Vecākais autovadītājs Latvijā – gandrīz simtgadnieks 3

 

Foto: iAuto.lv

ERGO | 6.augusts 2015 7:40

Iespējams, vecākajam autovadītājam, kurš joprojām piedalās ceļu satiksmē Latvijā, ir 96 gadi. Tā secina ERGO speciālisti, ņemot vērā šajā apdrošināšanas sabiedrībā iegādāto OCTA polišu īpašnieku vecumu.

“Iespējams, ka autovadītāja apliecība Latvijā ir kādam vēl vecākam iedzīvotājam, taču automašīna varbūt jau sen netiek vadīta. Vecākais ERGO klients transporta apdrošināšanā – 96 gadus vecais kungs, ko redzam savā datu bāzē, iegādājās OCTA polisi, kas visdrīzāk liecina, ka viņš reāli piedalās ceļu satiksmē, braucot ar auto,” stāsta ERGO Risku parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš. Automašīna, kurai šis kungs iegādājas OCTA, ir VAZ 21061.

Savukārt gados vecākie ERGO klienti, kam ir KASKO polise, ir 89 gadus vecs vīrietis – viņš apdrošinājis automašīnu Honda HRV, kā arī 86 gadīga sieviete, kura apdrošinājusi pat divus auto: Mercedes-Benz E240 un Toyota RAV4.

“ERGO iestājas par veselīgu dzīvesveidu un augstu dzīves kvalitāti, tāpēc mūs īpaši priecē fakts, ka kāds vēl tik cienījamā vecumā ir aktīvs autobraucējs un jūtas pietiekami labi, lai pilnvērtīgi piedalītos ikdienas procesos, kā arī ar rūpēm izturas pret savu īpašumu un gatavs uzņemties atbildību par savu rīcību,” uzsver Ritvars Heniņš.

Savukārt vecākais ERGO apdrošinātais auto ir 1937. gada Opel. OCTA polise ir arī kādam 1962. gada T-16 traktoram un 1956. gada GAZ, kas nozīmē, ka tie joprojām kalpo un tiek aktīvi izmantoti ikdienas gaitās un darbā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Slk 6.augusts 2015 21:03
3 1 Atbildēt

Tas ir ļoti jauki, bet mani moka jautājums... Vai Lv tiek kontrolēta šoferu sirmgalvju veselība? Respektīvi vai viņi vēl ir spējīgi patstāvīgi vadīt automobīli? P.S. Ārzemēs pēc zināma vecuma sasniegšanas ir reizi pāris gados jāiziet ārstu apskate ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti