Rīgā atklāta dzelzceļa pārbrauktuve zem Brasas pārvada 7

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 11.decembris 2019 7:58

Šodien plkst.5 satiksmei Rīgā tiks atklāta divvirziena dzelzceļa pārbrauktuve zem Brasas pārvada, kas savienos Kluso ielu ar Gaujas ielu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Lai nodrošinātu drošu satiksmi pār pārbrauktuvi, tiks slēgts Laktas ielas posms pie Brasas pārvada. Satiksme pār pārvadu pilnībā tiks slēgta, izņemot sabiedrisko transportu, kas turpinās savus maršrutus kā līdz šim.

Departaments aicina iedzīvotājus laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus minētajā posmā, kā arī rēķināties ar ilgāku ceļā pavadīto laiku. Līdz ar pārbrauktuves atvēršanu gan varētu mazināties satiksmes sastrēgumi citviet pilsētā, kuri veidojās, jo Brasas tilts ilgstoši bija slēgts virzienā uz centru un autobraucēji meklēja citus braukšanas maršrutus.

Satiksmes pārvada tuvumā tiks izvietotas informatīvas ceļa zīmes. Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar Rīgas domes satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600. 

Kā norāda Dimente, pārvadam tiks uzsākta konservācija un tramvaja sliežu pārbūve, lai varētu atjaunot zemās grīdas tramvaja kustību, nodrošinot pasažieriem nokļūšanu uz Mežaparku un centru.

Kā ziņots, Brasas pārvada būvdarbi apstājās maija sākumā, jo remontdarbu laikā tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti. Uzsākot pārbūvi, atbildīgie ierēdņi arī konstatēja, ka pārvada atjaunošanas projekts izstrādāts tā, ka pēc remontdarbu veikšanas tilta nestspēja nebūtu pietiekama, lai pār to pārvietotos zemās grīdas tramvaji. 

Tā rezultātā domes vadībai bija jāizšķiras - tiltu būvēt pilnībā no jauna vai arī papildināt esošo būvprojektu. Dome izšķīrās pārbūvi turpināt esošās būvatļaujas ietvaros, kas nozīmē, ka darbus turpinās "Kauno tiltai".

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959.gadā un līdz šim būtiski pārbūves darbi nav veikti. Kopējās pārbūves darbu izmaksas līdz šim bija plānotas 10,87 miljoni eiro.

 
Visi komentāri
 
arba 11.decembris 2019 8:59
4 2 Atbildēt

Nakosais solis - parcelajs par Daugavu , tilta vietā

Palaidniex 11.decembris 2019 9:41
0 1 Atbildēt

Bet ir jūtami labāk. Labāk tā, nekā nekā...

Krotow 11.decembris 2019 13:36
4 0 Atbildēt

Labāk lai ir pārbrauktuve un saremontēts tilts pēc tam.

rītiņš 11.decembris 2019 9:07
3 3 Atbildēt

nākošais solis - Rail Baltica un pilnīgs haoss Rīgas centrā

Frontera 12.decembris 2019 19:49
0 0 Atbildēt

Oky..nu un ko tagad darīt?

iJuris 13.decembris 2019 17:09
0 0 Atbildēt

Ilze Dimante aizmirsa pastāstīt kādēļ saliktas nepareizas ceļa zīmes, kāpēc nav norādīts apbraucamais ceļš, kā nokļūt līdz tai pārbrauktuvei, kā arī to, kāpēc nevarēja atstāt labo pagriezienu uz laktas ielas.

It kā jau ideja laba, bet izpildījums atkal tāds, nekāds.

iJuris 13.decembris 2019 17:11
1 0 Atbildēt

iAuto arī bildi aizmirsa ielikt.

Kas notiek, visi tādi vāji un nespēcīgi, nevar lietas darīt kā pienākas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti