Vakar Rīgā uz gājēju pārejas notikusi autobusa un automašīnas sadursme 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.decembris 2016 10:37

Vakar Rīgā uz gājēju pārejas notikusi pasažieru autobusa un automašīnas sadursme.

1963.gadā dzimušas sievietes vadīts autobuss "Setra" uz gājēju pārejas Maskavas ielā sadūries ar automašīnu "Citroen", ko vadījis 1966.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietusi 1938.gadā dzimusi autobusa pasažiere, kura satraumējusies kritiena laikā. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Stopiņu novadā, Granīta un Getliņu ielas krustojumā, notikusi sadursme starp automašīnu "Volkswagen", ko vadījis 1955.gadā dzimis vīrietis, un ekskavatoru "Case", ko vadījis 1981.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā traumas guvis automašīnas vadītājs, kurš nogādāts slimnīcā.

Savukārt uz autoceļa Rīga-Liepāja 1983.gadā dzimuša vīrieša vadītā kravas automašīna "DAF FF" saslīdējusi, nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Negadījumā cietis automašīnas vadītājs, kurš nogādāts slimnīcā.

Jelgavā, Tērvetes ielā, 1949.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Volkswagen Golf" uzbraukusi 1974.gadā dzimušam velosipēdistam, kurš šķērsojis brauktuvi pa gājēju pāreju. Vīrietis ar traumām nogādāts slimnīcā.

 Vakar uz Latvijas ceļiem apturēti astoņi agresīvi autovadītāji, aģentūru LETA informēja valsts policijā.

Visi astoņi apturēti Rīgas reģionā - viņiem par agresīvu braukšanu noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vakar noformēti 160 pārkāpuma protokoli, no tiem 81 Rīgas reģionā, 34 Zemgales reģionā, 23 Vidzemes reģionā, 12 Latgales reģionā un 10 Kurzemes reģionā.

Bet par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā apturēti deviņi šoferi - četri Zemgales reģionā, pa diviem Vidzemes un Latgales reģionā un viens Rīgas reģionā. Tāpat Rīgas reģionā noformēts pārkāpuma protokols par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 75 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 13 cilvēki.

 
Visi komentāri
 
dArtanjans 6.decembris 2016 18:11
4 0 Atbildēt

Vernon,gaidu paskaidrojumus!Kurš kuram ko negarantēja?

Vernons 6.decembris 2016 22:03
1 14 Atbildēt

Nezinu kas par busu un kam pieder. Bet vieglajam, strauji bremzējot, autobusu tas saņēma pēcpusē. Ir cietušais! Un šajā sakarā tiek ierosināts kriminālprocess. Palaidnieks jau berzē rokas, nav ievērota distance. Policija droši domā tāpat! Bet ar šādu slēdzienu tas cauri neies. Ja nav kāds ārzemnieks es uzzināšu.

Pēteris 7.decembris 2016 10:34
3 0 Atbildēt

Kriminālproces tiek ierosināts pret autobusa vadītāju!

Vernons 7.decembris 2016 10:45
1 7 Atbildēt

Tieši tā! Un jānotiek izmeklēšanai. Vēlams video reģistrators. Kāda tipa autobuss bija? Ja tūrisma klases autobuss, tad visiem pasažieriem bija jābūt piesprādzētiem, kājās stāv tikai pilsētas autobusā.

Pēc Kriminālprocesa likuma 377. panta 1. un 2. punkta, ja netiks konstatēta autobusa vadītāja vaina kriminālprocesu izbeigs. Vispār sarežģīti. "Priekšā esošam bremzējot", kādi CSN punkti ir jāpilda?

Pēteris 7.decembris 2016 15:12
0 0 Atbildēt

Tur gari sarakstīts, bet galvenais, nav samazināts kustības ātrums pirms gājēju pārejas, transporta līdzeklis nav vadīts atbilstoši tā ekspluatācijas īpašībām, un tava mīļā distance. Tālāk gaida tiesu medicīnas ekspertu lēmumu pat traumu nopietnību. Nekas drastisks nedraud, maksimāli 60 mēneši bez vadītāja apliecības un 24 mēneši aiz restēm bet domājams vairāk par 3 mēnešiem bez tiesībām, ja tas ir maizes darbs un pāris minimālās algas neiedos.

Vernons 7.decembris 2016 15:57
0 0 Atbildēt

Nu protams, CSN jāievēro tikai pēdējam. Tātad sekas notiesājam, bet cēloņa cēloni attaisnojam. Un no kurienes tāda pārliecība. Nezinot patiesos lietas apstākļus spriedums jau gatavs. Vienkārši ideāli.

Pēteris 7.decembris 2016 17:04
0 0 Atbildēt

Palasījos senā vēsturē, minēji, ka Tu līdzīgās situācijas paliec sauss, jeb pieņem atbildīgu lēmumu un attiecīgi rīkojies neiekļūstot negadījumā. Kas liedza tai kundzi darīt to pašu, grafiks, kotlete uz pannas, vai lielummānija, es liela varena!

Vernons 7.decembris 2016 21:40
0 0 Atbildēt

Vai Tu proti un vari vadīt autobusu, fūri un zirga pajūgu?

Pēteris 8.decembris 2016 9:13
0 0 Atbildēt

Varu, autovadītāja apliecība to ļauj, sen gan to neesmu darījis, ir ienesīgākas lietas ko darīt, tagad padotie to dara. Un tieši tāpēc, kad vadīju, biju 5 x piesardzīgāks, jo zināju, ka sūdus, pat ne manis izraisītus, varu sataisīt milzīgus. Šobrīd, modernos busus, vilcējus, teorētiski var vadīt jebkurš, vadība ir tik pat vienkārša kā VW UP, vienīgi manevrēšana stipri jāpieslīpē. Ir jābūt īpaši "apdāvinātam" lai iekultos nepatikšanās. Zirgu pajūgu gan neesmu vadījis, bet izjādes man patīk.

Tu pasaki kas ir distances tempomāts, parakos auto aprakstos tādu neatradu, nu SCANIA tiešām tāda nav! Iztulkojot sanāk kaut kāds marasms (attāluma ātruma automāts). Zinu adaptīvo kruīzkontroli, kam klāt vel pieliktas sadursmes brīdinājuma/novēršanas funkcija, zinu joslas uzturēšanas sistēmu, zinu automātisko retaderi, kura darbība tieši saistīta ar kruīzkontroli, ceļazīmju atpazīšanas sistēmu. Vismaz veči ir sajūsmā par šo sistēmu darbību, jautā kad ieviesīs masveidā luksofora signālu detektoru. Mums te tāds princips, labāk dienu vēlāk, bet bez līķiem un saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu. CSDD un VIDs sūta uzslavas vēstules.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti