Barona ielu auto satiksmei slēgs vasarā 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 20.marts 2019 13:47

Rīgas dome Krišjāņa Barona ielu automašīnu satiksmei plāno slēgt vasarā, nevis aprīlī vai maijā, kā bija iecerēts sākotnēji, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pēc viņas teiktā, patlaban apakšzemes komunikāciju turētāji ir uzsākuši aktīvus remontdarbus Aleksandra Čaka ielā, kas turpināsies arī tuvākos mēnešus, tādēļ automašīnu kustības slēgšana blakus ielā radītu lielākus sastrēgumus.

Līdz ar to satiksmes ierobežojumus plānots ieviest vasarā, kad lielākā daļa Rīgas skolēnu būs devusies vasaras brīvlaikā un satiksme pilsētā nebūs tik intensīva.

Vienlaikus pašvaldība vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, kādā tieši veidā satiksmes ierobežojumi tiks ieviesti.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments izstrādājis trīs iespējamos variantus satiksmes ierobežošanai Krišjāņa Barona ielā.

Pirmais variants paredz ierobežot autotransporta kustību pie Matīsa ielas un Stabu ielas uzstādot ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts". Pēc Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina paustā, galvenais ieguvums būtu tāds, ka Krišjāņa Barona ielu vairs nebūtu ērti izmantot tiem autovadītājiem, kuri to izmanto kā alternatīvu Brīvības ielai vai Aleksandra Čaka ielai. Mīnuss šādām izmaiņām - ierobežojumi ir lokālās vietās, līdz ar to citus posmus autovadītāji varēs izmantot tāpat kā līdz šim.

Otrs variants esot "visradikālākais risinājums", jo paredz ar rīkojuma zīmēm ierobežot manevrus teju visos Krišjāņa Barona ielas krustojumos. Proti, līdz ar ceļa zīmju izvietojumu taisni braukt varēs tikai atsevišķos Krišjāņa Barona ielas krustojumos, bet pārējos autovadītājiem būs jānogriežas. Ar šādu risinājumu tiek nodrošinātas piekļūšanas iespējas pie visiem īpašumiem vienlaikus ielu padarot neērti lietojamu caurbraukšanai. Mīnuss šādam scenārijam būtu, ka autobraucējiem palielinātos nobrauktu kilometru daudzums centrā un vienlaikus palielinātos arī satiksmesplūsma blakus esošajās ielās.

Savukārt trešais variants paredz uzstādīt ceļa zīmes "Braukt aizliegts" katrā kvartālā. Šim scenārijam ir visvairāk trūkumu, jo "Braukt aizliegts" ceļa zīme paredz, ka tā neattiecas uz cilvēkiem, kuri attiecīgajā posmā dzīvo vai strādā. Toties to ir grūti kontrolēt un pārbaudīt, turklāt tas liegtu iespēju pa Krišjāņa Barona ielu pārvietoties arī, piemēram, maksas autostāvvietu klientiem.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iJuris 21.marts 2019 21:40
3 0 Atbildēt

Tērbatas iela, Vienības gatve, Liepājas iela... Tās arī slēdzam?

Atceries ka cilvēkiem tāpat tur būs jābrauc, jo nav citas pieejas, jaunais garais tramvajs arī nav nekāds klusuma iemiesojums, nevar saprast, vai riteni kantaini, vai gultņi jau beigti.

Ja dzīvojot pilsētas centrā gribas klusumu un mieru, zaļas pļavas un ēdamus ābolus kokos, tad atliek vien pamosties no sapņa un braukt uz laukiem.

Conqueror 21.marts 2019 8:54
2 1 Atbildēt

kas man kā kājāmgājējam nepatīk, ejot pa baronielu - tikpat kā visi auto mauc ar ātrumiem, ka visi riteņi grab pa bruģi, ir liels akustiskais piesārņojums un ceļa zīme nr.323 - maksimālā ātruma ierobežojums (30 km/st) - visi izliekas, ka tāda nav, lai gan tā atkārtojas pēc katra krustojuma.

atbalstu auto satiksmes aizliegšanu barona ielā - būs klusums un svaigs gaiss, koki un krūmi nenīkuļos un zāle būs zaļāka

imzz 20.marts 2019 22:05
1 0 Atbildēt

Es kaut kā šaubos, ka satiksmes K.Barona ielā slēgšanas dēļ gājēji un riteņbraucēji nu "laimē dies".

Ar , piemēram, Jomas ielu Majoros to nevarētu salīdzināt kaut vai tāpēc, ka Jomas ielai pa vidu nebrauc tramvajs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti