Bradypus rakstīja: Nez ko tu par sevi pierādi, sakot, ka smieklīgi ir tas ka ņemu vērā izteikto pamatoto aizrādījumu, ko arī skaidri pieminēju, pat vārdā nosaucot aizrādītāju.
1. Tava ofisa sienas apmaksā klientu rēķini. Ķēdē ir jāiekļauj tava izrakstītā rēķina ceļu pie gala patērētāja - neaizmirsti, ka to 0% rēķinu tu drīksti izrakstīt tikai PVN maksātājam, nevis jebkurai juridiskai personai, kā mēģināji izmeloties un pēc tam griezt otrādi, ka es nezinot, ka PVN maksātājs ir juridiska persona. Formulu Ražotājs->Tirgotājs, protams, drīkst paplašināt kā (Ražotājs1->Ražotājs2->...->RažotājsN)->Tirgotājs - to neraksta skaidrojumos ar pieņēmumu, ka to nesaprotoši lohi nespēj būt ražotaji, bet tu izskatās, ka esi pierādījums pretējam.
2. Tā kā pirmais punkts pierādīja tikai to, ka tu nejēdz PVN apriti un melo, ka PVN maksā gala patērētājs tev nākas melot tālāk un tagad apgalvot, ka esmu apstrīdējis, ka "neviens uzņēmums PVN nerēķina iekšā savos peļņas aprēķinos". Bet patiesībā iepriekš runa bija par Msh algas, nevis uzņēmuma peļņas aprēķinu un tu izteici vispārīgu apgalcojumu "liek iekšā aprēķinos" - tagad mēģini nolekt uz pilnīgi nesaistītu peļņu - t.i. vienu konkrētu aprēķinu, kad esi apdirsies ar iepriekš apgalvoto.
3. Vienīgais, ko tu spēj - tagad izlikties, ka esi baisi kaut ko pierādījis, jo es piekrītu, ka reversā PVN maksāšana NEKĀ neitiekmē Msh algu. Par to nekad nav bijis strīda - es no pašā sākuma teicu, ka vienīgā iespēja algai neaplikties ir PVN nemaksātājiem, ko skaidri uzrakstīju, pieminot arī, ka tajā limitā necik daudz algas maksāt nevar un PVN nemaksātāji parasti tomēr ir viena cilvēka SIA pašnodarbinātības vietā.
Kāpēc neņēmi vērā pie pirmā aizrādījuma?
1. Un ja nu es strādāju tikai ar pvn maksātājiem?
Formulu tu vari paplašināt, bet ko tas maina un ko tu ar to gribi pateikt?
2. Kad tu veikalā nopērc maizi, kas samaksā PVN tu vai ražotājs?
Es nekur nemēģinu nolekt, es joprojām saku, ka pvn nevienam uzņēmumam nav saistošs NEKĀDOS aprēķinos.
3.Tad tagad tu gribi teikt, ka msh darba devējs ir PVN nemaksātājs? No kurienes tev tāds info?
4.Pilnīgs bezsakars.
Nekas tur nav IEROBEŽOTS
"reversā PVN maksātājam PVN būs jānomaksā uzreiz, ar pārdevēja rēķinu. Tikmēr parastā PVN maksātājam nav jāiesaldē šādi līdzekļi, jo PVN būs jānomaksā tikai pēc preces realizācijas"
Tam nav nekāda sakara ar to vai esi reversā vai parastā nodokļa maksātājs, bet ar preci ko pērc, piemēram, pērkot datoru, jebkurā gadījumā preci uzreiz nopirksi bez PVN, bet lejot degvielu jebkurā gadījumā samaksāsi ar PVN, un vēlāk samaksāto PVN ieliksi priekšnodoklī un saņemsi atpakaļ.
Algas PVN daļa - tas vispār ir kaut kāds jauns, agrāk nelietots, termins 😂