Autovadītāju ievērībai – satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem

 
Latvijas Valsts ceļi | 10.jūlijs 2015 7:15

Festivāla LMT Summer Sound (Liepājā) apmeklētājiem jāņem vērā, ka uz Liepājas šosejas (A9) notiek remontdarbi, un ir ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Šosejas posmā, kas šķērso Jelgavas un Dobeles novadus (24.-38. km) piektdien, 10. jūlijā darbosies seši luksofori, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī satiksmes regulētājus, bet sestdien, 11. jūlijā luksoforu skaitu plānots samazināt līdz pieciem. Svētdien, 12. jūlijā darbi objektā nenotiks, bet turpinās darboties pieci luksofori. Šajā posmā būs ātruma ierobežojumi, un, lai šķērsotu attiecīgo būvobjektu, jārēķinās ar papildu laiku līdz pusstundai. Posmu ir iespējams apbraukt caur Jelgavu, Tukumu vai Kuldīgu.

Uz Liepājas šosejas Tukuma un Dobeles novados (39.-60. km) būvdarbi turpināsies arī šajā nedēļas nogalē, darbosies četri luksofori.

Savukārt tiem, kas uz Liepāju dosies no Lietuvas puses, jārēķinās, ka no Rucavas līdz Nīcai nedēļas nogalē būs 6-8 luksoforu posmi. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa (P113).

Turpinās asfalta ieklāšanas darbi Tallinas šosejas (A1) sākumā. To laikā satiksme caur Baltezeru, jo īpaši pēcpusdienās un vakara stundās, var būt apgrūtināta, un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Asfaltēšanas darbi notiek katru darba dienu pēc plkst. 9:00 rītā un ilgs divas nedēļas. Brīvdienās darbi un būtiski satiksmes ierobežojumi objektā nav plānoti.

Katru dienu plānots ieklāt asfaltbetonu aptuveni 1,5 km garā vienas joslas posmā, satiksmi novirzot pa otru kustības joslu. Dienas laikā satiksmi tur organizē satiksmes regulētāji, savukārt naktīs – luksofori.

Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, var izmantot autoceļu Rīga–Carnikava–Ādaži (P1).

Remontdarbi uz Tallinas šosejas (A1) turpinās arī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, un no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai. Tur satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Turpinās atsāktie tilta remontdarbi pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils–Babīte. Satiksme tur tiek organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem, un jārēķinās ar papildu 15-20 minūtēm ceļā.

Uz Vidzemes šosejas (A2) posmā Siguldā šonedēļ periodiski plānots slēgt joslu posmus, nepieciešamības gadījumā satiksmi regulējot.

Šajā šosejā turpinās būvdarbi arī 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei, kā arī seguma atjaunošanas darbi posmā no Līgatnes līdz Drabešiem.

Arī Bauskas virzienā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Uz Bauskas šosejas (A7) turpinās remontdarbi posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai. Būvdarbu zonā satiksme tiek organizēta ar vadstatņiem un ceļa zīmēm.

Vidzemē ievērojami satiksmes ierobežojumi ir Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), kur satiksmi regulē septiņi luksofori, tāpēc ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Būvdarbi turpinās arī Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē. No Rēzeknes pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, no Viļāniem līdz Rēzeknei remonta posmu var šķērsot 20 minūtēs, Ludzas virzienā − posmā no Griškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 25 minūtēm, savukārt remonta posmu uz Daugavpils šosejas (A6) virzienā no Daugavpils līdz Krāslavai var šķērsot pusstundā.

Uz autoceļa Rēzekne–Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar vienpadsmit luksoforiem un ceļā jāpavada par vienu stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti