Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

DB raksts "Valstij jāiesaistās enerģijas cenu regulēšanā", nu jau par uzņēmēji sāk nest sviestu, visupirms pa visu Eiropu centīgi visus energo uzņēmumus sadzina biržā, visi uz urrā to joku atbalstíja jo "cenas zemas", tad norāvās "no tirgus situācijas" ar lielu enerģijas cenu un tagad sūdzas par skarbu dzīves realitāti. Es protams saprotu "ka ne tik zaļā" enerģija ar politiķu jauno dienaskārtību tautu un uzņēmējus ar čakarē, bet nu caur kapitālismu skriet pa taisno atpakaļ "komunismā" moš var tomēr kaut kā atturēties. Neticu ka uzņēmēji nevar izdomāt risinājumus savām problēmām ... pie kam Valmieras stikla šķiedra uz "zaļināšanu" stabili pati pelna, tā kā stilla šķiedru kompozītos izmanto uz velna paraušanu !

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Saules, vēja, termālā, koksnes, un kāda vēl bioloģiski iegūstama enerģija mūsu zemītē. Tad ir naudiņas kas būtu no Co kvotām dabonams. Kās to visu bremzē?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Daļa problēmas IMO saistīta ar to ka tie zaļie veidi nav nedz lēti,  nedz ar tik ļoti videi draudzīgi, ka cilvēki gribētu tiem atrasties/dzīvot blakus.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Gribēt nav slikti, slikti ir nedabūt. Ko liec priekšā?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es teiktu ka vēja ģeneratorus jāpamēģina likt ar Latvenergo gādību (tajā skaitā izmantojot Latvenergo noteiktu peļņas procentu šim) HES uzpludinājumos, arī saules paneļu fermas turpat, bet to veikt kā konkrētu zinātniski eksperimentu ar publiski pieejamiem datiem sākot ar iegādi, darbības efektivitāti līdz utilizācijai, nemēģinot uzreiz apgūt 30 miljonus, bet pakāpeniski un ar prātu - ja atmaksājas, tad turpināt, ja nav ekonomiskā pamatojuma - piebremzēt.

Citādi praktiski visi projekti ( tie kas vēl "intersantākos" veidos izmanto gravitāciju, sauli utml.) par kuriem tiek lasīts ir tikai naudas apguves veids. Un arī zaļā enerģija LV līdz šim brīdim ( augsto cenu gadam) bez susbsīdijām bija visai apšaubāms pasākums.

Tagad tā izvietošana laikam sagaidāma LVM zemēs, bet nu tas nozīmē ka vēl viens stratēģisks objekts par kura drošību jārūpējas + jāveido infrastruktūra, bet iespējams ka ir lētāk nekā uzpludinājumā "stādīt" ...

Ak jā un piemirsu - Latvenergo/Electrum jau tagad piedāvā klientiem likt gan saules paneļus, gan siltumsūkņus uz nomaksu - tā ka tas arī ir diezgan loģisks un jēdzīgs solis - "ražot uz vietas".

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Teorijā jau ir kā saki, bet dzīvē pierādās ka šie monstri nav valstiski regulējami un pārvaldāmi. Varbūt labāk vairāki grozi ar tām olām, lai ir reāla konkurence. Nu te jau augstāk reāli piemēri, piem ar rūpnīcas enerģijas pašpietiekamību un Salaspils centralizēta siltuma nodrošināšana utt. Pat ar tiem privātajiem mikroģenerātoriem kā sabijās 😡 un draudēja ST skaitīt paneļus. Tad ieslēdza atpakaļgaitu kurmji...Kaut ja tas iedzīvotājs jau to sistēmu ir izveidojis, tie paneļi nav tā dārgākā komponente. Redz stāsts ir par neatkarību jau valstiskā līmenī😭

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Teorētiski es tev piekrītu bet praksē - domā ka bez ļoti augstas enerģijas cenas kādam tā LV te baigi interesē ??? 

IMO nē tikai tad ja ir subsīdijas vai "garanatētais iepirkums".

Tādu škeldas (IMO koģenerācijas) staciju laiciņu atpakaļ "uzņēmēji" gribēja celt Madonā, bet prasīja siltuma garantētu iepirkumu un vēl vienu otru gadījumu zinu ... 

Ja privātais grib dzīvot praktiski "off-grid" - fine, liec kamēr nelabi paliek, bet nelaid kopējā tīklā ar "uzkrāšanas funkciju", tad vai nu tirgo nost "pārpalikumu" par aktuālo tarifu, un pēcāk pērc arī par aktuālo ... Bet nu tāpat pārvades tīklā un ražotājiem tas ir viens liels "pain" ar tādiem neplānotiem un nestabiliem "enerģijas hotspotiem" ... 

galu galā Latenergo ar ir tikai bizness, tas nekas ka valsts īpašumā, un ja tu čakaŗe viņu peļņu un radi vēl citus riskus - tad kā pats teici "gribēt nav kaitīgi".

P.S. bet ar koksni ar jāņem vērā ka lēta tā bija tikai kamēr no RU un BY tā nāca iekšā "steriem" ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Negribētos ticēt, ka esi no tās astoņkāja kompānijas 😡 Tak pats saproti, ka invertors ir ātri atslēdzams pie labās saules 😄 Bet saule jau visur nespīd vienādi un vēl tak vējš, ūdens uc utt. Nav jau Arizona. Lai tad tas Latvijas energo ar čurukalna gāzes krātuvi balansē uz nebēdu. Beigu galā ar tiem paneļiem var karsēt, pumpēt kaut vai ūdeni parasto un tāds parks var strādāt off pašvaldības robežās. Nevajag jaukt biznesu ar valsts nozīmes objektu un energo konkurētspēju tirgū, ne vietējā 😁

 Kāpēc piem LT var elektrības pārpalikumu pavasarī no privātā vienkārši atpirkt. Nevis kā patreiz te, atņem 😡

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Redzi es šobrīd domāju par saules paneļiem + siktumsūknis, bet kā lietotājs "parastais" es neesmu priecīgs par svārstībām enerģijas tīklā, tādēļ diemžēl, bet es galīgi neatbalstu privāto iniciatīvu ar bezizmēra saules paneļu fermām, tad nu esi tik laipns un kļūsti par uzņēmēju ar visiem nodokļiem, noteikumu ievērošanu utml. Man vienkārši Bērzes pusē pazīstams ūdensdzirnavu īpašnieks un es aptuveni zinu kādi noteikumi ir enerģijas ražotājiem, un ja neesi gatvs tos ievērot - tad sorry PN.

Es saprotu vēlmi pelnīt, bet nu tad uzņemies arí riskus/atbildību, ne tikai "bonusus" ...

Kāpēc LT ir gatava uzņemties riskus - nezinu, varbūt tas ir izrēķināts kā izdevīgs joks lai atbrīvotos no "gāzes atkaríbas" vai tamlīdzīgi, kaut kur un kaut kā tās izmaksas "tiek norītas", LV tev skaidri saka ka tā tava vēlme "čakarēt" strāvas "standartu" nav OK un neviens nav gatavs "norīt" tās radītās izmaksas ...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

🙈 WALA visi zin kas bija OIK, parasts biznesmens tur klāt netika...Kā tad tas privātais 11kW sačakarēs to balansu. Tas kartējie makaroni lohiem. Pie ideālās saules KAD MAX ir tie 11kW sadali uz 3f tas ir tikai 3,66 kW uz 1f. Pats saproti, ka tas ir tāds sīkums. Tavs siltuma sūknis-kondicionieris to norīs tā, ka nepaliks pat plītij kur nu vel tur pārējām el fīčām 😳 Tu droši vēl pirksi klāt un vēl maksāsi par el transportu turp atpakaļ 😄 Bet nu ok, kamēr lohiem pamesta sarkanā lupata, tikmēr biznesmeņi atkal iztirgo vietas un jaudas uz trafiem 👍

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Par ko tieši tev ir pretenzija, ka potenciāli tev daudz jāpērk no tīkla ??? Es tagad pērku 100%, lai liktu paneļus utml. man būs jāceļ pieslēguma jauda utt. - tā tad jā būs dārgāk, iespējams būs jāliek jauns kabelis līdz savai sadalei.

Tas ka kaut kas maksās - normāli, jebkuram potenciālajam ražotājam tas ir maksājis, jebkuras ērtības (a la siltumsūknis) arī maksās.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Man? Nē. Žēl tikai to, ka tiem kam bija pretenzija nobalsoja ar čemodānu un robežu. Manis pēc Tu vari pirkt naftas produktus kaut pa 3x cenu un no tās kopsummas vēl tur visu pārējo samaksāt x2 😍

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nē nu tu tiešām domā ka tu tāds viens pats gudrs ar tiem saviem virs 11kW  vai 3.7 kW uz fāzi, atļausi jebko un vienam būs 22 kW, citam 50kW, jo lielāks šķūnis utml. bet kurš rūpēsies par to lai tava līnija "neizkūp atomos" ... gan jau ka vienreiz ja nosvilināsi sāksi pats čīkstēt ka tev "sliktu līniju" iedevuši vai aŗi viss tavs ciems teiks ka "vissirslikti.lv)" ... nu nav Latvijā viss tik baigi elitāri ar tām līnijām, trafiem utml. ka katrs var ko vien "iegribas tajās /os bliezt iekšā". 

Skaidrs ka 11kW ir izvēlēts ar lielu "drošības" rezervi, un visticamāk ir ņemts vērā ka pat ja viss ciematiņš sadomātu "sauļoties" tas nekur un nekā pārvades līnijas neietekmētu, tik tas ka tīkla frekvence būtu jānotur , bet tam jau te tādu "nelētu" iepirkumu ST jau IMO izveica ( vai procesā) -  tas tiks atrisināts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nuu es nebūtu tik optimistisks par tiem 11kW un transformatoru rezervēm. Kaut kur noteikti tādas rezerves ir, bet ir arī dzirdēts par to, ka viens dabū savus 11kW, pārējie jau mazāk, ja vien negrib mainīt līniju un/vai transformatoru.

Es šobrīd gaidu vasaru, kad tiks palaisti vairāki lielie saules parki, kā arī liels skaits privāto laidīs iekšā tīklā savu enerģiju. Tad jau pēc ST izdarībām varēs spriest kā tur ar tām rezervēm un vai ir vērts likt to paneļus.

Šobrīd uzvarētāji ar saules enerģiju ir tie, kas uzlika pašā startā, kad tiko pacēlās visa sponsorēšana no valsts puses. Tagad izskatās, ka labāk pagaidīt, kamēr vienojas par pārvades tarifiem, saprot kas ar tīkliem, utt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Mana pieredze par vietējo privāto biznesu arvien vairāk liek domāt, ka mums liela daļa "biznesmeņu" vienkārši ir bijuši pareizajā vietā un pareizajā laikā, un tas arī ir viss biznesa attīstības pamats. Pēdējos gadus es par to vairs tā nebrīnos, bet tā kā sāku strādāt jau pēckrīzes periodā, tad no sarunām ar saviem kolēģiem un vietējiem pasūtītājiem/piegādātājiem, trends no sērijas :"ja tu zinātu kā mēs pelnījām un kādā haļavā dzīvojām līdz 2008. gadam" ir ļoti spēcīgs. Man pat viens valdes locekļa līmeņa kadrs ir atzinis, ka savas karjeras lidojumu sāka jo 2000. gadu sākumā labi pratis angļu valodu un vadība viņu vienkārši ielika viena soļa attālumā no valdes.

Attiecīgi rezultātu mēs redzam šobrīd - spējīgie uzņēmēji strādā un pamanās pat pelnīt, savukārt, piemēram manā nozarē, nepārāk veiksmīgie uzņēmumi tirgo savas ēkas un tehniku lai turpinātu eksistēt. Problēma tik skaita attiecībā starp šīm grupām nospiedoši par labu otrajam veidam.

Tajā pašā DB.lv bija raksts par to, kā "Preiļu Siers" jau pasen uzlika saules paneļus, tāpat nesen tā izdarīja arī "Ošukalns". Kā redzams, ja cilvēkiem ir biznesa plāns, tad visas problēmas ir risināmas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Veiksme ir būtiska sastāvdaļa veiksmīgā biznesā. Būt pareizā laikā pareizā vietā ir veiksmes definīcija.

Bet pareizās vietas un laiki ir samērā bieži. Tie veiksmīgie biznesmeņi ir spējuši noturēt pareizā laikā un vietā saņemto labumu. Un tas jau ir cits līmenis un cits raksturs. Tur arī tavā nozarē redzamā atšķirība.

Tas ko es redzu, veiksmīgs miljonārs ir ne pārāk izglītots un arī ne pārāk gudrs pilsonis ar zvērīgu sakodienu un iedomību. Kā arī ļoti elastīgu ētikas konstitūciju. Pilsonim bizness ir viņa hobijs un secīgi trūkst veselības atbalsta darbības.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par veiksmi runājot - pilnīgi noteikti, tas ir viens no biznesa stūrakmeņiem, no otras puses tie, kuri ir strādājuši tās veiksmes virzienā, to veiksmi arī ik pa laikam spēj atkārtot. Tie kas vienkārši nejauši trāpījušies parezajā vietā visbiežāk vienkārši lēnā galā notrallina savus sasniegumus, iespējams arī vienkārši paliekot vecākiem vairs nav tās degsmes. Mūsu politbiznesa vide ir ideāls paraugs, kad te visādi bijušie miljonāri tirgo nost savas mājas vai nevar atļauties baseinus, jo visa biznesa ideja ir bijusi balstīta uz viena īsa dzīves posma, kurā izcelts maksimālais labums.

Vēl ideālāks piemērs veiksmes biznesam ir Krievija - lūk tajā valstī atrašanās paziņu lokā pareizajiem cilvēkiem var gan ļaut sasniegt galvu reibinošus panākumus gan nonākt cietumā. 

Rietumu biznesā vairāk izteikts, ka vidējais miljonārs tomēr ir gan gudrs gan apveltīts ar attiecīgajām personiskajām īpašībām, kas tad ļauj to rezultātu sasniegt. Pašam vairākkārt sanāca iepriekšējās darba vietās tikties ar firmu īpašniekiem no Zviedrijas, Vācijas un Francijas, un tur vienmēr palika sajūta, ka tu tiecies ar cilvēkiem elites līmenī, tādiem kā nosacītiem aristokrātiem, kas zin ka ir labāki par tevi bet to tā dabiski neizrāda. Sabiedrība jau vienkārši ir drusku pieradusi pie tādiem miljonāriem - izlēcējiem, kā Tramps, bet ja papēta ciešāk tos miljonāru sarakstus, tad liela daļa no topa ir cilvēki, kas labi zin, kā nonākuši tur kur viņi ir.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Līdz 2008.gadam notika NĪ burbuļa cītīga pūšana. Daudzi priecīgi spekulēja ar nekustekļiem, un nopelnīja arī.

  "2000. gadā ar to sāka nodarboties jau visi – no taksistiem līdz premjerministram.. jūsmīgi vārdi tika teikti arī par 2005. gadu: „Pagājušais gads bija ļoti straujas kreditēšanas apjomu pieauguma gads ar būtisku pieaugumu visās jomās. Īpaši jāmin hipotekārie kredīti privātpersonām, kuru apjoms banku sektorā ir dubultojies vairākus gadus pēc kārtas."

pietiek.com/raksti/lielais_nekustamo_ipasumu_burbulis_ka_tas_patiesiba_notika?nomob

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Pie mums pirmie jau masveidā pacēlās tie, kuri pa lēto tika pie privatizētas valsts mantas, kuru varēja izdevīgi notirgot tālāk. Tiesa tas viņiem tā atkodās ka daudzi jau zem zemes. Pēc tam nāca tie, kurus tu apraksti. Tagad jā - ja grib noturēties biznesā, tādā veidā pelnīt nevar.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

BTW ASV politisko priekšvēlēšanu "sviesta" dzirnavās ir arī šāda "jautra" atrakcija starp Disneja kompāniju un DeSantis administrāciju:

 

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

kad domā, ka pie mums ir cirks, iedziļinies ASV iekšpolitikā un Šlesers sāk izskatīties kā ļoti adekvāts kandidāts. 

Bet es saprotu pašiem amerikāņiem šis viss patīk, ir iespēja nostāties vienā vai otrā pusē, nodirst pretiniekus, justies pārākam par otru pusi, utt..

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sliktums tikai tas, ka taisot šādu sviestu, kā jau komentētāji teica, var gadīties ka DeSantis rada sev reālas grūtības cīņā pret Trampu, un tas ir/būs zaudējums pat pasaules līmenī  ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

TV24 tagad par inflāciju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cita starpā pēc nesen ieliktā linka/video sakarā par to ka Ķīna nolēmusi investēt lielus līdzekļus militārajā sfērā - man atkal uzpeldēja šis video - 

 Mazliet par to kā ķīniešiem iet ar šo visu.

P.S. video apmēram pusgadu vecs ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Video autora un viņa drauga (laowhy86) kanālu ir reāli vērts apsatīties, ja interesē reālā situācija Ķīnā. Viņi caur saviem video un ceļojumiem pa Ķīnu parāda kā reāli cilvēki tur dzīvo, ar kādām problēmām saskarās, kas tur darbojas un kas nedarbojās no valsts viedokļa.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Video autora un viņa drauga (laowhy86) kanālu ir reāli vērts apsatīties, ja interesē reālā situācija Ķīnā. Viņi caur saviem video un ceļojumiem pa Ķīnu parāda kā reāli cilvēki tur dzīvo, ar kādām problēmām saskarās, kas tur darbojas un kas nedarbojās no valsts viedokļa.

Tikai lieta tāda, ka tā ir ar visām valstīm. Es varu parādīt cik slikti dzīvo cilvēki Monako vai Šveicē. Jāņem vērā, ka Ķīna par top 2 valsti palika pēdejo 30 gadu laikā. Praktiski - viena paaudze.

Loģiski, ka tik ātrā laikā nav iespejams visu sataisīt kā nākas.

Bet armija valstij ir vajadzīga. Sevisķi valstij, kura grib turpinat būt top 2... jo var sanākt, ka tu esi top 2, bet tad kāda cita valsts tev to visu atņem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka katrā valstī ir savas problēmas, bet šie blogeri tādā ziņā nav konsekventi negatīvi pret Ķīnu, viņi daudzus gadus ir Ķīnā dzīvojuši, abiem sievas ir no Ķīnas un abi labprāt atgrieztos Ķīnā jo viņi mīl to valsti, bet viņi reāli nemīl režīmu. Līdz ar to viņu videoblogi nav standarta Ķīnas nīdēju saiets, bet gan reāls skatījums uz lietām - sistēmas problēmām, vispārējo noskaņojumu, korupciju, ikdienas dzīvi. Viņu kanālā ir pat veseli ceļojumu apskati kur viņi ar močiem izbrauc cauri dažādiem Ķīnas reģioniem.

Principā ja Ķīnas režīms nebūtu tikpat sapists kā Krievijas tad Ķīnas varai šos džekus vajadzēja pat atbalstīt, jo vēl neitrālāku viedokli atrast angļu valodā būtu grūti, bet realitātē viņi abi šobrīd jau ir ASV.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kaut kad brašie starptautiskās politikas un ekonomikas plānotāji izdomāja, ka Āzijas valstīm, lai tur neattīstītos komunisms, vajag dot darbu, pasūtījumus un TEHNOLOĢIJAS! Sākās ar lēto roku darbu.

Jo ir taču patīkami strādāt, pelnīt, krāt kapitālu.

Tad nu Singapūra, Malaizija, Taivāna, Vjetnama attistīja ekonomiku, iekļāvās tirgū un komunismu valstī neattīstīja.

Toties Ķīna kļuva par bagātu, komunistisku, ietekmīgu valsti, kas tagad bloķējas ar Krieviju! xtv.lv/rigatv24/video/20GyoWxmNvE-04_04_2023_kur_tas_suns_aprakts_1_dala 

xtv.lv/rigatv24/video/9PNWoy5WNgD-04_04_2023_kur_tas_suns_aprakts_2_dala

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Vjetnama joprojām vienas Marksistiski-Ļeņiniskas partijas valsts, kaut gan partija cenšas sekot līdzi laikam un tagad definē sevi ne vairs kā strādnieku un zemnieku šķiras, bet gan kā visas tautas interešu aizstāvi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Paturpinot kaut kur forumā savu iesākto domu par jauniešu, un darbinieku vispār, demotivāciju strādāt un kopējo sabiedrības depresīvo stāvokli, rekur pārdomas par tēmu no ASV puses:

www.youtube.com/watch?v=vRKnPeyaVms

Principā galvenā video doma - ja darbaspēkam nogriež cerības uz izaugsmi, ASV gadījumā "amerikāņu sapni" ar māju, ģimeni un suni, tad tam darbiniekam ir zināma tendence nevēlēties strādāt, pelnīt un tērēt savu naudu, it sevišķi ja viņš jau atrodas barības ķēdes pašā apakšā. Ja tas ir viens darbinieks tad vēl tā, ja tie ir pāris miljoni kā ASV gadījumā, tad tas jau sāk spiest uz ekonomikas kopējo stāvokli.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tā arī ir. Pie kam te kaitē gan pārāk zemas zemas algas gan regulāra inflācija. Īsumā... ja darbiniekam posms kur nav gaismas tuneļa galā, jo vai nu līdzekļu attīstībai nav vai tos regulāri apēd kārtējā inflācija, tuvojas desmitgadei, nekādas atdeves nebūs.

Nupat piemērs no dzīves. Tie, kuri cerēja uztaisīt mājas vai dzīvokļa remontu pirms kovida, ar pašreizējām būvmateriālu  un remonta cenām var sūkāt gurķi. Lai savāktu vajadzīgo summu, viņiem būs atkal jārukā 3+ gadus. Un pa to laiku vēl kaut kas nojuks privāti vai globāli. Ļoti motivējoši.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

xtv.lv/rigatv24/video/6BpzL30O7q1-06_04_2023_preses_klubs_3_dala 18.30

Norāda, ko darīt visādi cilvēki, kas nav publicējuši citējamus rakstus! Kas tas ir!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te lūk šādas bažas par kapitālismu un tā attīstību aplami pieaugošās inflācijas kontekstā:

fortune.com/2023/04/05/end-of-capitalism-inflation-greedflation-societe-generale-corporate-profits/

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Vienīgais kas mani šajā rakstā satrauc ir fakts, ka šis raksts parādās jau šobrīd nevis pēc kādiem 5 gadiem. Es biju gaidījis, ka esošajai sistēmai ir vēl kādi 10 gadi, bet ja bankas nāk klajā ar šādiem tekstiem, tad tas nozīmē, ka  bankas jau gatavojas kaut kādām sistēmiskām izmaiņām 5-10 gadu nogrieznī. Bet laikam jau fakts, ka visā pasaulē runā par pensiju sistēmas reformām norāda, ka situācija ir sūdīgāka kā mums saka.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, paanalizēsim to rakstu: "Viena no pasaulē vecākajām un lielākajām investīciju bankām brīdina, ka "Greedflation" ir aizgājusi pārāk tālu":  Tas par Societe Generale, cik nozīmīga tā franču banka ir;

Albert Edwards, a global strategist at the 159-year-old bank Société Générale, Un pat 159 gadu veca !

"Un Francijas investīciju banka nav tikai vēsturiska: tā ir viena no izvēlētajām bankām, ko Finanšu stabilitātes padome uzskata par “sistēmiski nozīmīgām”, Joprojām par to pašu Société Générale ( Bet paviršs lasītājs jau var padomāt, ka jau kādas 3 bankas pieminētas ;)

Un tas pieminētais Larry Summers, amerikānis, vienkārši uzskata, ka nepieciešams glābt bankas, kuras izsniegušas nepārdomātus kredītus, lai noguldītāji nepanikotu. ( piem. zināmā Silicon Valley Bank  )

edition.cnn.com/videos/business/2023/03/13/bank-collapse-silicon-valley-bank-larry-summers-tsr-vpx.cnn

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par to jau ir tas stāsts, ka autori jau iziet no mūsdienu reālijām, kur vienīgais, kas viņus dienas beigās interesē ir tikai viņu ieguldītāju peļņa. Un ja šie kungi jau sāk nākt klajā ar sociālistiskām idejām, tad acīm redzot viņu finansu dati rāda, ka lai paliktu siltās vietās viņiem procesā ir jāiesaista valsts. 

Tas iet kopā ar to video, ko biju ielicis mazliet augstāk, kur tiek apspriestas problēmas ar darbinieku piesaisti. Banku analītiķi jau nav muļķi, viņi saprot ko parastās tautas ekonomiskās aktivitātes kritums nozīmē gan viņiem gan valstu ekonomikām. Attiecīgi arī ideju virziens ierobežot korporāciju peļņu, lai tautai atkal ir nauda un vēlme ņemt kredītus vai kā citādi kustināt ekonomiku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Un visā rakstā nav neviena vārda par nodokļiem. Nu, kā rakstā par ekonomiku var ne reizi nepieminēt nodokļus ? Tās daudzpelnošās korporācijas taču daudz maksā arī nodokļos, kas taču ir tas kapitālisma ekonomikas regulēšanas instruments. Cenu ierobežošana jau ir no sociālisma pavārgrāmatas.

Būtībā šāds raksts ir vienpusīgas informācijas paraugs. No sērijas: Pa ielu gāja divi kaķi, melns un balts. Ja šajā sakarībā uzraksta: pa ielu gāja melns kaķis, tā taču būs patiesa informācija, tikai ne visa :-/

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par nodokļiem runājot - tā ir otra problēma šī raksta kontekstā, jo minētais kungs iespējams neuzskata ka nodokļi uz viņu un viņa klientiem īpaši attiektos. Attiecīgi tiek pieņemts, ka turpmākās ekonomikas problēmas tiks risinātas caur kaut kādām tiešākām metodēm, jo ir skaidrs, ka attiecīgo publiku ar nodokļiem vairs īsti nevar ietekmēt. 

Alternatīvi nodokļus var rakstā neminēt lai valdībām nerodas idejas, bet bez izteikti populistiskiem politiķiem tādām nodokļu izmaiņām neviens klāt tāpat neķersies.

Cenu regulēšana ir sociālisma metode, no otras puses valstis ar novecojošām populācijām tāpat vienā brīdī ķersies pie sociālisma metodēm. Kapitālisms strādā jaunā sabiedrībā, pensionāri gan labāk mīl sociālismu, arī tie, kas PSRS nav redzējuši.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nē imzz, IMO bankas ļoti labi zina cik maz lielas korporācijas ASV maksā nodokļus, un kā cenšas no tiem legāli izvairīties. Tas gan protams nenozīmē ka vajadzētu skriet sociālismam uzreiz "apskāvienos", vai sākt "iekasēt" no pārlieku lielas peļņas, jo tā tāpat būs kā minimums tikai bezjēdzīga spriedelēšana, jebkura normāla kompānija uztaisīs peļņas rādītājus mazus ja vajadzēs, vai uzrādīs peļņu citā jurisdikcijā, vai to vienkārši notērēs puslīdz jēdzīgās lietās.

Taču problēma ir pēc būtības identificēta pareizi - pārlieka peļņaskāre sapisīs sistēmu (kapitālismu) un bankas būs vienas no pirmajām kas cietīs, gan zaudējot akciju tirgos, gan arī tīri uz transakciju samazinājuma rēķina. Tas droši uz ko jamie tēmē, ka potenciāli akciju vērtība ir kļuvusi pārspīlēti augsta, un iespējams sagaidāms biržas "crash" ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

Vai variants izglītot publiku, lai tā neņem kredītu savā maksimālajā maksāšanas apjomā, bet ar kādu 30-50 procentu rezervi skaitās nestilīgi?

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Tauta mašīnas ņem Mogo kredītā, tur līdz diskusijai par savas reālās kredītspējas izvērtēšanu ir ļoti tālu. Pie tam norauties parsonīgo maksātnespēju un braukt uz ārzemēm atstrādāt nav nestilīgi, nestilīgi ir braukt ar vecu auto, ko vari atļauties, un pārdomāti iegādāties nekustamo īpašumu atstājot sev rezerves līdzekļus. 

Atceries - ja tu pieņem pārdomātus lēmumus uz tevis nevar tik daudz nopelnīt, nepelna būvnieki, mākleri, bankas, valsts nesaņem papildus nodokļus. Ja tev nav hipotēkas pa visu algu tad tu iznīcini veselas nozares. Tevis dēl kādam vadītājam nepērk jaunu mersedesu.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 0 Atbildēt

Isāk,resummējot augstāk/izklāstīto. Ja neesi Lohs (vai neplāno par tādu kļūt), tu te nevienam neesi vajadzīgs.Ej na/uj un netraucē Strādāt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu principā jā, personīgā līmenī korekti apieties ar savu naudu nav labi. Katrs dumjš kredīts ko paņem, uz brīdi pumpē valsts izaugsmes rādītājus un iepriecina tā brīža valdību. 

Bet man te ir pārdošanas variants kā atturēt cilvēkus no nepārdomātas kreditēšanas. Piedāvāju šādu saukli: "atceries pilsoni, katrs liekais eiro tavā kredītā pagarina Kariņa atrašanos amatā". Es domāju, ka ja šo saukli palaistu tautās, pusei komentāru karotāju uzreiz vairs nevajadzētu X5 vai XC90 Mogo kredītā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, nubettu paskattikko. Aktad tāpēc šitas te misters Kāriņš patlaban ir šitik te akūti neapmierināts ar komerc banku darbību (vai bezddarbību). Hmm,.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Interesanti tikai ko viņi pēc tam ieliks Kariņa vietā. Šlesera Pīlēnu? Vai to rododendru (jau aizmirsu kā viņu sauca)?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā.Bwt tu redzkāir...nevis ka spieržam ko/kur "mēs" ieliksim, bet gan kāda fakta priekšā "viņi" mūs noliks..

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ministru prezidenta vārds un uzvārds nav svarīgs, esošais ministru prezidents vienmēr ir vainīgs pie visa notiekoša (vismaz tā uzskata daļa pilsoņu), līdz ar to ieliekot Šleseru vai Pīlēnu pie visa vienkārši būs vainīgi viņi. Tur nav uzvaras, pie mums ar vēsturisko datu analīzi nodarbojas retais.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ko (mums,L.....,tagad) Darīt ??

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Nu principā jā, personīgā līmenī korekti apieties ar savu naudu nav labi. Katrs dumjš kredīts ko paņem, uz brīdi pumpē valsts izaugsmes rādītājus un iepriecina tā brīža valdību. 

Bet man te ir pārdošanas variants kā atturēt cilvēkus no nepārdomātas kreditēšanas. Piedāvāju šādu saukli: "atceries pilsoni, katrs liekais eiro tavā kredītā pagarina Kariņa atrašanos amatā". Es domāju, ka ja šo saukli palaistu tautās, pusei komentāru karotāju uzreiz vairs nevajadzētu X5 vai XC90 Mogo kredītā.

Neķeries pie svētām lietām! 

X5 pāri visam!

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Jā, nubettu paskattikko. Aktad tāpēc šitas te misters Kāriņš patlaban ir šitik te akūti neapmierināts ar komerc banku darbību (vai bezddarbību). Hmm,.

Ministru prezidenta uzvārdu maina pēc vajadzības. Vidējai tautai ir pofig par komercbanku atbildību, pie visa vainīgs ir tikai tā brīža valdības vadītājs. Attiecīgi tautu vislabāk iebiedēt ar iespēju, ka esošais ministru prezidents paliks vēl vienu termiņu. Rekur paskaties frančus - Makrons knapi otrajā prezidentūras termiņā, bet jau ir vainīgs pie visa, kas ar Franciju noticis pedējos 30 gadus. Mums arī pie pensijas vecuma diskusijas vainīgs Kariņš nevis Šķēle, kurš bija ministru prezidents 20 gadus atpakaļ laikā, kad nepiedzima pietiekami daudz bērnu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Jā, nubettu paskattikko. Aktad tāpēc šitas te misters Kāriņš patlaban ir šitik te akūti neapmierināts ar komerc banku darbību (vai bezddarbību). Hmm,.

Ā, nu tas tāpēc, ka komercbankas jau ir iebraukušas otrā grāvī un ar kreditēšanu nodarbojas gariem zobiem, it sevišķi tur kur tas attiecas uz lielākām summām. Attiecīgi rodas situācija, ka visādu huiņu tu brīvi vari pirkt kredītā, bet tikko tev vajadzēs kredītu biznesa attīstībai, tā uzreiz tev  jāsaražo tāds pierādījumu daudzums ka tu pēc nedēļas nebankrotēsi, ka vienkārši nav jēgas to kredītu prasīt. Tas savukārt nāk par labu lielajiem ārzemju spēlētājiem, kas mūsu tirgū var ienākt ar savu kapitālu vai garantijām vietējām bankām. 

Mums tak pat liela daļa vietējo lielo saules parku ceļās tikai caur ārzemju investoriem, pie tam daļa to investoru ir no Igaunijas vai Lietuvas. Vietējiem darboņiem ir vieglāk atrast investoru Igaunijā nekā čakarēties ar bankām.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Bet tad jau sanāk, ka bankas nedarbojas Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs?

Un polītiķi tik spēlē spēles?!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Kad ta bankas ir kaut ko daríjušas iedzīvotāju labā?

Kad lieli proči tad momentā ceļ līdz, eiribors bija mīnusos, tā momentā pārslēdza līgumus uz minimālā procenta likmi, kur mīnuss vai 0 vairs nebija iespējama.

Just business and nothing personal, gan te, gan jebkur citur.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Kad ta bankas ir kaut ko daríjušas iedzīvotāju labā?

Kad lieli proči tad momentā ceļ līdz, eiribors bija mīnusos, tā momentā pārslēdza līgumus uz minimālā procenta likmi, kur mīnuss vai 0 vairs nebija iespējama.

Just business and nothing personal, gan te, gan jebkur citur.

Tāpat kā ar piena, benzīna, un griķu cenām. Kapitālisms. Var pārdot par tik, cik pērk, un cik bezkaunība ļauj.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Banka Baltija darīja. Sākotnēji maksāja pat 90% gada procentus par depozītu. Un cilvēki jau sāka spriest: kāpēc Latvija nevarētu būt banku valsts ? Šveice tak var. Nauda pelna naudu, paskat, gada laikā kapitāls gandrīz dubultojas, īsā laikā būsim bagāti, un strādāt nevajadzēs vairs nemaz ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

aizejošais rakstīja:

WALA rakstīja: Kad ta bankas ir kaut ko daríjušas iedzīvotāju labā?

Kad lieli proči tad momentā ceļ līdz, eiribors bija mīnusos, tā momentā pārslēdza līgumus uz minimālā procenta likmi, kur mīnuss vai 0 vairs nebija iespējama.

Just business and nothing personal, gan te, gan jebkur citur.

Tāpat kā ar piena, benzīna, un griķu cenām. Kapitālisms. Var pārdot par tik, cik pērk, un cik bezkaunība ļauj.

Nevis bezkaunība ļauj, bet FKTK. Saukt valsts kontrolētu valsts drukātas naudas apsaimniekošanu par kapitālismu var tikai komunistu propagandists vai noderīgais idiots.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

visi fuktuki agrāk vai vēlāk saplūst ar naudu un naudas devējiem - skat. rimševiča sāgu kā piemēru - un kļūst bezzobaini

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Kad ta bankas ir kaut ko daríjušas iedzīvotāju labā?

Kad lieli proči tad momentā ceļ līdz, eiribors bija mīnusos, tā momentā pārslēdza līgumus uz minimālā procenta likmi, kur mīnuss vai 0 vairs nebija iespējama.

Just business and nothing personal, gan te, gan jebkur citur.

Nēnulabi nepārspīlē. Domājams, ka bez banku infrastruktūras tu pirmd-trešdienai nodarbotos ar norēķinu veikšanu ar kreditpriem / debitoriem, un cet-piektd strā'dātu ar attiecīgu algu. 

Ar euriboru skaidrs - operācijas zem 0 nav īsti vairs izcenojamas. 

Arī normāls kartelis attiecībā uz procentu un risku likmēm, ir novērojams gan. Vienīgā mīkla kāpēc šeit nav jūra konkurentu uz zelta bedri.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par tiem konkurentiem - ne kurš katrs var paņemt un uztaisīt banku lai tai haļavnajai naudai tiktu klāt. Cik zinu tur ir vesela procedūra ar visādām sertifikācijām, attiecīgi jaunu banku taisa tikai tie, kam jau ir pietiekami daudz naudas lai to procesu izietu. Pieņemot arī karteļa iespējamību starp esošajiem spēlētājiem, jauniem censoņiem ir praktiski neiespējami izsisties līdz ECB naudai.

Jebkura biznesa mērķis jau vēsturiski ir izcīnīt savu nišu un ideālā gadījumā šo nišu nodrošināt ar likumdošanu, un bankas šo mērķi ir sasniegušas ar uzviju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nē nu loģiski ka es izsakos diezgan nesaudzīgi, tomēr par jebkuru pakalpojumu kurš tev ir izdevīgs tiek iekasēta vairāk vai mazāka taisnīga samaksa, un no uzņēmumiem vēl "pieklājīgāka", tā kā tas varbūt ir abpusējs izdevīgums, bet ne vairāk. 

Un jā "zelta bedre" patiesībā ir izveidot tādu naudas aizdevēju, no kura netiek nekas daudz prasīts, ne naudas atmazgāšanas, ne likviditātes ne arī kādā citā jomā, jo visas šīs "compliance" IT sistēmas ir patiesībā diezgan sarežģīts un komplekss ( savienots/saistīts ar konkrētu klientu servisa un ne tikai darbu un apmācību) pasākums. Kaut kur tuvu "zelta bedrei" ir dažādi īstermiņa kredītu kantori, bet nu riski ir arī jamiem ( valstis kas šo pasākumu aizliedz utml.) un ekonomiskā situācija arī ietekmē pieklājīgi ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

"Un jā "zelta bedre" patiesībā ir izveidot tādu naudas aizdevēju, no kura netiek nekas daudz prasīts,"

Visas tās prasības attiecas tikai tad, ja tiek piesaistīta ģenerālās publikas nauda, t.i. depozīti. Ja investoru nauda, tad prasību, izņemot AML, faktiski nav. Bet!!!! investoru (akcionāru) nauda ir visdārgākā no pieejamām. Tāpēc visādiem ātriem kredītiem, Bigbankām ir tādas cenas. Un Swed ir viskapitalizētākā banka LV tirgū. Tāpēc tur tādas cenas.

Licencēt jaunu banku LV ir teju neiespējami, bet pasportēta importa banka ir ievērojami izdevīgākā stāvoklī. Par šo pamatā arī izbrīns. Kur ir Reifaizen piemēram? Tai sovoks diezgan patīk. Salīdznājumā ar RU gan te sekls dīķis. Bet stabils un profitabls.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu LV ir viens personāžs kurš ir nopelnījis un pelna uz vairākiem ātro kredītu kantoriem utml., tā ka tās "investīcijas" ir viņa labi izrēķināts bizness, bet paralēli ta ka jams labi nopelnīja, šis un tas labs arī mūsu tirgū ir ienācis ...

Kā piemērs :

eleving.com/wp-content/uploads/2023/02/Eleving_Group_profile_12M_2022-2-1.pdf

Un jaunākais "publiskais projekts":

labsoflatvia.com/aktuali/darbibu-sak-merito-partners

Un te škiet ir puslīdz redzams biznesa apjoms:

en.rebaltica.lv/2021/02/the-payday-loan-millionaire/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

IMO diezgan vērtīgs un gudrs likuma piemērošanas piemērs un gadījums lai kompensētu SWAT radītus bojājumus mājai: 

P.S. klasiski valsts policijas radītus zaudējumus kā jau tiek teikts - nekompensē + apdrošinātāji ar uz to skatās kā uz "force majeure", attiecīgi jāskatas vai šādu "joku" kompensē ... cerams ka šis "izies cauri visām instancēm" un kļūs par precedentu ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Nu LV ir viens personāžs kurš ir nopelnījis un pelna uz vairākiem ātro kredītu kantoriem utml., tā ka tās "investīcijas" ir viņa labi izrēķināts bizness, bet paralēli ta ka jams labi nopelnīja, šis un tas labs arī mūsu tirgū ir ienācis ...

Kā piemērs :

eleving.com/wp-content/uploads/2023/02/Eleving_Group_profile_12M_2022-2-1.pdf

Un jaunākais "publiskais projekts":

labsoflatvia.com/aktuali/darbibu-sak-merito-partners

Un te škiet ir puslīdz redzams biznesa apjoms:

en.rebaltica.lv/2021/02/the-payday-loan-millionaire/

Tas personāžs frontē tos biznesus. Tā nav viņa nauda.

Bet LV ir lielāks skaits personāžu, kas nopelna uz ātrajiem kredītiem. Arī Mr.20%

Tgd gan pamatā restrukturizācija un jaunus klientus grūti dabūt. 

Bet % likmes šiem ir un būs ļoti augstas salīdzinājumā ar publiski piesaistīto naudu. Šie diezgan maz ietekmē tautsaimniecību, jo vairāk kā īstermiņa faktoringu tur nofinansēt nevar

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sākotnēji - jā, tagad IMO vairs jau laiciņu ne - tas par frontēšanu ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Šorīt TV1 intervija ar Ašerādenu.

Izlaiž valsts obligācijas, aizņemsies no tautas.

Tāpat esot jāpārfinansē ārējais parāds.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Šorīt TV1 intervija ar Ašerādenu.

Izlaiž valsts obligācijas, aizņemsies no tautas.

Tāpat esot jāpārfinansē ārējais parāds.

Ekonomiski ļoti loģiskas darbības, pareizais jautājums ir kā šādas kustības iet kopā ar nesenajiem paziņojumiem par iespējamajām pensiju reformām. Ja valsts plāno kaut ko pārkreditēt lai tiktu galā ar savām īstermiņa saistībām, tad tas laikam nav īsti labi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nedzirdēju, sarunu bet īstermiņa saistību pārkreditēšana kā tāda nav nekas sevišķs, jautājums par kontekstu, pročiem utml.

Galvenais lai nav atkal no mušas uzpūsts zilonis, vai "pretēji" ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Izklausās, ka man par Trampa "iesēdināšanu" galīgi nebija taisnība, iesēdīsies galīgi ne finanšu dēļ, bet savu melu dēļ.

Un Fox News arī "atrausies" ka maz neliksies:

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te vēl otrs intersants "joks" kurā Tramps ir "iekritis":

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja: visi fuktuki agrāk vai vēlāk saplūst ar naudu un naudas devējiem - skat. rimševiča sāgu kā piemēru - un kļūst bezzobaini

Saki, ka arī Latvijā jau pie varas esošais režīms ir kļuvis fašistisks?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Izklausās, ka man par Trampa "iesēdināšanu" galīgi nebija taisnība, iesēdīsies galīgi ne finanšu dēļ, bet savu melu dēļ.

Un Fox News arī "atrausies" ka maz neliksies:

Tā Trampa lieta kļūst arvien slidenāka pašam visiem iesaistītajiem. Rekur Tramps iesūdzējis tiesā savu advokātu par konfidencialitātes pārkāpumiem - tad kā sanāk, Tramps atzīst savu vainu un sūdz iekšā savu advokātu?

www.tvnet.lv/7752680/tramps-iesudz-tiesa-savu-bijuso-advokatu

Un paši republikāņi? Tipa neviens nezināja, ka Tramps ir līdz acīm sašmucējies un viņu vajadzēja kaut kur nobāzt kādā dziļākā stūrī? Jā, Tramps ir populārs vienkāršajā tautā, bet šāda veļas mazgāšana pamazām sāks grauzt arī viņa popularitāti, jo esošo lietu vēl varēja norakstīt uz demokrātu izrēķināšanos, bet ja pats jau sāk sūdzēties par to, ka viņa advokāts atklājis patiesību, tad tā situācija strauji mainās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Tie visi ir tikai mēģinājumi attālināt publiku no visu faktu "salīmēšanas" kopā. 

Advokāts, kurš piedalās tā vai citādi tiesas procesā nedrīkst slēpt absolūti nekādu  viņam zināmu informāciju kas ir viņa rīcībā un tā ir saistīta ar tiesas procesu. Vienīgais veids kā advokāts teorētiski varētu izlīst no ļoti nopietnas atbildības ir tad, ja konkrēta tiesas procesa ietvaros apsūdzība skar arī advokātu tiešā veidā, tad viņš drīkst nesniegt pašinkriminējošu liecību ...

UN .. iespējams, ka tieši tāda ir šī "doma" ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Pēc šādām darbībām rodas iespaids, ka mērķis vairs nav cīnīties par prezidenta krēslu, bet gan netikt cietumā, it sevišķi jau tiem kuriem uzvārds nav Tramps. 

Alternatīvi varbūt arī paši republikāņi palīdz pumpēt šo lietu, jo pēc trampistu izgāšanās pēdējās vēlēšanās, tas bars ir ar steigu jānovāc no skatuves. Katrā ziņā būs interesanti, jo tā papētot ir arī citi kandidāti, ko  republikāņi varētu mēģināt pumpēt, ja nu Tramps pavāktos malā

www.politico.com/interactives/2023/republican-candidates-2024-gop-presidential-hopefuls-list/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Advokāts piedalījās tādā veidā, ka tika notiesāts uz 3 gadiem federālajā cietumā, bet atsēdēja vienu. Viņš arī pats iesūdzēja Trampa organizāciju: In March 2019, Cohen sued the Trump Organization to cover the $1.9 million in financial penalties plus an additional $1.9 million in his unpaid defense costs. Un arī "Stormija arī iesūdzēja Koenu.

Kopumā viss izskatījās apmēram tā: 

Tiesnesis: Tad jūs, Koen, atzīstat sevi par vainīgu vēlēšanu kampaņas ziedojumu likumu pārkāpšanā ? Jūsu godība, tas nebija ziedojums kampaņai, tā bija nauda aukai par mutes turēšanu !

Ak tā, tad spriedums tāds: Jūs tiekat atzīts par vainīgu  vēlēšanu kampaņas ziedojumu likumu pārkāpšanā, arī to noteikumu pārkāpšanā, kuri nosaka kārtību, kā jāmaksā aukām, tad vēl par melošanu tiesai un katram gadījumam vēl par nodokļu nemaksāšanu !

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Dzīves realitāte droši arī ir, ka iesēdās par relatīviem sīkumiem, gan tādēļ ka politiskais fons, gan tādēļ ka nav gluži pilnīgs muļķis un zina ko un kā ...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti