Vakar automašīna notrieca cilvēku uz gājēju pārejas 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.decembris 2017 10:45

Aizvadītajā diennaktī Zemgalē traumas guvis 47 gadus vecs vīrietis, kurš tika notriekts, ejot pāri gājēju pārejai, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Cietušais guvis galvas traumas un tika nogādāts slimnīcā.

Valsts policijas informācija liecina, ka piektdien ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 14 cilvēki. Četri no šiem cietušajiem bija gājēji vai velosipēdisti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devušies uz 1192 izsaukumiem, no kuriem 208 bija saistīti ar dažādām traumām.

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 14 cilvēki, informēja Valsts policija.

Kopā valstī reģistrēts 101 ceļu satiksmes negadījums. 13 negadījumos cietuši 14 cilvēki, no tiem četri bija gājēji vai velosipēdisti.

Policisti pieķēruši deviņus dzērājšoferus un noformējuši divus protokolus par agresīvu braukšanu.

Ātruma pārsniegšanā vakar pieķerti 170 transportlīdzekļu vadītāji.

 
Visi komentāri
 
dArtanjans 17.decembris 2017 9:21
1 9 Atbildēt

Tā bija regulējama vai neregulējama g/p?Ja regulējama,uz kādu signālu gāja?Ja neregulējama,vai pārliecinājās par drošību,jebšu tupa dūra pāri?

Vernons 17.decembris 2017 20:11
0 12 Atbildēt

CSN 10. Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Ceļu satiksmes Likuma 19. panta 3. punkts:

(3) Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus.

Un ja kāds uzskata esošo apgaismojumu pilsētā par pietiekamu, tad tas rūgti maldās! Sekas tam ir daudzie piebrauktie gājēji! "Citām personām" būtu jāparūpējas arī par apgaismojumu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti