Pie Līvāniem – ledus ceļš pāri Daugavai (+ VIDEO) 12

 
iAuto | 31.janvāris 2019 9:17

Lai iedzīvotāji no Dignājas pagasta nokļūtu uz Līvāniem, ko šķir Daugava, vasarā darbojas pārceltuve. Taču neapskaužamā situācijā Dignājas ļaudis ir ziemā, kad pārceltuve nestrādā.

Ik gadu, kad upe ir aizsalusi, iedzīvotāji to šķērso kājām un pat ar automašīnām. Tuvākais tilts atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā. 

 
Visi komentāri
 
solaris 31.janvāris 2019 10:24
0 1 Atbildēt

Ierosinu iAuto ielikt atsevišķā rakstā, jo LA neļauj pievienot komentārus:

www.la.lv/katastrofali-...vigs-dokuments

Vernons 31.janvāris 2019 11:06
0 1 Atbildēt

Holandieši jūtas apdraudēti, ka Latvija viņus izcirps. Bet tajā pašā laikā braukt uz Krieviju nevēlas pat par milzīgu naudu.

Pļurkt 31.janvāris 2019 19:27
1 0 Atbildēt

Uz šoferu apjāšanas rēķina konkurē ārā vietējos!!

Tak lai maksā Vācijas algas šoferiem, ja jau strādā Vācijā - kur problēma??

ĀAA vajadzēs pašiem šefiem šiverēt un pakustināt savas resnās pakļas!

Freijers 1.februāris 2019 14:39
0 0 Atbildēt

Tak visur, kur vietējos nodarbina citur uz tā trekni vārās visādas firmeles...vajag arī tās summas pafiltrēt, ka neiznāk +100-200 (ja vispār iznāk) kā LV. Šeit atkal biezā slānī braukā UA u.c. ārvalstu šoperi, jo kādam atkal jāvārās...

kasinsh79 31.janvāris 2019 11:04
0 0 Atbildēt

Kādam, iespējams, nepaveiksies. Pagaidām viss ok, bet paradumam liels spēks. Pārāk liels, lai atteiktos no vienā dienā "pa taisno".

Guzis 31.janvāris 2019 11:27
6 1 Atbildēt

Padomju laikos tādi ceļi tika oficiāli veidoti, ar ledus biezumam mērījumiem, karodziņiem ceļa malās un glābšanas inventāru uz ledus. Kāpēc tagad pašvaldībai liekas OK ka cilvēkiem jābrauc 40km līkums?

Bradypus 31.janvāris 2019 12:06
0 0 Atbildēt

Igaunijā ledus ceļi tiek veidoti joprojām un ne vien uz upes, bet jūrā! Ir interesanti izmēģināt - sajūta, ka turpat netālu pa vaļēju ūdeni paralēli ceļam brauc prāmis, ir diezgan interesants.

iciks 31.janvāris 2019 13:09
0 0 Atbildēt

Savulaik runāju ar vienu cilvēku, kas Igaunijā kaut kādā mērā saistīts ar šiem ledus ceļiem. Nevar jau tā vienkārši kā šeit - brīvā iniciatīva. Tur jāsaliek aprīkojums, regulāri jāseko līdzi ledus stāvoklim u.t.t. Padārgi arī esot.

Tad nu aizpērn (?) sabiedrība Igauņu ceļu administrāciju ļoti presējuši un beigās tas ceļš tika atvērts. Uz vienu dienu... tad iestājās siltums vai kas

Bradypus 31.janvāris 2019 14:54
0 0 Atbildēt

Kaut ko fleitē. Nav ne jausmas par pārējā ticamību, bet ja saki "tas ceļš uz vienu dienu", izskatās, ka ne pārāk esi lietas kursā:

There are 7 official ice roads in Estonia: Between Hiiumaa and the mainland (approx. 25 km), between Hiiumaa and Saaremaa (approx. 15 km), between Vormsi and the mainland (approx. 12 km), between Kihnu and the mainland (approx. 15 km), between Haapsalu and Noarootsi (approx. 3 km) and between Laaksaar and Piirissaar (8 km).

Jā, protams, izmaksas ir un neapšaubāmi tie ir oficiāli un aprīkoti ceļi, nevis pašdarbība. Tieši to arī vēlējos pateikt - ir oficiāli jāorganizē, ja ir šāda nepieciešamība, nevis jābrīnās par pašdarbību.

Pļurkt 31.janvāris 2019 19:18
0 1 Atbildēt

Ne tikai padomju laikos, bet Ulmaņlaikos arī. Vismaz ledus ceļš pāri Daugavai pie Līvāniem līdz "brīvās" Latvijas laikiem bija katru gadu. Vēl mans vectēvs 20-tajos gados tos lietoja.

Bija dienesti kas tos apkalpoja, ierīkoja, glāba utt.

Freijers 1.februāris 2019 8:35
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka tagad ir modē - autovadītājiem jāieplāno ilgāks laiks ceļā, jārēķinās ar papildus ceļu, utt. atmazkas, kas visu reducē uz to, ka pats vien esi vainīgs un celies agrāk/brauc ilgāk, absolūti netiek domāts par cilvēku komfortu un ērtībām un kamēr paši nepresēs atbildīgos dienestus nekas nemainīsies...vēl pa vidu ir noderīgie idioti, kas veido sabiedrisko domu tieši tādā paša virzienā - pie diskusijas par salinieka remontu pāris tādi izpeldēja !

Cepiens 1.februāris 2019 11:58
0 0 Atbildēt

Ko cepās cilvēki katru dienu mirst no alkohola un citām eksistencei ne visai vitāli svarīgām lietām. Te vietējie gadiem pēc pieredzes saīsina ceļu, lai ietaupītu naudu, kuras cik zināms lauku reģionos nav tik daudz cik latgaļu galvaspilsētā Reigā. Ja arī kāds noies pa burbuli -ražošanas izdevumi, ko darīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 20

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti