Kravinieku "paņem spīlēs" (+ video) 13

 
iAuto | 14.septembris 2016 17:38

Izbraucot uz galvenā ceļa, baltās "fūres" vadītājs izstūrē priekšā video autoram, kam vairs nav, kur sprukt.

 
Visi komentāri
 
Vernons 14.septembris 2016 20:38
4 12 Atbildēt

Bauslis Nr.1, ja māc šaubas nešaubies, tā arī notiksies!

Priekšā esošais, ar savu rīcību, Tev radīs nepanesamus braukšanas apstākļus!

CSN paredz samazināt ātrumu pirms šķēršļa, kuru Tu spēji pamanīt!

Nepārtrauktā līnija, kā redzam, nav panaceja, nepalīdz.

Un tiesība paļauties ka arī citi pildīs Noteikumus nekad nav bijusi, jo nekādu atbildību par savu rīcību no katra neprasa.

Es šajā situācijā būtu situācijas saimnieks!

Truck 14.septembris 2016 21:02
11 10 Atbildēt

Man arī likās, ka filmētājam bija pietiekami laika, lai reaģētu, turklāt viņš varēja jau agrāk bišķi nomest, lai tas kreisajā pusē ātrāk tiktu garām

he 14.septembris 2016 23:15
7 9 Atbildēt

filmētājs pilnīgs idiots un muļķis,kam pat dirsā smadzeņu nav!!!

Michux 15.septembris 2016 1:22
5 9 Atbildēt

Njaa, acīm redzot te kādam ar saprašanu tā pašvakāk...

Kāds vēl šķērslis? Ja priekšā mētātos baļķis pāri joslai, tad es saprotu, tas ir šķērslis! Bet ja viens idiots vienkārši man priekšā iegriež manā joslā, tad pilna atbildība gulstas uz manevra veicēja pleciem. Ja šeit Latvijā pēc likuma tā nav, draugi mīļie, tad ir galīgā pakaļā...

Tik pat labi viņam ritens var nolūzt un viņš iegriež manā joslā...viņam sirdslēkme var piemesties un viņš iegriež manā joslā...pēc Jūsu rakstītā sanāk ka man tas viss ir jāparedz un jāizvairās no šķēršļa...

Lai Dievs apžēlojas par Jums tuvajiem un dod tiem spēku sadzīvot ar Jūsu loģiku...

Vernons 15.septembris 2016 9:38
0 0 Atbildēt

Un ko Tu piedāvā?

Michux 15.septembris 2016 10:10
1 0 Atbildēt

Šajā gadījumā es Tev neko nevaru piedāvāt...jo vidējā josla bija aizņemta, citādāk varējā pārkārtoties, lai atļautu tam aklajam ieskrieties un iekārtoties vajadzīgajā joslā...bet viņš pat neizmantoja ieskriešanās joslu, viņš vnk brutāli pa taisno rāva iekšā joslā nepārliecinoties par to vai tā ir brīva vai nav...

Rīgā uz nepabeigtā tilta viņš droši vien arī spiestu pedāli grīdā!

Vernons 15.septembris 2016 10:44
0 5 Atbildēt

Ansis ielika Rīgā uzņemtu šo:

www.youtube.com/watch?v=85ETWuFJ6J4

Pievērs uzmanību www.youtube.com/watch?v=85ETWuFJ6J4 (0:30-1:30), nepārtrauktās līnijas ignorēšana jau ir "stils", kas noved arī pie šeit redzamām sekām.

Uz vienas līnijas šeit ir četri auto! Arī pa blakus, pa kreisi esošam, nav kur paņemt, jo kreisā pusē ir vieglais.

rt 15.septembris 2016 8:26
3 5 Atbildēt

Autoram "izveiroties no avārijas" vajadzēja nedaudz paraut pa labi, uzsitot pa izlīdēja kabīni. Ekšens būtu labs, izlīdējs dabūtu mācību visai dzīvei, protams, ja paliktu dzīvs nokrītot no tilta.

p.s. lieli gabarīti nedod priekšroku...

DidzisKalnietis 15.septembris 2016 12:00
8 5 Atbildēt

Ne velti ir teiciens: Sargājies pats, un Dievs Tevi sargās! Tas, ka "man ir taisnība", nereti noved pie negadījumiem, no kuriem bija elementāri izvairīties, esot nedaudz tālredzīgākam. Pie kam - esošajā amerikāņu video, fimētājam vajadzēja pieklājīgi un savlaicīgi palaist garā viņu apsteidzošo auto un pārkārtoties uz blakus joslu pa kreisi, lai to, kurš brauc ārā no labās puses, ielaistu joslā un nespiestu viņam sabremzēties tikai tāpēc, ka filmētājs negrib pārkārtoties. Domāju, ka līdzīgā situācijā filmētājs arī gribētu, lai viņu ielaiž joslā bez bremzēšanas, un lādētu to, kurš tā nedara. Man arī šādi tipi nepatīk. Tas, ka izbraucošais nenoturējās savā joslā, jau ir cits jautājums, un formāli filmētājs izrādījās cietušias, lai gan sadursmē morāli ir līdzvainīgs.

Kas attiecas uz Anša ievietoto video, smagajam, protams, bija jāielokās joslā, nepārkāpjot nepārtraukto līniju. Video kvalitātes dēļ nepamanīju, kur vēl Vernons saskatīja nopietnus pārkāpumus, katrā gadījumā man izskatījās, ka manevrējot smagais nepārtrauktās līnijas nešķērsoja un arī Ansis viņu ļoti korekti ielaida labajā joslā (kas nenotika amīšu video). Vienīgi braucot uz apli, Ansis iespraucās blakus smagajam, pirms tas bija pabeidzis manevru uz pirmo joslu, kas nav aizliegts, taču nav arī iemesls cepienam, kāpēc smagais atrodas kaut kur joslām pa vidu - līdz izbrauktuvei uz apli Anša manevra uzsākšanas brīdī smagajam vēl bija palikuši vismaz 30 m, kas ir pietiekami, lai ieņemtu labo joslu!

Nevajag gaidīt, ka smagauto ar garām piekabēm, kā šajā gadījumā, veiks asus manevrus un izlocīsies kā čūskas. To sapratīs, laikam, tikai tie, kas ar šādiem transporta līdzekļiem ir braukuši un manevrējuši. Vernonam, kā lielo automobiļu braukšanas guru, šo vajadzēja piezīmēt!

Atkal tas pats - formāli smagais pārkāpj, neformāli - viņam citādi ir pagrūti korekti izmanevrēt!

Ievērojiet vēl vienu lietu šajā sakarā - smagais ar garo puspiekabi ir spiests , izbraucot aplī, vai nu nedaudz "nozagt" no otrās joslas, vai vismaz turēties pie pašas pirmās joslas kreisās malas. Pretējā gadījumā tam nāksies gaidīt, kad atbrīvojas pirmās divas joslas aplī, lai neiebrauktu ar puspiekabes labo aizmugures riteni krietni zālājā (citos gadījumos - piecu gājēju pēdas). Paši lādēsieties, ja viņš, ievērojot precīzi joslas izbrauktuvē, stāvēs un gaidīs apļa vai krustojuma atbrīvošanos, radīdas pamatīgu rindu aiz sevis.

Jau dzirdu aanša lamāšanos, ka atbalstu CSN neievērošanu, kas patiesībā tā nemaz nav, vienkārši izskaidroju situāciju, jo daudzi par to nav aizdomājušies!

Ja smagais brauktu korekti pa joslām, Ansim otrajā joslā izbraucot aplī vietas nepietiktu, jo tur atrastos smagā priekšgals, lai korekti veiktu manevru. Nāktos bremzēt, vai uzreiz manevrēt uz trešo joslu, kas būtu daudz sliktāk, kā esošajā situācijā!

Vernons 15.septembris 2016 12:33
1 7 Atbildēt

Īsāk un vienkāršāk, katram vieglā auto potenciālam vadītājam jāliek stundu vadīt smagais instruktora pavadībā speciālā poligonā, tad radīsies arī saprašana.

DidzisKalnietis 15.septembris 2016 12:41
3 8 Atbildēt

Tā gan!!! :)

Michux 15.septembris 2016 12:56
5 0 Atbildēt

Esmu braucis arī ar smagajiem, tā ka šeit komentārs galīgi nevietā...es pilnībā atbalstu palaišainu no ieskrējienu joslām, bet šajā gadījumā amīšu video smagais vnk brutāli nevienu metru nenobraucot pa ieskriešanās joslu grieza virsū uz joslu...viņš varēja mierīgi braukt pa ieskrējiena joslu uzņemot ātrumu un, kad filmētājs būtu garām, tad uzgriesties uz 1.joslas...vajag vērtēt situāciju un rēķināt attālumus, lai iekļautos plūsmā un lieki nebūtu kādam jābremzē...

Noskatieties vēlreiz video!!!

DidzisKalnietis 15.septembris 2016 15:34
2 0 Atbildēt

Izlasi uzmanīgi - vai es tiešām būtu rakstījis, ka tas tur rīkojās pareizi, izlidojot pa taisno pirmajā joslā?

Es šajā situācijā savlaicīgi būtu iekārtojies otrajā joslā, lai tam tur ieskriešanās joslā nebūtu jābremzē, bet varētu uzreiz arī ieskrieties. Vai tas ir nepareizi?

Šoreiz, iespējams, tas ļautu izvairīties no sadursmes, bet citkārt tas vienkārši ir pieklājīga un domājoša attieksme pret pārējiem satiksmes dalībniekiem - tā man šķiet!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti