Rīgas domnieks Bergs rosina atcelt palielināto maksu par auto novietošanu 11.novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos 7

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 2.novembris 2020 11:35

Rīgas domes deputāts Valters Bergs (JKP) rosina atcelt palielināto maksu par automašīnu novietošanu stāvēšanai 11.novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos.

Viņš ir vērsies ar priekšlikumu Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā, lūdzot pārskatīt iepriekš pagaidu administrācijas pieņemto lēmumu par maksas autostāvvietu zonas maiņu no B uz R zonu 11.novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos no Jaunielas līdz Bīskapa gātei un no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei.

Bergs norāda, ka izmaiņas stājās spēkā šī gada 1.oktobrī. Tās paredz zonas maiņu no B uz R zonu. R zonā autovadītājiem pirmā stunda stāvvietā maksā piecus eiro, bet katra nākamā stunda maksā astoņus eiro. Minētie grozījumi par stāvvietas maksas paaugstināšanu un to pamatotība viņa ieskatā ir jāpārvērtē.

LETA jau ziņoja, ka B zonā pirmā stunda izmaksā divus eiro, katra nākamā stunda - 2,50 eiro, bet minimālā maksa ir 0,5 eiro.

Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) iepriekš paziņoja, ka šos grozījumus vajadzētu apturēt.

Staķis norādīja, ka ir gadījumi, kad stāvvietu maksas palielināšana ir pamatota, bet šoreiz lēmums jāpārvērtē, jo no tā ciestu Covid-19 krīzes novājinātie Vecrīgas ēdināšanas uzņēmumi un iedzīvotāji, to skaitā mediju pārstāvji, kuriem jāapmeklē Vecrīgā esošās valsts un pašvaldību iestādes.

 
Visi komentāri
 
Raivis 2.novembris 2020 11:51
1 0 Atbildēt

Tikai 120 Eur/mēn par stāvvietu pie savas mājas Ziepniekkalnā. Paldies Atsaldeņi/ Par. Drīzumā visā pilsētā!

Krotow 2.novembris 2020 13:12
0 0 Atbildēt

Vai Ziepniekkalna iekšējās ielas jau ir padarītas par maksas stāvvietām?

Par ir derīgie muļķi Progresīvajiem, kuri tos izmantoja ietikšanai Domē. Savukārt Progresīvie ir tā pati Saskaņa, tikai ar citu birku.

Klusais centrs 2.novembris 2020 13:44
1 0 Atbildēt

Centrā jau gadus 10 šitie prieki. Un mašīnu nav mazāk, kā tad kad bija bezmaksas. Tikai naudas pelnīšana, nekā personīga!

Un tie, kas domā, ka elektroauto ir izeja rūgti maldās, drīz arī elektreoauto tiks atņemtas visas privilēģijas un visticamāk arī veloceliņi būs par maksu!

Velociska 2.novembris 2020 13:34
3 0 Atbildēt

Tā noteik, kas ievēl liberāļus un veloradikāļus! Drīz arī arī invalīdus piespiedīs braukt ar velosipēdiem, štrunts par to, ka nevar paiet, bet ar velo būs jābrauc piespiedu kārtā, jo tas ir veselīgi!

Ex Rīdzinieks 2.novembris 2020 13:40
3 0 Atbildēt

Rīga kļūst aizvien nepievilcīgāka tūrismam un arī iedzīvotājiem! Daudzi pārceļas uz Mārupi, Baložiem, Jūrmalu, jo dzīvošana Rīgā kļūst par nepanesamu slogu.

Invalīdi vairs nevar piebraukt pie mājas, jo salikti stabiņi un sataisītas velo joslas, daudzbērnu ģimenes nevar izvadāt bērnus pa nodarbībām, jo pie mājas stāvvietām cenas uzskrējušas debesīs. Bērnudārzos jāmaksā par pusdienām, kamēr Jūrmalā un Mārupe visi bērnudārzi par brīvu, arī ēšana. Sabiedriskais transports organizēts caur sēžamvietu, ar sabiedrisko nemaz nevar izvadāt visus bērnus pa skolām un dārziņiem un vēl uz darbu paspēt. Visas reitinga skolas tikai centrā, mikrorajonu skolās nav skolotāju, sekmes briesmīgas.

Mja 2.novembris 2020 16:19
0 0 Atbildēt

Nu baigā ņaudēšana komentāros. Vissirslikti!!!

Ex Rīdzinieks 3.novembris 2020 9:41
1 0 Atbildēt

Nu ja tūlīt apkures cenas arī cels, tas nekas, ka pa radio iet reklāmas klipi, ka Rīgā lētākais siltums. Vēstnesī jau publicētas tarifa izmaiņas! Jaunais mērs zin kur naudu paņemt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 2

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti