Daugavpils novadā sadursmē ar kravas automašīnu iet bojā zirgs un pajūga vadītājs 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 8.aprīlis 2017 11:14

Daugavpils novadā sadursmē ar kravas automašīnu iet bojā zirgs un pajūga vadītājs, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Ceļu satiksmes negadījums noticis Daugavpils novada Skrudalienas pagastā, kur smagā kravas automašīna "Volvo" sadūrusies ar zirga vadītu pajūgu.

Avārijā gājis bojā zirgs un 1989.gadā dzimis pajūga vadītājs. Policija skaidro notikušā apstākļus, tomēr ceļa posmā Skrudaliena - Baltkrievijas robeža tiek organizēta satiksme pa vienu joslu, līdz tā tiks atbrīvota no avarējušās automašīnas kravas.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 58 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 18 cilvēki, bet divi gājuši bojā.

Cietušo vidū ir arī gājēji un velosipēdisti.

Kopā ceļu satiksmes jomā noformēti 615 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 213 par ātruma pārsniegšanu, 16 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un pieci par agresīvu braukšanu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 8.aprīlis 2017 11:28
5 0 Atbildēt

Zirga žēl...

650 8.aprīlis 2017 13:38
4 1 Atbildēt

Tie pajoliņi varēja sīkāk uzrakstīt.Lai vismaz kaut kāda mācība būtu.Smagais vnk nosita zirgu, bet ja tas būtu vieglais? Zirgs ar pajūgu vispār ir viens no bīstamākajiem satiksmes "daībniekiem", it īpaši patumšā diennakts laikā.Jo viņš pēc ātruma faktiski stāv uz vietas, gabarītu un atstarotāju parasti tam nav.Ar vieglo auto iemaukt zirga ratu vai ragavu aizmugurē kkur uz līkumaina meža ceļa- ļoti vērtīgs piedzīvojums.Vēl ir līdzīgi, ja gadās traktors ar žagariem pārkrautu piekabi vai kāds 70g vecs motocikls ar blakusvāģi.Bezgalīgas izklaides iespējas priekš tiem,kas tādam no mugurpuses pietuvojas.

vārds 9.aprīlis 2017 12:10
1 0 Atbildēt

Kurš šeit bija priekšā esošais?

Vernons 10.aprīlis 2017 10:15
2 2 Atbildēt

Droši vien notika tumšā diennakts laikā. Un kā lai auto vadītājs ierauga pajūgu, ja tam nav atstarotāju un gaismas sevis identificēšanai uz ceļa. CSL 19. panta 1., 3. un 4. punkti noteic kartību un secību, kā katram uz ceļa ir jābūt aprīkotam un kā katram uz ceļa ir jārīkojas. Tiesiskā paļāvība smaga vadītajam nomira pajūgam izbraucot uz ceļa.

650 10.aprīlis 2017 15:38
2 0 Atbildēt

Tur jau tā Lieta, ka mums nav prakstisku iepēju apelēt pie šo zirgveidīgo vadītāju sirdsapziņas.Arī Rīgas iedzīvotājam ir bezjēdzīgi par to stāstīt.Jo ikkatrs daudzmaz intelektuāls lasītājs/braucējs mums ir pārliecināts, ka konkrēti ar viņu šādi pārpratumi notikt nevar. Ja viņš ievēro Distanci,ātrumu un saprātu- tātad ar to būtu jāpietiek. Šaubos,vai zirgs gribēja iet bojā, un vēl jo vairāk šaubos, vai profesionāls smagsvara braucējs tīšām tam brauca virsū.Kas diez būtu, ja kas līdzīgs pievakarē nejauši iesagadītos piem uz jūrmalas šosejas pirmās rindas.

Vernons 10.aprīlis 2017 16:16
0 5 Atbildēt

Distanci Tu vari ievērot vai neievērot, tas no Tevis nebūs atkarīgs, jo neiet kopā ar fizikas definīciju ātrums atšķiras divreiz, bremzēšanas ceļi atšķiras četras reizes. No joslas joslā varu ielekt, nozagt Tavu distanci, un Tu jau esi vainīgs, tas neiet kopā ar loģiku. Tā ir agresija!

Policija un CSDD šo distanci ir pacēlusi nepamatoti tādos augstumos, kad nereāli salikt visu pa plauktiem, bet es pamēģināšu savādāk.

Vairāku CSN punktu nepildīšana pēc kārtas ir agresīva rīcība, vai agresīva braukšana. Tātad strauja bremzēšana ir agresīva rīcība, bet policija to traktē ka distances neievērošanu. Es pilsētā sodītu abus, bet ārpus pilsētas priekšā braucošo un nostātos viss savās vietās viena setā!

Par zirgu pajūgiem varu piebilst, labi ka to ir tik maz uz ceļiem.

650 10.aprīlis 2017 21:46
2 0 Atbildēt

Krapsis nesen vienā marta intervijā teica, ka katram ir pienākums ievērot.Bet tas viņam (diemžēl)nedodot "garantiju", ka to pašu visu ievēros citi.Tālāk jau ir tēma par vispārcilvēcisko normu un sakarību teorētisko pārākumu pār jebkuriem rakstītiem vārdiem vai redzamām lietām. Distances "zadzējs" gan jau uz kādu 50-to reizi tomēr kaut kādu "rēķinu" saņems.Veiksme jau nav p....s, katrreiz jau rokā viņu nepaņemsi..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti