Svaigpienam, operatīvajam un sabiedriskajam transportam uz grants ceļiem ierobežojumu nav 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Latvijas Valsts Ceļi | 2.marts 2017 12:07

Sakarā ar pavasara atkusni un ilgstošiem nokrišņiem uz grants ceļiem praktiski visā valsts teritorijā ir iestājies šķīdonis. Tāpēc uz šiem ceļiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Šie ierobežojumi neattiecas uz operatīvo dienestu un sabiedrisko transportu, kā arī uz transportlīdzekļiem, kas kravas transporta cisternās pārvadā svaigpienu atbilstoši VAS Latvijas Valsts ceļi pašvaldības saskaņotajam maršrutam, ja par šiem transportlīdzekļiem CSDD transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā ir izdarīta atzīme "Svaigpiena transportlīdzeklis".

Masas ierobežojumi jau ir ieviesti vai tuvākajās dienās tiks ieviesti lielākajā daļā plānoto maršrutu.

Šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem un dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Šāda prakse ir vispāratzīta un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir liels grants ceļu kopgarums – no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti. Pārmitrināto autoceļu uzturēšana un sakārtošana būs iespējama vien tad, kad šie autoceļi apžūs, jo arī smagā autoceļu uzturēšanas tehnika, pārvietojoties pa grants ceļiem to stāvokli, var pasliktināt.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā http://lvceli.lv/informacija-un-dati/#masas-ierobezojumi

Ierobežojumi katru gadu pakāpeniski tiek ieviesti visos valsts reģionos – aptuveni 10 000 km valsts autoceļu, uzstādot aizlieguma ceļa zīmes, kas ierobežo transportlīdzekļu maksimālo pilno masu, lielākoties ar 10 tonnām. Līdzīgi ar savā pārziņā esošajiem ceļu tīkliem rīkojas arī pašvaldības.

Aicinām autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos, jo ceļu sakārtošanu varēs veikt tikai tad, kad to konstrukcija būs apžuvusi. Un atgādinām, ka atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē LVC reģionālo nodaļu speciālisti sadarbībā ar Valsts policiju.

 
Visi komentāri
 
Patiesība 3.marts 2017 7:39
1 0 Atbildēt

Kad jau celi vairs nau izbraucami,tad uzliek ierobežojumu!

24/7 3.marts 2017 11:40
2 1 Atbildēt

Vieglak ierobezojumu uzlikt ,neka celu atremontet!!

Eriks 3.marts 2017 12:06
0 0 Atbildēt

Tad ar katru gadu celi paliek kritiskaak un kritiskaak, Tukuma novada Jaunsatos celi ir gandriiz neizbraucami, Tad taads jautajums par ko maksajam?

Job 3.marts 2017 12:16
0 0 Atbildēt

kam vien nepaprasi - kokvedēji močī, ka maz neliekas - visiem kādas specatļaujas vai?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti