Satiksmes ministrs: Nākamā gada prioritāte būs autoceļi 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 23.decembris 2019 12:55

Nākamā, 2020. gada, prioritāte transporta nozarē būs valsts autoceļi un to sakārtošana, tā šodien medijiem uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Kā zināms, nākamā gada valsts budžetā autoceļiem un to uzturēšanai tiks novirzīti 255, 3 miljoni eiro. Tā kā ceļu stāvoklis daudzviet ir kritisks, ministrs meklēs papildus finansējuma avotus to sakārtošanai. Kā viena no iespējām ir aktīvāka diskusija ar pašvaldībām, aicinot pārņemt ceļus savā pārziņā.

T.Linkaits mediju pasākumā atskatījās uz šogad paveikto transporta un sakaru nozarē, kā arī izcēla nākamā gada izaicinājumus. "Paveikts ir daudz. Esam iesākuši arī vairākus nozīmīgus darbus, pie kā aktīvi strādāt ne tikai nākamgad, bet arī ilgtermiņā, piemēram, kopā ar Latvijas valsts ceļiem esam sākuši veidot ceļu tīkla attīstības stratēģiju līdz 2040. gadam, kas paredz ātrgaitas pārvietošanos starp Latvijas lielākajām pilsētām. Turpinās konkurss par reģionālās nozīmes sabiedriskā transporta pakalpojumiem, kas no 2021. gada paredz kvalitatīvākus, Eiropas līmeņa pasažieru pārvadājumus reģionos," norādīja T. Linkaits. Viņš uzsvēra arī Rail Baltica projektu, kā ietvaros jau nākamajā gadā sāksies Rīgas Centrālās stacijas pārbūves darbi.

2019. gada lielākais izaicinājums bija ASV sankcijas pret Ventspils brīvostas pārvaldi, kas deva stimulu daudz ātrāk spert pirmos soļus virzienā uz jaunu, daudz pārskatāmāku ostu pārvaldības modeli.

Kā šī gada sasniegumu T.Linkaits min elektrovilcienu iepirkumu. Jau 2022. gadā satiksmē parādīsies pirmie jaunie elektrovilcieni, kas kursēs Jūrmalas un Ogres virzienā. 

Tāpat šogad izdevās atrast līdzekļus Jūrmalas šosejas remontam, plānots, ka jau nākamgad rudenī ceļš būs pilnībā atjaunots. Sākti darbi arī uz A2 šosejas posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, kā arī uz vairākiem reģionālajiem ceļiem, kur iepriekš finansējums netika paredzēts.

"Gads bija ļoti aktīvs. Kopā ar kolēģiem ministrijā esam daudz strādājuši arī pie tā, lai satiksme kopumā cilvēkiem būtu ērtāka un drošāka. It kā tādas nelielas lietas kā, piemēram, iespēja mopēdiem un motocikliem braukt pa sabiedriskā transporta joslu, vai arī signālstabiņu uzstādīšana internsīvākas satiksmes ceļos, tie visi ir soļi pretim drošākai satiksmei," norādīja ministrs.

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 24.decembris 2019 10:29
6 0 Atbildēt

Pasaku stāstītājs 2019 gadā izbūvēja iepriekšējos projektus, sagādāto finansējumu. Redzēs ko pasaku teicējs stāstīs pēc gada

wons 24.decembris 2019 14:27
4 0 Atbildēt

Cik saprotams, tad lielu daļu SM grib uzkrāmēt pašvaldībām - Kā viena no iespējām ir aktīvāka diskusija ar pašvaldībām, aicinot pārņemt ceļus savā pārziņā.

Skolēnu brīvpusdienas ar jau uzkrāmēja pašvaldībām. Nākošais varētu būt aktīvas diskusijas par to, ka pašvaldības varētu maksāt algas skolotājiem, ārstiem! Ka tik pašiem nekas nebūtu jādara!

Frontera 23.decembris 2019 20:13
2 0 Atbildēt

Njā..būtu jau labi..Čakeni sataisat vispirms..sajūta tāda ka esi nobraucis no asfalta uz lauku ceļa

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti