Metāla maciņš, pa nakti var kādā bundžā mājās glabāt.
Pilna apdrošināšana.
Man 2008. gada Renault, nesatraucos.
Man gan reiz pigorus izspēlēja tā sistēma. Izeju ziemā piešķilt auto, ieliku to atslēgu vienā jakā. Uz veikalu braucot uzvilku citu jaku. Līdz veikalam tiku (5km), izslēdzu dzinēju, un attapos, ka atslēga nav līdzi. Izrādījās, ka arī telefons aizmirsies ...
Bet pats interesantākais, ka reizēm tas auto tieši lamājas, ka nevar noslāpēt dzinēju, jo "neredz" atslēgu (reizēm, kad soma ar atslēgu kaut kur aizmugurē nomesta).
Juriz, šoreiz runa iet par jaunu autiņu ar keyless funkciju. Būtu vecāks - es galvu nelauzītu

Senos laikos lika tādu masas slēdzi.
Es izmantošu Sherlog. Ja man izkārtos bezmaksas uzstādīšanu un tikai abonentmaksu ikmēnesi. Tad laikam pat 0% pašrisks sanāks. Varbūt vēl arī imobilaizeri papildus.
Priekš kam čakarēties ar imobilaizeru, ja ir Sherlog? Šerlogam ir gandrīz 100% atrastu auto? Plus vēl, ja iedod nulli zādzībai? Pat es savā profesionālajā kretīnismā neesmu tik paranoisks :D
Viens mazs, bet ļoti slepens slēdzītis, kas atslēdz, piemēram, degvielas sūkni, nelīdz? Nevajadzētu pat dārgi maksāt..
Man šodien teica, ka mašīnām ar Keylesu nemaz tādu slepeno slēdzi nevarot uzstādīt. Tas pirmkārt. Otrkārt, lielos vilcienos zagļi zina galvenās vietas tiem slēdžiem. Nu, neliks jau neviens tos kaut kur ārpus vadītāja vietas zonas.
Ja nu vienīgi to slēdzi uzliek arī uz kādu pultiņu.
Tam keyless go nav izdomājuši labu algoritmu.
Jo grib ērtību - iesēdies auto, nospied pogu un brauc. Zagšana pamatojas uz to, ka no atslēgas nolasa kodu, to pastiprina un iedarbina to auto jau daudz lielākā attālumā no auto īpašnieka.
Kad izkāpj no auto, jāliek atslēga ekranētā maciņā vai jāietin folijā

Pa 3-4 simti var normālu immo uzlikt, kas nečakarējas un pa vēl trim simtiem normālu signalizāciju bez liekas pults.Turklāt jebkkuram 20k vērtam auto būs Kasko, ja vien saimnieks daudzmaz ar galvu. Tā visa ažiotāža ir mākslīgi uzpūsta kāda interesēs. Padomājiet cik cilvēku ar bezkontakta atslēgu staigā pa spici vai alfu un cik auto dienā tiek aizdzīti.Normālas markas un komplektācijas šodien bez keylesa vispār nav kā tādas, sper ko gribi gandrīz visam tas ir. Tikai to statistiku var pa visvisādiem nolūkiem un kontekstuem izlocīt.
Es iesaku iedarbināt fantāziju. Kāpēc maksāt 1000 eiro par visādiem šerlogiem?
1)Salonā var iemontēt asaru gāzes balonu, kurš sāk darboties, tiklīdz iedarbina auto. ( īpašnieks katru reizi to atslēdz)
2) Sēdeklī iemontēt naglu. Īpašnieks pirms sēdēšanas to novāc, bet zaglis par to nezinās.
3) Aliexpress vai citur noperk parasto, ķīniešu GPS raidītāju un iebāž to zem apšuvuma. Visu laiku telfonā redzēsi auto atrašanās vietu. Labi GPS raidītāji maksā ap 100 EUR.
Vēl lāču lamatas zem gāzes pedāļa, kā filmā...
Nevajag akurāt lāču. Var noteikti nopirkt, uztaisīt vai pasūtīt tādu aizslēdzamu "lamatu" zem pedāļiem, lai tos nevarētu nospiest ;) Man ne sevišķi patīk iejaukšanās auto elektroshēmās. Esmu redzējis pāris gadījumu, kad "nekustinaizeri" ir padarījuši auto nekustīgus pretēji paša īpašnieka gribai.
Parastie gps raidītāji ap 20 eiro. Bet pieļauju, ka viņi var būt ne ļoti precīzi.
Pa 100 var dabūt lielisku.
Valsts policija teica, tas esot pirmais, ko zagļu grupējums izdara - noslāpē lētā GPS raidītāja signālu. Un vēl - tiešām varonīgo brauksi tukšām rokām auto bandītiem atņemt?

Nuja, vajag odzi vai kobru (pask. - indīga čūska) turēt salonā

Ko neprecētiem darīt, kam sievasmātes nav?
GB12 rakstīja: Man šodien teica, ka mašīnām ar Keylesu nemaz tādu slepeno slēdzi nevarot uzstādīt. Tas pirmkārt. Otrkārt, lielos vilcienos zagļi zina galvenās vietas tiem slēdžiem. Nu, neliks jau neviens tos kaut kur ārpus vadītāja vietas zonas.
Neticu. Gribi teikt ka jau ir tikts tik tāl ka vadītājs pat vairs nevar ietekmēt kad motors tiek iedarbināts, tb tu iekāp a šis jau šķiļas? Ja tur ir kaut kāda start/stop poga, tad var likt slepenos slēdžus pēc patikas - pēc idejas kaut masas slēdzi, nu vismaz starterim... :D
Vislsbākais veids ir kā darīja misters Bīns.
Noņēma stūri.

Man tomēr patīk pedāļu saslēdzēji, sevišķi ņemot vērā, ka pie mums tie nav īpaši izplatīti un zaglim var būt kā pārsteigums.
Protams, ne jau tie modeļi, kur cilindrveida atslēga vērsta uz augšu - pārāk viegli izurbt. Bet kaut kas tāds:

Zaglis, aprīkojies ar dārgu elektroniku, atslēdz durvis, sēžas, iedarbina auto, a tur - hoplā! Protams, ka būs šoks un pārsteigums. Sevišķi šīs lietas no ārpuses neredz.
Bet zaglim tas var nebūt nopietns šķērslis, protams, ja ir sagatavots kāds insrtruments negaidītām situācijām.
Es domāju, ka stūri ir daudz ērtāk noņemt. Es neredzēju nevienu zagli ar rezerves stūri somā. :D
msh rakstīja:
GB12 rakstīja: Man šodien teica, ka mašīnām ar Keylesu nemaz tādu slepeno slēdzi nevarot uzstādīt. Tas pirmkārt. Otrkārt, lielos vilcienos zagļi zina galvenās vietas tiem slēdžiem. Nu, neliks jau neviens tos kaut kur ārpus vadītāja vietas zonas.
Neticu. Gribi teikt ka jau ir tikts tik tāl ka vadītājs pat vairs nevar ietekmēt kad motors tiek iedarbināts, tb tu iekāp a šis jau šķiļas? Ja tur ir kaut kāda start/stop poga, tad var likt slepenos slēdžus pēc patikas - pēc idejas kaut masas slēdzi, nu vismaz starterim... :D
Protams, ka var uzstādīt. Bet cilvēkiem, kas neko nejēdz no elektronikas un auto uzbūves jau var iestāstīt visu ko.
Iekarina smaržeglīti pie atpakaļskata spogulīša ar uzrakstu tev nebūs zagt vai valsts policija tevi vēro vēl var ielikt policista cepuri aiz pak sēdekļa uz plaukta ķipa tā kaut kā
Interesanti. Balta, piemēram, paši par savu naudu uzstāda Skybrake riska grupas auto. Sherlog tiešām dod pašrisku 0%

Un pašam ir plāni darīt kaut ko lietas labā?
Pirms izbraucu no salona, uzlika sherlog. Visi riski nullle,
auto riska grupā , 40+ vērtam jaunam auto kasko 570e, bez
Sherlog cena daudz nepievilcīgāka.
Jā, Sherlog ir baigā manta

Nupat veicu aptauju starp Kasko variantiem - ar Sherlog visi dod 0% risku zādzībai! Kā arī - 33700 eur vērts Passat B8 - pie IF - tikai 520 eur gadā. Kas viennozīmīgi atmaksājas ilgtermiņā (lētāka Kasko, zādzības gadījumā nekāda sava riska utt.) Salīdzinājumam - pēc mana ex-BMW pie Balta, viņi mana tagad par Passat prasītu 1100 eur

Nulles pašrisku zādzībai gandrīz visi piedāvā arī ar parastu bezkontakta pretnolaupišanas imobilaizeru. Un nekādu 300 euro gadā - vienu reizi uzliec un miers. Es neredzu jēgu mašīnai zem 50-60 tūkstošiem likt virsū Sherlogu.
Manam CR-V bez jebkādām papildus signalizācijām ir 0% pašrisks jebkuram riskam. Keyless go nav. Prēmija 450 eur.
Keyless go nesadārdzinātu polises cenu, bet zādzībai paceltu pašrisku uz 15%.
šŠ labi zinu, jo kā reiz vakar apdrošināju!
Lapsai uzradās jauns video. Zagļi mēģināja aizdzīt divas toyotas. Prado tika pilnīgi iznīcināts salons, bet aizdzīt neizdevās.
youtu.be/2QgVdTUCBlk