Barona ielu auto satiksmei slēgs vasarā 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 20.marts 2019 13:47

Rīgas dome Krišjāņa Barona ielu automašīnu satiksmei plāno slēgt vasarā, nevis aprīlī vai maijā, kā bija iecerēts sākotnēji, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Pēc viņas teiktā, patlaban apakšzemes komunikāciju turētāji ir uzsākuši aktīvus remontdarbus Aleksandra Čaka ielā, kas turpināsies arī tuvākos mēnešus, tādēļ automašīnu kustības slēgšana blakus ielā radītu lielākus sastrēgumus.

Līdz ar to satiksmes ierobežojumus plānots ieviest vasarā, kad lielākā daļa Rīgas skolēnu būs devusies vasaras brīvlaikā un satiksme pilsētā nebūs tik intensīva.

Vienlaikus pašvaldība vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, kādā tieši veidā satiksmes ierobežojumi tiks ieviesti.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments izstrādājis trīs iespējamos variantus satiksmes ierobežošanai Krišjāņa Barona ielā.

Pirmais variants paredz ierobežot autotransporta kustību pie Matīsa ielas un Stabu ielas uzstādot ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts". Pēc Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina paustā, galvenais ieguvums būtu tāds, ka Krišjāņa Barona ielu vairs nebūtu ērti izmantot tiem autovadītājiem, kuri to izmanto kā alternatīvu Brīvības ielai vai Aleksandra Čaka ielai. Mīnuss šādām izmaiņām - ierobežojumi ir lokālās vietās, līdz ar to citus posmus autovadītāji varēs izmantot tāpat kā līdz šim.

Otrs variants esot "visradikālākais risinājums", jo paredz ar rīkojuma zīmēm ierobežot manevrus teju visos Krišjāņa Barona ielas krustojumos. Proti, līdz ar ceļa zīmju izvietojumu taisni braukt varēs tikai atsevišķos Krišjāņa Barona ielas krustojumos, bet pārējos autovadītājiem būs jānogriežas. Ar šādu risinājumu tiek nodrošinātas piekļūšanas iespējas pie visiem īpašumiem vienlaikus ielu padarot neērti lietojamu caurbraukšanai. Mīnuss šādam scenārijam būtu, ka autobraucējiem palielinātos nobrauktu kilometru daudzums centrā un vienlaikus palielinātos arī satiksmesplūsma blakus esošajās ielās.

Savukārt trešais variants paredz uzstādīt ceļa zīmes "Braukt aizliegts" katrā kvartālā. Šim scenārijam ir visvairāk trūkumu, jo "Braukt aizliegts" ceļa zīme paredz, ka tā neattiecas uz cilvēkiem, kuri attiecīgajā posmā dzīvo vai strādā. Toties to ir grūti kontrolēt un pārbaudīt, turklāt tas liegtu iespēju pa Krišjāņa Barona ielu pārvietoties arī, piemēram, maksas autostāvvietu klientiem.

 
Visi komentāri
 
iJuris 20.marts 2019 21:00
0 2 Atbildēt

Jakrins pats atbildēja uz šo muļķīgo ideju mīnusiem. Sanāk, ka pašiem skaidrs, ka tas viss ir nepareizi, bet par visu varu cenšas kko izdarīt. Tas norāda uz nekompetenci, attiecīgi jāierosina atbrīvot no amata nekompetences dēļ.

Ieguvēju būs ļoti maz, vai nemaz ilgtermiņā, paskaidrot kādēļ grib ielu ierobežot nemāk, uzrādīt ilgtermina ietekmi nevar.

Domāju iauto būtu jārīkojas līdzīgi kā Jūrmalā, jāraksta un jāziņo. Domāju autovadītāji atbalstīs iAuto.

Palaidniex 21.marts 2019 16:20
0 0 Atbildēt

Mani arī izjautrina, ka kādam galvā reāli ir ieperinājies uzskats ka to ar granīa bruģi bruģēto ielu ar jancīgajām ampalēm izmantos gājēji visā tās platumā, nemaz nerunājot par to, ka tieši pa vidu brauc tramvajs...

imzz 20.marts 2019 22:05
1 0 Atbildēt

Es kaut kā šaubos, ka satiksmes K.Barona ielā slēgšanas dēļ gājēji un riteņbraucēji nu "laimē dies".

Ar , piemēram, Jomas ielu Majoros to nevarētu salīdzināt kaut vai tāpēc, ka Jomas ielai pa vidu nebrauc tramvajs.

Palaidniex 21.marts 2019 16:21
0 0 Atbildēt

Un Jomas ielā nav kaltais zviedru bruģis ar nelakto starp sliedēm...

Laaciz 21.marts 2019 8:05
0 0 Atbildēt

Nu un ko tas dos? Lielāku satiksmes plūsmu Čaka ielā (Dies' pasarg no tās ielas) un Brīvibas ielā?

Freijers 21.marts 2019 8:35
0 1 Atbildēt

To vēl varētu saprast, ja nečakarētu Brīvības un citas maģistrālās ielas, bet velonacistiem jau visur gribas citiem satiksmi sabojāt...Barona iela tramvajiem, auto un velo ir par šauru, tas gan ir fakts un pārvietoties tur nu ir visai netīkami, cenšos no tās izvairīties.

Vispār vadīties no kādiem tur dāņu ekspertiem - no valsts, kas privātpersonām ir mākslīgi sačakarējusi auto lietošanu, nav visai prātīgi, RDSD gan jau arī aptver, ka zelta slauktuves vairs līdz ar to nebūs Barona ielā, kas sitīs pa kabatiņu pamatīgi.

Palaidniex 21.marts 2019 16:22
1 1 Atbildēt

Dāņu eksperts ir aizmirsis vienu sīkumu Kopenhāgenai cauri iet visai platas maģistrālās ielas un ir vismaz divi maģistrālie satiksmes loki.

Rīgā nav ne viens, ne otrs...

Bet gājēju ielas un mākslīgus šķēršļus ai kā gribās salikt, jo par to taču kāds gatavs samaksāt normālu piķi...

Conqueror 21.marts 2019 8:54
2 1 Atbildēt

kas man kā kājāmgājējam nepatīk, ejot pa baronielu - tikpat kā visi auto mauc ar ātrumiem, ka visi riteņi grab pa bruģi, ir liels akustiskais piesārņojums un ceļa zīme nr.323 - maksimālā ātruma ierobežojums (30 km/st) - visi izliekas, ka tāda nav, lai gan tā atkārtojas pēc katra krustojuma.

atbalstu auto satiksmes aizliegšanu barona ielā - būs klusums un svaigs gaiss, koki un krūmi nenīkuļos un zāle būs zaļāka

iJuris 21.marts 2019 21:40
3 0 Atbildēt

Tērbatas iela, Vienības gatve, Liepājas iela... Tās arī slēdzam?

Atceries ka cilvēkiem tāpat tur būs jābrauc, jo nav citas pieejas, jaunais garais tramvajs arī nav nekāds klusuma iemiesojums, nevar saprast, vai riteni kantaini, vai gultņi jau beigti.

Ja dzīvojot pilsētas centrā gribas klusumu un mieru, zaļas pļavas un ēdamus ābolus kokos, tad atliek vien pamosties no sapņa un braukt uz laukiem.

Rallists 21.marts 2019 10:00
0 0 Atbildēt

Pavisam vienkārši-no tiem pašiem bruģakmeņiem sataisa guļošos un tramvaja sliedēs grāvīšus-kam vajadzēs tie izbrauks, kas gribēs cauri vilkt tiem ātri apniks. Plus pa kādam papildus sarkanās gaismas luksoforam uz 30kmh, ja nebūtu tramvaja sliežu varētu vēl puķupodus salikt kā civilizētās valstīs.

kasinsh79 21.marts 2019 10:03
1 0 Atbildēt

Labāk būtu ar Čaka ielas ārprātu reiz risinājumu atraduši

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti