidim - aizspriedumus, pa tēmu "izbraucu ar vecu mašīnu, pliku nopisteni, oi bļe, viss modelis sūds" - tā ir tā izglītība?

sciroco Reģ.: 18.12.2002
3 0 Atbildēt

par komfortu ka tādu, kur ērtāk sēdēt un kur ērtāk iekāpt - nu tas tiešam ir katram savs, esam dažādi pēz uzbūves ar dažādiem viedokļiem un sajutam

bet strīdieties par to ka: parasta kondiška ir labāka par trīs zonu klimatkontroli, jauns kuzovs ir sliktāks par jaunu, kur paceļot augšā aiz viena stūra (mainot riteni) neķilē durvis, ka veciem auto ar sagurušu virsbūvi. Par to ja jaunu likturi dot labāku staru, asistenti palīdz nonoverst uzmanību no ceļa..

Par drošību, nu nevajag, protams varētu stāstīt par redzētiem gadījumiem kur mk2 golfs ietriecoties autobusā, neviens neizdzīvoja un Audi kuram avārijas brīdi izlidoja motors,.. bet salonā visi palika dzīvi. Bet it taču testi, drošības līmeņi un nopelnītas zvaigznes, to nevar apstrīdēt

Un jā, vecie auto man ar ļoti patīk, bet tavus uzskatus es nesaprotu. Nesaku ka golfs ir slikts, neerts un vecs. Super mašinīte, ar tādu es labprāt brauktu saulainās brīvdienās, bet ikdienā ar jaunāku auto (nesaku jaunu).

Jā, abs, esp, ... dēļ šiem verķiem jauni cilvēki vairs nezin, ko darīt ja samet. Bet ko var izdarīt, progress. Uz visu var skatīties no dažādiem skatu punktiem ;)

piemēram, man aug dēls, kurš noteikti brauks ar mašīnu kad paaugsies. Es viņu mācīšu, kas ir vecs auto un ko darīt ja ir bīstama situācija, bet ikdienā, lai man ir mierīgāk, es viņam neļautu ar tādu braukt

msh Reģ.: 16.04.2007
4 1 Atbildēt

Sāksim ar "asistenti palīdz nonoverst uzmanību no ceļa" - vispār jau ir otrādi - palīdz uzmanību novērst. Ja tu nopirksi jaunu golfu - tajā atbilstošā komplektācijā būs adaptīvais kruīzs un "joslu ieturēšanas asistents" - pilns komplekts kas nepieciešams lai tu uz ceļu vairs neskatītos vispār, jo pirmais nobremzēs ja kaut kas uz ceļa radīsies, bet otrais stūrēs tavā vietā. Man tikmēr stūre ir jāgroza pašam, un uz ceļa arī jāskatās pašam, jo mans kruīzs spēj tikai noturēt ātrumu, bet manā vietā tas nebremzēs. Bet tas ka jaunos premiumos mēdz būt sistēmas, kuras cīnās pret vadītāja aizmigšanu - vai tik vajadzība pēc tādām nav izcēlusies no skaņas izolācijas un asistentu daudzuma, dodot vadītājam mazāk traucēkļus un samazinot vajadzību koncentrēties uz ceļa?

Drošība, mūžīgais jājamzirdziņš, jo savādāk nekādu nopietnu iemeslu jaunas mašīnas pirkšanai ražotāji iedot nevarētu... Es, protams, nenoliedzu ka 20 gadus [jā, 20, nevis 5 vai 10] gadus atpakaļ mašīnām sāka būvēt stingrākas virsbūves [gan atkarīgs no ražotāja un modeļa]; ja kas, tevis nosauktā dabas parādība ar durvju ķīlēšanu izriet no šī, un nevis no virsbūves saguruma - un tāpēc šajā gadsimtā ražotās mašīnas labāk iztur triecienu [pie noteikuma ja tajā ietriecas tāda pati mašīna, un nevis SUVs vai fūre] - bet kā tu zini ka tev būs lemts mirt frontālajā vai sāniskajā? Varbūt tomēr dēļ brieža, kūleņa, noslīkstot pēc ielidošanas ūdenskrātuvē utt, kādā no tām drošības jomām, kur pēdējo 30 gadu laikā uzlabojuma nav nemaz? Statistiski nāve autoavārijā joprojām ieņem trešo vietu; sanāk ka visi joprojām brauc ar vecām nedrošām mašīnām, ka pēc visiem 20 EURONCAP gadiem nav bijis uzlabojuma... Ak jā, tevis nosauktā dabas parādība "avārijas brīdī izlidoja motors" ir fīča, nevis defekts - tāpēc parasti motoriem ir alumīnija kronšteini, lai smagā avārijā tie tiktu nolauzti, un ir mašīnas, kurām speciāli konstrukcija paredz ka tas motors brauks uz leju, un nevis salonā.

Pliks kondišš noteikti ir labāks par trīsjoslu klimatu - tas ir nesalīdzināmi vienkāršāks, līdz ar to daudz uzticamāks Bet nē, man labāk patīk klimats, bet parasts, vienas joslas klimats - saki, ar ko trīs joslu klimats ir labāks? Ko viņš tādu jūtami labāk izdara vieglās mašīnas salonā, kura nav sadalīta ar starpsienām? Tur pat max pieprasītās temperatūras starpība nav lielāka par 2-3 grādiem, un ventilators un virzieni ir tie paši - reāli tikai vairāk podziņu ar kurām spēlēties + viena temperatūras klapes motoriņa vietā ir trīs - atceries ka tas ir pirmais motoriņš kas nosprāgst. "jauni lukturi dod labāku staru" - tu par ko? Ksenonu, kurš pieejams jau 20 gadus? Vai jaunajiem diožu lukturiem, kuri maksā kosmiski, atrodas tikai labi nokomplektētās mašīnās [attiecīgo mašīnu bāzes versijās tie nav, ja nu vienīgi izņemot kādu A8 un semaku] un kuri tajā mašīnā atradīsies kādus piecus gadus, un kuru dēļ mašīnu būs jātur apsargātā stāvvietā? Atkal tas pats stāsts "kruts vipendrons vs cenu efektīvs praktisks risinājums". Forši jau noteikti ir, tik par vairākiem tūkstošiem - nē, paldies - ne par velti es dabā vēl, ja nemaldos, neesmu ne reizi redzējis tos led matrix lukturus.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
7 0 Atbildēt

Trīs zonu klimats gan ir laba lieta. Manam Multivanam tāds ir.

Kad braucu uz Austriju, najtī, kad visi gulēja, bērniem bija viena temperatūra salonā, sievai blakus - cita un man vēl cita (visvēsākā, jo ļoti lielā siltumā nāk miegs)

sciroco Reģ.: 18.12.2002
8 0 Atbildēt

Es pat nezinu ko atbildēt

Grozi faktus kā Tev ērtāk. Es nevienam neko neuzspiežu un neiesaku. Uzrakstīju savu pieredzi par jaunu auto !

Kam bija interesanti - noteikti izlasīja un ņēma par labu (noteikti droši var jautāt, ja kas interesē sīkāk)

Citi, kam nepatīk jauni auto mēģina te visu sagrozīt, aplikt un nonīcināt (reāls iemesls man nav īsti skaidrs)

Ja Tev patīk vecs golfs - super. Kāpēc Tu mēģini pārliecināt visus ka tā ir labāka mašīna ?

Asistenti ir mūsdienu prasība, pamanīji ka visas drošības fīčas nāk komplektā bez maksas ? Bet papildus navaroti par naudu pārsvarā...

Tu laikam nezini kā darbojās tie asistenti. Kā var uzskatīt ka traucekļi ir forši ?

Laikam jāapriet uzbrukumā, citādi nav miera kādam

Tu izvēlies mk2 jo Tev nav naudas jaunam auto! Jo nevari atļauties remontēt to normāli, ja jau baidies ka tur vis ir nedrošs un var salūzt ? un nedot dievs tam pārdegs xenona spuldze :O vai vajadzēs mainīt elektrisko stūres pastiprinātāju, ak dievs, tas taču maksā 1500 euro :O par to naudu var nopirkt divus, vai par piecus mk2 golfus !!!

msh Reģ.: 16.04.2007
5 0 Atbildēt

Iedosim tev salīdzinājumu - autobusu parkam ir 20 gadus veci autobusi, un autobusa biļete maksā 2 eiras - autobusu parks nopirka jaunus autobusus, un nu biļete maksā 10 eiras. Nevari atļauties? Nebrauc ar autobusu!

Kāpēc man nepatīk jaunās lamatas? Jo es ar mk2 mūžīgi braukt nevarēšu - bet šodien jūs ar savu [bankas] naudu balsojat par savām šodienas galvassāpēm un manu parītdienas murgu. Mašīnai ir jābūt izmaksu-efektīvai [jeb kā cost effective pareizi jātulko] - ja motors B izdara to pašu ko motors A, bet to apkopt un saremontēt izmaksā 4x dārgāk, tas ir sūds, jo to pašu darbu izdara 4x dārgāk! Ieskicēsim tev pāris ciparus - es nesen golfam nomainīju motoru, un tam sakrāmēju jaunas blīves, blīvslēgus, šāles, gredzenus, galvas skrūves - kopā tās detaļas izmaksāja ap 200 eirām - ak jā, tajā ciparā ietilpa arī jauna zobsiksna, kura, pieklājīga ražotāja ražojums, maksā zem 10 eirām.

Cita nianse - jaunajām tačkām jāizskatās stilīgi un sportiski - tāpēc ražotāji ir aizmirsuši [un pircēji neatgādina] ka buferim ir jāspēj izturēt mērenu triecienu izskatu un formu nemainot, bet durvīm jābūt aprīkotām ar poliuretāna moldingiem, ā, un mašīnas augstumam jābūt adekvātam. Es pat neaizbraucot uz tuvējo liepāju varu pamanīt ka liepājā autoparks atjauninās - jo purnagrāmatā stipri pieaug indivīdu, kuri raud, aicinot atsaukties kādu, kas viņa mašīnai bik pieskāries, atstājot švīku, parasti uz krāsota plastmasas bufera, skaits. Buferim ir jāamortizē trieciens, nevis tikai smuki jāizskatās - kad es kādu laiciņu atpakaļ pa nelielu gabalu noskatījos kā viens atmuguriski stumjoties manam golfam ieliekas buferī tā ka golfs nolīgojas, un pēc tam aizbrauc, es varētu pasmieties, jo zināju ka nekas nav noticis - tu tādā situācijā sāktu raudāt un bļautu "stāvi! policija! kasko!".

Ak jā - par to "nevari atļauties remontēt normāli" - jā, es nevaru un arī negribu varēt, jo neredzu tam pamatojumu; maksāt n reizes vairāk par to pašu. Bet tu arī to NEVARI. Vari, tiešām? Tad kāpēc tev ir jauna mašīna? Kāpēc liela daļa šī foruma jauno tačku braucēju maina mašīnas tad, kad beidzas garantija? Un kāpēc tik daudzi uzsver to, cik svarīga ir garantija - kas garantē nevis aizbraukšanu līdz punktam B, bet gan bezmaksas remontu uz ražotāja rēķina - ? Tam nav nejauši kāds sakars ar nespēju "normāli saremontēt" to dažus gadus veco tačku, jo remonts var izmaksāt četrciparu skaitli? Bez tam - kā jau teicu - man nepatīk jauno kastu elektronizācija - es mēdzu brīvajā nopelnīt kādu kabatas naudu vecākiem vagmobīļiem lodējot vadus un ķerot ārā elektrības gļukus, un tāpēc man ir zināma sajēga par to, kā tās lietas ir jaunākās mašīnās uzbūvētas - es kaut kā neesmu sajūsmā par situāciju, kāda ir tādā mašīnā, kā tava bijusī džeta - 20-30-40 vadības bloki kas savā starpā sarunājas un mēdz atrauties visādas kļūdas un gļukot, un reizēm pat nevar īsti saprast, kāpēc. Teiksim, tu pieminēji elektrisko stūŗes pastiprinātāju - objekts - 15 gadus vecs tūrāns - stūres pastiprinātāja vadības bloks [!] neredz stūres leņķa devēju, jo tas ir daļa no ABS/ESP, un kaut kāda iemesla dēļ abi bloki savā starpā nesarunājas, lai arī abi darbojas, kodējums pareizais [vai arī vienam blokam nevarēja nomainīt, neatceros], un ja nu gribētos panākt lai tā dzeltenā lampiņa neatgrieztos, varētu ilgi un dikti rakties pa internetu - jā, hidrauliskais pastiprinātājs tiešām ir DAUDZ labāks, tam nav vadības bloks un nav devēji, un nekas nevar atrauties kļūdas.

Ā, un par "visas drošības fīčas nāk komplektā bez maksas" - es par drošības fīču uzskatu arī labu apgaismojumu - kuram fofāgenam bāzītē nāk led matrix lukturi?

sciroco Reģ.: 18.12.2002
3 0 Atbildēt

Es jaunu mašīnu nopirku tāpēc ka :

1) nav vairs brīva laika krāmēties ar remontiem (vienmēr, iepriekš remontēju savus auto pats)

2) vajadzēja mašīnu kura vienmēr pielec un aizbrauc *un nav jāuztraucas ka no rīta es kavēšu darbu un ceļojumā nav jāņem līdz kaudze ar detaļām un instrumentiem

3) es varēju atļauties maksāt tos 180 euro mēnesī

Un garantija vajadzīga tam, lai šos gadus, kamēr es braucu ar to auto, man nav jādomā par problēmam (ja gadās ķibele, dilleris atskrien ar evakuatoru, atdzen vietā, lai kur es būtu, citu auto! Es vienmēr uz riteņiem !!! maksājot tos savus 180 euro mēnesī.

Tas ir fantastiski ērti, tici man

Piedot, paša sākumā es kaut kā neiedomājos ka cilvēks kas nevar šobrīd atļauties nopirkt jaunu mašīnu (arī es tāds biju kādreiz), šeit mācīs citus, kā dzīvot

Kad beidzās līzings un garantija paliek pāri 180 euro mēnesi

-var braukt tālāk un nedomāju ka ar šo naudu nepietiks lai sakot un saremontēt to, kad vajag

-bet var nopirkt atkal jaunu

____________________________

Jaunām tačkam ir savādāki buferi -jā, bet zem plastmasas ir tas kas slāpē triecienu efektīvāk ne kā dzelži. Jaunas mašīnas galvenais uzdevums ir izglābt dzīvību, nevis labi pēc trieciena izskatītos

To, ka Tu uzskati ka citu mašīnu var ieskrāpēt un tas ir sīkums, tas gan nav normāli. Nav svarīgi: jauna, veca mašīna - tas ir cita cilvēka īpašums.

_______________________________________

Es saprotu, katrs brauc ar to ko var atļauties un ja gribētu sev dārgāku mašīnu, atrastu iespēju pelnīt vairāk Bet es nesaprotu, kāpēc "ar putām mutē" obligāti vajag mainīt cita cilvēka viedokli ?

______________________________________

Jaunām mašīnām ar gaismām vis ir ok (vismaz tām, ar ko es braucu)

Parasts lukturis spīd kā jebkurš JAUNS lukturis - labi. To kā tagad ir plastmasas priekšā, nu tak neskrāpē to un tas būs caurspīdīgs daudz ilgāk

Vis mērās ar salidzinājumu:

Jettai standarta gaisma bija labākas par jebkuru manu vecu auto gaismu (passat b3, polo, seat, golf, bmw, mazda visi 20-25 g. veci)

Scirocco mk2 1992 gada gaisma ir tuvu Jettai (svaigi lukturi, labas spuldzes)

Astrai ir bi-xenon, nu tagad es saprotu kas ir labs apgaismojums bet neteikšu ka viņš apgaismo ceļu spožāk, drīzāk palīdz ierīces kas pagriež saru virzienā kur braucu

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

1) jā, šitas punkts ir pazīstams - risinājums - atrodi normālu meistaru.

2) No kurienes nāk šitās muļķības? Mašīna ir jāuztur normālā tehniskā stāvoklī, nevis jābrauc, līdz kaut kas izjūk, tad nebūs jāsūdzas ka ar vecāku mašīnu var palikt uz ceļa - arī 30 gadus vecai mašīnai parasti nekas pēkšņi neizbeidzas, un arī nespēj pēkšņi, bez redzamām pazīmēm, izbeigties. Man, teiksim, trīs gadu un 50 tūkstošu laikā uz ceļa ir sanācis palikt vienreiz - benzīns beidzās, pārāk optimistiska degvielas rādītāja dēļ - 500m no tuvējā benzīntanka un 500m no čoma darbavietas - un vēl kādas trīs reizes ir bijušas interesantas situācijas ar starteri, bet tas netraucēja aizbraukt kur vajadzēja.

3) Tu aizmirsi pie tā "esi vienmēr uz riteņiem" pielikt zvaigznīti, un apakšā maziem burtiņiem "ja tu dzīvo rīgā" un vēl divas zvaigznītes "darba dienā no deviņiem līdz astoņpadsmitiem". Es, teiksim, dzīvoju 40 km no liepājas - labi, sagadīšanās pēc liepājā ir VW dīleris - bet nu vienalga, cik papildus laiks man būs jāiztērē ja man jaunā mašīna nespēs izbraukt no garāžas? Un ko tad ja tas notiek vakarā vai nedēļas nogalē? Izskatās ka ērtāks variants būtu reanimēt kādu no abām manām pārējajām mašīnām [B3 A90q un Typ19 jetta], jo tā tad tiešām būtu garantija "vienmēr esi uz riteņiem" - bet vienkāršāk ir pāriet pāri ielai un aizņemties no kaimiņa mašīnu.

"To, ka Tu uzskati ka citu mašīnu var ieskrāpēt un tas ir sīkums, tas gan nav normāli. Nav svarīgi: jauna, veca mašīna - tas ir cita cilvēka īpašums." - nē, es uzskatu ka ir normāli, ja gadās cita mašīnai nejauši, viegli uzstumties, pieskarties utt - normāli nav tas, ka jaunās kastes tādā situācijā ir viegli satraumēt. Jā, vienkārši var gadīties nolohoties un pieskarties citai mašīnai - kāpēc šādai kļūdai ir jābūt ar potenciālu cenu zīmi "vairāki simti eiro"? Un vispār, paskaties viģikus kā francijā mašīnas novieto; man patika tas viģiks, kur jauniete nolika mašīnu ielas malā, ar savējo brutāli priekšā esošo mašīnu pastumjot uz priekšu - es pat negribu iztēloties cik kādā francijas pilsētā lietots mk7 bēdīgi izskatās pēc dažiem gadiem...

Lukturu stāvoklis, kamēr tas nav aprakstāms ar vārdu "pizģec", ir diezgan maz noteicošs apgaismojumam - jo diezgan bieži galvenais "pudeles kakls" ir vadi. Teiksim, tevis nosauktajam B3 passātam rūpnīcas konfigurācijā situācija ir ļoti bēdīga; liela ne pārāk resnu vadu metrāža + kādi trīs slēdži pa vidu starp aķi un spuldzēm - scirocco noteikti vēl ir vecā drošinātāju kaste, tur tā metrāža ir mazāka. Fofāgeniem sākot ar mk5 metrāža vēl ir mazāka, jo priekšas lukturus nu darbina centrālās elektrības bloks - bet tur tad uzreiz ražotājs iepisa kapeiku, uzliekot vēl tievākus vadus līdz lukturiem nekā pirms tam Man tam visam ir klasisks risinājums - resni vadi un releji - tuvie ir pieņemami, lai arī varbūt nākotnē gribēsies kādas lēcas, lai to gaismu smukāk savāktu - tālie ir ļoti labi - tas viss ar 30 gadus veciem hellas lukturiem.

Un tas pēdējais "mašīnu izvēlies tādu, kādu gribi/vari atļauties" - jāpaprasa arī tev - kura no šobrīd nopērkamajām jaunajām mašīnām, tad, kad tā maksās 1-2 štukas, būs uzturama ar dažiem simtiem gadā?

sciroco Reģ.: 18.12.2002
2 0 Atbildēt

sākšu ar

2) vecu mašīnu, lai ir tā ka tu saki, jāpārlasa no nulles, lai ir kā jaunam auto, lai var droši kaut kur tālu braukt. Nekad nevar zināt kad noklāsies starteris, ģenerators, pārlūzīs kāds svarīgs vads, pienāks pēdēja diena virzuļiem, gredzeniem, vārstiem vai vārstu blīvslēgiem, vai arī izbeigsies kāds gultnis, nerunāju jau par parasto metāla nogurumu. Tas ir ļoti vecs auto un tu nevari zināt kā ar viņu izrīkojas iepriekšējie 5-ci saimnieki ;)

Ir protams lietas kam var un vajag sekot līdz, bet jāsaprot - jauns ir jauns. Kad nopērc jaunu - tur vis ir jauns

3) Nu loģiski, cilvēks kas dzīvo mežā pērk džipu, kas dzīvo blakus darbam, iet uz dabu kājām.... katrs to mašīnu izvēlās tādu kādu vēlās, var, atbirstoši situācijai ;)

Es taču nerakstu: tagad visiem jāpērk Jetta-s, es rakstu savu pieredzi!!!! ;)

CIK VAR VIENU TO PAŠU RAKSTĪT ? Tev neder jauns auto - nelasi šo visu. Citādi - man nevajag, bet viedokli jāizklāsta. Darīt nav ko ? Darba nav ?

Pirmkārt, jaunām mašīnām ar nav tik slikti ar bamperiem. Viņš ielokās, un nāk atpakaļ. Ja spiediens bijis tik liels ka jaunam auto bamperis nenāk atpakaļ, pie šādas slodzes arī vecam auto bamperis būs jau šķībs.. lai gan, kāda starpība kurš ir stiprāks, katrs remontē savu bamperi par savu naudu, nav ko skatīties citiem maciņā

Mēs dzīvojām Latvijā, nevis Francijā ;)

un par pēdējo, es tik tālā nākotnē neskatos. Bet ja padomā, lai ko mēs domātu un gribētu - būs tā ka būs Jāpielāgojas, nevis jāburkšķ

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Nevis jāpārlasa no nulles, bet jāseko līdzi mašīnas stāvoklim. No tevis nosauktajām lietām pēkšņi izbeigties var vienīgi starterim ogles - un tad mašīnu uzvelk vai uzstumj - viss pārējais notiek ar ilglaicīgām pazīmēm - vēl vienīgi veci dīzeļi teorētiski spēj negaidot izspļaut kādu klani no motora, bet jaunas klaņu skrūves šādu iespējamību novērš. Nebaidies, man nav laimējies ar labā stāvoklī esošiem dzelžiem nevienai no mašīnām, kas man bijušas, tāpēc es lieliski zinu kā izpaužas problēmas ar tevis nosauktajām lietām.

"Ja spiediens bijis tik liels ka jaunam auto bamperis nenāk atpakaļ, pie šādas slodzes arī vecam auto bamperis būs jau šķībs.." - nu nē. Nu labi, mk2 ir diezgan sūdīgi buferi - zem plastmasas ir metāls - ideālais variants ir B3 A80 un mk3 - tīra plastmasa. Ir gadījies bik izpildīties ar abiem - A80 priekšas buferi purvā stumjoties atmugriski aizķert aiz celma un vienu galu atlocīt pilnīgi otrādi - atliecu atpakaļ, uzkabināju uz stiprinājuma - nekas vizuāli nav mainījies. Ir gadījies ka nogriežoties ceļagalā ar mk3, šmigains leitis ar B3 passātu ieliekas ieslīpi pakaļā, bija diezgan normāls sitiens - izkāpu, apskatījos, paspiedu roku, uz redzēšanos - par ko es no viņa naudu prasīšu, par vienu sīku, nesaredzamu švīku uz melnās plastmasas? Ir arī gadījies mk3 buferi bik atplēst - atkal, buferim nekā. Tikmēr pēdējo desmit gadu mašīnām tādās situācijās buferi labākajā gadījumā būtu jākrāso...

sciroco Reģ.: 18.12.2002
3 0 Atbildēt

Mēģini izliekties par gudru cilvēku, bet raksti muļķības

Gribi pateikt ka vecs gultnis ir tik pat labs kā jauns un kalpos viņš tik pat ? Gribi pateikt ka lietotas šāles ir tādas pašas kā jaunas ? Suporti, ģenerators, starteris (benģiks)....

Kāda Tavam golfam ir šprice ? Slavenais k-jetronik, kas ir mūžīgs ?

_________________________________

Tu pats uzrakstīji un nesaproti :

Katram savs (es jau vairākkārt rakstīju) - braucam ar to kas der savām!!! vajadzībām. Nu loģiski ka cilvēks kas dzīvo mežā, kur nav ceļi, nepirks Porsche 911. Tavā miestā ir ok braukt ar mk2 golfu. Tev patīk, Tev liekas ka ta ir labāka mašīna pasaulē - nu super, es priecīgs ka Tu priecīgs

Man piemēram, patīk ceļot. Man ir normāli, 5 reizes gadā aizbraukt ceļojumā (1000-3000 km) , man patīk braukt.

Tici man, es braucu šādos ceļojumos gan ar dažādiem auto: dažādu gadu Scirocco mk2, Jetta mk2, Passat b3, Polo 2000g, Seat Cordoba, visus pat neatceros..

Mans viedoklis: Daudz ērtāk un patīkamāk braukt ar mk6 Jetta vai to pašu Astru

Tev jāsaprot ka ir cilvēki kas dzīvo citādi un viņiem ir savs viedoklis ;) Tev ir laiks skrūvēt un sekot savam mk2 golfam, super... bet man tagad ir cits dzīves ritms. Es braucu daudz un to sekošanu auto stāvoklim es atstāju citu cilvēku uzraudzībā (dilleris) , man nav laika ar to ņemties un arī vēlēšanas.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Jebkurai detaļai ir norma - nolietojuma norma, līdz kurai tā pilda savas funkcijas. Vecs gultnis kurš neluftē nav ne ar ko sliktāks par jaunu gultni, vēl vairāk - tas jau ir piedilis un griežas brīvāk nekā jauns - diezgan uzkrītoša starpība, kā kārbās un diferos jāpievelk jauns un lietots gultnis Lietotas šāles nav labas tad, kad tās sāk grabēt. Lietots supports, ja tas nesprūst vai nelaiž garām eļļu, darbojas tāpat kā jauns - reāli vienīgā dilstošā detaļa bremzēs ir skavas vadīklas, bet arī tas ir risināms. Ģeneratoram var nomainīt dilstošās detaļas, un tas nav dārgs prieks - bēdīga paskata šrota ģeneratoru dabūt šādā paskatā un nomainīt nolietotās detaļas man izmaksāja 30 eiras + mazliet darbu - vecā tipa ģeneratoram tas izmaksā vēl lētāk.

Starterī sakrāmēt jaunas detaļas izmaksā apmēram tās pašas 30 eiras.

Kāda manam golfam ir šprice? Nē, K-jets man nav - 2.0 ar tādu nenāca - sākumā bija digifants, tagad ir VEMS [programmējams motora vadības bloks].

sciroco Reģ.: 18.12.2002
2 0 Atbildēt

Iedosim tev salīdzinājumu - autobusu parkam ir 20 gadus veci autobusi, un autobusa biļete maksā 2 eiras - autobusu parks nopirka jaunus autobusus, un nu biļete maksā 10 eiras. Nevari atļauties? Nebrauc ar autobusu!

_______________________-

slikts salīdzinājums. Savu auto Tu izvēlies pats, tādu kādu gribi/vari atļauties

autobusu parks , tur izvēlās citi cilvēki, un tu esi spiests dzīvot pēc viņu noteikumiem

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Nu, ja jau reiz ir runa par c6, tad vajadzētu pieminēt par bi-xenon gaismas risinājumu kā tādu.Tā draņķa mūžs ir reāli pāris gadi un a/m garantijas periods.Nevienam un nekam 5-6-7g vecam auto (kur nu vēl ja pacmit g) tur NAV labu tālo gaismu.Jo par tālo gaismu "atbild" tā pati tuvās gaismas lēca un tā pati vecā d2s spuldze,kurai vienkārši nav konkrēta fokusējuma spīdēšanai tālumā. Princips ir, ka ieslēdzot tālos, vnk nolaižas tuvās gaismas stara ierobežotājs un pēc idejas tiek dabūts bezjēdzīgs un nespodrs uz nekurieni virzīts gaismas kūlis pa visurieni,koku galotnes ieskaitot.Hellas versijā tur reflektors turklāt ir nevis spīdīgs, bet gan matēts jau kopš dzimšanas.To savulaik ieprojektēja demagogi un lohi- dēļ "vienmērīgāka" gaismas izklājuma.Gadu un kilometru gaitā tas ierobežotā un nepieejamā telpā esošais suuds karstuma, mitruma un garaiņu ietekmē apsūbē vēl vairāk, uz stikla lēcas rodas dūmakains aizmiglojums un gaismas vairs nav nekādas- ne tuvās, ne tālās.Un 92,69 procenti kapeikjaajēju ar šādiem lukturiem braukā, nemaz neko "lieku" tā arī nezinādami un nedomādami.

Tur nevis ka tieši golfs jāsauc būtu palīgā ar pilnīgi citu luktura konstrukciju vai pat ar cita principa lukturu stikliem.Kuri vecākiem auto tiešām bija veidoti no stikla, kurš satur pat dažādus elementus stara veidošanai (kas vairs nav nevienam jaunākam auto, kam ir neregulāras/izstieptas un telpā izlocītas formas spīdekļi un stikla vietā gluds plastmasas meesls,pa lielam savā vairākumā pārkarsēts,noskrāpēts, aizmiglots un necaurspīdīgs).

Drīzāk ka t.s. "ierindas ēzeļiem" būtu reiz pa visām reizēm kompetenti jāizskaidro pasaules uzbūve kā tāda, tā lai nav brīnumi uz ikkatra soļa.Lai nesanāk tikai tukšdriršana un nejēgā visādu sensaci(o)nālu faktu simulēšana.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Hmmmmm, jā, šitas komentārs mani iedvesmoja iet tālāk - lidmašīnas ar autopilotiem un visām tām palīgsistēmām arī vajadzētu AIZLIEGT. Jo ar 1953. (vai kurā tur gadā tas pirmais pasažieru laineris tapa) putniņu pilots 1) izjūt lidmašīnu 2) kontrolē un vada lidmašīnu 3) saprot, ka viss atkarīgs no pilota, tikai pilota un viņš arī atbilstoši lido kaut kā tā.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Nūūū... Švaks tas tavs salīdzinājums - lidmašīnas autopilots relatīvā sarežģītuma [funkcionalitātes] ziņā ir līdzvērtīgs mana golfa kruīzam Lidmašīnas autopilots notur lidmašīnu taisnā vai loka kursā, noteiktā augstumā un viss, un ja apstākļi iziet ārpus rāmjiem, atslēdzas. Tas necenšas izvairīties no lidmašīnām, kalniem un citiem šķēršļiem, nespēj izmainīt lidmašīnas ātrumu utt - to visu pie vajadzības dara pilots - bet par to, lai autopilotā lidojoša lidmašīna ar neko nesaskrietos, atbild dispečers.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Autopilots nav vienīgā palīgierīce. Staro citu, lasīju vēl nesen, ka industrija virzās uz to, ka autopilota funkcija tiks paplašināta ar domu, lai izvairītos no citām lidmašīnām/kalniem u.c. Bet, nu, tas jau cits stāsts.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
8 0 Atbildēt

Lasu un smejos par msh fanātismu. Nebija ērti iekāpt A6? Vai nu Tu esi tizls vai kāda cita problēma. Kad man bija Golf 2 es aboslūti nevarētu teikt, ka viņā bija ērti iesēsties kur nu vēl komfortabli braukt. Principā naglu kaste uz riteņiem. Gāja kā tanks, bet remonts uz TA bija dārgāks kā auto vērtība un tāpēc nonāca Tolmetā. Kad nomainīju to Golfu pret 1st Gen Mazda 6 tā bija kā diena pret nakti. Tā bija bauda braukt, salons ērtāks, pieklājīgs dzinējs, normāls audio u.c. labumi. Tev šķiet, ka tagad nevar braukt un izjust braukšanu? Piedod, bet salīdzinot Golfu ar manu Focus, tad tajā Golfā nebija nekādas braukšanas izjūtas. Tu nevis izbrauc 1km ar jaunu auto, bet padzīvo kādus 3 mēnešus un savā kastē vairs negribēsi kāpt.

Te neviens nešiko, bet dalās pieredzē ar jaunu auto. Ja Tev ir dažu simtu EUR aldziņa nav ko skatīties uz A6.

Sūdu rati jau arī izdara to pašu, ko Tavs Golf 2, tad kāpēc neņem sev pajūgu? Vispār pa lēto. Vēl var iet ar kājām arī nonāksi no punkta A punktā B. Ekonomiski, ekspluatācija vienkārša.

Msh saproti vienu lietu, lai Tu varētu braukt ar 20-30gadu kasti kādām tā bija jauna jānopērk. Un pēc 20 gadiem šito dziesmu dziedāsi par 7. Golfu.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

mk7 tos 20 gadus nedavilks, tur jau ir tā problēma - viņš labākajā gadījumā sapūs ar mk3 līdzvērtīgā ātrumā, bet ļoti ticams ka vēl ātrāk, jo mk3 vismaz bija mastika apakšā un nebija virsbūve nokrāsota ar ūdens krāsām - nerunājot nemaz par to ka motoru varēs izmest. Parādi man, lūdzu, jaunu mašīnu, kuru tad, kad tā maksās 1kE un būs šad un tad kaut kas jāparemontē, varēs uzturēt par, teiksim 500 eirām gadā + TA, okta, nodokļi.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
4 0 Atbildēt

Kad varēšu ceļot uz 2038. gadu tad paķeršu Tevi līdz un apskatīsimies, kas tur notiek. Bet līdz tam brīdim neprasi parādīt neiespējamu lietu. Kāpēc Tev liekas motoru varēs izmest? Jo mazi tilpumi? A tip Golf Mk2 nebija 1.3, 1.6, kurus vajadzēja zāģēt nejēgā, lai ietu?

Kad jebkura mašīna maksā 1k EUR ir skaidrs, ka nākošais saimnieks ļoti iespējams būs Tolmets.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Kāpēc varēs izmest? Es redzu to motoru problēmas TAGAD - kad fofāgenam eļļas patēriņa norma ir litrs uz tūkstots [!] kilometriem lai motorus ar nopietnām problēmām varētu neremontēt - kur detaļas maksā ļoti smukus ciparus, kur motorā tiek lieta eļļa kas tiek mainīta reizi pa 30 štukām, ir visādas atgāzu kontroles ierīces kuras mest laukā tik jaunai mašīnai nedrīkstēs, bet salikt jaunas izmaksās smuku ciparu...

Ak jā, tiem 30 gadus vecajiem motoriem, uz kuriem tu atsaucies, nav optimizācijas ekoloģijai un pseidoekoloģijai - tiem nekādas detaļas nav samazinātas vai atvieglinātas lai "samazinātu berzi" - tur vienīgi ir bik sataupīts uz ražošanas procesu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Nedaudz pārspīlēts. Krievijā eļļas maiņas intervāls VW ir 15000, tas te pie mums tādus jokus tik atļaujās taisīt.Tur viņiem iet grūti pārdot tās mašīnas un kko cenšas uzlabot, te viss OK.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Ja uzmanīgi lasīji, tur bija rakstīts, ka principā auto ekspluatējies labi un bez baigām problēmām. Izņemot ķēdes nianses. Kas var būt arī viena konkrēta auto ķibeles (tehnisks brāķis). Tas, ka jaunās paaudzes auto lietoti var izmaksāt dārgi, tos uzturot, nav mīts, bet 100% patiesība. Tādēļ jau autobūve spiež uz to, ka jāpērk atkal jauns un jauns auto. Garantija ir vienreizēja lieta

sciroco Reģ.: 18.12.2002
4 0 Atbildēt

Vispār jau VW jau atteicies no ķēdes, tam pašam 1,4 TSi (125 zs) no 2015 gada iet jau siksna

A kur Tu liksies, laiks iet - esoši jauni auto paliks par 10,,,15 gadīgiem lūžņiem...

Par meršiem ar cik dzirdēts - kādreiz bija Ogo-go, tagad tas un tas, lūzt un dārgi,....

Ko tad pirksim ? Sūtīsim no krievijas žiguļus ? Protams ka ne.

Kāds brauks ar jaunu, cits riskēs un ņems mazlietotu, bet kāds čakaresies ar to pašu ķēdi, mainīs un brauks un atkal mainīs ķēdi )))

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Tu tam "čakarēsies" piemirsi piemest klāt naudas aspektu. Teiksim - cilvēks, kurš var atļauties max nopirkt un uzturēt C4 A6, vai tāds spēs atļauties uzturēt C6 A6? Nē nu var, labi pārzinot šrotus - tik jautājums kā tas ietekmēs mašīnu tehnisko stāvokli, kad lietas, ko vajadzētu likt jaunas, tiks liktas no šrota...

filip Reģ.: 14.01.2019
2 0 Atbildēt

Ne.

VW attecies no kedes no 2013. Golf7/Jetta (viseim EA211) no 2013 ir siksna.

Golf 7 1.4 tsi (EA211) ir 122hp -siksna no 2013 lidz 2015 un 1.4 tsi ir 125hp no 2015 lidz 2018/9. Tas pats ar 1.4 tsi (EA211) 140hp (lidz 2015) un pec tam 150hp.

Tagad ir jauni 1.5 ar 130 un 150hp.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
2 0 Atbildēt

Man 2014 gadā uzražotai Jettai bija CAXA motors ar ķēdi ;)

filip Reģ.: 14.01.2019
2 0 Atbildēt

Tapec es teicu Golf7/Jetta (visiem EA211). Golf 7 nav ar kedi (1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.4 tsi)

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 3 Atbildēt

Tikko ielas malā redzēju 2005.gada marta KIA-Sportage ar 2 litru benzīna/gāzes motoru. Nobraukums 270 tūkst.km. Izskatījās labi. Saimnieks, pateicoties gāzes degvielai, ir labi ietaupījis.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 1 Atbildēt

Kārtējais piemērs, kā sapist jebkuru tēmu. Cerams ka tam kia sagaidīji saimnieku un palūdzi izpūtēju paostīt. Ņemiet to ķēdi nost katru vakaru un siltā istabā ienesiet,tad būs ok.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Sportage ir pardotākais krosovers Krievijā, bet 2.0 benzīns skaitās problemātiskākais Hyundai motors. Ja 1.4, 1.6 iebrauc kapitalkā reti, tad divnieks ir biežs viesis. Vēl varu pateikt, ka motoriem ir īpatnēja skaņa(sevišķi aukstam) un viņi ir rījīgi, tāpēc jau to gāzi lika. Ja tas 4x4, tad pakaļā arī var nojūgties piedziņa. Esot tur kkāda mufta problematiska.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jā, šitie ir ritīgie, viņiem vel tā labā spec konstrukcija, kad speciālā 8v 36/9 Ķēde uztur ispūtēju kopā ar visu pakaļējo tiltu.Vārsti tur pa taisno no salona spiežās, tapc viņi nekad nepiedeg, tur tāda spec ierīce aka Trompete, vecie Saksofonisti shito joku labi zina.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Viņiem tiešam ir speckonstrukcija no devindesmitajiem. Par pamatu ņemts VW 1.8 ea113, kas visticamāk stāv uz msh Golfa 98. Es tik šaubos vair tur vairs ir čuguna bloks wikimotors.ru/ea827-ea113-1-8/

Kārbas no Mitsu, arī kkādas pag, gadsimta, uzticamas

650 Reģ.: 25.01.2017
4 1 Atbildēt

Nuja, diskusija no jauniem auto tā "plavna" sen pārgājusi dsā. Lohiem 1pkārt jāzin par gāzi un msh golfa pakaļējās daļas uzbūvi. Jaunu auto topikā taču ikkatrs vēlas atzīmēties.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Piekrītu. Te derētu iauto padzēst diezgan daudz netēmas lirikas. Ja iauto grūti, lai uztic darbu tēmas izveidotājam. Atrastu laiku tam

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Nodzēst kje beņimāķeri.Tūlinj.Jo zb jau.Sen jau bij laiks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 2 Atbildēt

Īpaši jau pāķītis msh, lai iesmirdētu, ka visi, kas var atļauties jaunu auto, ir lohi, bet pats gaterists, kurš pat savu veco trusi nav pats pircis - gan afigenna viedais, no kura visiem vajadzētu ņemt paraugu

nomiks Reģ.: 30.10.2002
7 0 Atbildēt

Jau pagājis kāds laiks un varu šo to iepostot par savu pieredzi ar Multivan.

Tātad, 2016.gada ražojums, 2,0 TDI motors jaudīgākajā no piedāvātajām trīs versijām - 204 ZS. Komplektācija diezgan laba priekš folksvāgena - aizmugurējās durvis ir arī kreisajā pusē. Ar elektropievadu ieteica neņemt, jo ziemā tas var radīt problēmas. Tāpēc ir mehānika, bet ar eletropievadu pilnīgai aizvēršanai. Bagažnieks arī ar elektropievadu, tas gan ir ērti. Virsbūve ir pagarinātajā jeb Long versijā, kas dod papildu garumu 40 cm un attiecīgi arī tiešām ievērojami lielāku bagažnieka ietilpību. Ģimenē ar 4 bērniem, kur viens vēl lielajos ratos tiek pārvadāts, tas ļoti labs risinājums, jo ratus var ielikt bagažniekā pilnā apmērā un salonā vietas arī tad pietiek 7 pieaugušiem pasažieriem.

Ir ļoti labas LED gaismas (bez automātiskās pārslēgšanās funkcijas), 3-zonu klimats, DSG 7-pakāpju kārba, aizkari aizmugurējiem logiem (4 gab.), kruīzkontrole, navigācija, multifunkcionāla stūre ar ādas apdari, parkošanās sensori priekšā - pakaļā (bez kameras), lietus sensors, automātiskā webasto kr'āsniņa. Droši vien ir vēl kaut kas, bet diez vai atsevišķas pieminēšanas vērts.

Braukšana ar Multivan ir patiešām komfortabla, pie kam ne tikai vadītājam, bet arī pasažieriem. Lielā mērā to nodrošina arī jaudīgais dzinējs, jo, piemēram, apdzīšanas manevru veikt ir tik easy. Uzspied akselartora pedāli un Multivans burtiski lido. Jauda ļoti noderēja braucienā uz Austriju. Īpaši, kad ilgstoši lēnām jābrauc kalnā, kad lielākā daļa mazjaudīgu auto brauc uz 90 km/h atļauto 110 vietā, jo vienkārši nespēj normāli paātrināties pret kalnu. Multivanam tas problēmas nesagādāja vispār.

Par degvielas patēriņu. Protams, to būtiski ietekmē virsbūves īpatnības, kas nav ar aerodinamiku uz Tu, kā arī automašīnas masa (ja nemaldos, pašmasa ir 2070 kg). Pilsētas režīmā, braucot visnotaļ dinamiski, patēriņš ap 12 l/100 km droši vien varētu būt. Braucot mierīgā režīmā pa šoseju, daudzmaz ievērojot atļauto braukšanas ātrumu, var iekļauties 7,5-8,0 l/100 km. Braucienā uz HofBadgastein (Austrija), mērot ar bākas metodi, vidējais patēriņš sanāca 9,12 l/100km, kas ir labs rādītājs, ja ņem vērā, ka diezgan daudz sanāca braukt pa autobāņiem (ap 140 km/h), kā arī pa kalnainu apvidu.

Multivanam ik pa laikam jāpielej arī AdBlue. Aptuveni 1 l/1000 km. Tā kā AdBlue nav dārgs, tad šī pozīcija būtiski neietekmē ekspluatācijas izmaksas.

Multivanu iegādājos divgadīgu 2018.gada 18.aprīlī ar nobraukumu 57 388 km. Faktiski uzreiz pēc garantijas termiņa izbeigšanās. VW politika ir, ka Multivan ir komercauto, tādēļ tam garantija ir 2 nevis 3 gadi. Bet kas gan divgadīgam Multivan var notikt? Izrādās, ka var.

Jau drīz pēc iegādās pamanīju, ka "staigā" dzesēšanas šķidruma līmensi "bačokā". Pie tam tā, ka no pilnīgi tukša, līdz pārpildītam. Atvert vāciņu, līmenis nostājās savā vietā, iznākot ārā gaisam ar lielu spiedienu. Tāpat bačokā varēja redzēt, ka rodas kaut kādas nogulsnes. Bet ne eļļas.

Pirmais, kas tika izdarīts, izskaloja visu dzesēšanas sistēmu un pielēja jaunu antifrīzu. Ar datoru pārbaudīja visus kompresorus (cik saprotu, tādi ir veseli trīs) - tie strādā nevainojami. Pēc sistēmas skalošanas problēma palika retāka, bet tomēr nepazuda.

Visbeidzot nolēmu aizdzīt Multivanu uz Moller Krasta uz diagnostiku. Tur nodiagnosticēja, ka problēma ir EGR vārstā - no tā atgāzu dedzināšanas procesā atgāzes iekļūst dzesēšanas sistēmā. Ražotājs akceptēja EGR vārsta nomaiņu pa garantiju, kaut garantija jau gandrīz pirms gada beigusies. Par šo Moller Krasta respect. Jo citādi izmaksas būtu vairāk par 1000 EUR.

Te tomēr vēlreiz parādās jēga veikt apkopes pie oficiālā dīlera. Ja tas netiktu darīts, tad diez vai ražotājs šo gadījumu uzskatītu par garantijas gadījumu. Tāpat svarīgi, ka nepilnus 3 gadus jauna Multivan nobraukums bija mazliet virs 75 000 km. Pie lielāka nobraukuma arī būtu garantijas atteikums.

Kas mani pārsteidza ziemā? - ļoti ātri uzsilst un atkūst visi logi. Droši vien tas ir webasto krāsniņas nopelns. Tā pieslēdzas automātiski.

Par to, kas traucē:

1) ik pa laikam salonā parādās dažāda skaļuma un rakstura graboņa, kas pati pēkšņi pazūd;

2) navigācijas sistēmā adrešu ievadīšanas algoritms ir garš un neparocīgs. Hondā navigācija ir daudz parocīgāka;

3) galdiņš. To izņēmu uzreiz, jo tas saliktā veidā traucē sēdošajiem, kā arī stipri grab;

4) neskatoties uz to, ka paredzēts braukšanai garos gabalus, nav parocīga lielākas ūdens vai limonādes pudeles novietošana. Lai to ievietoti/paņemtu, ir stipri jāpieliecas, kas liek kaut uz mirkli novērsties no ceļa;

5) aizmugurē sēdošajiem glāzītes vispār nav kur nolikt. Ir 4 vietas galdiņā, bet tas ir izņemts, līdz ar to var teikt, ka nav;

6) vecāka gadagājuma cilvēkam ir grūti iekāpt, jo augstu jāceļ kājas. Toties, kad iekāpj, tad sēdēšana ir ideāla;

7) bagažnieku var atvērt ar pulti vai pogu no salonu, diemžēl nevar šādā pašā veidā aizvērt. Iespējams, to var kaut kā pieprogrammēt, bet es to neprotu.

Neksatoties uz visiem uzskaitītajiem trūkumiem, esmu ĻOTI apmierināts par savu izvēli un joprojām uzskatu, ka VW Multivan ir laba izvēle ģimenei, kurā aug 4 vai 5 bērni un kura var atļauties šādu auto iegādāties un uzturēt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ļoti labs apskats.

Tik man māc šaubas vai šis ir maksimums praktiskumam. Ja būtu saprātīga iespēja nopirkt Honda Odyssey, vai Multivans būtu vēl arvien pirmā izvēle? Manuprā Multivans ir Transportieris ar apšuvumu, kur Transportiera izmēri ir vairāk tēmēti reģipša plāksnei, ne cilvēkiem.

Rezultātā tiek vadāta līdzi nelitderīga virsgalvas telpa, kas atriebjas visādos veidos: stabilitātē, patēriņā, prāmju cenā etc

Un jā - VW ir diezgan dīvains priekšstats par komforta elementiem. Un bāgāža arī nav viņu stiprā puse parasti

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Ja man būtu tāda izmēra un funkcionalitātes auto aktuāls, laikam skatītos drīzāk uz Toyota Sienna un iepiļītu LPG.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Esmu pētījis šo auto. Atslēgas vārds ir bagāžas nodalījuma praktiskums jeb ietilpība. Pie visiem izmantotiem sēdekļiem Siennā bagažniekā brīvā telpa nav pietiekama.

Tāpat Sienna ar LPG labi aprīkoja,s bet balona ietilpība ir salīdzinoši neliela un ar pilnu uzpildi var nobraukt apmēram 200 km, kas ir ļoti maz, ja patīk daudz ceļot kā manā gadījumā.

Tāpat, iegādājots Siennu, līzinga nosacījumi būtu daudz neizdevīgāki kā Multivan gadījumā. Un tas nav mazsvarīgi.

Bet jā, vēlreiz saku, ka Siennu apskatīju tuvāk, jo vizuāli man šis auto ļoti patīk, nemaz nerunājot par aprīkojuma un komforta līmeni.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

EGR vārsts nav vienkārši beigts, bet gan aizsērējis. Tev dzen eļļu ar atgāzēm un aizsērēs viņš vēl. Atskrūve to pašu resnāko trubu un novelc ar pirkstu iekšpuse, ja ir eļļa, tad drīz arī motorā gredzeni aplips, palielināsies degvielas patēriņš. Viss tas pats , kas Jettas 1.4 motoram.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Tāda sajūta, ka konkrētu defekti esi novērsis Tu,

EGR vārsts NEBIJA aizsērējis. Bija ražošanas defekts. Cik sapratu, kaut kāds neliels caurums, pa kuru dzesēšanas sistēmā ieplūda atgāzes.

Eļļas noplūde vai piejaukums netika konstatēts.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Atskrūvē to trubu un pārbaudi

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

priekš kam ?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lai pārliecinatos vai konkrēto defektu es esmu novērsis. Ja tur eļļas nebūs, tad to būs novērsuši Mollers

sciroco Reģ.: 18.12.2002
3 0 Atbildēt

protams nav man lūgts to darīt, nezinu ka ir cilvēkam ar laikiem....

bet vai tiešam tici ka viņš tagad ies skrūvēt to trubu ?

cilvēki pērk jaunus auto lai brauktu un kapotu ver vaļā tik tad kad jāpielej logu mazgājamo šķidrumu (vērtēju pēc sevis)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Protams, viņš ir saimnieks un var darīt kā vēlas. Vienkārši tad būtu atrisināts jautājums ar EGR vārstu, pagaidam man ir aizdomas, ka vārsts būs jāmaina vēl

p.s. atskrūvēt to trubu ir 20 sekumdes ilgāk, kā atskrūvēt motora eļļas vāciņu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Volx, nu jopcik, domā taču līdzi... Kādā bezsakarā aizsērējot EGR vārstam dzeses sistēmā būtu jāparādās spiedienam?

Neko nezinu par to 2.0 klak klak, bet galvā sēž ka recirkulējamās izplūdes gāzes var vajadzēt dzesēt - ielienu katalogā - jep, BiTDI nāk tāds īpatnējs murķis, kurš vienlaicīgi ir eļļas/dzeses šķidruma siltummainis un izplūdes gāzu dzesētājs - viss skaidrs - nomika busam iestājās sūce starp izplūdes gāzēm un dzesi. Veiksmīgi vispār, ja sūce būtu starp eļļošanas sistēmu un dzeses sistēmu, tad būtu jautrāk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pati tiešākā saistība. Dzesēšanas sistema atdzesē izplūdes gāzes un EGR tās novirza(sajauc) ar gaisu un iepūš sadegšanas kamerā. Tos EGR itkā tīrot, tie uz vāgeniem regulāri aizlīp.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un kāda vēl sūce? Tas ir otreizējais loks, zina kas tur par kvēpiem dīzelim nāk arā un ja ir jau eļļas noplūde(brīdināju), tad tur veidojās salīpoša konsistence.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kas tur bij pa jezgu ar to 4joslu klimatu, ka "parastais" esot labāks? Sinhronizācijas pogu tur nevar aizsasniegt vai tumsā ar līko pirkstu sataustīt, lai vnk visu vienādu uzstellētu??

Un kur ir skaidrojums, ar ko īsti start/stop sistēmas aķis un starteris tomēr ar kaut ko atšķiras no parastā? Cik simtus vai tūkstošus reižu un kārtu startstopam domāto komponentu resurss pārsniedz regulāri/parasto? Un cik kārtu vai reižu, ja tas starstops ir, bet apzināti netiek lietots?

Un kā tad ar to, ka tam suudam vispār ir nonstopā diagnostika aizkadrā, kura pie auksta motora vai nepietiekama aķa uzlādes līmeņa vispār to motora izslēgšanos atceļ?

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

par start-stop un aķi varu atbildēt

ir savādāks, ir gela aķis Kas ir gandrīz 2x dargāks par parasto

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

start-stop jā, diagnoscē sevi

ja aķis nav pietiekami uzlādēts vai jau netur slodzi, atslēdz sistēmu. Ja motors auksts gan neņem pierē un atslēdz krustā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Dacia / Renault zemākās temp. par -1C start stop atslēdz. Vismaz manā gadījumā. Nezinu, vai tas saistīts ar dzinēja temp, vai ar ārējās vides temp.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
2 0 Atbildēt

braucot ar servisa auto VW Golf 2017 gada pie -15 viņš noslāpa krustā (uz sarkana, be braucot)

aigi Reģ.: 01.08.2005
2 0 Atbildēt

Neatslēdzas, manam Grand Scenic arī mīnusos strādā start/stop, bet ar nosacījumu, ka auto pilnībā uzsilis un jau kādu laiku braukts. Grand Scenic tas algoritms ir saprotamāks, bet Kadjar vispār pilnīgs bardaks bija ar start/stop darbību, vienādos laika apstākļos īsa laika periodā varēja 5 strādāt un 5 nestrādāt. Nekādi nevarēja saprast kur ir āķis.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Es visiem saviem auto start/stop pogu vienmēr deaktivizēju, kad iedarbinu auto

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Ļoti labs apskats.

Tik man māc šaubas vai šis ir maksimums praktiskumam. Ja būtu saprātīga iespēja nopirkt Honda Odyssey, vai Multivans būtu vēl arvien pirmā izvēle? Manuprā Multivans ir Transportieris ar apšuvumu, kur Transportiera izmēri ir vairāk tēmēti reģipša plāksnei, ne cilvēkiem.

Rezultātā tiek vadāta līdzi nelitderīga virsgalvas telpa, kas atriebjas visādos veidos: stabilitātē, patēriņā, prāmju cenā etc

Un jā - VW ir diezgan dīvains priekšstats par komforta elementiem. Un bāgāža arī nav viņu stiprā puse parasti

"Un jā - Un bagāža arī nav viņu stiprā puse parasti"

Long versija šo problēmu atrisina izcili

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Es vairāk ne par m3, cik pieeju. Bija fofāgens ar daudz m3, kur tā bagāžas telpa bija sacūkota visādos veidos - apaļi stūri, lielas arkas, random krēslu stiprinājumi. Tur tie m3 bija tikai uz papīra, aizpildīt normāli tos nebija nekādu iespēju. Protams čempions šajā kategorijā ir Opel ar ieprieksējo Insignia. Bet Fofāgens ar bija centies ieriebt visiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lielākajā daļā gadijumu to pogu var pārprogrammēt otrādi, ka defaultā ir deaktivizēts. Plus vēl citiem ir atkarīgs ar kādu spēku spiest bremžupedāli pašā apstāšanās brīdī.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Atkarīgs no ražotāja, mk7 golfam tādas iespējas nav, var tikai panākt ka viņs nestrādā uzstādot nereālus kritērijus sistēmas aktivizēšanai.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tas pats jau vien sanāk, tik pieeja atšķiras. Kaut gan - kā to uzstāda - spaidot navigāciju vai pieštepselēto datoru?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Protams ar pieštepselēto, bet konkrēti 7golfam tas laikam ka nesanāks bez papildu elektriska štrunta/apmānītāja.Jo jaunāks auto, jo lielāka iespēja xperimentējot vispār nojaukt visu to bortadatoru.Īpaši ieteicams ir piem tādam pāris3g vecam kko pašrocīgi un pirmoreiz darīt vai iedot kādam ķenerim amata apgūšanai uzķimerēt navigācijas apdeitu un tml.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
1 0 Atbildēt

Man tagad ir Opel Astra J Sport Tourer 1.7 ecoFlex (dīzelis) 2014 gada (to gan pirku 4 g vecu) un nobraucu tik pus gadu

par to pus gadu paspēju ielikt kādus 1000 euro, bet ne mirkli par to nenožēloju

bet tagad es baidos par to rakstīt sīkāk te ir traki cilvēki

sciroco Reģ.: 18.12.2002
1 0 Atbildēt

nomiks, par Multivan : super apraksts, ar interesi to izlasīju

Lai labi ripo

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Paldies.

Domāju, ka pēc kāda laika uztaisīšu atsevišķu rakstu par izmaksām, līdzīgi kā to darīju par saviem diviem iepriekšējiem Honda CR-V. Bet par to vēl pāragri domāt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 7 Atbildēt

Multivan ir transportieris ar biezāku tapsējumu.

Nekā ērta tur arī nav. Pat nomnieks raksta, ka ne tas sūda galds vajadzīgs, ne tur pudeļturis ir... Ja to ražotu ne VW, tad būtu daudz labāks. Protams, ka par gaumi nestrīdās, bet VW kā bija traktori, tā arī palika par lauksaimniecības tehniku vai tas bija 1990, vai 2010, vai tagad.

Un to apgalvo pat pati kompānija VW - ieliekot multivanu komerctransporta kategorijā. Domāts aizvest večiņas uz bērēm, nevis ar ģimeni braukt izbraucienā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

California būtu štelle. Starp citu, ir kāds kādreiz interesējies, vai tādu Multivanu var pārbūvēt par California tipa mašīnu ar guļvietām uz jumta? Vai dajebkuru citu busu (Vivaro, Viano utt.)? Un cik tas plus mīnus varētu izmaksāt?

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

lētāk ir iegādāties vai izīrēt telti, liekamu uz jumta. Redzēju tādu auto izstādē Ķīpsalā. Sapakojas vienā jumta bagažniekā un viegli transformējas aprīkotā teltī. Tikpat viegli arī saliekas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Es jau vairākreiz teicu, ka ir tāds tiešām cienīgs forums motortalk.de ,kur var atrast jebko.Tai skaitā,labi situētu lietotāju dusmas ne tik dikti par izdoto naudu,kā par sačkarēto garastāvokli.Lūk, uz dullo-T6 problēme,hops,...un re kas tur rakstīts..: www.motor-talk.de/forum/t6-probleme-t6188944.html

Kā arī- attiecībā uz VAG- tur ir tas morālais jautājums par jaunāko update programmu atbilstību tieši tādām 2-5g vecām mašīnām.Lielākajā daļā tie "uzlabojumi" ir tapuši "dusmās" un klaji pavērsti uz ekoloģiju, kā rezultātā cilvēks izdod naudu un mašīna vairs neiet, plus vel ēd lieku litru un pastiprināti dzer ad-blue.Un diezin vai vispār pie dīlera eksistē kāds tur atpakaļgaitas downgrade variants.

Tāpat par benzīnmotoru kārtējo afēru ar jauno eu6/bcd vai kāviņutur ar to jaunieviesto daļiņu fitru- ražotājiem pašlaik ir ar to problēma un tāpēc praktiski reti ir jaudīgi jaunie benzīnnieki un (acīmredzot) tāpēc jau te figurē viedokļi, ka tur kkāds tas 225zs peugeots neceļ un nevelk.Tas pats suuds tas pasāts ar 220zs veco motoru un gan jau līdzīgi ar 200kw jauno,kuru drošvien īsti vel neviens nav ne redzējis ne izmēģinājis.Simtpunkt, ka arī tam jaunajam nekas nespīd no tā paša deviņarpuslitru vidējā patēriņa izbraukt, skaties ka vel visi desmit reāli būs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas ir vecs VW dīzelis, kam uzliktas 2 turbīnas. Viņas izvelk visu dzīvību no tā motora un ceļ viņš visu. Resurss samazinās

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Tu ko, arī viens no tiem "p-gudrajiem"?? Man tak poh uj vai viņš ceļ vai viņš ko, es vnk ka informāciju vajag palasīt.Kāds sakars ceļ/neceļ, kāds nafig resurss,kad tur jaunu knapi 30-40kkm lietotāji sūdzas par tehniskām novirzēm? Tai skaitā, lai tie lohi benzīna kārotāji reāli padomā- kā un kurā galā kurā atejā viņi tam eu6/abcd tagad montēs tos propāna balonus.Te pus-rīga ,pašus dīlerus ieskaitot,runā ka ar to benzīnu pašlaik krietna problēma esot- bet mums šeit visi izliekas to neredzam.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"Un diezin vai vispār pie dīlera eksistē kāds tur atpakaļgaitas downgrade variants."

Pie dīlera diez vai, bet priekš tam ir čipšķūneri - vajag tik aizbraukt pie laba čipšķūnera un paprasīt lai tas iekopē vecāku programmatūras versiju. Dīleris arī to spētu, jautājums tikai vai drīkst...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc un kam un ko tieši "paprasīt"- tapc, ka Tu tiešām zini Ko un Kapc, vai vienkārši tikai "citāts"? Cik oem versijas tavuprāt ir un ar ko viņas savstarpēji atšķiras?

Mums šodien tie ķeneri un šķūneri saradušies pilnas pažobeles ,kaut gan lielu daļu no viņiem vajadzētu tajā vadā vnk pakārt atejā virs poda.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Versiju ir tik, cik atsaukumu/uzlabojumu. Kopš kādus 20 gadus atpakaļ ieviesa vadības blokus, kuriem atmiņu var pārrakstīt ar kabeli, ar tādām muļķībām ražotājs var atļauties nodarboties. Tas hakeris, kurš savulaik izķidāja VW 2.0 vadības bloka programmatūru, vienā savā viģikā pieminēja ka var no VW nopirkt disku, kurā ir visas programmatūras versijas - un tās ir arī citur pieejamas - tā ka čipšķūnerim, kuram ir smadzenes, nevis kurš ir tikai paviāns ar vadu, būtu jāspēj apmierināt kāda cilvēka vēlmi uzlikt vecāku programmatūras versiju.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā, ir labi tikai lidz tam brīdim,kamēr uzrodas auto, ar kuru būt vēlams godīgi braukt uz molleru, nevis tā uzreiz kur pagadās.Daudzi tā dara.Bet arī molleris savureiz var gan piedāvāt iepriekš nezināmo (par klienta naudu,protms..),gan pateikt ka mašīnai viss kārtībā un ka nav ko tai piekasīties,jo nekādu noviržu nav.Ja akurāt tam cilvēkam tādā situācijā "nav" zināms kam uzzvanīt vai kur piebraukt, nu ta garīgais ir krietnā dsā.Ja var ieteikt programmas apdeitu bet nejēdz ieteikt (vai nomainīt) suuda 50eur detaļu vai pašsaprotami pārskaņot/adaptēt kopā ar motoru arī kārbu, tas liecina, ka ne jau viss mums te ir tik vienkārši un līdzeni.Tie paviāni ar to vadu kaklā jau tieši uz to lohu rēķina aug,jo kko izgriezt vai uz dulllo iejāt tur tos liekos "+200zs" viņiem ir vieglāk, nekā tehniski atrast īsto sūdzības iemeslu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu rakstīji " tāpēc praktiski reti ir jaudīgi jaunie benzīnnieki un (acīmredzot) tāpēc jau te figurē viedokļi, ka tur kkāds tas 225zs peugeots neceļ un nevelk."

Es piemetināju, ka tā čaļa jaunpirktais multivans tiesi tā pat ir vecs dīzelis, bet 2 turbīnas dara savu.

p.s. un kāpēc tikai tur lietotāji sūdzas, mēs tak tepat varam lasīt par teh. novirzēm. Un kādus propāna balonus?! Bišku sakarīgāk vajag izteikties

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tos pašus balonus, par kuriem tu te katru dienu lasi šajā "jaunu auto" tēmā.Konkrēti mums te reku jaun-sarkaNais golfs brauc ar tiem baloniem, kā arī nesen jaun-pirktā Lieliskā Fābija,kurai muša nav virsūkāpusi un kura bez apstājas iziet TA pa 0 vai pat ar mīnuszīmi.

Lietotāji sūdzas par 508pegiotu tāpēc, ka viņi nupat ar to izbrauca gadaauto testā un konstatēja to,ka vinš nefiga neceļ un neiet un ka tie 225zs tur ir mistika.Tas 1,6 benzīna bezmotors ar hvz cik turbīnām, Latviski runājot, ir acīmredzami un reāli 16x lielāks meesls par jebkuru normālu BiTdi.

Tam te jaunpirktajam wVanam nav sakara ar motora izdilumu, bet gan vnk ar tehnisku nozirzi, kuru (acīmredzot) iepriekšējais saimnieks bij dalbaēbs novērst un mollera dablaēbiem bij par īsu tajā razberīties.Cerēsim, ka viņa jaunSaimnieks būs gana gudrs,lai ievāktu sakarīgu info un "atrādītu" viņu kādā sakarīgākā vietā un nejaatu santīmus viņa apkopē.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

1) iepriekšējie lietotāji manam Multivanam bija LOV (BMX federācija), kas noomāja šo auto oplīzē 2 gadus. Apkopes tika veiktas Moller Krasta.

2) es pa lietošanas laiku arī apkopi esmu veicis tikai vienu reizi un to veica Moller Krasta. Turpmākās apkopes visdrīzāk arī tiks veiktas turpat.

3) atšķirībā no lielas daļas forumiešu, nekad neesmu jājis kapeiku attiecībā uz automašīnām.

4) ticu, ka konkrētais defekts bija ražošanas brāķis nevis normāls ekspluatācijas nolietojums. Pretējā gadījumā Moller to nekad nebūtu novērsis kā garantijas defektu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tas jau nav jaunums- ka dažādas organizācijas,kopienas un sektas tik maksā un tik brauc,dīlers tik naski apkopj un viss braši rullē.Autorizēta garantijas mašīna.Dalbaēbu nekur nav ne tuvumā nē.Bet tad pēkšņi tas nākamais īpašnieks aiz nefig darīt nakts vidū nolaižas garažā un pilnīgi bez jebkāda iepriekšēja nodoma sāk čekot to Līmeni.Un paskat ko- rezultāts neliek ilgi gaidīt, arī dīleris "pēkšņi" jūtas patiesi ieinteresēts..

Cits un interesantāks jautājums ir par to, KO īsti tu būtu "ieguvis", viņu pavisam jaunu nopērkot,salīdzinājumā ar šo te divgadīgo jaunieti.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
3 0 Atbildēt

Šo auto nevarētu atļauties iegādāties jaunu. Konkrētā Multivana (jauna) cena bija 57 kEUR. Tas ir pārāk dārgi, jo īpaši, ja ģimenē aug četri bērni.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Interesanti apgalvojumi. Vienkārt, Tu neesi kapeikpisējs, bet citkārt tomēr...

Nav pārmetums. Konstatējums.

Tagad gribu aizlaist laimīgākos medību laukos 2002. gada Sprinter busu, kas ģimenei nokalpojis no šī 2002. gada, nobraucis 650 000 km. Biznesam vairs buss nav vajadzīgs, bet vajadzīgs šad tad aizvest kādu matreriālu, kādu tonnu granulu, kādu piekabi pavilkt, un turklāt vajag, lai būtu 6 vai 7 sēdvietas.

Gudroju par Renault / Opel Vivaro/Trafic, bet - ne jaunu, jo nobraukumi vairs ne tuvu nav paredzami kā tie, kas bija jāpiedzīvo Sprinterim. Varbūt sašūpošos div-trīsgadīgam, bet visticamāk, ka tas būs 5-6 gadīgs. Tik sēdvietu variants jāizdomā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tur jau ir, ka tā godīga atbilde. Vai tu tik nespejigs vai tik dikti godkārīgs, ka, pzdoligarhs nebūdams, esi gatavs pielikt otru puscenu un to vanu obligāti pirkt pa 57, nevis pa 32 kā divgadīgu. Vai vins pa 2g tik ir kļuvis suudiigs, ka pat jaunu egr-u ieskaitot bija vērts pirkt ērtības uz div gadiem pa liekiem 25k eur. Vai ģimene būtu vairāk priecīga tipa ka mums jauns, bet uz 2g savilksim vēderus un nekur nebrauksim un liksim tur propāna balonu tā egr-a vietā.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Bija gan dārgāk par 32 kEUR

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ok, lai ir dāŗgāk.Es par pašu principu.Reti kurš te par 57 kko var.Bet par 30+ gan daudziem sanāktu.Jautājums, vai tāpēc viņi ir dalbaēbi.Cik tas mazlietotais auto pirmajos pussimt kkm ir zaudējis no savas būtības,ja viņš "patīk" viņa pircējam.Liekuļi sludina otrādi- ka par 15k jauns nopirktais ir gan pēc 2g gan pēc 5g nonstopā kā jauns, bet lūk tāds pats divgadīgais pa "32+" ir suuds un tā pircējs ir lohs. Begalīgs stāsts.

Nebūtu tos divgadīgos kur likt- tad jaunu auto tirgotāji sūkātu ledu.Brīnums kā viņi paši to neapjēdz.Paskat piem ss-ā, ko tur tirgo 1-2gadīgus,tie ir 90% vienkārši meesli,no kuriem vajadzētu tikt vaļā,bet reti kuram tie interesē.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
2 0 Atbildēt

Es domāju, ka viss ir atkarīgs no vērtības krituma pēc tiem pašiem 2 gadiem. Redz, konkrētajam Multivanam pēc 2 gadiem vērtības kritums bija 20 kEUR, kas ir baigais cipars.

Bet, ja jauns auto maksā 16 kEUR, bet divgadīgs - 12 kEUR, tadvērtības kritums ir tikai 4kEUR, kas divu gadu griezumā nav daudz. Šādā cenas kategorijā es uzskatu, ka labāk ir pirkt jaunu.

Arī savus CR-V, kas maksāja ap 30 kEUR, es pirku jaunus. Jazzu arī pirku jaunu, tāpat Honda FR-V. Savukārt, Opel Zafira jauna maksā nesamērīgus 35 kEUR, taču 3gadīgu to nopirku par 15 600 EUR.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt kādam ir pieredze ar Citroen C4 Grand Picasso, vai jauno C4 SpaceTourer ?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

sciroko

Bet jauns auto tev dot iespēju nedomāt pat daudz ko, pat ja ļoti-ļoti gribi Tu nevari to dabūt šķersam.

.

Neskaitāmas reizes šo esmu dzirdējis .

Vismaz 2013 gada auto pats bez prasīšanas liek šķērsām uz ceļa pa kuru braukts simtiem reižu . Braucu uz 70 pirms krustojuma samazināju ātrumu,vai nu pa strauju atlaidu gāzi ,piebremzēju ,vai stūri pa strauji ... un beidzās labi apkārt nebija citi . Putenis bija

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Tad Tev ir talants

Es zinu, kurā brīdī ies slīpi (pieredze liela), sametu nedaudz, telogot asas manevres un pirms kaut ko sākt darīt pats, auto pats jau paspē "trr-trr-trr" un to iztaisno

Nu ok, ja ļoti ļoti grib es ar varu samest šķērsam, bet nu tur tādas lietas jātaisa ko normals cilvēks uz ielas nekad netaisīs, vnk braucot vai apbarucot šķersli ;)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

A kā tu zini kurā vietā ir tikai sniegains asfalts un drīkst raustīt stūri, un kurā vietā zem tā sniega ir ledus?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

A kas tas par autiņu, kas pats liek šķērsām?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tāds kam nepietiek saķeres lai tas ESP izručītu.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

ne ESP ne ABS ne stabilizēšana nelīdzēs ja riepas ir sliktas, ja brauc pārāk ātri atbilstošiem laika apstākļiem

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

man arī interesanti

es gan domāju ka vaina būs: riepās, sliedēs, rīsēs no sniega...

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

ieskrienoties to saprotu, griežoties to jūtu - pieredze.

galu galā ziemā ir jābūt piesardzīgam citādi nekas neglābs...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Diskusija par ESP ir bezjēdzīga. Protams, savā vairākumā ESP ir noderīga, un drošību uzlabojoša iekārta / sistēma. Un protams, tā neveicina paša šofera iemaņu evolūciju.

Pirms dažām dienām pie Ieriķiem bija pilnīgi plakana vieglā mašīna, bijusi zem smagā. Pēc pakaļas pukturiem spriežot - gana jauna, la tai būtu ESP bijis.

Pirms gadiem 10 vai 12 turpat pie Melturiem no kalna uz Amatas tiltu braucot man priekšā gluži svaigs Porsche kāviņtur4x4 aparāts uztaisīja piruetes, bet savācās. Un es, viņam no pakaļas braucot ar milzu veltņiem aprīkotu 20 gadīgu landroveru - arī uztaisīju piruetes, un arī savācos - paldies dievam, un laimīgajam gadījumam, lai gan, jādomā, ka drusku pieredze arī paglāba...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Piruete ar poršu ir likumsakarīgi pašsaprotama. Jo tam nav īstu ziemas riepu, tās drīzāk ir slēpes. Un ir ierastās mašīnas, kur gāzi nospiežot minūti jāgaida, bet ir arī citādas, kur nevīžīgi vai nejauši nospiests lieks milimetrs uzreiz radīs auzas.

Ja kādam kko sanes bez iemesla- vai nu proporcionāli sliktas riepas aizmugurē vai nu sliktas kā tādas. Vai nu pati mašīna ir meesls ar tendenci uz brīnumiem- no tādas labāk kratīties vaļā. Ir jāzin viņas paradumi gan pie ātras taisnvirziena kustības, gan bremzējot un/vai ar vienu pusi pļurā vai sniegā ieraujot. Trases iemaņas (kuras parasti nāk ar bravūrību komplektā) nav tik obligātas, iesākumam pietiks ar intelekru.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: California būtu štelle. Starp citu, ir kāds kādreiz interesējies, vai tādu Multivanu var pārbūvēt par California tipa mašīnu ar guļvietām uz jumta? Vai dajebkuru citu busu (Vivaro, Viano utt.)? Un cik tas plus mīnus varētu izmaksāt?

l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ikamper.lv%2F&h=AT11tmalUVs9BPLGfUL7dcpCHgOT5k4Af8uVAhjTNtfX9Dp8jf0cL-jQYNeHqu19bGkVZ6J9ETCijhZ2bX-0YUzjrbwmBG3k5OyFuWTpmd4Rxg76ZRFCVNQ72Q

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Baigi dārgs pasākums (arī nomājot) - ja brauc uz ne kaut kādu Skandināvijas valsti, par to naudu jau sanāk kāda istaba vai dzīvoklis airnb. Bez tam, tas tev nav - gribas padzerties, nokāp busā un izdari to.

Nē, nu, protams, ja baigi daudz neceļo ar auto, sanāk lētāk kā pārbūvēt busu. Bet pašu Califiornia piedāvājumos ļoti maz. Un tie, kas tādi sakarīgi ir, baaaaigi maksā.

insekc Reģ.: 24.03.2003
1 0 Atbildēt

Nu tā jumta telts ir neadekvāti dārga un visai bezjēdzīga. Par nomas maksu var labu labos apartamentus noīrēt. Vienīgi Āfrikā gan noderētu (lauvas netiks klāt).

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

sciroco

Ko tagad nopirki ?

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

te ļoti tizla atbilžu sistēma, biju jau rakstījis iepriekš :

Man tagad ir Opel Astra J Sport Tourer 1.7 ecoFlex (dīzelis) 2014 gada (to gan pirku 4 g vecu) un nobraucu tik pus gadu (jau 30 000 km)

par to pus gadu paspēju ielikt kādus 1000 euro, bet ne mirkli par to nenožēloju

bet tagad es baidos par to rakstīt sīkāk te ir traki cilvēki

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

No stress Gaidu rediģēšanas atļauju. Būs tīrīšana.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vajadzētu drīzāk apskatīt ideju par to, cik "tūkstošus ielikt" reāli vajadzētu tādam 60-70 kkm/gadā braucējam,ja viņš vēlētos braukt ar jaunu auto un regulāri tos mainīt pirms garantijas laika beigām.Īpaši interesanti būtu uzzināt, ja viņš vēlētos šito varoņdarbu izveikt uz t.s. "nomas līzinga" pamata.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

pārāk liels nobraukums, 200 km dienā (ja braukt arī brīvdienās) tas vairāk ož pēc firmas auto, kas visu dienu brauc

par 30-35 t km gadā, varam rēķināt (man bija tieši tādi cipari)

Vari droši rēķināt pats: 200 euro mazā apkope, 300 lielā

mazā (eļļa+eļ. filtrs)

liela (tas pats + sveces, visi atlikušie filtri)

Apkopes iet pēc kārtas (mazā-liela-mazā-...)

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nav svarīgi kādēļ. Tepat taču teikts ka 30k pa pusgadu. Tas 200 dienā ar nav nekāds brīnums. Brīnumi ir, kad reāli jāsāk rēķināt nobraukt garantiju pusotrā gadā un cik reāli vajag izlikt, lai brauktu ar jaunu. Viens ir, kad ir tā nauda un atļaujies sev to, ko vēlies, un kas patīk un pofig cik maksā. Bet būtiski cits ir, ja izvēlei pamatā tomēr ir kādi ekonomikas elementi. Tas te vispārpieņemtais demagogu fufelis tiek sludināts uz 15k gadā, tiem viss sanāk un viss izdodas. Ja ir 70k gadā, tur jau darbojas citi apsvērumi. Dažreiz ir labāk vnk neko nedarīt, nevis ka visu to darbības jēgu iegrūst atpakaļ tajā suuda dzelzsgabalā. Ar pliku naudu jau cieņu neiegūsi, bet, ja kāds tiešām "prot" uzturēt to lietoto auto, no viņa vajadzētu mācīties, nevis visu to labo noslīcināt suudos un pārklāt ar demagoģiju.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Ak pareizi, ar Opeli sāku braukt vairāk )) bija 30..35t km, tagad ir 30 pusgadā :O

Varianti:

1) var piepirkt pagarinātu garantiju (katram ražotājam savi cipari)

2) katram ražotājam ir dažādi km un gadi, cik ir standarta un papildus garantija

3) man ir pāris paziņas kas brauc ļoti maz (2015 gada , mašīnai tik knapi 30 000 pāri ) Ne visi brauc daudz

4) var ņemt nevis operatīvo bet finanšu līzingu, tur nav atlikušas vērtības bet loģiski ka arī mēneša maksa ir lielāka, toties brauc cik grib un beigās kad samaksā pēdējo mēnesi -auto tavs

To, cik bieži taisīt apkopes ir atkarīgs no plāniem: ja plāno braukt ar to mašīnu "līdz nāve mūs šķirs", var to pašu eļļu mainīt ik pēc 3 000 km, iespējams kaut ko mainīs ilgmūžībā. Bet ja plāns braukt mazāk gadus, nesaprotu kāpēc būtu jātaupa tā mašīna citam ?

Kāpēc man jātērē vairāk naudas dēl kāda cita, sveša cilvēka ? Kurš vienalga, pērkot to auto burkšķēs ka tur ir riepa padilusi un tur ir buhte uz durvīm no citam durvīm....

Ir vel variants ņemt mazlietotu: 4-5 gadi

No jaunas cenas nokrita ~ 50 %. Mašīna (protams atkarīgs no lietotāja, nobraukuma), praktiski ir kā jauna

Bet tur ir citi sliktumi: bankas % būs lielāks, pārmaksāt sanāks vairāk. Cik bieži viņš lūzīs - neuzminēs. Garantijas nav.

Te labi iederas piemērs ar manu Astru, 4g vecu.

ieliku ~1000 euro. Bet vis nav tik viennozīmīgi izbeidzās sīkums, bet pie reizes tika nomainīts vis kas ir blakus, lai pie šī mezgla nav jāatgriežas gadi 5 vismaz

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ai, apnika jau.Ko tu man te visulaik centies pierādīt, bet tā arī nedzirdi ko gribēju pateikt- es vnk gribēju tevi uzmundrināt par opelī ielikto štuku.Ja pie 70k/gadā grib pirkt jaunu, mainīt jaunu uz jaunu un visu laiku būt jaunumā un garantijā un tonusā- paliksi bez biksēm, jo visu laiku un nonstopā būs bargi jāmaksā.Un tā šajā opelī ieliktā štuka izrādīsies labi ja 1/10 no tiem tur "īstajiem" izdevumiem.Vai nu izrēķināsi, ka izdevīgāk ir nekur nebraukt un neko nedarīt.Vai arī neglābjami nāksies mēģināt "sadzīvot" ar lietotu auto un uz sevis "pārbaudīt", kas īsti ar to notiek pie 200 un kas pie 300 kkm.Tā jaunuma Eiforija te ir galvenokārt tiem, kuri brauc 10-15 vai 20k gadā, pārējais viss ir jau māka saprast un menedžēt lietota auto ekspluatāciju.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
1 0 Atbildēt

Man opelim jau 203 000 km uz odometra. 4 gadi mašīnai.

Es saprotu par ko tu raksti, ka dārgi. Jā, tā ir. Bet ir gan daudz dārgāki auto, gan lētāki. Katram ir sava saprašana kas ir dārgi. Citam 5as ir 50 euro mēnesi, citam 500, pie vienādas algas.

Šis vispār ir ļoti individuāls jautājums un atbildi katrs var atrast tikai pats!

Par izmaksām, domāju ka jebkurš kas ņēma jaunu auto, labprāt padalīsies ar info. Paliek tik rēķināt

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Sport dīzelis

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nesmejies, visi opeļi nu ir sporta mašīnas - universāļi ir sporta universāļi, bet sedani - dižais sports.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Štuka pusgada laikā - nekas īpašs. Kaimiņš, nopircis smuku B5.5 2.0 TDI passātu līdzīgi tur naudu krāmēja.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
1 0 Atbildēt

tieši tā naudu var iegrūst jebkurā mašīnā, ar tava golfā

vajag tik gribēšanu un varēšanu

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, var - un es pagājušajā gadā naudu savā golfā krāmēju tikai mazliet mazākā ātrumā. BET ir tā mazā starpība - es nomainīju kārbu, motoru, praktiski abus tiltus, visu bremžu sistēmu, procesā katrā no tām pozīcijām sakrāmējot čupiņu ar jaunām detaļām - teiksim, pakaļas tilta maiņa man izmaksāja, neatceros, vismaz 200 eiras. Bet kaimiņš - siksnas, filtri, eļļas, sadalene un vēl šādi tādi sīkumi - nekas īpašs pēc idejas, bet cipars salecās diezgan smuki.

Bez tam - tu tajā passātā redzi vecu mašīnu - es tur redzu mašīnu kura uzturēšanas izmaksās jau daudz vairs neatšķiras no jaunajām - protams, uzturēšanā dārgie mezgli mašīnās saradās pakāpeniski, pēdējo 25 gadu laikā - tas B5.5 2.0 TDI passāc jau ir "gandrīz" vienā cenu kategorijā ar B7.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
1 0 Atbildēt

Katram savi tikumi. Bet nevar noliegt to, ka braukšanas komforts un drošība ir daudz augstāka jauniem automobiļiem. Es nerunāju par Krievijā vai Ķīnā ražotajiem.

Tavam golfam kārbas un tilta nomaiņa izmaksā tik maz, jo tu pats to paveici. Vidējais statistiskais vadītājs to nespēj izdarīt. Arī es. Ja to darītu servisā, tad izmaksas būtu kosmiskas.

Tad vēl jāņem vērā laiks, kas patērēts, lai nomainītu to visu. Tajā laikā tev golfs nav pieejams, savukārt savai dzīvesbiedrei neesi pieejams tu.

sciroco Reģ.: 18.12.2002
5 0 Atbildēt

Zini ko nesaprotu:

Man ir ~10 000 euro vērta mašīna

Ir cilvēki kas brauc ar 20 000, 30 000....80 000 euro vērtu mašīnu

Kāpēc es nerakstu: vot idioti, priekš kam pirkt Jaunu Volvo V60 par 50 000, ja to pašu var dabūt no Kia par 20 000 euro....

Es saprotu to ka cilvēkam ir nauda, viņam patīk tas auto, viņš var atļauties...... man prieks par cilvēku, jo viņš dzīvē ir panācis vairāk ne ka es. Ja man gribētos ar dārgāku mašīnu es meklētu iespēju to dabūt (papildus izglītība, jauns darbs,..)

Kāpēc Tu, cienījamais, nesaproti to ??????? Nepatīk - ej garām. Gribās, bet nevari atļauties - dari kaut ko, lai varētu

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Tu esi kaut ko sajaucis. Es negribu varēt atļauties dārgu sūdu, no kura pēc 5 gadiem jākratās vaļā. Man nav pieņemams tas, ka tie, kas spēj tos rubuļus nolocīt, uzskata par normālu, ka jaunā mašīna ir tāds sūds, no kura pēc tiem 5 gadiem jākratās vaļā - pērciet tādas mašīnas, ar kurām var braukt 10-15 gadus, un pēc tam pat vērtība ir lielāka par lūžņu vērtību - man no tā arī atleks kāds labums. Normālā kārtība ir nevis tā kā tagad, kad te cilvēciņi ir iespringuši, kurai mašīnai cik gadus garantija - bet tā kā bija pirms 30 gadiem, kad 200-tajam volviķim ražotājs bija aprēķinājis to mašīnu esam labu priekš 18 !!! gadiem - salīdzinājumam siermašīna bija aprēķināta esam laba 9 gadiem, mk2 golfs diez vai ilgākam posmam un audī droši vien bik vairāk - bet jaunām mašīnām garantija diez vai bija ilgāka par pāris gadiem. Kamēr tagad jauns audī ir vienā kategorijā ar to siermašīnu, un jūs ar savu naudu par to balsojat. Un man, kam mašīna ir vajadzīga, bet pateicoties jums, nākotne izskatās bēdīga - tu saki ko? "Ja tev nepatīk ka mūsu dēļ tu nākotnē nevarēsi atļauties braukt ar mašīnu - ej garām, ej ar kājām"; ļoti ciniski

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Kā Tu esi apnicis ar savu nabadzību...

Nu nelien foruma sadaļās, kur ir kkas pieminēts par jauniem auto, NELIEN! Tev tur nav ko darīt un izskatās, ka nekad nebūs.

Ja ir nosaukums, kā pašam salabot garāžā 20 gadus vecu auto - super! Tas ir TAVS! Tur Tu reāli vari palīdzēt cilvēkiem,bet nelien pie sadaļām, kur auto maksā vairāk, kā 3K eur...

sciroco Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Baigie)

Astra sedans ta ari saucās - sedan

hatchback - hatchback

SportS Tourer, piedodiet t9 salaboja manu iepriekš rakstīto, īstenībā ir ar s galā un šaubos ka Vācieši zin Latviešu valodu un pielika tāpēc s beigās

Bet jums jau svarīgi galvenais ka viņš lūzīs un t.t

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti