Policija saka "Abi!" (+ video) 11

 
iAuto | 28.jūnijs 2016 15:45

Izvērtējot notikušā apstākļus, policija secinājusi, ka avārijā vainojami abi autovadītāji.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.jūnijs 2016 23:16
10 3 Atbildēt

Var tikai piekrist. Abi manevri nav ne droši ne prātīgi.

Vernons 29.jūnijs 2016 8:30
6 19 Atbildēt

Kopš kura laika nepārtrauktās līnijas drīkst šķērsot?

Kopš kura laika no joslas tikai pa labi drīkst braukt taisni?

Un pārkāpējam "priekšā esošā" statusā nevajadzēja būt!

Ne velti Krievijā un ne tikai joslu pa labi atdala ar dzelžiem un betona blokiem!

Ungārijā katru virzienu regulē atsevišķi! Jelgavā arī.

ABECEDE95 29.jūnijs 2016 10:13
10 3 Atbildēt

ГАИ taisnība. Braukšana taisni no labās malējās joslas pāri nepārtrauktajiem horizontālajiem ceļa apzīmējumiem konkrētajā situācijā ir braukšana virzienā, kas no tās joslas nav atļauts. Braukšana aizliegtajā virzienā. Pretīmbraucošie savukārt nedod ceļu, nogriežoties pa kreisi. Viss skaidrs, kā diena.

Haha 29.jūnijs 2016 10:26
1 7 Atbildēt

Vainīgs ir tikai viens. Tas ir lidotājs kuram joslu apzīmējumi pie vienas vietas. Tas, kas griezās pa kreisi bez problēmām un nevienam netraucējot būtu pabeidzis manevru. To lidotāju viņš arī redzēt nekādi nevarēja caur citiem auto.

Kanibaals 29.jūnijs 2016 10:35
3 1 Atbildēt

Tas nevienam netraucējot ir visai nosacīti, jo tāda izšmaukšana nogriežoties pa kreisi bieži traucē uzsākt braukt tiem, kas brauc taisni, sevišķi, ja vēl patrāpās kāds gājējs, kas aizkavē šo "veiklo" manevru.

Arī CSN šādu izšmaukšanu nepieļauj, jo pa kreisi ir jānogriežas tā, lai nenonāk pretējā braukšanas joslā, kas šeit netika izpildīts. Tā kā pēc mūsu likumiem pārkāpēji ir abi.

ABECEDE95 29.jūnijs 2016 11:35
8 0 Atbildēt

Tie, kuri nogriežas no viena ceļa citā (šoreiz pa kreisi) objektīvi nevar būt simtprocentīgi pārliecināti, vai pretīmpraucošais brauc atļautajā vai neatļautajā virzienā, vai pie atļaujoša vai aizliedzoša luksofora signāla u.tml. Lielizmēra (pat ne vienmēr "lielizmēra" krustojumos) dažkārt ir grūtības saskatīt tālumā horizontālo "razmetku", sevišķi, ja ir nokrišņi. Tāpat ne vienmēr bruktuves kreisajā pusē (tur, pāri krustojumam) luksofori tiek dublēti tā, lai būtu redzami arī otram virzienam, un cilvēkam nav rentgena redze. Tāpēc, ja pretīmbraucošais tomēr brauc, jāpieņem, ka viņš to dara atļauti un jāpalaiž. Un, visbeidzot, jāatceras, ka, manevrējot mēs radam TIEŠOS draudus satiksmei, pretstatā tam, kurš vienkārši brauc taisni. Ja reiz sadursme notika, tad tas, kurš brauca pa kreisi, NEPIETIEKAMI pārliecinājās par drošību. Vai vispār nepārliecinājās. (B-kategorijas viela, sākuma nodarbības, bļin!).

Bļin 30.jūnijs 2016 10:16
0 3 Atbildēt

Tātad nogriezties pa kreisi vispār nav iespējams, jo vienmēr būs kāds auto pretī, ja tu esi pilsētā.

Vernons 29.jūnijs 2016 12:29
2 11 Atbildēt

Starp abiem "faķīriem" bija šķērslis cita auto izskatā. Redzamība bija, bet nebija pārredzamība! Un tukšais "tunelis" aizvērās abiem. Arī CSDD apelē pie bīstamu situāciju prognozēšanas, te ir spilgts piemērs!

Izvērtējot katra rīcību atsevišķi vaina ir 100% uz 100%! 50/50 nederēs!

Vēl jautrāk izskatītos, ja viens no auto būtu ar impuls lampām. "Joutube" tādu piemēru pietiek.

k442 29.jūnijs 2016 17:01
1 0 Atbildēt

Es tomēr krievu miličiem īsti negribētu piekrist. Tie abi steidzīgie, kuri, iedegoties luksofora zaļajam signālam, strauji startēja un izpildīja nogriešanos pa kreisi, neradīja nekādu traucējumu ne filmētājam, ne kādam viņam blakus esošajam, kas brauca taisni PA ATĻAUTU trajektoriju. Sadursme notika "saliņu" zonā, pa kuru braukt taisni nav atļauts. Tā kā tie abi, kas veica "steidzīgo" nogriešanos, nav radījuši traucējumus tiem, kas brauc taisni saskaņā ar noteikumiem, saskatīt viņu rīcībā pārkāpumus nav tiesiska pamata.

P.S. Abpusējās vainas piekritēji, vai esat gatavi noņemt pusi atbildības nastas no ceļu bezkauņas, kurš lido, kā un kur vien ienāk prātā, klaji ignorējot zīmes, apzīmējumus u.c. CSN prasības???

Vernons 30.jūnijs 2016 9:24
1 11 Atbildēt

Katram uz ceļā ir jārīkojas TĀ, lai neradītu bīstamu situāciju!

Iekrist varēja arī pirmais pa kreisi ejošais, jo netika ņemta vērā savas Tautas mentalitāte, pārkāpt visu ko vien var!

Man Tavs domu gājiens ir pieņemams! Bezkauņam, šķiet, ir trīs pārkāpumi vienlaicīgi!

Brumburbaks 30.jūnijs 2016 9:37
2 0 Atbildēt

Piekrītu abiem.Lidotājs&līdējs satesās ar lidotāju.Nedaudz pārnestā nozīmē iznāca "samosud".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti