Jelgavā automašīna pie skolas notriekusi zēnu ar velosipēdu 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.oktobris 2016 9:01

Vakar Jelgavā kāda automašīna pie skolas notriekusi zēnu, kurš ar velosipēdu pārvietojies pāri gājēju pārejai.

Pie Jelgavas 2.pamatskolas Sarmas ielā 1961.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Volkswagen Golf" uz gājēju pārejas notriekusi 2008.gadā dzimušu velosipēdistu. Zēns pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Jūrmalā, Strēlnieku prospektā, nenoskaidrots autovadītājs ar automašīnu "Ford Focus" uzbraucis 1942.gadā dzimušam vīrietim un pametis notikuma vietu. Cietušais vīrietis ar traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt Jaunpils novadā 1997.gadā dzimis jaunietis, vadot automašīnu "Ford Focus", nav izvēlējies drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā automašīna saslīdējusi, nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Negadījumā cietis automašīnas vadītājs, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

Par ātruma pārsniegšanu Latvijā noformēti 246 pārkāpuma protokoli. Visvairāk protokolu noformēts Rīgas reģionā - 106. Zemgales reģionā noformēti 53 pārkāpuma protokoli, Vidzemes reģionā - 35 protokoli, Latgales reģionā - 32 protokoli un Kurzemes reģionā - 20 protokoli.

Savukārt par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā noformēti četri protokoli, no tiem divi Zemgales reģionā un pa vienam - Rīgas un Latgales reģionā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 73 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši desmit cilvēki, no tiem septiņi bijuši gājēji vai velosipēdisti.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 4.oktobris 2016 9:31
17 2 Atbildēt

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

Vernons 4.oktobris 2016 10:09
0 16 Atbildēt

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

200.3. braukt pa ietvi, ja braukšana pa brauktuvi, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, nav iespējama, ir apgrūtināta vai bīstama. Braucot pa ietvi, velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Velosipēdu vadītāji nekādā veidā nedrīkst apdraudēt vai traucēt gājējus. Gājējiem, pārvietojoties pa ietvi, ir priekš­roka. Braucot pa ietvi vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām, velosipēdu vadītājiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants paredz, ka Noteikumus pildīs katrs! Ne viss katrs otrais. Un kurš apstājās pirms gājēju pārejas un kļuva par šķērsli starp velosipēdistu un auto? Arī tā var gadīties! Piespēlē sadursmi un aizbrauc!

Vernons 4.oktobris 2016 10:13
0 0 Atbildēt

" uz gājēju pārejas notriekusi 2008.gadā dzimušu velosipēdistu."!

Vernons 4.oktobris 2016 10:53
1 0 Atbildēt
Pēteris 6.oktobris 2016 9:20
0 0 Atbildēt

Perfekti, ātruma ierobežojošie vaļņi, apzīmēta gājēju pāreja, ātrumu ierobežojošās zīmes, brīdinājuma zīmes, un pie tā visa kādu vel sabraukt! Malacis "meitenīt", izpildījies pa pilnu programmu.

dArtanjans 5.oktobris 2016 17:39
0 6 Atbildēt

Kur gulošie poliči,kur fotoradari?!Ak jā,krūmos ar Stalkerīti sēž,jeb taisnā ātrumposmā atvilcējus ķer.Satiksmes drošība Latvijā visiem pie kājas,ka tik buzets un kukuļtarbas pildās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti