Pie Vangažiem izveidojušās asfalta plaisas izremontētajā A2 šosejas posmā novēros līdz pavasarim (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 18.janvāris 2020 8:33

Tikai pavasarī būs skaidrs, cik apjomīgas ir plaisas, kas izveidojušās uz Siguldas šosejas jaunā asfalta seguma aiz Vangažiem.

Lai gan šai kārtai virsū tiks klāts jauns asfalts, plaisas tajā būt nedrīkst. Autovadītāji jau uzdod jautājumus par darbu kvalitāti, bet darbu veicējs – uzņēmums “Binders” skaidro, ka zem ceļa esošais kūdras slānis nav norakts un purvs ceļa kvalitāti ietekmēs arī turpmāk.

 
Visi komentāri
 
Edgars 18.janvāris 2020 10:51
5 2 Atbildēt

Ja jau tas sastāvs būtu atbilstošs, tad arī asfalts kalpotu kā Norvēģijā!

Krotow 18.janvāris 2020 17:45
3 2 Atbildēt

Norvēģijā, Zviedrijā un Somijā daudz kur zem ceļa ir klintis. Tāpēc jau viņiem negrimst un neplaisā.

gunbox 20.janvāris 2020 10:14
0 0 Atbildēt

Un? Pasūtījuma nolikumā ir jābūt ceļa seguma sastāvam uz kūdras purva, kāds ir viss sākot no Siguldas, līdz Tukumam un uz leju. Tātad arī kūdras slāni bija jānorok. Vai nu otrs variants, kurš ir visticamākais - nolikumā izstrādē ir līdzdarbojies idiots, kurš būtu jāiesēdina par to, ka dēļ viņa neprofesionalitātes nelietderīgi izšķērdēta valsts nauda.

Kanibaals 18.janvāris 2020 13:31
0 1 Atbildēt

Kur ta palika ideja asfaltā iestrādāt riepu granulas. Domāju tas stradātu.

Frontera 19.janvāris 2020 17:21
1 1 Atbildēt

njā...es kādreiz vazājos pa pasuli apkārt,(tagad vairs nē,jo...tur nekā nav)tad nu es redzēju kā Dānijā liek asfaltu un garantija esot 50 gadus!!!!!Es nezinu kur problēma LV ar tiem ceļiem..mēs taču esam ZELTA Valsts..tādus nosokļus maksājam..vai nu nav spečuku vai vienkāŗsi ir uzmetiens no nekvalitatīviem materiāliem.

gunbox 20.janvāris 2020 10:18
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka tad ceļu būve nenestu 50 gadus peļņu ieinteresētām personām. Valstī taču viss ir pakārtots, lai kāds uz valsts kases vārītos. Dienvidu tilta drūpošais asfalts 5tajā gadā, kurš uzklāts uz betona seguma, tam ir liecinieks. A tur vēl kūdra apakšā. Dodu 5 gadus un tā šoseja būs tieši tāda, kāda bija pirms remonta.

Vietējais 19.janvāris 2020 19:44
0 1 Atbildēt

Un kāpēc to kūdru nenoraka?

Tak nekādas vērtības kūdrai Latvijā nav - ņem un pako maisā un pelni!

Mums kūdru izsaimnieko, bet veikalā Igauņu kūdra ir lētāka...

Uldis 20.janvāris 2020 10:14
0 0 Atbildēt

Viņiem asfalts ir okey jo mazāk zāģē budžetu un diršroči nestrādā. Posms pāri aplim ir sadirsts jau sākotnēji. Japartaisa un par saviem līdzekļiem.

650 20.janvāris 2020 11:43
0 2 Atbildēt

Kas neskaidrs? LoHi pasūtīja "ceļa rempontu", ko uzņēmums Šinders sia paveica.Kā tika pasūtīts, tieši tā arī paveikts! Nebij uzstādījuma nosusināt purvu! Lohi pasūtīja un apmaksāja tikai asfalta uzklāšanu.Ja ir iespēja kkur kko uzklāt un ja Lohi stāv ceļmalā ar naudu rokā- kurš tev ies kkādu tur purvu pētīt vai kaut pieminēt.

Starp citu 21.janvāris 2020 0:28
0 1 Atbildēt

Līdz Vangažiem darbus veica 1 firma, aiz Vangažiem cita firma. Un vilnīši bija jau pašā sākumā, uzreiz pēc asfalta uzliešanas. Starp citu, vecajā asfaltā nebija vilnīšu! Vnk braķis!!! Kārtējais uzmetiens!! Taisisim monitoringu...cik ilgi izturesim, un cerams tad kad būs sniegs un ledus, neieviļņosies grāvī!!!! Tur ziemā ir riskanti braukt! Sačakarēts darbs un materiāls, un ???? vējā! Un vainīgo nav!

650 21.janvāris 2020 1:53
0 2 Atbildēt

Ja tu to būtu teicis agrāk- vadošie ingenieri tevi momentā nokrustītu par ēzeli.Kurš "nesaprot" ne tecnho-loģiju, ne loģiku.Būtu specālistu izklāsts- ka pamatkārtas vilnīši ir pofig un ka vēl sekos kādas sešas tās "īstās" kārtas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti