Vecākais autovadītājs Latvijā – gandrīz simtgadnieks 3

 

Foto: iAuto.lv

ERGO | 6.augusts 2015 7:40

Iespējams, vecākajam autovadītājam, kurš joprojām piedalās ceļu satiksmē Latvijā, ir 96 gadi. Tā secina ERGO speciālisti, ņemot vērā šajā apdrošināšanas sabiedrībā iegādāto OCTA polišu īpašnieku vecumu.

“Iespējams, ka autovadītāja apliecība Latvijā ir kādam vēl vecākam iedzīvotājam, taču automašīna varbūt jau sen netiek vadīta. Vecākais ERGO klients transporta apdrošināšanā – 96 gadus vecais kungs, ko redzam savā datu bāzē, iegādājās OCTA polisi, kas visdrīzāk liecina, ka viņš reāli piedalās ceļu satiksmē, braucot ar auto,” stāsta ERGO Risku parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš. Automašīna, kurai šis kungs iegādājas OCTA, ir VAZ 21061.

Savukārt gados vecākie ERGO klienti, kam ir KASKO polise, ir 89 gadus vecs vīrietis – viņš apdrošinājis automašīnu Honda HRV, kā arī 86 gadīga sieviete, kura apdrošinājusi pat divus auto: Mercedes-Benz E240 un Toyota RAV4.

“ERGO iestājas par veselīgu dzīvesveidu un augstu dzīves kvalitāti, tāpēc mūs īpaši priecē fakts, ka kāds vēl tik cienījamā vecumā ir aktīvs autobraucējs un jūtas pietiekami labi, lai pilnvērtīgi piedalītos ikdienas procesos, kā arī ar rūpēm izturas pret savu īpašumu un gatavs uzņemties atbildību par savu rīcību,” uzsver Ritvars Heniņš.

Savukārt vecākais ERGO apdrošinātais auto ir 1937. gada Opel. OCTA polise ir arī kādam 1962. gada T-16 traktoram un 1956. gada GAZ, kas nozīmē, ka tie joprojām kalpo un tiek aktīvi izmantoti ikdienas gaitās un darbā.

 
Visi komentāri
 
Slk 6.augusts 2015 21:03
3 1 Atbildēt

Tas ir ļoti jauki, bet mani moka jautājums... Vai Lv tiek kontrolēta šoferu sirmgalvju veselība? Respektīvi vai viņi vēl ir spējīgi patstāvīgi vadīt automobīli? P.S. Ārzemēs pēc zināma vecuma sasniegšanas ir reizi pāris gados jāiziet ārstu apskate ...

vecīts to SILkam 7.augusts 2015 19:23
0 0 Atbildēt

Tu uztraucies par vecīti kuŗš 96 gados vada auto, bet varbūt vairāk jāuztraucas par tiem 25 ar BMW un salīdzini - būs ko padomāt!

nemokies 12.augusts 2015 13:32
0 0 Atbildēt

pie mums pēc 60 gadu vecuma ārstu komisija 'jāiet ik pēc trim gadiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti