Nē es "tēlaini" - acīmredzot neveiksmīgi - to domāju par izgrieztajiem zariem, ja daudz izgriež tad koks nosacīti "apvainojas" ( "rāda fakuci" aka "saka", ka figu - neziedēšu), un mēgina atkal mēģināt uzdzīt biomasu.
Es ar neesmu mācīts, vienkārši ir nācies kopš skolas gadiem savu baru augļu koku stādīt gan man nosacīti atvēlētā dārzā, gan ģimenes talkās.
Pašam gan neziedēšanu dēļ apgrieztiem ūdenszariem nav nācies pieredzēt, bet lasīts ka tā varot gadīties ja liels izgriezto zaru apjoms.
Bet nu idejiski - visprims jautājums kas par škirni, un pēc cik ilga laika ir normāli sākt ziedēt, tad jautājums par to vai vainaga veidošana neatstāj efektu, tad jautājums par lokāciju un barības vielu struktūru.
Vēl kaut kur esmu sagrābstījies, ka ja koks nedabū salt, jamam varot "gadalaiki" aiziet sviestā, bet nu neesmu es piedzīvojis tādu ābeli kura neziedētu ( ja vien nenokalst, bet āri tādas škiet ka man nav pieredzē), tādēļ ši tāda zīlēšana kafijas biezumos, nu gluži kā virtuāla auto diagnostika ... :D