Zīme tur ir un viss - ja tu brauc uz 90, tu esi pārkāpējs. Man bik krīt uz nerviem pāris tādas vietas tuvu apvedceļam uz liepājas - rīgas šosejas, gan tas ka pagrūti saprast kur tas 70 beidzas, gan tāpēc ka ir pietiekami daudz tādu bradīpusu, kas iet garām. Es arī mēdzu kaut kur ignorēt muļķīgus ierobežojumus, bet tie pamatā ir tādi, kas domāti lai kāds indivīds, kurš līzē ieķēris jaunu tačku ar koka ratu riteņiem, kādu no tiem neizšķaidītu. Nu un protams, apdzenu ar pedāli grīdā, nevis uz 90...
Ādaži šoreiz būs reti neveiksmīgs piemērs. Jebkurā citā tēmā vai vienkārši emocionāli esmu gatavs lamāt Ādažu pašvaldību, bet šoreiz nāksies oponēt.
Kā reiz šodien braucu uz Rīgu, pievērsu uzmanību, kur tad un cik gari ir tie "70":
1) pirms pagrieziena uz carnikavu līdz pagriezienam uz ādažiem, garums 1,9km
2) no maximas līdz izbrauktuvēm no pārvada, kur statoils (sērkls eks), garums 1,2km. Te arī informatīvais kmh tablo, blakus apelsīns.
Tātad, šie "70" ir salikti vietās, kur piekļaujas vai atzarojas ceļi. No jaunā benzīntanka COOL līdz Maximai var braukt uz 90, to pļavu posmu, kur iebrauktuve lukoilā un otrā pusē bankrotējušais logu kantoris. Ja čīkstēt par Ādažiem kā par tizlu zīmju novietošanas piemēru - tad vairāk būtu jāčīkst par Gaujas tiltu, tur arī zīme "70", un ierobežotais posms nebūs īsāks kā Ādažos kopā.
Labprāt dzirdētu kādu citu piemēru, kur tad ir kāda apdzīvota vieta, kur KILOMETRIEM jāvelkās pa mežiem un pļavām uz 50, jo pilsēta un mājas sen kā beigušās, bet administratīvā teritorija vēl nē. Ja godīgi, es tādu vietu nezinu.
Kūdra-Kalnciems, starp Vencpils un Liepājs šos.Atbildīgie Dauņi pa 25 gariem gadiem tur to ceļu ir "uzlabojuši" nepajokam,pašlaik 70 karājas jau nonstopā..
Un vai tās ir vietas, kur ieviest Polijas pozitīvo pieredzi ar zilo zīmju ieviešanu, lai saīsinātu apdzīvotās vietas ierobežojumu "50"?
Vai tomēr tas pieminētais ceļa gabals ir vienkārši tik sajāts ka tur ir bedre pie ielāpa un tamdēļ tas "70", cerībā ka pēc gadiem tomēr nāks REMONTS?
Es Kurzemi nepārzinu nemaz, tāpēc interesējos.
Kā arī vai Tev liekas ka tas "70" tur ir lieks? Ka vajadzētu būt "90"?
Ir ļoti daudz šādu vietu. No galvas katru neatceros, bet tā kā gan darba, gan brīvajā laikā sanāk izbraukāt dažādus Latvijas maršrutus, šī ir vispārēja problēma, kas gan jau ir novērsta uz lielākajām šosjām (piemēram Ventspils šoseja Pūrē). Agrāk balto zīmi lika pie ārējās administratīvās robežas un pie tā arī palika, retos gadījumos uzstādot aiz tās kādu 70 papildus ātruma ierobežojumu.