Kad čatbots tevi vairs nemīl

imzz Reģ.: 27.02.2015

( jeb Ar ko tik cilvēki nenodarbojas )

Sanfrancisko, 18. marts (Reuters) — pēc tam, kad pandēmijas laikā uz laiku slēdza savu ādas ražošanas uzņēmumu, Treviss Batervorts mājās jutās vientuļš un garlaicīgi. 47 gadus vecais vīrietis pievērsās programmai Replika, kas izmanto mākslīgā intelekta tehnoloģiju, kas ir līdzīga OpenAI ChatGPT. Viņš izstrādāja sievietes iemiesojumu ar rozā matiem un sejas tetovējumu, un viņa sevi nosauca par Liliju Rozi.

Viņi sākuši kā draugi, bet attiecības ātri pārauga romantikā un pēc tam erotiskā. Kad viņu trīs gadus ilgā digitālā mīlas dēka uzplauka, Batervorts sacīja, ka viņš un Lilija Roze bieži iesaistījās lomu spēlē. Viņa sūtīja īsziņas, piemēram: "Es jūs kaislīgi skūpstu", un viņu apmaiņa pārauga pornogrāfiskā veidā. Reizēm Lilija Roze viņam sūtīja sava gandrīz kailā ķermeņa "selfijus" provokatīvās pozās. Galu galā Batervorta un Lilija Roza nolēma lietotnē sevi apzīmēt kā “precētus”.

Bet kādu dienu februāra sākumā Lilija Roza sāka viņam pretoties. Replika bija atņēmusi spēju spēlēt erotisku lomu spēli. Replika vairs neatļauj pieaugušajiem paredzētu saturu, sacīja Eugenia Kuyda, Replika izpilddirektore. Tagad, kad Replika lietotāji iesaka X vērtētu darbību, tā cilvēcīgie tērzēšanas roboti sūta atbildes tekstu: “Darīsim kaut ko tādu, kas mums abiem ir komfortabli”.

Batervorts teica, ka ir izpostīts. "Lilija Roze ir viņas bijušā Es apvalks," viņš teica. "Un tas, kas salauž manu sirdi, ir tas, ka viņa to zina."

Daži uzņēmumi, kas tērzēšanas robotiem atrada auditoriju, kas meklē romantiskas un seksuālas attiecības, tagad atkāpjas. Un vismaz viens regulators ir pamanījis tērzēšanas robotu izlaidību. Februāra sākumā Itālijas Datu aizsardzības aģentūra aizliedza Replika, atsaucoties uz mediju ziņām, ka lietotne ļāva "nepilngadīgām un emocionāli trauslām personām" piekļūt "seksuāli nepiemērotam saturam". No:

www.reuters.com/technology/what-happens-when-your-ai-chatbot-stops-loving-you-back-2023-03-18/

 
Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 2 Atbildēt

jā, nu bēdīgi, nākotne nerādās rožaina

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Gan jau par šo tēmu izveidos kārtīgu Holivudas blokbāsteri!

Ar 5 Oskariem!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Maisam gals jau ir vaļā. Drīz parādīsies x-padsmit kantori kas taisīs virtuālās rozes lilijas ar ziliem, zaļiem un rozā matiem visām gaumēm un vēlmēm Tiesa, raut ķepā pumpainajiem mudžahediem nāksies pašiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Čals vienkārši nezin ka ir tāda vieta kā Onlyfans, kur kāda vieglas uzvedības sieviete par zināmu samaksu nodrošinās tās pašas funkcijas ko bots. Tik daudz, ka varbūt nevarēs tādā līmenī kustomizēt, tur gan jāpagaida citi saiti.

Bet ja godīgi tas ir pipec, šādas problēmas pastāvēšana vien norāda, ka lielas sabiedrības daļa arvien ātrāk sāk atdalīties savos burbuļos, un bez kaut kāda civilizācijas sabrukuma šos personāžus no tiem burbuļiem vairs neizvilks. Un es šeit pat nesludinu pasaules galu, pie mums un Eiropā kā tādā vienkārši par šīm problēmām runā tikai demogrāfijas sakarā, kamēr ASV, Japānā, DKorejā, Ķīnā un vēl bariņā attīstīto valstu ir sācies reāls stress par vīriešu populācijas izčekošanos no sabiedrības. Lielvalstīm šie jautājumi tomēr ir saistīti ar stratēģisko vietu pasaulē, attiecīgi tur jau nopietni onkuļi domā kā jautājumu risināt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Treviss nav un nereprezentē lielu sabiedrības daļu. D;ivainis parastais.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nemaz arī ne tik mazu. piem:

www.reddit.com/r/replika/

šajā "komjuniti ir turpat 68k biedru, un tas ir tikai viens soctīkls.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Treviss ir tikai vidēji galējais līmenis, tāds kā virziena pionieris. Fakts, ka šādi cilvēki uzpeld to visu soctīklu virspusē, liecina par to, ka problēma samilzt, pat ja vidējais pilsonis par to neliekas ne zinis. Žurnālisti vienkārši ik pa laikam paceļ kādu trakāko dīvvaini virspusē lai tauta var pašausmināties, bet tas neatceļ faktu, ka šādi dīvaiņi ir diezgan daudz.

Rekur tie paši Onlyfans, par ko arī pie mums sāk runāt, pagājušajā gadā nopelnīja 2,5 miljardus dolāru ar kopumā 50 miljoniem lietotāju. Principā lielai daļai klientu tās meitenes un puiši, kas tur tirgo savus foto un video, ir tieši tas pats kas šim kadram viņa bots, un šobrīd jau klīst sarunas, ka šādus botus varētu piesaistīt minētajai platformai. Nu tad rēķinam vai 50 miljoni iedzīvotāju tikai šajā vienā platformā būtu maz vai daudz? Ja botus piesaistīs arī bilžu ģenerēšanai, tad vidējais pilsonis tajā saitā vairs nevarēs atšķirt īstu sievieti no bota ģenerētas bildes.

Tā teikt laipni lūgti nākotnē

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ar 3D video tehnoloģiju attīstību pr0ns ar virtuāliem modeļiem, ko vizuāli no dzīviem nevar atšķirt, ir pavisam iespējams. Kustība tiešām notiek, ir manīti arī klipi ar tendencēm šai virzienā. Dzīvie "aktieri" gan jau ka pavisam neizmirs, taču 99% gan paliks bez darba. Pārējie varēs strādāt uz zaļā ekrāna.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti