Otro dienu pēc kārtas automašīna uz gājēju pārejas savaino bērnu 11

 
Nozare.lv | 8.februāris 2015 0:02

Vakar Kurzemē kāds autovadītājs pārbraucis pāri deviņus gadus veca zēna pēdai, kad viņš šķērsojis gājēju pārēju, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Bērnam negadījumā lauzti vairāki kāju pirksti. Šis aizvadītajās divās dienās bijis jau otrais gadījums, kad, šķērsojot gājēju pāreju, savainojies bērns. Piektdien līdzīgā negadījumā cieta arī viens pieaugušais.

Jau vēstīts, ka vakar Jūrmalā uz gājēju pārejas tika notriekts 15 gadus vecs zēns, pastāstīja Vītola. Jaunietis negadījumā lauzis kāju.

Valsts policija (VP) informēja, ka negadījums noticis Skolas ielā. Pagaidām nenoskaidrots autovadītājs ar automašīnu "Mitsubishi Lancer" uzbrauca zēnam, kad viņš sķērsoja gājēju pāreju, ar rokām stumjot velosipēdu.

Līdzīgu negadījumu piektdien policija reģistrējusi Limbažos, Rīgas ielā, kur uz gājēju pārejas nenoskaidrots vadītājs ar pagaidām nenoskaidrotu automašīnu uzbrauca 1988.gadā dzimušai gājējai un no notikuma vietas aizbrauca. Pēc negadījuma gājēja nogādāta slimnīcā.

 
Visi komentāri
 
k 8.februāris 2015 11:18
3 0 Atbildēt

Tādiem auto braucējiem nav ko vispār darīt uz cela,un vēl nenāktu par sliktu vadītāja tiesības uz kādu laiku atņemt,tad zinās ko drīkst un ko nedrīkst!!!

J.R. 8.februāris 2015 11:50
2 2 Atbildēt

atrisinājums varētu būt šāds-pie gājēju pārejām max. ātrums 30km/h,jeb pie gājēju nepalaišanas uz vietas atņemt tiesības piem. uz 3mēnešiem jo naudas sodi neko nemaina-kam pilna ķeša ar naudu var atļauties daudz ko pārkāpt,pats ikdienā braucu ar automašīnu un cenšos pievērst gājēju pārejām uzmanību-kāds var arī negaidot izskriet un vainīgs būs šoferis.

ES 8.februāris 2015 13:13
1 1 Atbildēt

Varbūt tomēr vajadzētu bērniem iemācīt satiksmes noteikumus :

24. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

26. Gājēji uz brauktuves nedrīkst kavēties vai bez vajadzības apstāties. Gājējiem, kuri nav paguvuši šķērsot brauktuvi, jāapstājas uz "drošības saliņas". Gājēji drīkst turpināt šķērsot brauktuvi tikai pēc tam, kad ir pārliecinājušies, ka tas nav bīstami.

Ja sīkie pārmaiņas pēc sāks skatīties kur brien nevis lekt mašīnām priekšā jo īpaši slidenā laikā tad viņus arī nepiebrauks!!!!!!!

uupis 8.februāris 2015 14:13
2 0 Atbildēt

Neviens nav atcēlis CSN 159. 160. Un 161.

Varbūt laiks šoferim IEVĒROT CSN?

Viena krievu dura piektdien gribēja braukt pa trotuāru un bija izbrīnīta, ka pa to pārvietojas gājēji, kuri no viņas kloākas tika nodēvēti par fašistiem. Šoferiem ir lielas problēmas ar csn un pašu psihi.

Vernons 8.februāris 2015 14:25
2 0 Atbildēt

Vispār gājējam aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports! Un būtu izcili labi, ja gājējs pie pārejas uz piecām sekundēm iepauzētu, tad viņu nenobrauktu un viņš kaudzē nesakrautu arī auto braucējus.

CSN jāpilda katram ne viss katramotram!

uupis 9.februāris 2015 7:26
0 2 Atbildēt

Tātad Vernons attaisno gājēju notriekšanu?

Tātad Vernonprāt vadītājs drīkst nelaist gājēju?

Tātad Vernonprāt Vernons drīkst notriekt neredzīgu gājēju ar baltu spieķi, jo šams neiet pa gājēju pāreju un nevar pārliecināties par drošību, tik vicinās ar koku?

Tātad Vernonprāt 159. CSN automātiski atceļās ja šoferis notriec gājēju?

Tātad Vernonprāt Dzīvojamā zonā gājējam nav priekšroka, jo vadītājs drīkst pārsniegt braukšanas ātrumu un vizināties pa trotuāriem?

Vernona sētas CSN jau mums ir zināmi ar Gājēju zonu Mežparkā. Izlasi tak vienreiz CSN un samazini ātrumu pirms gājēju pārejām!

Vernons 9.februāris 2015 12:34
0 0 Atbildēt

Iesaku CSN pildīt no A līdz Z, ne viss epizodiski! Un katram! Nepiesienies vārdiem, tas lietas būtību nemaina! Gājējam šie Noteikumi arī ir jāpilda! Diemžēl gājēji un velosipēdisti iet bojā savas muļķības pēc. Un kā Tev patīk šāds CSN salikums 10., 27. un 161.? Nevajag par katru cenu radīt divdomīgu situāciju. Bērniem es mācu satiksmes Noteikumus drakoniski un viņi tos ļoti labi zin! Emocijas un ambīcijas atstāj teātrim, reālā dzīve uz ceļa ir jāveido telpiskā ceļa uztvere un vienlaicīgi jāzin sekojošais, neredzi vai nav pārredzamība 180 grādu lenķī, pat tad, ja arī luksoforā ir zaļais, neskrien ar divām un vairāk kustības joslām vienā virzienā tas ir ļoti svarīgi. Tā Tev ir atbilde uz 159. punktu!

uupis 9.februāris 2015 16:44
1 0 Atbildēt

Nu neviens tev neaizliedz bremzēt pie zaļā… :D

Lai gan tas kautkā neiet kopā ar jūsu teoriju, ka 119. ir attiecināms uz priekšā braucošo… :D

Vēlreiz atkārtošu – cik no jums stāvlaukumos dod priekšroku (ļauj pirmajam iet) gājējam? Cik no šoferiem brauc ar 20 km/h Dzīvojamā zonā un bremzē pirms katra gājēja un dod viņam priekšroku, kā to prasa CSN? Atbildes arī parādīs cik jūs zinat un cik ievērojat CSN…

Vernons 9.februāris 2015 22:06
0 0 Atbildēt

Nevajadzēja gadu gadiem kropļot CSN 119. punktu! Policijai pietika nekaunības uz šādu CSN salikumu 10. un 119. punkti, kur apsūdzēts tiek katrs otrais, "distances" neievērotājs!

119. paredz, ka "priekšā braucošais bremzējot" pildīs arī CSN 70., 73., 77. punktu prasības! Īpaši CSN 118.4.!

Ātruma samazināšana bez brīdinājuma signāla ir noziegums!

Strauja bremzēšana - dubult noziegums!

Bet iebraukt joslā, kādam priekšā un pastrādāt abas šīs darbības ir trīskārš noziegums!

Un visam šim punktu pieliek video reģistratori! Ko teiksi?

uupis 10.februāris 2015 10:59
0 0 Atbildēt

Ko teksi?

Tieši to pašu ko jūs: «Bet iebraukt joslā, kādam priekšā un pastrādāt abas šīs darbības ir trīskārš noziegums!» un numur 2 «CSN jāpilda katram ne viss katramotram!»

Tātad cik saprotu, tad vadītājam IR jāsamazina braukšanas ātrums vai jāapstājas pirms GĀJĒJU PĀREJAS, jeb Jūs atbalstat DUBULTMORĀLI, ka vādītājam NAV jāsamazinā ātrums pirms pārejas BET gājējam OBLIGĀTI jāpārliecienās? Tad Katram Otram vai tomēr KATRAM???

Fūrenieks arī – zinot savas kravas īpatnības un masu neizvēloties drošu braukšanas ātrumu arī ir pārkāpējs (izbirušās aluspudeļu un dēļu kravas) jebšu šito atkal novelsiet uz B kategoriju, ka šamie pa viaduktu brauc tik ātri ka fūrei jāpieskaņojas viņu plūsmai?

Vernons 8.februāris 2015 14:22
2 0 Atbildēt

CSN būtu jāmāca, jāstāsta un presē jāpublicē izdarot atsauci uz CSN 4., 6.un 10. punktiem, kuri noteic kārtību un secību, kā darbojas Noteikumi vispār.

CSN ir arī kuriozi momenti, piemēram CSN 27. un 161. punktu salikums. Šis arī labs, CSN 38.4. un 38.8.!

Viens gāja otrs brauca, bet kāds trešais aizsedza abiem skatu! Sekas palika bet cēlonis aizbrauca!

Vispār Tautai nepatīk, ka viņus pamāca.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti