Cīnās par Stendes-Mērsraga ceļu (+ VIDEO) 15

 
iAuto | 12.augusts 2019 10:20

Jau vairākkārt Talsu novadā runāts, ka nepieciešams sakārtot autoceļu “Stende-Lauciene-Mērsrags”, kas ir tuvākais savienojums starp Stendes dzelzceļa staciju un Mērsraga ostu.

Satiksmes ministrs atzīst – tas varētu notikt vien tālā, skaistā nākotnē, bet talseniekus šāds viedoklis neapmierina. Pēc ministra vizītes tapusi vēstule ar vairāk nekā 300 iedzīvotāju un uzņēmēju parakstiem.

 
Visi komentāri
 
wons 12.augusts 2019 19:10
5 13 Atbildēt

Kāds Mērsrāgs, kāda Stende? Izmirstoši miesti, tādi paši, kā Talsi.

Domāt vajag par tranzīta ceļiem Ventspils - Rīga un tur izveidot 4 joslas.

No Talsu novada 12.augusts 2019 19:30
3 4 Atbildēt

Vai mūsu politiķi-pakaļģīmji spēs aizdomāties līdz tam, ka Latvija nav tikai Rīga un viņu personīgās kotedžas ar labi asfaltētiem pievedceļiem, ka Latvijā vēl tomēr dzīvo cilvēki, kas mīl savu novadu, nevēlas to mainīt pret Īriju un vēlas to redzēt normāli sakoptu.

Ministrs 12.augusts 2019 19:46
6 7 Atbildēt

forši ir mīlēt novadu, bet, lai salabotu un uzturētu ceļu ir nepieciešama nauda. Vai tās dažas viensētas ar Nariņciema vidējo oficiālo algu, spēs nomaksāt nodokļos tik daudz, lai šo ceļu uzturētu? Pats šo ceļu izmantoju, bet saprotu, ka ir daudz svarīgāki ceļi, kur daudz primārāk ir nepieciešami ieguldījumi. Nedzīvojat vairs PSRS un nedzīvojat arī vēl Skandināvijā, tā kā ir jāizvēlas un no kaut kā jāatsakās.Tie 300 paraksti lielākoties ir no babuļiem, kas daudz nesaprot un no tādiem, kas saņem algu aploksnē.

Pierodat, ka dzīvot laukos un izmantot infrastruktūru kļūs ar vien dārgāk un neizdevīgāk, tas ir luksus to visu uzturēt, neviens nodokļu maksātājs no pilsētas nevēlēsies par to maksāt.

Šāda tendence nav tikai Latvijā, bet pat ASV.

"Babule" 12.augusts 2019 23:21
4 2 Atbildēt

Diemžēl, Ministr, tie 300 paraksti ir no cilvēkiem, kas šo ceļa posmu izmanto katru dienu, lai dotos uz darbu un strādātu oficiālu darbu. No tiem, kas arī maksā nodokļus bez atlaidēm. No tiem, kas vēl apbrīno un izbauda burvīgo Latvijas dabu gan brīvdienās,gan pēc darba. No tiem, kam nepatīk dzīvot troksnī no rīta līdz vēlam vakaram. No "babulēm", kuras gaida savus bērnus un mazbērnus ciemos. Lūk, tik vienkārši un nav ko te sarežğīt svarīgs vai nesvarīgs posms ????

Didls 18.augusts 2019 9:12
0 0 Atbildēt

Tu idiot vispār apjēdz ko raksti! Es pats dien dienā tur pārvietojos jau 30 gadus. Mašīna jātaisa katru mēnesi jo tiek sasista pa tām bedrēm un par vējstiklu nerunājot jāmaina gandrīz uz katru skati un jāmzksā tas nenormālais ceļa nodoklis,kur tā nauda paliek??

650 12.augusts 2019 19:40
9 0 Atbildēt

Talsu rajonā ka vēl 300 Cilvēki ir palikuši, tas būtu ok.Bet, ka idiotu remontētāju sabojāto (un lohu-pasūtītāju dāsni apmaksāto) autoceļu kūdra-kalnciems P101 starp ventspils un liepājas šosejām savureiz lieto tūkstoši un gadiem ilgi tur jaaj savus auto, tas gan ir pilnīg P-ofig.Jā.

Šogad tur bija lepni izsludinājuši "remontu"- kā vēlāk izrādās, tad tikai pirmajā puskilometrā.Drīz jau ziema būs, bet pat to nav sadūšojušies uzsākt.

Vernons 12.augusts 2019 19:55
2 7 Atbildēt

Izskatās ka dzīvot laukos ir noziegums! Ko darīt tiem kam laukos vienīgais īpašums? Dārdzība, izbraukāt uz Rīgai pietuvināto apkaimi strādāt jau vien ir izaicinājums! Bērnus uz skolu un bērnu dārzu aizvest. Izskatās pavisam dārgs prieks.

Ministrs 12.augusts 2019 20:07
5 3 Atbildēt

Jāpielāgojas vai jāpārvietojas tuvāk pilsētai, ja nespēj pielāgoties. Tik vienkārši.

Latviešiem jāielāgo, ka pašiem par sevi jāatbild, nebrauks neviens tevi vadāt uz darbu un bērnus arī pašam būs jāvadā. Jācīnās un vajag domāt uz priekšu. Tas jau vairāk kā desmitgadi redzams, ka laukos iedzīvotāju skaits samazinās, un turpinās samazināties, darba vietas samazinās, bankas īpašumus laukos nefinansē, skolas aizver, jo dārga uzturēšana, nekāda jaudīga impulsa, ka kaut kas varētu mainīties nākamajā desmitgadē nav. Nav arī jābūt profesoram, lai veiktu secinājumus.

Kaugurietis 13.augusts 2019 6:56
1 2 Atbildēt

Šķiet ka tu nēesi bijis ne Stendē ne Mērsragā...nekas tur neizmirst.

650 13.augusts 2019 12:33
1 0 Atbildēt

Nav runa ne par Stendi ne par Mērsragu.Runa ir pa to, ka Ķūļciema iedzīvotāji protestē pret to, ka atsevišķi Talsu apgabala uzņēmēji cieš zaudējumus.Jo, braucot uz Mērsrag Ostu pa taisno, lūzt viņu tehnika un (viņiem) patērējas lieka degviela.Teiksim taa, Stendē kāds cieš, abet tur kkur 50km tālāk "pie ezera" kāds protestē..Es vel saprotu, ka varētu "ciest" vel kādi tur starp vencpil-šoseju un Laucieni atrodošies uzņēmēji (skat goglemapsu) un utt.Piem,tas, ka vel nupat nesen ziemas sniega laikā tas ceļš starp v-šoseju un laucieni vienā fragmentā vispār netika tīrīts un nebij izbraucams- tas nozīmē, ka viņu kā tādu lieto vēsturiski ārkārtīgi "intenzīvi".

Es iesaku vispār KATRAM uzņēmējam uzrakstīt P-etīciju par TO, kādā veidā un apmērā Valsts nav atbalstījusi viņu konkrēto biznesu un nav pienācīgi aprīkojusi konkrēti viņa darbībai izmantojamo (kop)lietošanas un (kop)mantas daļu.

wons 13.augusts 2019 15:37
1 1 Atbildēt

www.la.lv/arvien-vairak...it-lietas-laba

un tas notiek ne tikai Latvijā. Jāizbūvē kārtīgas 4 joslu šosejas, kā poļos, lai tūristi te brauc un biznesam ar tas palīdzētu, nevis laukos jādzen iekšā nauda, kur atdeve tuvu 0. Kāds apjoms kravu pārkrauts tajā ostā un dzelzceļa stacijā, lai tas atmaksātos?

Conqueror 13.augusts 2019 20:44
1 2 Atbildēt

Šito ceļu vajag sakārtot, atbalstu

Ministrs 13.augusts 2019 22:20
2 0 Atbildēt

Šīs ir tikai emocijas. Pat ja visi šie 300 cilvēku strādātu oficiālu darbu, nebūtu iespējams šo ceļu uzturēt no šo cilvēku nomaksātajiem nodokļiem, ņemot vērā, ka jāmaksā arī pabalsti, pensijas, dotācijas zālēm daļai no tiem pašiem 300.

Tikpat labi vari prasīt operas namu Ķūļciemā, jo visi cilvēki vienlīdzīgi, gan pilsētā, gan laukos, ne visiem iespēja aizbraukt uz operu Rīgā.

Tas ir kapitālisms, arī infrastruktūrai sevi jāatpelna.

Pierādiet ar skaitļiem un faktiem kā un cik tieši šī ceļa atjaunošana palīdzēs uzņēmējdarbībai, cilvēkiem un investīviju piesaistei. Ja potenciālais ieguvums radīs tik daudz nodokļu un jaunu darba vietu, lai ceļš būtu rentabls, jautājumu nav, būs arī ceļš, kaut vai 3 joslas katrā virzienā.

Ja nepatīk dzīvot pilsētā, tad samierinieties ar citām neērtībām kas ir laukos - nav attīstītas infrastruktūras u.c. lietu kas ir pilsētā. Baudiet klusumu un svaigu gaisu.

Vernons 13.augusts 2019 23:03
1 4 Atbildēt

Ministru jāpārceļ dzīvot uz Ķūļciemu!

Freijers 15.augusts 2019 11:41
0 0 Atbildēt

Tur tak grantenes posms tuvāk Mērsragam....ar to arī viss izteikts - jo lai vai kāds būtu asfalts, grentene slapjā rudenī/pavasarī ir pats "labumiņš", kur ne tikai zobus paretināt, bet arī kādu amīša glāzi izsist pavisam (ir ar diviem dažādiem, ne tiem svaigākajiem, auto šāda ''burvīga'' pieredze bijusi) un principā būtu jādomā, kā optimizēt/pārveidot/sakārtot ceļu tiklu tā, lai šādas grantenes vestu tikai līdz viensētām, nevis veseliem ciemiem - vai arī uztaisīt valsts programmu attiecīgo ciemu izpirkt vai ierādīt mājas citā vietā, kur civilizēti var piebraukt...bet nu tā, kā mums pat valsts līmeņa ceļa - P4 posms Kangaros - 30-35km attālumā no Pētergaiļa Rīgas centrā, dažu puntu draugu un mīļotāju dēļ, ir grants, tad komentāri, kā saka lieki....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti