Kravas auto gandrīz uzbrauc bērnam (+ video) 38

 
iAuto.lv | 3.februāris 2017 16:28

Situācija izvērtēšanai - bērns sagaida, kad automašīna pietuvojas dažu metru tuvumā gājēju pārejai un tad strauji dodas pāri. Komentāros vēstīts, ka bērns pēc mediķu apskates atlaists mājās.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 3.februāris 2017 17:01
8 2 Atbildēt

14. Gājēju pārejas un pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturas

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

lynx85 3.februāris 2017 17:28
0 1 Atbildēt

Tu priekš kam šito? tur taču profs pie stūres, progresa un attīstības vārdā...

Vernons 3.februāris 2017 17:54
4 10 Atbildēt

Katram kokam ir divi gali. Un ko Tu mācīsi saviem bērniem?

Arī gājējs var šeit izraisīt sadursmi un kļūt vainīgs! Sniega šķūrētājam jāpārstrādā sav darbs! Jānovāc sniega kaudze.

Arī Tu nevari lepoties ar savu kultūras līmeni.

Pļurkt 3.februāris 2017 18:38
0 4 Atbildēt

Te jau homonesapiens izrādīja gan savu kultūru, gan [ne]zināšanu līmeni pilnā krāšņumā.

www.iauto.lv/pie-stures/sa...w=all#comments

Vernons 4.februāris 2017 10:34
0 0 Atbildēt

Izbrīnu rada atbalsts plikām riepām! Varbūt atbalstīsim arī brauktuves nekaisīšanu?

Palaidniex 5.februāris 2017 10:01
6 0 Atbildēt

Nu tu tak pats atbalsti CSN nepildīšanu.

Veloties pārlikt atbildību un pienākunu pildīt notiekumus no sertificētu eksaminētu pilngadigo pleciem uz gājējiem un nepilngadīgie mbērniem, kuriem tagad zinot un cenšoties izpildīt dažus CSN punktus vēl jāzina C kategorijas specifika un janes atbildība par viņu bezatbildību, jādoma viņu vieta un jānoskatas kā tie pārkāpj noteikumus un to tu,sauc par pieļaujamu...

Kādu progresu satiksmes drošībā tu, vecais demagog, gribi panākt, ja bērni no mazotnes redz ka uz CSN var nospļauties un tos nepildīt?

Nu izaugs tādi bērni, un pēc 30mit gadiem, stūrēs mašinas un tevis iedvesmoti tie apdraudēs tavus mazbērnus uz trotuāriem, pārejām utt. Un varēsi bezspēcīgi matus plēst par paša sludināto CSN traktējumu sekām un saprast, kādas stulbības pats sludināji...

Kir ir tā robeža, cik drīkst pārkāpt un kad pēkšņi ir pāri strīpa?

Vernons 5.februāris 2017 11:09
0 13 Atbildēt

"Arī Tu nevari lepoties ar savu kultūras līmeni." Tu uzņēmies neiespējamo misiju! Uz priekšu!

Palaidniex 5.februāris 2017 11:31
6 0 Atbildēt

Es vienkārši vēršu uzmanību uz to, ka tava tieksme ignorēt un pārkāpt vienus noteikumus, uzspiest citas, tavas līkās pieredzes un sēņainās loģikas radītos ieteikumus un rīcības plānus, kas nav atrunāti NEVIENAS VALSTS CSN, ne Vīnes konvencijā, novedīs pie reālas asiņainas karadarbības uz ceļa.

Atceries iela nav nedz sacensības nedz karš, nedz tur sevi jāpierāda un jāgarina savs p... pašlepnums!

Pacenties ievērot esošos noteikumus, braukt drošakā distancē un pats nepamanīsi, cik ļoti vieglāk ir palicis dzīvot un cik ļoti mazak trauce citi.

Ir desmitiem, simtiem normālu autovadītāju arī tevis naivi piesauktajās "tavu sekotāju" rindās, kuri brauc normāli paredzami un neuzskata sevi par pasaules nabām, tikai tāpēc ka stūrē ko lielāku par lielbobiku un lielbusiņu... un man ir patiess prieks ka tādi ir!

Un te iAuto ari ne viens vien tāds ir, kurš taviem murgiem nepiekrīt un pamatoti liek tevi kaktā.

iAuto 5.februāris 2017 23:21
0 5 Atbildēt

Paldies par diskusijas tolerances līmeni arī ar pretējiem viedokļiem

Buča 4.februāris 2017 3:18
1 5 Atbildēt

Ahāāā '' Palaidniex'' tu vadītaju pienakumus zini ,bet gajēsu pienākumus aizmirsi !!!

CSN 15 P

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Paanalizējot video pa sekundēm kas redzamas auto kamerā žēl nav simtdaļas, bet tās piedomā klāt šis bija labākais ko varēja darīt. 2 sekunžu intervāls vadītājs puiku neredzēja un pēc 2 sekundēm puika jau bija pie riteņiem. Nav īsti saprotams kāda bija pārredzamība no tās puses, bet nu viennozīmīgi puika ar nav bez vainas.

Palaidniex 4.februāris 2017 10:37
7 0 Atbildēt

Vēl viens...

Tas 15. punkts Gājējam ir domāts, lai pārliecinātos, ka EKZAMINĒTAIS VADĪTĀJS, kam izdota apliecība par CSN ZINĀŠANĀM ir izpildījis 145. un 146. Punktu!

Ja to traktē - neej, ja nelaiž un 145./146. paliek nebūtiski/bezjēdzīgi - negribu laist un nelaidīšu, tad gājēju pāreja pēc definīcijas kļūst par bezjēdzīgu veidojumu un ir jāamputē no CSN! Ietaupīsies nauda, kas aiziet CHA un ceļa zīmju izveidei/uzstādīšanai.

Autovadītāju ieguvums - paaukstināsies risks noslepkavot gājēju teju jebkur, jo nu gājējam būs pilnīgi vienalga kur un kā tieši šķērsot ielu, ja reiz respektēt tos uz nedaudzajām pārejām ir par grūtu...

Palaidniex 4.februāris 2017 10:52
4 0 Atbildēt

Es pareizi sapratu, ka ceļu satiksmes noteikumu smalkumiem neapmācītajiem satiksmes dalībniekiem CSN ir jāievēro vēl obligātās par speciāli apmācītajiem, ekzaminētajiem un vadītāja apliecību ieguvušajiem???

Kā vernons - vadītāja apliecība ir tiesības pārkāpt CSN prasības nejaušā vai apzinātas izvēles kārtībā?

Peteris 4.februāris 2017 15:39
1 0 Atbildēt

Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

iJuris 3.februāris 2017 17:08
20 9 Atbildēt

sīkajam pa ausīm, samīļot, un tad vēlreiz pa ausīm. Nu nedrīkst šķērsot pirms neesi drošs ka tevi laiž. Skriet pāri gājēju pārejai ir ļoti bīstami.

Turklāt tur malā izskatās baigā sniega čupa sastumta, aiz tās iespējams nekas nav redzams, bet tieši tadēļ jābūt ļoti uzmanīgam...

šoferis malacis, reaģēja momentā un savāca to lamatu beigās...

Vernons 3.februāris 2017 17:48
3 11 Atbildēt

Katram ceļu satiksmes dalībniekam un "citām personām" uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju! Citām personām šķūrējot sniegu nebija jāveido kaudze un jārada šķērslis aiz kura neredz gājēju. Bet gājējam aizliegts iziet uz brauktuves gan no šķēršļa, gan nepārliecinoties par drošību! Līdz 12 gadu vecumam bērns jāved pie rokas, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Sniegu arī šķūrē tādi kā Palaidniex, nespējot padomāt vienu soli uz priekšu.

Un neatkarīgi no tā ko raksta Noteikumos, tie nevar būt pretrunā ar fizikas Likumiem un veselo saprātu. Priekšā esošam, gājējam, ar savu rīcību būs vien pašam jādomā par savu drošību.

Palaidniex 3.februāris 2017 18:20
5 1 Atbildēt

Čupas izmērs tieš proporcionāli liek nomest ātrumu pirms zīmes - "dot ceļu gājējam"!

Nav pārskatāma pāreja 5x piesardzīgāk tai jātuvojas..

Palaidniex 3.februāris 2017 18:25
17 3 Atbildēt

P.s. Vēlreiz un vēlreiz lasi to punktu, kamēr pielec ka TAS IR vadītāja PIENĀKUMS BEZIERUNU KĀRTĪBĀ spēt palaist gājēju uz pārejas!

Kas te nesaprotams???

Vajag kā LT - 8 soda punkti. Citādi TEV Nepielec!

Jautājums 4.februāris 2017 8:18
2 1 Atbildēt

Tava attieksme pret vadītājiem ir skaidra - vainīgi un basta. Bet tagad pasaki - vai tu savam bērnam arī iesaki rīkoties tā kā redzams video? Ja nē, tad kā?

Palaidniex 4.februāris 2017 10:49
2 0 Atbildēt

Protams nē, bet Tu savos 10-12 gados biji paraugpaklausības piemērs? Vienmēr klausīju, nekad neaizrāvies? 200% ?

Un tad, ja bērns ir savā izklaidībā ir tomēr izvēlējies šķērsot ceļu pa gājēju pāreju - vai tiešām BEZIERUNU prasība to palaist ir tik aizvainojoša pilngadīgajam kurinātājam un tik grūti uzpildāma? Kas tieši tevi, kā pilngadīgu personu - eksaminēt un apmācītu vadītāju attaisno neievērot šo zīmi - "dot ceļu", un kas tieši ļauns, apkaunojošs notiks, ja izpildīsi? Kas padara šo prasību tik grūti izpildāmu vai neizpildāmu? Kad atbildēsi pats sev kā vecis pieaugušam vecim - tad padomā cik Tavs pofigisms ir svarīgāks par tiesībām un normām. Nevari sadzīvot - nodod apliecību tuvākajā CSDD nodaļā.

Normālās valstīs auto vadītājs min uz bremzēm nedomājot, kaut neatļautā vietā uz brauktuves parādās gājējs.

Kamēr vadītājiem nepieleks, ka vadītāja apliecība ir līdzīga ieroča glabāšanas atļaujai - nekas nemainīsies!

15. Punkta prasība ir tikai uzmest aci tam, ka vadītājs laiž...

Citādi visai absurdi būtu ievērot citas "dot ceļu" prasošās zīmes pirms krustojuma, izbraucot no dzīvojamās zonas un šķērsojot dzelzceļa vai ievērot luksoforu, jo, redz', grūti bremzēt...

Palaidniex 5.februāris 2017 15:53
0 0 Atbildēt

Un jā - bērniem es mācu to, ka pat,ja Tu visu ievērosi, uz ceļa ir čupam izlaidušos PĀRKĀPĒJU. Tāpēc ir jāuzmanās!

650 3.februāris 2017 18:39
7 0 Atbildēt

Tur jau vel arī otrs pundorass bija ar vieglo- būtu tas piebremzējis,moška smagajam būtu pielecis.Viņam kaudze netraucēja.Tas jau ir kāda valsts tāda kultūra- nu kam gan interesē kkāds svešs bērns.Tak iespējams, ka tas tur vnk sauļojas metru no tās gp vai vārnas skaita, kur onkuļiem jasteidzas.Da vnk Huligaans/mazgadīgais, kas no tāda izaugs un kur skatās vecāki.

Te prasās salīdzinājums- cik lieku zīmju un cik pūļu pielikts un cik ierobežojumu dēļ potenciālajiem Gājējiem ir noteikts tepat kaimiņvalstīs. Tur, kur acīmredzot kādam "rūp" savu pilsoņu dzīvība uttt. Un cik tādu ir LV.

Palaidniex 3.februāris 2017 22:41
1 0 Atbildēt

Par ko arī stāsts!

Vernons 4.februāris 2017 10:33
0 12 Atbildēt

Gājējam aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports! Gājēju pārejas apzīmējumu zīmē uz brauktuves.

Palaidniex 4.februāris 2017 10:58
10 0 Atbildēt

vernon! Sēdies - DIVI!

CSN ir rakstīts "mazliet" savādāk!

Es zinu, ka tev ir reāla disleksija un prāta vājums un nespēja izprast vienkāršus teikumus.

CSN ir rakstīts sekojošais:

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Nav nekā par aizliegumu kaut kur doties!

Toties autovadītājam gan ir aizliegums turpināt kustēties pāri pārejai, ja tas nepieciešams gājēja laišanai un viņa drošībai:

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

146. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai pēc tam, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji vai velosipēdu vadītāji.

Palaidniex 4.februāris 2017 11:01
8 0 Atbildēt

Ceļa zīme "DOT CEĻU GĀJĒJAM" uz ceļa neuzrodas pēkšņi - ta autovadītājam, kurš vēro situāciju braukšanas virzienā redzama ir vairākus desmitus un bieži pat vairākus simtus metru!

Skrupulozi ievērojot CSN, autovadītājam ir mierīgi un bez stresa jāspēj palaist jebkurš gājēju pāreju izmantot gribētājs!

Pļurkt 4.februāris 2017 12:30
0 5 Atbildēt

Palaidniex

Es zinu, ka tev ir reāla disleksija un prāta vājums un nespēja izprast vienkāršus teikumus.

------------------------------

Aizej paskaties spogulī pats uz sevi, pārgudrīt!

Palaidniex 4.februāris 2017 15:49
5 0 Atbildēt

Pamēģini nedot ceļu vilcienam... ;)

Vernons 4.februāris 2017 22:18
0 11 Atbildēt

Palaidniex uzskata ka: "Pamēģini nedot ceļu vilcienam... ;)". Bet nedot ceļu smagajam auto, kurš nezināmu iemeslu dēļ nestājas, to var!

Gājējam aizliegts iziet uz brauktuves bez 100% pārliecības, ka tas būs droši! Katram, priekšā esošam, gājējam par savu drošību jārūpējas pašam! Ne tikai par savu, bet arī par citu līdzpilsoņu drošību! Bet visam pamatā ir vispārējais kultūras līmenis.

Palaidniex 5.februāris 2017 9:24
6 0 Atbildēt

Tiklīdz kravinieka stūrētājam vernonam zvanīs 8 soda punktus, tā nezināmie iemesli pazudīs un stāsies kā mīļais. LT šo slimību tueši tā veiksmīgi izārstēja gadus 20 atpakaļ...

P.s. Vilciens arī, maita, nezināmu iemeslu dēļ nestājas...

aa 4.februāris 2017 13:47
0 0 Atbildēt

Nu un? Gandrīz neskaitās. Krievijā sava saprašana. Kremlis Ukrainā noslepkavojis ne mazums bērnu, bet te uztraucas par -gandrīz- fašistiskā valstī!

ABECEDE95 4.februāris 2017 14:27
6 0 Atbildēt

Palaidniek! Par velti kaisi pērles... Nesaklausīs. Ja saklausīs, nesapratīs.

Vernon! Zinu, ka lasi ar grūtībām, tāpēc rakstu lēnām. Zinu, ka nespēj abstrahēties un, droši vien, nezini, ko šis vārds nozīmē, un tomēr, padomā video redzamās situācijas kontekstā par šo: "..Jo no katra, kam daudz dots, daudz prasīs un, kam daudz uzticēts, no tā jo vairāk atprasīs..".

Vernons 4.februāris 2017 22:20
0 14 Atbildēt

Augstāk rakstītais arī uz Tevi attiecas!

Greex 4.februāris 2017 17:12
0 0 Atbildēt

Šeit izskatījās, ka sīcis sagaidīja, kamēr pirms filmētāja braucošais baltais pikaps pabrauks garām, un tad vienkārši aizmirsa paskatīties pa kreisi.

Palaidniex 4.februāris 2017 18:10
1 0 Atbildēt

Un par ko domāja "profesionālis" - kurinātājs, pie kraviniekā stūres?

Vernons 4.februāris 2017 22:08
0 12 Atbildēt

Bet Tu taču arī esi "kodolfiziķis"! Proti un vari vadīt smago! Visu redzi, visu saproti, visam uzticēties! Esi vadījis krievu auto, izbaudījis visu to "burvību" kas nāca komplektā? Uzticēties dzelzs gabalam, un vēl krievu, ir pēdējā muļķība.

Palaidniex 5.februāris 2017 9:32
11 0 Atbildēt

Drīkst braukt arī lēnāk.

Drīkst savlaicīgi pamanīt ceļa zīmes )tās uz ceļa neuzrodas pēkšņi)

Drīkst nebraukt ar tehniskā kārtībā neesošu vai ar ļozeni un puņķiem pagaidu piečiņītām bremzēm. (Gāzi ka hidrauliskās mēdz strādāt vēl ilgi pēc stāvēšanas sētmalē)

Un tas viss ir EKSAMINĒTĀJIEM VADĪTĀJA PIENĀKUMOS VĒL ILGI PIRMS TAS NESPĒJ STĀTIES PIE ZĪMES DODIET CEĻU!

Un nevajag ar to piesegt NEGRIBĒŠANU!

Es pareizi sapratu, ka tevis uzskaitītie iemesli ļauj nedot ceļu vilcienam, mašīnām uz galvenā ceļa, mebremzēt pie stop zīmes vai sarkanā luksofora signāla vai aizliedzošā satiksmes regulētājs signāla?

Ka ar to var attaisnot braukšanu nepietiekamā distancē aun acīm mirdzot uzrīkot kārtējo avāriju "sodot" kārtējo "tev un taviem noteikumiem neticīgo"?

Palaidniex 6.februāris 2017 11:16
0 0 Atbildēt

Priecīga ziņā - mūsu valsts policija beidzot ir sapratusi, ka nepiedodami daudz sadursmju ar gājējiem notiek uz gājēju pārejām.

Dzirdēju ziņās, ka pie šo sadursmju vaininiekiem, atbalstītājiem un veicinātājiem esot lemts kārtīgi pieķerties!

Beidzot! Gaidām, kad to sāks praktiski sākt baudīt, audzināt, sodīt!

ESpatsunbralis 8.februāris 2017 1:11
0 0 Atbildēt

Kas tie par stulbeņiem , kas tam prātu izkūkojušam Palaidniekam lik plusiņus ??? Ja mašīna nebija apstājusies , tad gājējs nedrīkst iet pāri ceļam . Gājējam ir jāpārliecinās par drošību ! Tādu stulbu Palaidiex dēļ arī tiek sabraukti bērni , jo stulbeņi saka ka gājēju pāreja ir droša !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti