Rīgā uz gājēju pārejas uzbrauc desmit gadus vecai meitenei un aizbēg no notikuma vietas 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.decembris 2016 11:32

Vakar Rīgā, Laimdotas un Biķernieku ielas krustojumā pagaidām nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu auto uz gājēju pārejas uzbrauca 2006.gadā dzimušai meitenei, pēc negadījuma aizbraucot no notikuma vietas.

Negadījums noticis ap plkst.11. Cietusī meitene nogādāta slimnīcā.

Savukārt vakarā ap plkst.20 Viļānos, Kultūras laukumā 11 automašīna "Volkswagen", kuru vadīja 1992. gadā dzimis vīrietis, uzbrauca deviņus gadus vecam zēnam. Arī šajā gadījumā cietušais nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 102 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki, tostarp seši gājēji un velosipēdisti. Bojā gājušo nav.

Piektdien pēcpusdienā plkst.15.40 Tukuma novada Slampes pagastā uz autoceļa Jelgava-Tukums 1952.gadā dzimis vīrietis ar auto "Opel Zafira" izraisīja sadursmi, apdzenot 1990.gadā dzimuša vīrieša vadīto kravas automašīnu "Scania", kas veica nogriešanos pa kreisi.

Pēc negadījuma slimnīcā nogādāts automašīnas "Opel" vadītājs un 1947.gadā dzimusi pasažiere.

Savukārt vakarā plkst.22.39 Rīgā, Raņķa dambī 1990.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna BMW, velkot sakabē automašīnu "Nissan", pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ uzbrauca šķērslim, kā rezultātā sakabē esošā automašīna sadūrās ar automašīnu "Škoda", kuru vadīja 1987.gadā dzimis vīrietis.

Negadījumā cietis automašīnas pasažieris, 1997.gadā dzimis vīrietis.

 Piektdien vakarā Rīgā tramvajs uzbraucis iereibušam gājējam. 

Negadījums noticis plkst.18.43 Rīgā, Dammes ielā. Tramvajs, kuru vadīja 1972.gadā dzimusi sieviete, uzbrauca 1968.gadā dzimušam gājējam, kurš pārvietojās alkohola reibumā.

Pēc negadījuma vīrietis nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 102 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki, tostarp seši gājēji un velosipēdisti. Bojā gājušo nav.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 10.decembris 2016 14:11
8 2 Atbildēt

Nu re, pat 10 gadus vecs bērns zina, kur jāšķērso ielu, bet kāds vernona iedrošinātais, uz kuru neattiecoties punkti, kas nosaka auto vadītaja rīcību tuvojoties gājeju pārejai, izrādījies pilnīgs memļaks un nomucis.

Vernons 10.decembris 2016 20:45
0 8 Atbildēt

Neizskatās, ka zina! Ja būtu vecāki iemācījuši rūpēties par savu drošību, tad visi citi nebūtu vainīgi. Tavā stulbumā vainīga ir visa pasaule!

Palaidniex 12.decembris 2016 10:05
5 0 Atbildēt

Kā reizi labi zina kur, bet auto vadītājam, neskatoties uz apmācībām un eksamināciju piemirsies ne tikai kā šķērost pāreju, bet pat tas - kā tai jātuvojas! Es domāju 10 gadīgam bērnam nebūtu jāmaksā ar savu dzīvību par pieaugušu, "licencētu" kretīnu apzinātu pārkāpumu.

K1 12.decembris 2016 18:25
3 0 Atbildēt

Tu šmurguli taču esi galīgi neaptēsts. Satiksmes noteikumiem tev laikam smadzeņu nav.

Tev vecāki arī varēja iemācīt, ka tādu murgu nevajag rakstīt citādi vienkārši no kāda pa muti dabūsi.

Gājēju pāreja ir gājēju pāreja un tu šmurguli uz tās vari uzbraukt tikai tad kad uz tās nav gājēju --- skaidrs

dArtanjans 10.decembris 2016 14:35
10 26 Atbildēt

Ja meitene būtu zinājusi arī savus pienākumus,izņēmusi aifona austiņas no ļutenēm un atvērusi acis,lai redzētu,kur atrodās,šitas šausmu gabals nebūtu noticis.

Paklausīgais 10.decembris 2016 18:50
9 0 Atbildēt

Tās tavas austiņas neko nenozīmē.

Kādi ir mūsdienu šoferi?

Ės kā gājējs pat tiku gandrīz notrieks uz gājēju pārejas ar luksaforu, kur man geda zaļā gaisma.

Redz, jūs šoferīši iedomājaties, ka tad kad jums ir spēkrats, tad esat lielie uz ceļa.

šoferīšus kas pārkp noteikumus šādi vai arī atvadās no tiesībām dzērumā braucot, varētu būt tiesību atņemšana uz mūžu, lai atbrīvotu ielas no tādiem idiotiem.

Jūtu līdzi meitenītes radiem.

Palaidniex 11.decembris 2016 11:48
5 0 Atbildēt

Pamēģini atcerēties sevi 10 gadu vecumā, un tad sāc nu melot gan man, gan pats sev cin nu 120% apzinīgs un pareizs biji, ka absolūti nekad nebiji izklaidīgs.

Kā man riebj tie, kuri gatavi izdomāt neiedomajamu morālu caureju, lai attaisnotu pieauguša cilveka, apmācīta un eksaminēta autovadītāja izklaidību un viņa tiesības uz pofigismu un izklaidību vadot automobīlī nostādīt augstāk par bērna neuzmanību šķērsojot ielu pa gājēju pāreju.

Jums un līdzīgajiem ar vērtību sistēmu un pareizu atbildības sadalījumu galvā ir reala putra!

Vernons 10.decembris 2016 20:51
0 8 Atbildēt

"Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 102 ceļu satiksmes negadījumi".

102 ceļu satiksmes negadījumos 99% gadījumos vainīgs ir priekšā esošs satiksmes dalībnieks! CSN ne tikai jāzina, bet arī jāpilda.

Palaidniex 11.decembris 2016 11:49
5 0 Atbildēt

Palātā atkal pieslēdza internetu?

Un kā ar

Pakaļa braucēju CSN ievērošanu, ātruma nepārkāpšanu, zīmju un luksoforu prasību izpildīšanu?

K1 12.decembris 2016 18:30
3 0 Atbildēt

Šmurguli atceries uz visu mūžu - nelien virsū citiem ja nejēdz braukt

Tev šmurguli nav ne bērniem jāgrauc virsū uz gājēju pārejām

Tev šmurguli arī citiem nav jābrauc virsū ne tiem kas stāv, apstājas vai brauc.

Citam tu šmurguli iebrauksi astē un uzreiz nopirksi sasisto auto un nepalīdzēs tev ne apdrošināšanas ne policijas ne mamma ar papu

Vernons 12.decembris 2016 23:16
0 4 Atbildēt

Tev speciāli! CSL 19. pants!!! CSN 13., 14.,15.,17., 18. no 1. līdz 4.!

Un tad kad Tevi piesies Tevis vadītam auto aizmugurē, tad Tu sāksi pildīt šos Ceļu satiksmes Noteikumus tā, kā tie ir rakstīti. Vēlu veiksmi izdzīvot!

K1 12.decembris 2016 18:20
7 0 Atbildēt

Vadu auto no 84 gada un esmu sen sapratis , ka gājēju pāreja ir ....... tikai un vienīgi gājēju pāreja. Tāpēc laikus izvērtēju situāciju un braukšanas ātrumu tādu lai es spētu gājēju jebkurā brīdī palaist.

Viss vienkārši.

Pamēģiniet Somijā pilsētā nepalaist gājēju !!!! Sods būs četrciparu skaitlī

dArtanjans 12.decembris 2016 20:52
0 7 Atbildēt

Ne tevis piesauktajā Somijā,ne Zviedrijā,ne pat Polijā gājējs neizleks uz GP am priekšā,jā,viņs vis pirms pārliecināsies,ka AM vadītājs viņu redz.Vēl lielāka hohma,redzot,ka GP tuvojās furņiks,tas pats gājējs ar žestu parādīs smagajam,lai brauc.Jo tur cilvēks saprot to,ka smago ir gan apturēt grūtāk,gan uzsākt.Starp citu daudzi mani ar Scandi saistītie komenti nav nonākuši līdz lasītājiem nezināmu iemeslu dēļ,bet tie kas te piemin FIN,SE,NO liekās ka kaimiņa šķūni un lēto Valterīti tik redžējuši.Prakse 12 gadi pa Scan_+ EU

dArtanjans 12.decembris 2016 21:47
0 4 Atbildēt

Lai izbēgtu no problēmām,1)auto jāaprīko ar video reģistrātoru,2)Jāpastudē likumdošana,lai gājēju varētu nobraukt juridiski pareizi(kā kādreiz rakstīja Vernons).Ja to nevar dabūt gatavu,auto garāžā,tiesības skapī,pašam fiksi gultā,jo spilvens it kā nēesot bīstams

Vernons 12.decembris 2016 23:24
0 2 Atbildēt

Un visi tie, kas patiesi "juridiski pareizi" kādu uz citiem medību laukiem ir aizlaiduši pārdzīvo milzīgu stresu. Daudzus ķer infarkts. Vispār tas ir šiem cilvēkiem īsts murgs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti