Svaigpienam, operatīvajam un sabiedriskajam transportam uz grants ceļiem ierobežojumu nav 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Latvijas Valsts Ceļi | 2.marts 2017 12:07

Sakarā ar pavasara atkusni un ilgstošiem nokrišņiem uz grants ceļiem praktiski visā valsts teritorijā ir iestājies šķīdonis. Tāpēc uz šiem ceļiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Šie ierobežojumi neattiecas uz operatīvo dienestu un sabiedrisko transportu, kā arī uz transportlīdzekļiem, kas kravas transporta cisternās pārvadā svaigpienu atbilstoši VAS Latvijas Valsts ceļi pašvaldības saskaņotajam maršrutam, ja par šiem transportlīdzekļiem CSDD transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā ir izdarīta atzīme "Svaigpiena transportlīdzeklis".

Masas ierobežojumi jau ir ieviesti vai tuvākajās dienās tiks ieviesti lielākajā daļā plānoto maršrutu.

Šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem un dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Šāda prakse ir vispāratzīta un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir liels grants ceļu kopgarums – no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti. Pārmitrināto autoceļu uzturēšana un sakārtošana būs iespējama vien tad, kad šie autoceļi apžūs, jo arī smagā autoceļu uzturēšanas tehnika, pārvietojoties pa grants ceļiem to stāvokli, var pasliktināt.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā http://lvceli.lv/informacija-un-dati/#masas-ierobezojumi

Ierobežojumi katru gadu pakāpeniski tiek ieviesti visos valsts reģionos – aptuveni 10 000 km valsts autoceļu, uzstādot aizlieguma ceļa zīmes, kas ierobežo transportlīdzekļu maksimālo pilno masu, lielākoties ar 10 tonnām. Līdzīgi ar savā pārziņā esošajiem ceļu tīkliem rīkojas arī pašvaldības.

Aicinām autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos, jo ceļu sakārtošanu varēs veikt tikai tad, kad to konstrukcija būs apžuvusi. Un atgādinām, ka atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē LVC reģionālo nodaļu speciālisti sadarbībā ar Valsts policiju.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
24/7 3.marts 2017 11:40
2 1 Atbildēt

Vieglak ierobezojumu uzlikt ,neka celu atremontet!!

Patiesība 3.marts 2017 7:39
1 0 Atbildēt

Kad jau celi vairs nau izbraucami,tad uzliek ierobežojumu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti