Sākoties jaunajam mācību gadam, policija pastiprināti kontrolēs satiksmes drošību 1

 

Foto: iAutolv

Nozare.lv | 1.septembris 2017 13:25

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu likumsargi visā Latvijas teritorijā pastiprināti kontrolēs un uzraudzīs satiksmes drošību, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Likumsargi visā Latvijas teritorijā pastiprināti kontrolēs un uzraudzīs drošības jostu lietošanu un pareizu bērnu pārvadāšanu transportlīdzekļos.

Valsts policijas patruļas septembra sākumā uzturēsies mācību iestāžu tuvumā, tāpēc īpaša uzmanība tiks pievērsta arī atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Likumsargi atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm ir 30 kilometri stundā.

Tāpat policija atgādina, ka saistībā ar jaunajam mācību gadam veltītajiem pasākumiem, vadītājiem var nākties rēķināties ar iespējamiem sastrēgumiem un lēnāku satiksmi pilsētās, īpaši izglītības iestāžu tuvumā. Tādēļ policija aicina transportlīdzekļu vadītājus būt saprotošiem, uzmanīgiem, kā arī īpaši atbildīgiem pret satiksmes drošību ne tikai pirmajā skolas dienā, bet arī ikdienā - visa mācību gada garumā.

Policija arī aicina vecākus ar bērniem jau pirms skolas sākuma izstaigāt ikdienas veicamo maršrutu un atgādināt par ceļu satiksmes noteikumiem, piemēram, ka iela jāšķērso pa gājēju pāreju vai pie zaļā gājēju luksofora gaismas signāla, iepriekš pārliecinoties, ka apkārtējie transportlīdzekļi ir apstājušies. Tuvojoties rudenim ir svarīgi parūpēties par savu atvašu redzamību uz ceļa - gaismu atstarojošu elementu esamība skolēna apģērbā vai skolas somā ir īpaši būtiska.

Līdz ar 1.septembri palielināsies arī dažādu publisku pasākumu skaits, tāpēc VP atgādina vecākiem, ka pēc plkst.22, bērns, kurš vēl nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez pieaugušā uzraudzības.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 1.septembris 2017 14:04
1 0 Atbildēt

"Likumsargi atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums pie mācību iestādēm ir 30 kilometri stundā." - nu kas tā par fantāziju? Es gan domāju, ka drīzāk ir tā - tur kur ir uzliktas zīmes ar 30 km/h ierobežojumu, tur jau arī tā jābrauc.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti