"Latvijas tilti" uzvarējuši arī daudzos Rīgas domes iepirkumos, arī par būvdarbiem Salu tilta kompleksā 1

 

Remonta darbi uz Salu tilta Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.jūnijs 2016 9:43

Būvfirma AS "Latvijas tilti", kas ietilpst holdinga "LNK Group" būvniecības un ražošanas struktūrā "LNK Industries", ir uzvarējusi arī daudzos iepirkumos Latvijā, tostarp Rīgas domes iepirkumos.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka 2015.gada septembrī "LNK Industries" uzvarēja Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumā par būvdarbiem Salu tilta kompleksā. Iepirkuma līgumcena ir 1,5 miljoni eiro.

2014.gada maijā pilnsabiedrība "LNK Industries Group" uzvarēja Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumā par Salu tilta renovāciju. Iepirkuma līgumcena ir 8,74 miljoni eiro.

Tāpat "LNK Industries" vai tās veidotas pilnsabiedrības uzvarējušas vairākos nelielos būvdarbu iepirkumos, kas saistīti ar Salu tilta kompleksu.

Daudzos domes iepirkumos uzvarētājs ir pilnsabiedrība "LNK Industries Partnership"

"LNK Industries Partnership" šī gada 26.maijā uzvarējusi Rīgas domes Īpašuma departamenta iepirkumā par Rīgas 6.vidusskolas vienkāršotu renovāciju. Iepirkuma līgumcena ir 282 947 eiro.

"LNK Industries Partnership" šī gada 12.aprīlī uzvarējusi Rīgas domes Īpašuma departamenta iepirkumā par Valstspolicijas un Rīgas Pašvaldības policijas iecirkņa "Bolderāja" ēkas Stūrmaņu ielā 33A būvniecību. Iepirkuma līgumcena ir 512 926 eiro.

"LNK Industries Partnership" šī gada 18.martā uzvarējusi Rīgas domes Īpašuma departamenta iepirkumā par stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbiem Rīgas 84.vidusskolas lietojumā esošajā teritorijā Lielirbes ielā 141. Iepirkuma līgumcena ir 2,286 miljoni eiro.

"LNK Industries Partnership" šī gada 7.martā uzvarējusi Rīgas domes Īpašuma departamenta iepirkumā par Rīgas Centra humanitārās vidusskolas ēkas Krišjāņa Barona ielā 116, Rīgā, vienkāršotas atjaunošanas 2.kārtas darbiem. Iepirkuma līgumcena ir 1,572 miljoni eiro.

"LNK Industries Partnership" uzvarējusi arī daudzos Rīgas domes Īpašuma departamenta iepirkumos 2014.gadā.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien sācis kriminālprocesu par Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumu būvniecības jomā, piektdien preses konferencē pavēstīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš informēja, ka kriminālprocess ir saistīts ar iepriekš Lietuvā sākto kriminālprocesu, kurā kukuli devis kāds Latvijas uzņēmējs. LETA jau ziņoja, ka kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram par firmai finansiāli izdevīgu lēmumu pieņemšanu. Abas amatpersonas ceturtdien aizturētas. Latvijā aizturēti vēl seši "Latvijas tiltu" darbinieki.

Kā šodien preses konferencē pastāstīja Streļčenoks, KNAB vakar sāktajā, ar Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumu saistītajā kriminālprocesā Latvijā ir veiktas vairāk nekā 20 kratīšanas un aizturētas sešas personas. Kratīšanās izņemta datortehnika un nauda vairāk nekā 300 000 eiro apmērā. Kā sacīja Streļčenoks, lietā iesaistīts viens no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem.

Pēc Streļčenoka teiktā, Latvijā sāktajā kriminālprocesā figurē gan ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana, gan kukuļošana, gan dienesta viltojums.

iAuto jau rakstīja - Latvijā un Lietuvā sāk lietas aizdomās par kukuļdošanu; aiztur "Latvijas tiltu" valdes priekšsēdētāju

 
Visi komentāri
 
EKO 22.jūnijs 2016 21:41
0 0 Atbildēt

Un ko dod aizturet? ja vel kadu par tadam lietam liktu cietuma,tad ari ar laiku bus kartiba!un pirmos butu jaiesedina Ushakovu ar visu savu varzu!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti