Par mata tiesu no lielas nelaimes (+ VIDEO) 31

 
iAuto | 31.janvāris 2018 16:03

VW Tiguan apdzen divus transportus, taču nepagūst pabeigt manevru, kā rezultātā pats nonāk grāvī, bet pretimbraucošais Kamaz gandrīz uztriecas video autora spēkratam (Uzmanību! - epizodes noslēgumā dzirdami lamu vārdi).

 
Visi komentāri
 
viencexperc 31.janvāris 2018 16:15
6 13 Atbildēt

Tas ir no tiem gadījumiem, kad domā - žēl, ka tiguans nepabučoja kamazu purns - purnā, bet tikai aizķēra.

p.s.

Vernons teiks, ka vainīga fūre, jo negarantēja drošību

Vernons 31.janvāris 2018 20:51
9 2 Atbildēt

Tu domā savā vietā! Kamazs šķērē aizgāja ar Tiguāna palīdzību un tas ir gandrīz nenovēršams pasākums. Vieglie smagos un arī autobusus noslauka no ceļa bez aiztures. Un tāpēc es vienmēr saku, ka autobusa vadītāja pienākums ir nomirt savā darba vietā, savā joslā. Tas attur no iespējas piedalīties negadījumā vispār! Un tagad sevi nostādiet autobusa vadītāja vietā, kuram ir uzticēti bērni!

Kurā brīdī Kamaza vadītājam nomira tiesiskā paļāvība? Varbūt tā nekad nav bijusi un nebūs? Nevajag piedēvēt man to, ko nekad neesmu teicis. Tas attiecas arī uz "palaidnieku".

Kanibaals 1.februāris 2018 8:29
0 0 Atbildēt

No ceļa noskrēja gan

Kanibaals 1.februāris 2018 8:32
3 0 Atbildēt

Vispār tur bija kontakts, smagais uzsita Tiguanam pa pakaļu tāpēc abus arī sameta. Jāskatās pa visu ekrānu, iAuto tik nez ko tādu iespēju nogriezis.

usaexperc 31.janvāris 2018 16:21
2 2 Atbildēt

Labi, ka tas bija Tiguan. Būtu kautkāds dodžs, samestu ripā jau iebraucot pretējā joslā un pāri paliktu tikai jauktā kotlešu masa.

650 31.janvāris 2018 18:08
7 2 Atbildēt

Vienā ziņā kaut/kāda sapratne no tā tiguāna puses te ir nojaušama- tas ieslēdz Labo pagriezienu.Acīmredzot, labi apzinājās, ka situācija šaubīga.Diskutējams, bet "noderīgs" paradums- gan/gan.Pretimbraucošais tiek "informēts"- tipa, tu lieki nerausties,es vai nu esmu pārliecināts, ka pabeigšu apdzīšanu, vai nu, ja man kas misēsies, es tev rādu, ka spiedīšos klāt apdzenamajam un galīgu auzu gadījumā nelīdīšu pretējās puses grāvī.Bet šeit bailes ņem virsroku- viņš ar visu labo pagriezienu (kad pretimnākošais fūrists jau paņēmis pa labi) vienalga rauj pa kreisi.Tas, ka beidzamajā mirklī viņš no tā nodoma tomēr atsakās un paspēj izvairīties no frontālā- tas liecina, ka tomēr ne tur galīgs dalbaēbs un kaut kādas iemaņas jau tur tomēr ir.Tomēr konsekvenci "citreiz" būtu jāievēro.Platums tur bija pietiekošs.Te nav doma kko tur "atbalstīt" vai "attaisnot", bet šāda situācija var gadīties jebkuram Betmenu tēlojošam.Ja nejēdz "piefiksēt" katru apdzīto- nu tad vismaz te varēja uzbraukt uz strīpas un 0,001 sekundi padomāt- vai paspēs tikt garām tam beidzamajam/kritiskajam.Šī te "slaidāloka" apdzīšana ir populāra dajebkur,un pretimbraucējam tādā brīdī ir pilnīgi vienalga, cik liels kretīns ir šis apdzinējs un kādu sodu tas vēlāk saņems, galvenais ir savu ādu paglābt.

ES 1.februāris 2018 0:33
7 1 Atbildēt

Tiguana varēja vnk purnā ielidot kamazam....tādi braucēji ir pelnījuši šādas sekas pēc rīcības, nav prāta darbs dzīt līdz pēdējam ar domu: " es tak parādīšu labo pagriezienu viss būs kārtībā" un pēc tam haotiski mētaties te pa labi te pa kreisi.

650 1.februāris 2018 2:03
1 5 Atbildēt

Man tīri cilvēciski/sportiska interese, vai tiešām TU tādā gadījumā būtu gandarīts (?)

Daži (daudzi) "cilvēki" nav tendēti "saprast", ja trešās personas sausi paziņo tipa :nedrīkst_nevajadzēja: Ja kāds vēlas tapt "sadzirdēts", tad papuasam skaidrot vajag drusku citādi.No idiota par db instruktoru jau momentā palikt nevar, vajag vismaz kaut kādu starpposmu.

Ja pašpārliecinatam kraana staipītājam nevis aizliegt apdzīt, bet vispirms iemācīt pareizi apieties ar katru apdzenamo individuāli- ar laiku viņam krāns sāks augt no pareizās vietas.Lieta tikai tā, ka Kronēti Speci(ā)listi ar to publiski nenodarbojas, tā ka nāksies vien tenkotāju ieteikumus uzklausīt.

Kanibaals 1.februāris 2018 8:42
4 0 Atbildēt

Ar to palīdzēšanu arī jāuzmanās. Man ir bijis kad apdzenot divus auto konstateju, ka distance starp abiem auto ir par mazu un lai lieki neriskētu mierīgi piebremzēju un rādu ka pārkārtošos atpakaļ aiz otra auto, bet šis no garantētāju sugas sāk bremzēt lai tipa palaistu, rezultātā es šo vairs spogulī neredzu un vairs nav droši pārkārtoties. Labi ka tomēr pārstāja garantēt un straujāk piebremzējot varēju tikt atpakaļ. Tā no nekurienes radās problēmsituācija, protams būtu dzinis pofigā nekas tāds nebūtu. Tā ir ar tiem garantētājiem, reizēm sanāk lāča pakalpojums.

Vernons 31.janvāris 2018 21:29
2 8 Atbildēt

Apdzenamā fūre priekšā par vēlu pieslēdzās notikumam! Apdzinēja dēļ varēja visi nonākt grāvī un ceļš būtu tukšs. Ambīcijas un neuzmanība var maksāt dzīvību arī pilnīgi nevainīgam! Nu un kur paliek "Katram jārīkojas "TA", lai neradītu bīstamu situāciju"!

650 31.janvāris 2018 23:39
6 0 Atbildēt

Šis jau ir iz fantastikas beidzamajā laikā.Te jau kāreiz nesen aprunājām, "kāpēc" daudzi pat agrāk lojāli fūristi šodien nevēlas iesaistīties attiecībās ar kaut/kā "garantēšanu" kuram katram vieglajam.Jo, pārāk daudz ir dažādu "p"-asu saradies (starp vieglajiem....), kur nu vel ja krievijā.Audzināšana, attieksme,cilvēcība,naids- šodien viss tas ir sajucis vienā d....

ha 31.janvāris 2018 22:42
3 0 Atbildēt

Citēju: "Apdzenamā fūre priekšā par vēlu pieslēdzās notikumam!" Jo?! Varbūt esi konsekvents un uzraksti, ka fūre garantēja aizmugurē braucošā drošību.......

650 31.janvāris 2018 23:49
0 5 Atbildēt

tu domā, ka būtu "vērts" konkrēti Tev kko atbildēt ?? Normāli cilvēki gan jau ieraudzītu un pabrauktu malā.

Palaidniex 1.februāris 2018 8:37
12 2 Atbildēt

Tur jau tie podi, ka cilvēku pašsaglabāšanās instingts ir ļoti spēcīga lieta. Tāpēc daudzi pipuasi brauc krietni ne tikai pāri CSN ļautajam, bet arī palikuši pavisam bezkaunīgi un rīkojas tik pārgalvīgi. Tāpēc gadījumā, ja kāds no citiem satiksmes dalībniekiem, kura spēkos ir nokopt pipuasu sarīkoto sūdu briešanu, vai sūdu novēršana "kļūst par pienākumu" pašsaglabāšanās dēļ, to vai citu iemeslu dēļ ir uz mirkli novērsis skatienu vai uzmanību un tikai tamdēļ "laicīgi nepamana" un nepamūk malā, neiebrauc grāvī, CSNg ir neizbēgams.

Šis izplatītais apgalvojums - sagribēsi dzīvot, pamuksi malā dod papildus "drosmi", jebšu bezkaunību šādiem pipuasiem.

Skaidrs, ka ir jābūt gatavam uz šādiem izlēcieniem un katram pašam sevi jāsargā, bet jāpatur prātā, ka visai bieži nevar vai vai nesanāk pamanīt tos pipuasus vispār, kur nu vēl laikus. Pamanot, ne vienmēr var saprast, ko tāds "atcirtīs" un saprast, kāds būtu pareizais izvairīšanās manevrs.

Protams tēma smaga. Bet jārēķinās, ka uz ceļa ir cilvēki ar dažādu sagatavotību, prasmēm, stresa noturību, iemaņām. Un ne visi spēs prast rīkoties un izvairīties. Ja pagadās tāds ceļā - CSNg neizbēgams!

Un te nonākam pie galvenā - ar ko cīnīties - ar sekām vai cēloņiem? Panākt, iemācīt, uztrenēt 90- 99% vadītājiem gatavību reaģēt uz šiem pipusaiem, būt vienmēr stresā par šādu iespējamību, vai tomēr izdomāt kā saknē izskaust šādu rīcību uz ceļa atlikušo 1-10% esošo, topošo vai potenciālo pipuasu izpildījumā?

Kā samazināt šadu pipuasismu? Kā padarīt šādus izlēcienus, pat, ja tie ir noplaukuši un palikuši bez sekām, par neizbēgami sodāmiem? Nu, lai ikkatrs potenciālai pipuass pirms sava manevra tūkstošreiz padomātu un izsvērtu visus riskus savam "manevram", padomātu vai potenciālais un neizbēgamais sods ir tā vērts...

Risinājums? Daudzi priecājās, ka Vācijā uz ceļa ir zināms "ornungs", bet reizē cepās, jo tā ir zināma "stukaču" zeme. Vācijas lielceļu policija reaģē ātri un ziņojumiem un uz pārrunām prāva daļa varoņu nonāk visai fiksi. Varbūt mūsdienās derētu ieviest konkrētu soda naudu par onbordua safilmēto materiālu? Jo mūsdienu visatļautības un bezatbildības gadsimtā pipuasi rīkojās, kā varoņi un ceļa īpašnieki, bet esot pieķerti sāk kviekt - "a pierādiet" un gaudo visos portālos...

650 1.februāris 2018 15:06
0 1 Atbildēt

Protams, ka var "netrenēt" itn neko.Var taču tēlot taisnīgo gaili un likt uz kārts savu auto uz savus līdzbraucējus.Piem, kkādu tur sievu, draudzeni, meitu.Kretīni nelasa iAuto- to lasa "parastie"cilvēki, kuriem vajadzīgs atbraukt veseliem.Veselīgs stress ir un būs neizbēgams- jautājums vai būt uz neliela strjoma vērojot un uzmanoties, vai būt stresā pats no sevis- no tā ka esi pārkāpējs un acīmredzams p-ass uzvedībā.

Ķert bandītus ir CP pienākums un Valdības uzdevums.Mes nemaz nedrīkstam par to domāt. Bet Cik mums ir sodīto par "apzinātu 3 rindu veidošanu"? Ne tā ka tur uz kkāda tur 1,5 joslu Talllinas trakta, kur latviešu inženierpimpusi ir nāvi ieprojektējuši jau oficiāli, bet vnk uz parasta 2 joslu ceļa?

Kur ir viens no lielākajiem šo te 3joslu piampudrasu procentiem eirpopā? Pareizi- tas ir posms Panevežis-Bauska.Otrā vietā Bauska-Ķekava.Un visur tie "vadošie izpildītāji" 90% būs ar LV numuriem.No kurienes tas ceļās? Tu vai nobraukt eiropā kaut 5 vai 8kkm, bet Lielākos idiotus vienmēr sastapsi tepat pie savas mājas.Itin jo ĪPAŠI, kad pa nedeļu pieradis pie cilvēcības likumiem, nejauši būsi atgriezies atpakaļ LV realitātē.Un tas jau nav ka 1x vai 5x individuāli novērojumi, bet gan pašsaprotama statistika.

Palaidniex 1.februāris 2018 17:37
7 0 Atbildēt

Nu te ir jautājums par to, kā TU piedāvā vai redzi kā tos visus pundurastus un pipuasus izslēgt no satiksmes?

Vācija risina ar video novēšanu un stučīšanu, policijas pārrunām ar šiem pundurastiem un BARGIEM sodiem! Būtiska piebilde - NEIZBĒGAMIEM sodiem.

Neviens no šiem deklasētajiem kingiem labprātīgi nesāks ievērot. Jo vairāk visi vāksies malā, kas ir pašsaprotami, jo vairāk šitie izpildīsies. Jo visiem viņiem ir kāds ļoļiks institūcijās, kurš atbrīvos no soda.. Un te ir otra puse - pārāk daudz kas mums ir pērkams un tas nevis ir nosodāmi, bet pašsaprotami.

Jā - zinu ir daudz korumpētākas valstis. Esam jau auguši, bet vienā dienā no padumjijas pārvērsties par Eiropu NEVAR!

Salīdzinot satiksmi 90-to gadu sākumā un tagad VISPĀR NEVAR! Tā laika moteorizēto satiksmes salībnieku skaits un pat ar visām statistikas īpatnībām rāda BAISU asisnpirti uz ceļiem. Rēķini kā gribi uz 100 k iedzīvotāju, vai vēl labāk uz 100 k transportlīdzekļu (tad cipari ir reālāki, bet vēl baisāki) un šodienu, kad pie mirušajiem skaita arī tos, kas noliek karoti 30 dienu laikā pēc CSNg. Transportlīdzekļu skaits vairākkāršojies.

Tāpēc nākas atzīt - tas nav vienas dienas jautājums un tas ir vismaz vairākuma sabiedrības kopējas nostājas jautājums.

Kamēr pie mums dot ķepā tiks uzskatīts par normu, jo "visi tā dara", uzskatīs - nefig te iet, kad beha lido, man kruta lamata, tāpēc man pieder ceļš, OCTAS $ ir uz īpašnieku, nevis uz vadtīāju, pie kam tāpat maksā asaras, nestrādās vērā ņemams "stukačisms" un sodu piestādīšana pēc onbordiem - nekas te tik fiksi nemainīsies. iAuto aptver pārāk niecīgu sabiedrības daļu, bet komentāri lieliski atspoguļo aptuveno nostāju. Un tie viedokļi nav iepriecinoši nunemaz. Uz ielas notiekošais ir sabiedrības un tajā notiekošo procesu, normu un morāles "jauks" atspoguļojums! Ne vairāk, ne mazāk...

650 1.februāris 2018 18:16
0 0 Atbildēt

Nevis Mums tas būtu jārisina, bet gan tiem tur dūšīgajiem kakliem,kas te blakus bildē "pie galda" gadiem ilgi sēž.Mums ir jārisina konkrētāk- kā pašiem dzīviem palikt un kā ieteikt to citiem.Nevajag populismu- propagandēt virsūbraukšanu ir tas pats, kas savu ādu glābt ar cita rokām.Sak, lai tie kaut kādi Lohi masveidā brauc purnā un neatkāpjas no Principa, abet mēs ar tevīm gudri sēdēsim pie klavierēm un viņus "uzmudrinasim" būt drosmīgiem un iet bojā "par ideju".

Lai objektīvi spriestu par 90-to sākuma apstākļiem, kā minimums būtu bijis jābūt "aktīvam" satiksmes dalībniekam tajā laikā.Konkrēti es sevi pie tādiem pieskaitu, tāpēc mans viedoklis ir un būs specifisks.Krietni lielāki (!!!!) vidējie ātrumi, krietni nedrošāki auto un krietni citādas attiecības starp galīgi nedrošiem vieglajiem un tūkstošos skaitā sūdīgā teh stāvoklī ātri braucošiem smagajiem (ar neizglītotiem pērtiķiem pie stūres).Daudz(!!!) vairāk gājēju neapgaismotās vietās, daudz(!!!) vairāk iedzīvotāju laukos, un arī vairāk iedzīvotāju kā tādu (skat bojāgājēju skaitu 1990g, kādi ap 900gab laikam bija).Pilnīgi CITI sabiedrībā valdošie alkohola lietošanas principi un veidi.Pilnīgi CITI apriepojuma lietošanas principi un veidi Ziemās.

Palaidniex 1.februāris 2018 18:23
4 0 Atbildēt

Tie kakli, tut augšā, ir tāda pat sabiedrības statistiskā proporcija, bet ar korekciju uz veciem stagnātiem, ģedofšinu un nevēlēšanos risināt valstiskas lietas. Mīļā miera labad kaut ko “atmetīs” uniecīgu uzlabojumu izskatā- redz’ darām un atkal domās par sevi, savu kabatu. Arī tur ir akūti nepieciešama vairāku paaudžu nomaiņa, kur katra nākamā nāk ar cilvēcīgākām un valstiskākām vērtībām. Arī tiem un tam vajag laiku!

Vernons 1.februāris 2018 8:27
0 38 Atbildēt

Ir vērts atbildēt! Pirmkārt katram savs braucamais jāvada pēc iespējas tuvāk labai malai! Otrkārt spogulī jāredz ceļš arī aizmugurē! Un uz 8 metrus plata asfalta vieta pietiek pat trim fūrēm uz vienas līnijas. Konsekvences ir katram, ne viss katram otram!

Starp citu Udmurtijas galvaspilsēta ir Iževska, kur savulaik 412 Moskvičus būvēja. Pagājušā gadsimta 80 gados tikai šo ceļu pabeidza.

pšikta 1.februāris 2018 18:55
0 0 Atbildēt

Vai Vernons zina,ko vēl ražo Iževskā?Starp to un šo.

Vernons 1.februāris 2018 19:09
1 0 Atbildēt

Man gluži vienaldzīgi ko tur ražo. Vienkārši nācās no Ļubļanas Slovēnijā vest auto krāsu uz Iževsku. Slikto ceļu dēļ ļoti daudz krāsa iztecēja uz ceļa, pat milicis iemanījās pietecināt trīs litru burku, kamēr ēdu pusdienas.

Kanibaals 1.februāris 2018 8:31
3 0 Atbildēt

Fūrists skatījās uz aizmuguri un tāpēc nepieslēdzās. Pakausī nav acu.

vērotājs 1.februāris 2018 8:32
10 0 Atbildēt

Vai Tiguan vadītājs izdzīvoja pēc tam, kad filmētājs izslēdza kameru?

Vernons 1.februāris 2018 18:57
1 0 Atbildēt

Var vai nevar Tiguans, uz vienas līnijas, būt starp diviem smagajiem? Vieta pietiek vai nepietiek? Cik plusu, cik mīnusu!

Kanibaals 1.februāris 2018 19:56
5 0 Atbildēt

Varēja arī pārtraukt apdzīšanu.

Vernons 1.februāris 2018 20:26
6 0 Atbildēt

Varēja, bet negribēja un vēl ļaunāk nemācēja sadalīt ceļu tieši tik cik nepieciešams! Bauskas šosejas variants.

Chankaishi 2.februāris 2018 6:11
2 0 Atbildēt

Tiguaana vadiitaajs galiigs lohs. Ir gadiijusies liidziiga situaacija(nedo dies traapiit taa veelreiz) - bet te pareizi saka - vietas pietiek trijiem rindaa. Es toreiz skatiijos ne uz pretiibrauceeju, bet uz labaa pusee esoshaas mashiinas prieksheejo riteni, lai to neaizkjertu Kaapeec toreiz taa skreeju - nu bija iemesls, kaut arii, saliidzinot ar dziiviibu, tiirais pshiks!

reku 3.februāris 2018 10:00
0 0 Atbildēt

"Vietas pietiekot trim"-nekā nebija man nav jāraustās dēļ katra šitāda diegabikša ar tiguan.Garantēju tādiem drošu nāvi un gulēšu mierīgi.Citreiz ceļa nomales ir zemākas un nobraucot no asfalta sekas var būt bēdīgas.Parasti eju precizi pa savu joslu ar iznemumu ja ir pielijušas rises vai slikts cela segums.

Chankaishi 3.februāris 2018 14:43
0 0 Atbildēt

Nu i auns! Cerams, ka tik taapeec, ka pusaizmidzis vadi kaut kaadu fuuri.

Valdis Felsbergs 6.februāris 2018 9:13
0 0 Atbildēt

Ļoti pamācošs video, kāpēc lamāties ar tālajiem ir stulbums. Tiguāna manevrs bija pilnīgi aprēķināts, normāli nobeidzams, nevienam netraucējot. Bet kamazs nolēma uzbliezt ar uguņiem. Tiguāns apjuka, pārbijās, pārtrauca uzsākto manevru, bremzēja(!!!) tieši tad, kad bija maksimāli jāspiež gāze, un metās pa kreisi - vienlaikus ar kamazu, kurš arī metās pa kreisi, jau par vēlu saprotot, kādus sūdus savārījis ar saviem tālajiem, nerēķinoties ar apdzinēja bailīgumu, un diemžēl izlemjot pilnīgi nepareizi (jo stulbais tiguāns jau bija gatavs netraucēti nomaukt no ceļa pa kreisi). Un pat visa šā laika un trajektorijas zaudējuma tiguāns vēl gandrīz paspēja sekmīgi nobeigt manevru, tikai pa kreiso pakaļējo stūri dabūja: turpinot sākotnēji uzsākto manevru pēc plāna un ignorējot mirkšķinātāju, viņam bija pat liela rezerve to mierīgi nobeigt. Protams, tiguāns ir idiots: ja apdzīšanas lakā mīz, tad neapdzen! Bet diemžēl idiots ir arī kamazs: varēja visi mierīgi aizbraukt, bet viņam bija jāpašapmierinās. Tādu, kas apdzinējam spiež tālos, nudien ir daudz. Es viņus pilnīgi ignorēju, bet labi zinu, ka ir tādi apdzinēji, kas raustās, var mainīt savu rīcību atkarībā no apkārtējo attieksmes, un šis ir brīnišķīgs piemērs rezultātam. Tas būtu mans padoms visiem, kam patīk uz ceļa kritizēt citus: nedariet tā, paši varat ciest!

Valdis Felsbergs 6.februāris 2018 9:41
0 0 Atbildēt

Vārdsakot, Нереально повезло ir pilnīgi meli: nekādi nevaru uzskatīt par veiksmi to, ka situācijā, kurai objektīvi jābeidzas bez starpgadījumiem, divi idioti katrs no savas puses sarīko avāriju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti