Gandrīz uz visiem grants ceļiem ievieš autotransporta masas ierobežojumus 4

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Nozare.lv | 1.marts 2017 14:37

Sakarā ar pavasara atkusni un ilgstošiem nokrišņiem uz grants ceļiem gandrīz visā valsts teritorijā ir iestājies šķīdonis, tāpēc uz šiem ceļiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Šobrīd masas ierobežojumi ir ieviesti vai tuvākajās dienās tiks ieviesti lielākajā daļā plānoto maršrutu.

LVC skaidroja, ka šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem un dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Šāda prakse ir vispāratzīta un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem.

Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti. Ņemot vērā to, ka pēdējo 25 gadu laikā valsts autoceļu tīkls tiek uzturēts nepietiekama finansējuma apstākļos, bet Eiropas Savienības fondu līdzekļus ieguldīt vietējās nozīmes ceļu remontdarbos nedrīkst, liela daļa grants ceļu ir sliktā un ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī, norādīja LVC.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota LVC mājaslapā.

Ierobežojumi katru gadu pakāpeniski tiek ieviesti visos valsts reģionos - aptuveni 10 000 kilometros valsts autoceļu, uzstādot aizlieguma ceļa zīmes, kas ierobežo transportlīdzekļu maksimālo pilno masu, lielākoties ar 10 tonnām. Līdzīgi ar savā pārziņā esošajiem ceļu tīkliem rīkojas arī pašvaldības.

LVC aicina autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos, jo ceļu sakārtošanu varēs veikt tikai tad, kad to konstrukcija būs apžuvusi. Un atgādinām, ka atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē LVC reģionālo nodaļu speciālisti sadarbībā ar Valsts policiju.

 
Visi komentāri
 
nu gan 1.marts 2017 19:06
1 0 Atbildēt

sabrukuši ceļi vēl var sabrukt???un iemaksājot par kādu atļauju,ceļi nebrūk-lai V.C kompensē zaudējumus uzņēmējiem,kuri maksā nodokļus,bet braukt nedrīkst!

GMO 1.marts 2017 19:13
1 0 Atbildēt

šodien maršrutā Kosas pagr.Ģikši ,baļķvedēji kursē viens aiz otra,ceļu vietām izjājuši ne pa jokam...kur ir tā zīme?

Inese 1.marts 2017 20:01
1 0 Atbildēt

Ari Tukums Smarde caur Durbi balkvedeji lido ne pajokam nekadi ierobezojumi nav

Liene 2.marts 2017 9:37
1 0 Atbildēt

Tak tās zīmes nevienam neinteresē, jo smagiem baļķvedējiem pie kājas tāpat kaut vai grants ceļa sākumā ir zīme 7t, tāpat viņi braukā un izdangā visu ceļu, kā tas ir Bajāru ceļs, ar parasto mašīnu nemaz pabraukt nevar pec pusgada, jamaina mašinai detaļas, par ko tad tas lielais ceļa nodoklis...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti