Palielināts finansējums valsts vietējās nozīmes autoceļu sakārtošanai 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.oktobris 2017 20:53

Valdība otrdien, 10.oktobrī, apstiprināja valsts budžetu 2018.gadam, kas paredz kopumā 428,8 milj. eiro ieguldījumu transporta un sakaru nozarē. No tā 29.6 milj. eiro ir papildu piešķirtie līdzekļi tieši valsts vietējo autoceļu, kā arī dzelzceļa publiskās infrastruktūras sakārtošanai.

Autoceļu jomā plānots uzlabot valsts galveno un reģionālo ceļu ar asfalta segumu ar mērķi uzlabot satiksmes drošību. Savukārt nākamgad papildu piešķirtie 25,6 milj. eiro garantēs iespēju par 300 km vairāk sakārtot un veikt dažādus uzturēšanas darbus uz valsts vietējiem grants ceļiem, kas pēdējo 25 gadu laikā būs lielākais ieguldījums. Kopumā līdz 2020.gadam varēs uzlabot grants ceļus apmēram 1000 km apjomā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis akcentē, ka katrs atjaunotais ceļš ir liels ieguvums tieši iedzīvotājiem un pašvaldībām, uzņēmējiem, valsts ekonomikai kopumā. Lielāko finansējumu ieguldām tajos autoceļos, kur ir lielākā satiksmes intensitāte un kurus izmanto lielākais skaits cilvēku. Šīm investīcijām nenoliedzami ir būtiska ekonomiskā atdeve. Taču ir jāpievērš arī liela uzmanība cilvēku mobilitātei reģionos, kur noteicoša ir vietējo autoceļu infrastruktūra. Sakārtota, pieejama un kvalitatīva infrastruktūra piesaistīs investīcijas arī jaunu ražošanas uzņēmumu radīšanai un uzņēmējdarbības sekmēšanai kopumā. Tāpēc lēmums novirzīt papildu finansējumu vietējās nozīmes autoceļu remontdarbiem ir pamatots un vērsts uz novadu iedzīvotāju vajadzībām.

Savukārt dzelzceļa jomā 2018.gadā projekta Rail Baltica ietvaros plānots sagatavot un noslēgt līgumu par Starptautiskās lidostas "Rīga" stacijas un ar to saistītās infrastruktūras un mezgla tehniskā projekta izstrādi un sagatavot un noslēgt līgumu par Rail Baltica Rīgas Dzelzceļa tilta un Rīgas Centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kompleksa būvprojekta izstrādi un būvniecību. Papildus plānots izbūvēt vienu divu līmeņu dzelzceļa šķērsojumu (tuneli), lai uzlabotu drošības līmeni dzelzceļa tuvumā stacijā ar intensīvu gājēju un vilcienu kustību.

Aviācijas jomā plānots turpināt atbalstīt ar drošību saistītus pasākumus reģionālajos lidlaukos un starptautiskajā lidostā "Rīga".

Savukārt tranzīta jomā līdzekļi tiks novirzīti starptautiskās kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmas darbības uzturēšanai.

Pasažieru pārvadājumā jomā līdzekļi 2018.gadā tiks novirzīti, lai iedzīvotāji arī turpmāk var nokļūt novadu centros, apmeklēt izglītības iestādes, nokļūt darbavietās, valsts un pašvaldību institūcijās to normālajā darba laikā ar sabiedrisko transportu, kurā ērti var iekļūt/izkļūt visi pasažieri, tai skaitā - personas ar funkcionāliem traucējumiem, grūtnieces, personas ar maziem bērniem (tai skaitā ar bērnu ratiņiem).

Sakaru jomā līdzekļi tiks ieguldīti, lai turpinātu uzturēt ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīkla nepārtrauktu darbību, kā arī tiks nodrošināta abonētās preses piegāde kā līdz šim.

Likumu par valsts budžetu 2018.gadam jāpieņem Saeimai.

 
Visi komentāri
 
khl 11.oktobris 2017 11:20
3 0 Atbildēt

Ieteiktu pievērst uzmanību vārdu salikumam "valsts vietējās nozīmes autoceļš". Lai pēc tam visādiem tur Pļurkt un tamlīdzīgiem nebūtu jābļaustās, ka netiek remontēti PAŠVALDĪBU ceļi.

Pļurkt 11.oktobris 2017 12:29
0 2 Atbildēt

Visādiem dalbajkobiem ieteiktu iespraust savus vāvuļojumus sev dziļi pakaļā!

Pļurkt 11.oktobris 2017 12:32
0 0 Atbildēt

... it sevišķi tādiem dalbajobiem, kas par katru varu grib uzspiest zemniekiem valsts ceļa Daugavpils - S Pētrburga grāvju tīrīšanu un caurteku remontu.

Pašam nav ne vismazākās sajēgas kas ir valsts ceļš, kas ir pašvaldības ceļš un kas ir sētas celiņš!

khl 11.oktobris 2017 13:25
1 0 Atbildēt

Man ir skaidrs, ka tam, kurš savu zemi tur kārtībā, problēmu nav. Bet visādi Pļurkšķi un citi līkroči kā dzīvoja, tā arī dzīvos dubļu vannās. Tiem visi vainīgi, tikai ne paši. Bet kad savs īpašums jāapsaimnieko, tā pļurkt...

viencexperc 11.oktobris 2017 17:25
2 0 Atbildēt

Autoceļu būvfirmām būs svētki. Uzradīsies pāris jaunas mājas.

Vajag sekot, lai visa nauda aizietu TIKAI ceļiem, un tie tiktu būvēti kā vajag, pēc mūsdienu tehnoloģijām un KVALITATĪVI.

Idioti.

klm 11.oktobris 2017 19:47
0 0 Atbildēt

Nu tad pesakies rindā būvēt ceļus bez peļņas sev. Būsi pirmais, visi pasūtījumi tavējie.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti