Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Citplanētieti apmulsina zemiešu dzimuma identitātes problēmas:

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vāgnerieši ierodas Nigērā. Kaimiņu Nigērijas prezidents paziņo, ka viņam pietiks 13 stundas lai okupēt Nigēru

bnn.network/breaking-news/wagner-group-instructors-reportedly-arrive-in-nigers-capital-niamey-according-to-multiple-sources/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Intersanti! Nez no franču leģiona tā nevar nejauši "pa galvu" atrauties tie Nigēras "iekarotāji" ....

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Franči šādu rīcību ( Nigērijas karaspēka invāziju ) apsveiktu, jo viņiem tagad galvenais noņemt huntu Nigērā. Jo Nigēra patlaban ir galvenais urāna piegādātājs Francijai. Kā visi atceramies, Francijas enerģētika balstās uz AES.

Leģions, visticamāk, tur jau ir, tas franču kontingents 1500 vīru sastāvā Nigērā, jādomā ir leģiona daļa, bet ar šo kontingentu vienu pašu noteikti par maz. "Francija “stingri un apņēmīgi atbalsta ECOWAS centienus izjaukt šo puča mēģinājumu," ( Francijas ārlietu ministrija ) Un Nigērija ir galvenā ECOWAS valsts.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Mja nesmu es veiksmīgi izteicies, doma bija ka Wagner ka tik nedabû pa galvu no leģiona ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Stāsta ka uz kremļa muzikantiem arī angļu SAS nelabi skatoties.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Viņi jau aizmirsa par Deir-Ez-Zoru? Būs viņiem vēl viena skaista atmiņa ar eksotisku nosaukumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesanti par Eiropas pagrimumu un ne tikai. 

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izrādās , Latvija jau ir sasniegusi to saules enerģijas līmeni, kādu ir apņēmusies sasniegt līdz 2030. gadam. " installation target under current national plans (NECPs)."

Jo izskatās, ka neko nav apņēmusies, target 0,0 ;)

tabula pa valstīm rakstā:

www.politico.eu/article/solar-power-global-emissions-climate-crisis-eu-blindsided-by-spectacular-solar-rollout/

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Maz ticami dati. Vācija sasniegs 98% līdz 2027? Mnde,,,

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nevarēju atturēties un neielikt interviju ar Kanādas lepnumu un Carnivore sektas pārstāvi Pētersonu

youtu.be/v_o8goN6FOA?si=PWHuScIJ0iJUkARO

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 2 Atbildēt

Ieraugot to papagaiļkrāsa uzvalku uzreiz rada pārliecināta un ticama informācijas avota iespaidu. Mūsu valsts rietumos ar viens tāds ir, ar līdzīgu ģērbšanās stilu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Nevērtē vīru pēc cepures

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka Nīderlandes augstākā tiesa rada precedentu:

Nīderlandes Augstākā tiesa piektdien paturējusi spēkā spriedumu, kas liedz kādam palestīnietim iespēju sūdzēt tiesā bijušo Izraēlas aizsardzības ministru Beniju Gancu un bijušo gaisa spēku komandieri Amiru Ešelu par viņu lomu gaisa triecienā Gazas joslai 2014.gadā.

Lietu ierosināja Ismails Ziada, kurš gaisa triecienā zaudēja sešus ģimenes locekļus. Abu izraēliešu advokāti norādīja, ka gaisa trieciens tika veikts Izraēlas militārās operācijas ietvaros 2014.gada Gazas konflikta laikā.

Gan Gancam, kurš gaisa trieciena laikā Gazā bija militārā štāba priekšnieks, gan Ešelam ir imunitāte, jo viņi īstenoja Izraēlas valdības politiku, atzina Nīderlandes tiesas. Augstākā tiesa piekrita šim atzinumam.

( Izraēla uzskata, ka tajā sagrautajā mājā bija 4 kaujinieki, HAMAS atzīst, ka bijuši divi )

Tātad, pēc tiesas loģikas, var iznīcināt civiliedzīvotājus, ja vietā, kur tie ir, atrodas arī kaut dažas pretinieka militārpersonas tajā gadījumā , ja tiek īstenota valdības politika. 

Ticams, ka lieta tiks pārsūdzēta ECT.

www.tvnet.lv/7841663/niderlande-apstiprina-bijuso-izraelas-militarpersonu-imunitati

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Par šo tēmu runājot, pavasarī sanāca pabūt gan Izraēlā, gan Palestīnā. Tajā Palestīnas pusē aiz mūra iet vaļā baigā propaganda, cik ļauni ir izraēlieši, kā viņi apspiež nabaga arābus. Tā ielu mākslinieka Benksija viesnīca pie mūra Bētlemē, kur atrodas arī ķipa okupācijas muzejs, arī nonstopā rāda visādus videorullīšus un materiālus no arhīviem. Protams, par to, ka paši nekad nav vēlējušies mieru, ir visu laiku veikuši teroraktus Izraēlā, ne dienu nav atzinuši Izraēlu kā valsti kopā to atzina ANO 1948. gadā utt. netiek pieminēts ne pušplēsta vārda. Varētu jau diskutēt, vai Izraēlas puses soļi, lai aizsargātu savu zemi, dažreiz nav pārāk drastiski pret vienkāršajiem cilvēkiem, bet, nu, viņi aizstāv savu zemi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 9 Atbildēt

Tas ir tā baigi relatívi, ebreji "ieņēma" vietu kura īsti nevienu tajä brīdī neinteresêja, apdzīvoja, "padaríja" par savu, un tagad konkrēti "vietējiem" daydziem "skauž" kā izraēļi no nekā uztaisíjuši gandrīz vai visspēcīgāko valsti reģionā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Tuvajos Austrumos, tur kur ir saldūdens , noteikti kāds arī dzīvoja un šī vieta tāpēc "interesēja".

"konkrēti "vietējiem" daudziem "skauž" "Nu, nu

Reāli apmetņu būvēšanas laikā okupētajās zonās palestīnieši arī tika izlikti no savām mājām, atspiesti pāris kilometru tālāk aiz žoga. Un varēja vīstīt kulakus, kamēr ebreju ģimenes apguva viņu mājas un priecājās: re celiņš izlikts ar akmens plātnēm, un paskat, pagrabs arī ir !

Tas ka mums ebreji labāk patīk, jo ir eiropeiskāka un kulturālāka nācija, nav par pamatu faktu ignorēšanai.

Piem. Par to  kā "izraēļi no nekā". Izraēla saņem regulāru materiālu atbalstu no ASV, tāpat no ES, epizodiski no UK.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 7 Atbildēt

Nebūsi līdz galam painteresējies, kā un kas vēsturiski hronoloģiski notika. Bet jā palestīnieši "dabūja pa galvu' tieši saldūdens dēļ. Visa palīdzība jau ir stipri vēlāks pasākums !

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pirmā Pasaules kara laikā Palestīnā ( šeit ieskaitot tagadējās Izraēlas valsts teritoriju), dzīvoja 700 000 arābu un 60 000 ebreju. 

Izraēlas valsts radās vairāku apstākļu sakritības rezultātā 2. Pasaules kara sakarā un rezultātā. Piem.  ASV nemaz negribēja uzņemt visus ebreju bēgļus no Eiropas. Kiprā, piemēram, bija savākušies ap. 100 000 ebreju bēgļu. Tos pāradresēja uz Tuvajiem Austrumiem. 

Būtībā, palestīnieši ir visi, ebrejus ieskaitot. Pamatīgs likteņa sarkasms ir tas, ka daudzi ebreji faktiski pārņēma Hitlera idejas par savas tautas īpašo raksturu, kas pamatojas uz īpašu bioloģiju, asinīm ( un gēniem, kas ir vēlāka laika atklājums ). "Vai tiešām Hitlers, kurš cieta sakāvi 1945. gadā, beigu beigās guva intelektuālu un psiholoģisku uzvaru ebreju valstī" Pēdējais citāts ir Šlomo Zanda, Telavivas universitātes vēstures profesora.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 4 Atbildēt

Nez vai tava info par 700K arābu (musulmaņu ???)  atbilst patiesībai, kaut vai tikai izejot no loģikas, ja piem.  LV 1/10 daļa gribētu izveidot valsti nez vai tā valsts "notiktu", pat ja atlikušās 9/10 pat pirkstu nekustinātu !

Bet tas ka "valsts ir izdomāta" jā,  tas ka tā kā "kopiena" risināja reālas problēmas un tādēļ nereti kaimiņi dabūja "pa galvu" - jā. Vai Hitlers guva intelekutālu un psiholoģisku uzvaru - nē tas vienkārši ir/bija īsākais ceļš uz ļoti spēcīgu valsti, un tajā ceļā pamanījās palīdzēt pat "Padumjā Savienība"(CCCP). Tam ir savi nepatīkami blakusefekti, tomēr neviena ceļš " nav rozēm kaisīts" . .

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 6 Atbildēt

Hmm, izrādas man nav taisnība par Palestīnas teritoriju iedzīvotājiem, tiešām stipri liels vairākums ir bijis arābu pat pie britu tautas skaitīšanas uz 1922. gadu un arī 1931.gadu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Tuvajos Austrumos, tur kur ir saldūdens , noteikti kāds arī dzīvoja un šī vieta tāpēc "interesēja".

"konkrēti "vietējiem" daudziem "skauž" "Nu, nu

Reāli apmetņu būvēšanas laikā okupētajās zonās palestīnieši arī tika izlikti no savām mājām, atspiesti pāris kilometru tālāk aiz žoga. Un varēja vīstīt kulakus, kamēr ebreju ģimenes apguva viņu mājas un priecājās: re celiņš izlikts ar akmens plātnēm, un paskat, pagrabs arī ir !

Tas ka mums ebreji labāk patīk, jo ir eiropeiskāka un kulturālāka nācija, nav par pamatu faktu ignorēšanai.

Piem. Par to  kā "izraēļi no nekā". Izraēla saņem regulāru materiālu atbalstu no ASV, tāpat no ES, epizodiski no UK.

Fakti ir tādi, ka arābi nevienu dienu nav atzinuši Izraēlu kā neatkarīgu valsti. Un tur nebija runas par teritoriālo sadalījumu, kurā Izraēlai tikai iedots lielāks zemes pleķis. Tur ir runa par Izraēlas neatzīšanu vispār, pat ne 1 ha. Cik saprotu, tas ir kaut kā saistīts ar Korānā it kā rakstīto, ka iekarotās zemes vairs nedrīkst atdot atpakaļ. Jau nākamajā dienā pēc Izraēlas pasludināšanas par valsti tajā iebruka arābu sabiedrotie. Un visu šo laiku arābi ir rīkojuši teroraktus un visādas provokācijas. Pat tad, kad es biju tur, Jeruzālemē 5 muslimu čaļi pie Raudu mūra sataisīja skandālu un armijnieki mūsu visu acu priekšā šamos bez ceremonijām aizveda...  Īsāk sakot, kā jau teicu, var diskutēt par metodēm, ar kādām Izraēla aizstāv savu zemi un valsti, bet pie tā, kas notiek, palestīnieši pa lielam paši ir vainīgi.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nav atzinuši, jā, bet neaizmirsīsim ka palestīnieši ir tikai rīks globālistu rokās. Jo ne tikai musulmaņu valstīm palestīnieši ir pie dirsas, bet arī ANO ne tikai ir sava, atsevišķa aģentūra palestīniešu bēgļiem, un visiem citiem ir cita, bet arī ANO piekopj dubultus standartus bēgļu statusā - ja ukrainis vai sudānietis, aizmucis no savas valsts un ieguvis bēgļa statusu piedzemdē bērnu, tas bēglis neskaitās - kamēr palestīniešu gadījumā bēgļiem dzimst bēgļi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Domāju, ka "globālisti" labprāt tiktu no "tā rīka" vaļā, tikai nezina, kā. Vislabprātāk  globālisti atdotu visas palestīniešu teritorijas ebrejiem un palestīniešiem ieteiktu aizvākties uz Jordāniju, Ēģipti un Sīriju.

Bet tā kā palestīniešus nevienam nevajag, tas neiet cauri, palestīnieši tikai taisa bērnus klāt, un problēma samilzt ar katru gadu vairāk. Rezultātā ir pata situācija, un to "risina pēc anglosakšu izteiciena, ar bundžas spārdīšanu tālāk pa ceļu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tiešām? Gribētu? Paskaties kā no ASV budžeta tiek nomētāta Izreāla ar visādu bruņojumu. Reku piemēram Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma "metāla kupols" - to reāli viņiem ir uzsaukuši ASV nodokļu maksātāji, iedodot, neatceros, divus vai trīs miljardus dolāru - nebūtu palestīniešu, nekā tāda nebūtu. Princips tas pats, kas ar NATO, kur bez lielās, ļaunās Krievijas pazustu vajadzība pēc organizācijas kas notrallina pasakainas naudas summas lai bruņotos un žvadzinātu ieročus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tātad Putins ir ASV spiegs, kas uztur pie dzīvības NATO. Kas to būtu domājis. Par pasakainām summām, Msh laikam no tiem pajoliņiem, kam liekas, ka aizlidojot uz Mēnesi tie miljardi tur arī paliek uz Mēness nevis uz Zemes.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

"Globālisti" ANO 1947. gadā rezulēja Palestīnas (un arī Izraēlas) kā neatkarīgas valsts dibināšanu, atvēlot tai gandrīz pusi no tagādējās Izraēlas teritorijas. Arī Izraēla, ja nemaldos, 2 reizes ir oficiāli piedāvājusi palestīniešiem atdot daļu teritorijas apmaiņā pret mieru. Palestīnieši visus miera piedāvājumus ir noraidījuši un nevienu dienu nav atzinuši Izraēlu kā valsti.

Ar šo es neattaisnoju un neapstrīdu ANO dubultos standartus dažādās lietās...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Globālisti. Mazs piemērs, ka globālisti nezin kā beigsies tas, ko iesākuši. Vācija zaudēja 1. Pasaules karu resursu izsīkuma dēļ. Ļoti iespējams, nebūtu zaudējusi, ja ASV neiesaistītos karā. ASV iesaistījās karā tāpēc, ka daži baņķieri, pārsvarā ebreju ( kaut kad te forumā esmu minējis arī konkrētus uzvārdus un bankas ), pierunāja toreizējo ASV prezidentu iesaistīties karā, jo gribēja karu finansēt un pelnīt uz tā. Vācijas sakāve un sekojošie pazemojošie noteikumi noveda pie revanšisma un Hitlera nākšanas pie varas.

Lai pastumtu sabiedrisko domu, lielā pasažieru kuģī Luizitānija iekrāva arī ieročus, lai provocētu vāciešus to nogremdēt, kas arī notika.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 1 Atbildēt

Globālisti, muhahā. 

1) ja ASV neiesaistītos, Vācijai resursu būtu bijis vairāk? 

2) Ieroči Luizitānijā - tā bija izplatīta tā laika prakse, ne Luizitānija pirmais, ne pēdējais kuģis, pie tam - tas bija angļu, ne amerikāņu kuģis.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

1) ja ASV neiesaistītos, Vācijai resursu būtu bijis vairāk? 

Nu super gudra piezīme. Nē, Vācijai resursu nebūtu vairāk, bet tos tērēt vajadzētu mazāk. 

Katrā ziņā ASV iesaistīšanos karā min kā vienu no 3 galvenajiem Vācijas sakāves iemesliem. Pārējie bija jūras blokāde un Vācijas kara plāna, t.s. Šlīfena plāna, Schlieffen Plan, izgāšanās.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nezina kā beigsies? Nopietni? Reku rindkopa is wikipēdijas raksta par IG Farben:

"IG Farben was controversial on both the far left and far right, partly for the same reasons, related to the size and international nature of the conglomerate and the Jewish background of several of its key leaders and major shareholders[citation needed]. Far-right newspapers of the 1920s and early 1930s, accused it of being an "international capitalist Jewish company". The liberal and business-friendly German People's Party was its most pronounced supporter. Not a single member of the management of IG Farben before 1933 supported the Nazi Party; four members, or a third, of the IG Farben supervisory board were themselves Jewish.[8] The company ended up being the "largest single contribution" to the successful Nazi election campaign of 1933;[33] there is also evidence of "secret contributions" to the party in 1931 and 1932.[34]"

Izlasi un padomā - globālistu kontrolēta vācu korporācija palīdzēja Hitleram nākt pie varas... Vēl izlasi šito [negribu tik daudz te iekopēt - en.wikipedia.org/wiki/Four_Year_Plan , konkrētāk to daļu par memorandu, un šito en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism#Great_Britain,_1920s , konkrētāk Vinstona Čērčila teikto. Izklausās interesanti, vai ne?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Hmm, izrādas man nav taisnība par Palestīnas teritoriju iedzīvotājiem, tiešām stipri liels vairākums ir bijis arābu pat pie britu tautas skaitīšanas uz 1922. gadu un arī 1931.gadu.

Liekas, ka ebreji tur sāka ieceļot (atgriezties) tikai ap 1915 (aptuveni). Līdz tam viņi bija izdzīti jau ap osmaņu okupāciju.

Secīgi tādi skaitīšanas rezultāti būtu sagaidāmi

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Osmaņu laikā " tautas skaitīšanai"  bija īpatnības - tā pēc velns viņu zin cik patiesībā un kurālaikātur kāds bija ( teorētiski itkā var paļauties uz britu skatīšanu, bet nu ar ar jautājumiem.

P.S. Osmaņu "tautas skaitīšana" cik nu sapratu par sievietēm vispār neintersējās un bērni uz jautājuma, un mēŗķis bija nodevu ieksēšanau un militārās vajadzības, attiecīgi daudzi arī centāš izvairīties no pieskaitīšanas, un es pat minētu ka ebreji droši ka bija "izvairīšanās pirmrindnieki" dažādu apsvērumu dēļ ....

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Osmaņu laikā " tautas skaitīšanai"  bija īpatnības - tā pēc velns viņu zin cik patiesībā un kurālaikātur kāds bija ( teorētiski itkā var paļauties uz britu skatīšanu, bet nu ar ar jautājumiem.

P.S. Osmaņu "tautas skaitīšana" cik nu sapratu par sievietēm vispār neintersējās un bērni uz jautājuma, un mēŗķis bija nodevu ieksēšanau un militārās vajadzības, attiecīgi daudzi arī centāš izvairīties no pieskaitīšanas, un es pat minētu ka ebreji droši ka bija "izvairīšanās pirmrindnieki" dažādu apsvērumu dēļ ....

Tas tiesa. Tomēr runa jau bija par skaitu, ne skaitīšanu.  Osmaņi ebrejus izdzina ticības dēļ. Un jūdaismu no musulmaņu ticības atšķirt bija gaužām viegli. Aiz ko izdzīšana bija diezgan kārtīga. Palestīņi gan neko neieguva - osmaņiem arābu pussala bija drūmais kakts un attīstībai netika veltīts nekas. 600 g osmanisma tad arī šodien redzams Arābu pussalas valstu attīstībā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Vispār, es visiem, kuri interesējas par Tuvajiem Austrumiem rekomendētu izlasīt 2016.g. izdoto Lato Lapsas grāmatu "Zem Muhameda bārdas". Tas ir gadrīz dokumentāls darbs, 390.lappušu biezs, Lapsa pamatīgi izceļojies pa Izraēlu, Palestīnu, Sīriju, Turciju, Irānu, Ēģipti, jordāniju un runājies ar daudziem cilvēkiem. ( Tā nav apmaksāta reklāma, Lapsa man neko nemaksā ;)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Esmu lasījis. Laba grāmata.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja:

WALA rakstīja: Osmaņu laikā " tautas skaitīšanai"  bija īpatnības - tā pēc velns viņu zin cik patiesībā un kurālaikātur kāds bija ( teorētiski itkā var paļauties uz britu skatīšanu, bet nu ar ar jautājumiem.

P.S. Osmaņu "tautas skaitīšana" cik nu sapratu par sievietēm vispār neintersējās un bērni uz jautājuma, un mēŗķis bija nodevu ieksēšanau un militārās vajadzības, attiecīgi daudzi arī centāš izvairīties no pieskaitīšanas, un es pat minētu ka ebreji droši ka bija "izvairīšanās pirmrindnieki" dažādu apsvērumu dēļ ....

Tas tiesa. Tomēr runa jau bija par skaitu, ne skaitīšanu.  Osmaņi ebrejus izdzina ticības dēļ. Un jūdaismu no musulmaņu ticības atšķirt bija gaužām viegli. Aiz ko izdzīšana bija diezgan kārtīga. Palestīņi gan neko neieguva - osmaņiem arābu pussala bija drūmais kakts un attīstībai netika veltīts nekas. 600 g osmanisma tad arī šodien redzams Arābu pussalas valstu attīstībā.

1492.gadā no Spāņu inkvizīcijas bēgošos ebrejus Osmaņu imperators uzaicina pie sevis. Pats tiko biju Marokā un tur bez vai katrā lielākā pilsētā ir ebreju kvartāls, kapsēta. Šodien gan tur 99% ebreju no turienes ir aizbraukuši, bet Osmaņu impērijā bija viņu uzplaukums.

Un nejauc Osmaņus ar arābiem, ārābija pussalu. Erdogans šodien nostaļģē pēc Osmaņu impērijas un tās centrs bija Turcija/Anatolija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Trump was right ;)

www.youtube.com/shorts/8bHUotBC-7w

P.S. iAuto "Pievienot video" nedarbojas

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Funkcija darbojas - tā funkcija vienkārši ir vecāka nekā jūtubes rullīši, tāpēc arī tā funkcija atbalsta tikai pilno video ielikšanu, bet rullīšu ne.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Dāmas un kungi, nevarēju atturēties neieliekot Mileja uzrunu. Izskatās, ka šis far right čalis uzvarēs Argentīnas vēlēšanās.

youtu.be/M4fxytlZx4I?si=KkPlretBCtvoqEJN

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Šis ir sociopātu ziedu laiks.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 3 Atbildēt

Mja kā jau politiķiem - daudz bezjēdzīgu un tukšu frāžu. Problēmu "sekas" lielākā daļa cilvēku spēj indetificēt ļoti viegli. Problēmas un problēmu cēloņus, jau iet stipri grūtāk, un kas parasti nepadodas gandrīz nevienam ir to visu reāli salabot praksē ... nevis vārdos ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Problēmas un problēmu cēloņus, jau iet stipri grūtāk, --

Gluži pretēji. Cēlonis ir ļoti vienkāršs: valsts ekonomisko problēmu risināšana ar naudas piedrukāšanu gandrīz Zimbabves līmenī un aizņemšanos no ārvalstīm un SVF. 

Sociālistu "cīņa ar inflāciju" ir cenu griesti pārtikas precēm:  Proti, cenu kontrole vairāk nekā 60 precēm, tostarp rīsiem un pienam.

Ja jānosaka cenu griesti pārtikas precēm, ar to vien skaidrs, ka valsts monetārā politika ir pakaļā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Tas ir ļoti, ļoti trivializēti, jo cēlonis problēmām nav naudas piedrukāšana, tas jau ir patizls "mēģinājums" sākotnējo problēmu "paslaucīt zem tepiķa". Tas protams strādā pie labas izpratnes par to kāpēc to vajag darīt, taču nestrādā visos citos gadījumos, un lielākoties strādā kā orģinàlās problēmas "palielināmais stikls", taču ja kāds ir akls tad arī caur lupu "orģinālo problēmu" neredzēs !

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

"Oriģinālā problēma" ir sociālisti marksisti, kuri sabiedrību uztver vispirms kā šķiru sabiedrību, pēc marksisma ar strādnieku šķiru kā galveno, un tad mēģina atbalstīt strādnieku šķiru uz zemniecības rēķina ar, piemēram, nodokļu politikas palīdzību.

""Mūsu kā lauksaimnieku uzdevums ir ražot pārtiku, bet, ja valdība paņem 60 no katriem 100 nopelnītajiem peso, es sasniegšu punktu, kurā vairs nevaru ražot un dzīvot," sacīja liellopu, cūku un vistu audzētājs Dario Magi. no Saladillo Buenosairesas provincē."

Latīņamerikai tak raksturīgi dažādi "sociālisma krampji, piem. Venecuēlā un Kubā.

Bet pat valsts ar pavārgu ekonomiku var noturēt stipru valūtu, ja grib, un neuzsēsties uz naudas emisijas adatas Piemērs LVL.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

No mums tos pašus 60 no 100 paņem. Varbūt pat vairāk

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Lai labāk saprastu ARG vēlēšanu sistēmu

Kolumbijas un Meksikas kreisie prezidenti šamo jau salīdzinājuši ar Hitleru, bet Milejs kreiso San Paulo forumu nosaucis par Marxistu sanāksmi. 

youtu.be/jZDEMmivxDI?si=MREh7Kwei1BNkLo8

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Latīņamerikai būtu derīgi izveidot kopīgu valūtu ar kopīgu centrālo banku. līdzīgi kā Eiropa un ECB. Pārbaudīju google, un tiešām tādas idejas pastāv jau sen. Arī Brazīlijas sociālistam Lula, kurš ieteicis nosaukumu sur, kas nozīmē Dienvidi. ( "Dienvidi"gan angliski neskan labi, this is headed south again, nozīmē, ka ar to iet uz galu )

Vēl ieteikti nosaukumi gaučo, bolivārs u.c. Vēl ir ideja izveidot Dienvidamerikas kopīgo kriptovalūtu.

www.dw.com/en/the-dream-of-a-single-latin-american-currency/a-62043189

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tik atkal - problēma jau nav valūtā pašā, problēma ir cilvēku galvās, par to kā tā viņu ekonomika "strādā".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Lai labāk saprastu ARG vēlēšanu sistēmu

Kolumbijas un Meksikas kreisie prezidenti šamo jau salīdzinājuši ar Hitleru, bet Milejs kreiso San Paulo forumu nosaucis par Marxistu sanāksmi. 

youtu.be/jZDEMmivxDI?si=MREh7Kwei1BNkLo8

At Hitleru tagad vienkārši moderni salīdzināt, nekāda dziļāka jēga tur nav.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Latviešu ģimenei atsaka bēgļu statusu Baltkrievijā.

www.tvnet.lv/7847582/baltkrievija-noraida-no-latvijas-aizbegusas-gimenes-pieteikumu-beglu-statusam

Латышская семья перебралась в Витебскую область за беженством, но им там отказали

38-летний Карлис Озолиньш родом из латвийского села Рагана. Вместе с семьей (жена и двое детей) он переехал более года назад в Беларусь и даже купил в Росице Верхнедвинского района дом. В Беларуси у них родилась дочь. Их историю освещал прокремлевский «Sputnik Беларусь».

Семья убежала из Латвии из-за «ситуации в стране». Но среди аргументов, которые описывал глава, вырисовывается картина ковид-диссидентства (он отказывался работать без вакцинации, из-за чего и потерял работу).

Но самое интересное следующее.

Беларусский суд признал, что в Латвии нет притеснений русскоязычного населения и опасаться семье Озолиньша преследований при возвращении в страну, гражданами которой они являются, не нужно.

t.me/vitebsk_info,/3114,25.8Kviews.Aug 28 at 14:56

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Siltumsūknis un Vācijas politika.

Vācijas parlamenta apakšpalāta piektdien pēc mēnešiem ilgām strīdiem pieņēma likumprojektu par naftas un gāzes apkures sistēmu pārtraukšanu, taču konservatīvie kritizēja tiesību aktus kā pārāk dārgus un vides aizstāvji kā nepietiekami spēcīgus.

Apmēram 399 parlamentārieši balsoja par likumprojektu, 275 bija pret un pieci atturējās.Saskaņā ar likumprojektu apkures sistēmas, kas uzstādītas jaunbūvēs un vecās ēkās, kas atrodas teritorijās ar pašvaldības apkures plānu, būs jādarbina ar 65% atjaunojamās enerģijas.

Reuters

Olafa Šolca valdība vēlējās būt klimata aizsardzības pionieris. Šiem centieniem ir bijusi ļoti augsta politiskā cena. Jaunais likums turpmākajos gados faktiski aizliedz jaunu naftas un gāzes apkures sistēmu uzstādīšanu par labu siltumsūkņiem, kas lielā mērā balstās uz atjaunojamo enerģiju. Tīras enerģijas apkures sistēmas, piemēram, siltumsūkņi, var maksāt par aptuveni 20 000 eiro vairāk nekā klasiskais gāzes katls. Berlīne apsolījusi vāciešiem atlīdzināt līdz 70 procentiem no jauna uzstādītā siltumsūkņa izmaksām atkarībā no viņu ienākumu līmeņa.

Lai gan šķiet, ka daudzi vēlētāji atbalsta pasākumus oglekļa emisiju samazināšanai abstrakti, lietas kļūst sarežģītākas, ja runa ir par lietām, kas attiecas uz kaut ko tik personisku kā viņu pašu mājas. Tikai 19 procenti vāciešu ir apmierināti ar savas valdības darbu, liecina pagājušajā nedēļā publicētā aptauja. 

www.politico.eu/article/heat-pumps-exploded-germany-ruling-coalition-green-law/

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Kaut kā nav novērots, ka tie zaļie vides aktīvisti pliki dzīvotu pļavās. Celtniecība un apğērbu ražošana taču rada emisijas.....

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Tā joop iet kad matemātika klibo ... kamēr ar "zābaku pa olām" nedabū pats personīgi ..

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

No Reuters, šodien: Donalds Tramps par EV. Patlaban aktuālā streika sakarā, kurš attiecas uz Ford Motors, GM un Stellantis ASV;

DONALDS TRUMPS, BIJUŠAIS ASV PREZIDENTS:

"Visi elektriskie (auto) ir katastrofa gan United Auto Workers ( arodbiedrība ) , gan amerikāņu patērētājiem. Tās visas tiks ražotas Ķīnā, un tās ir pārāk dārgas, neiet pietiekami tālu, pārāk ilgi uzlādējas un rada dažādas briesmas noteiktos laika apstākļos. Ja tas notiks, UAW tiks iznīcināts, kā arī visi citi automobiļu strādnieki Amerikas Savienotajās Valstīs. Politika par visiem elektriskajiem automobiļiem ir tikpat stulba kā Open Borders un No Voter ID. TĀ IR PILNĪGA UN TOTĀLA KATASTROFA!"

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti